Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Lapozás: OK   79 / 182
(#) yulo5310 válasza Balazs_19 hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

Akkor a te motorod 1440 et pörög,még azt írd meg,hogy van 400 voltod vagy kondival van bekötve 230 ra?
(#) steweo hozzászólása Jún 20, 2015 /

sziasztok, tartályon kívül mik kellenek még egy fényező kompresszorhoz?
(#) Balazs_19 válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Igen, ha egy az egyhez a tárcsa. A motor 380ról megy, lehetne 220ról is, de akkor a teljesítmény nyilván kisebb.
(#) kormika hozzászólása Jún 22, 2015 /

Sziasztok! Elkészültem a kompresszorral, teszek fel pár képet, kap majd egy kis házikót is, egyelőre csak egy tető van felette. Csináltam videót is, azt majd feltöltöm, és akkor beteszem a linket. A 750W-os motornak kell a nagy áttétel, ezért kicsit lassan termel, de nekem elég, a levegős gépek használata közben is lekapcsol, szóval azért még így is nyom levegőt rendesen.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
(#) Chipmunk1960 válasza kaliber hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Szia, Hát ha az újabbakból való, akkor talán elég lesz az a 350W, mert 10.000-et pörögnek. A centrifuga része jó lehet, de van amelyik DC és PWM kell hozzá, de hozd a dobról a nagy karikát is !
(#) Chipmunk1960 válasza kormika hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Szia, Még az esővíz is hűti! Miből van a nagy tárcsa? Nem látom pontosan.
(#) kormika válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Hát az anyagában én sem vagyok biztos, szerintem textilbakelit, de pontosan csak az tudná, aki anno csinálta, még a dédipapám kovácstűzhelyének a fújtatóján volt, onnan mentettem meg. A kép csalóka, nem a földön van a kompresszor, az alaplemez 4 gumibakkal van a betonhoz fogatva, kb 6-7 centi magasan van, úgyhogy a csatornából kifolyó víz simán elfolyik alatta. Most azon leszek , hogy sikerüljön az eonnal végre zöldágra keveredni, jelenleg nem hajlandóak 16A-es kismegszakítónál nagyobbat feltenni, sőt múltkor le akarták cserélni 10A-esre, mondván kevés a villanyszámlánk, semmi nem indokolja, hogy 16A-es legyen fent, ekkor közöltem a 2 fickóval, hogy ok, de akkor az egyikük ittmarad, és hajtja nekem a kompresszort, mert a 10A édeskevés lessz neki, látták, hogy nem hagyom magamat, és végülis maradt a 16A, de ahogy hallottam az utcában nagyon sok helyen lecserélték a 16-osokat 10-esekre...

Szia, 32 A-esig fel kell neki szerelni, ha a benti hálózat alkalmas rá! Ehhez elég, ha az óra után-tól, egy vastag kábelt kihúzol a "műhelyig", ahol megy a kompi, vagy hegesztesz. A ház többi része marad a meglévő kismegszakítókon. Ahhoz, hogy mennyi villanyszámlát fizetsz semmi köze! Itt 64A-os van minden házban alapból.
(#) kormika válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Hát ez az, mindenhol 2,5-es rézvezeték van, a műhelyhez pedig 4-es megy, szóval nem értem miért cseszekednek, de nem fogom hagyni, a 16A semmire nem elég, ha pont hegesztek miközben indulna a kompri, akkor csatt és vége... Pedig most csak egy 750W-os moci van rajta, most még elég ez a nyomott levegőmennyiség, de legkésőbb jövő nyáron beruházok egy homokfújó szekrényre, annak 350-400 liter/perc kell a doksija szerint, oda meg már kevés a mostani moci, minimum egy 1,5kW-os, de méginkább egy 2,2-es kell.

32-t fel kell szerelniük ingyen, vagy megosztva 3 fázisra, 2x10+1x6A
(#) BenőAladár válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Szia!
Ez nem az a téma ahol ezt meglehet vitatni, de nem ilyen egyszerű a dolog hogy "fel kell szerelniük". 1. Csak új szabványú MSZ447:1998 szerint kialakított mérőhelybe építik be a 32A-es kismegszakítót vagy ha 3 fázisról van szó 20A 6A 6A vagy tetszőleges elrendezésben 32A ig. Felette A-ként 3600Ft+áfa a bekötési díj.
2. Lehet egy MSZ447:1998 szerint kialakított mérőhelyed amennyiben nem férnek hozzá a légvezetékhez biztonságosan akkor is el lehet felejteni a bekötést.
Sokáig folytathatnám még a feltételeket..de hát Magyarország így szeretünk...
(#) kormika válasza BenőAladár hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Akkor úgy néz ki, hogy megvan az ok, nálunk még a régi bakelit lapokon vannak a villanyórák és a kismegszakítók . Köszi az infót, és bocs a modiktól a kis offért.
(#) kormika hozzászólása Jún 22, 2015 /

Itt az igért videó. 0-ról 6 bárra kb. 9 perc kell neki a 300 literrel, ami kb. 1800 liter levegő, szóval olyan 200 liter/perc nyomott levegőm van.
(#) kaliber hozzászólása Jún 23, 2015 /

hálózati vízvezeték nyomását, nem lehetne felhasználni légsürítésre? 8 bar uralkodik ugyanis az általam mért lakás vízvezetékeiben. ha egy tartály tetejére szerelek 2 szelepet, a vizet nem tudnám úgy használni kvázi mint egy dugattyút? persze minden "fordulatnál" le kell engedni és újratölteni a teljes tartályt, de elméletileg lehetséges lenne közel 8bar-os levegőt így létrehozni nem?
(#) ridelife hozzászólása Jún 23, 2015 /

Lehetséges de baromi nagy tartály kell hozzá hogy megfelelő levegő mennyiséged is legyen ne csak nyomás.
(#) kaliber hozzászólása Jún 24, 2015 /

sziasztok!
szereztem egy ilyet. elvileg bontott, frissen felújított. Mi ez? valaki nem ismeri fel típus szinten? eléggé nehezen/akadozva forgatható a tengely. lehetséges az, hogy friss dugattyúgyűrűk és az olaj hiánya miatt szorul és akkor ennek csak örülnöm kéne, mert legalább jól zár?
(#) witi válasza kaliber hozzászólására (») Jún 24, 2015 /

Hali!
Elméletileg lehetséges, gyakorlatilag macerás, és ahogy ridelife kolléga írta, nagy tartály kellene. Azt azért tudni kell hogy a levegő nyomás alatt kis mennyiségben elnyelődik a vízben, a nyomás megszűnésekor egy része kimegy a vízzel, a maradék felszabadul, és emeli a páratartalmat. Ezt a legjobban a membrán nélküli (a víz közvetlenül érintkezik a levegővel) hidroforoknál tapasztalni, hogy fogy a levegő a tartályból...
A másik dolog ami ellene szól, hogy ezzel a megoldással nagy esélyed van az ívóvíz rendszer elszennyezésére (különféle levegőben terjedő baktériumok ,por, stb) amit szerintem Te sem szeretnél, mert ugye abból a vízből fogsz inni....
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
(#) laacika válasza kaliber hozzászólására (») Jún 25, 2015 /

Szép kis kompri,ilyen nekem is volt régen,van benne vagy 90mm es dugó,kéthengeressel jobban járnál!
(#) cpt.zoltan.simon hozzászólása Jún 25, 2015 /

Sziasztok!

Érdeklődnék tud -e valaki ajánlani olyan légsűrítőt ami:
Autó akkumulátorról megy.
Nem biliacél, és nem tesco-s műanyag a szivargyújtóra.
tartály nem fontos, külön beszerzem ha úgy adódik.

Amihez kell: egy autóba 3 pneumatikus aktuátort kell vele hajtani (kupung + váltó X-Y irány).
Nem kell neki nagy erő, az aktuátorok munkahossza is csupán 5-8 cm, nincs nagy levegő igény.
(#) zolika60 válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Jún 25, 2015 /

Bontóban nézz körül. Valamelyik légrugós autó kompresszora megfelelhet neked.
(#) bacskait hozzászólása Júl 2, 2015 /

Sziasztok!
Ifa kompresszornak az 1100-1200-as fordulat megfelelő?
Eddig egy 1.1kW-os 1430--as fordulatú motor hajtotta, de tönkrement. Lenne egy ekkora teljesítményű, 3000-es fordulattal.
Ezzel lenne a kompresszor fordulata a fenti (ha lehetne maradnának a tárcsák).
(#) zolika60 válasza bacskait hozzászólására (») Júl 2, 2015 /

Szerintem jó az úgy.
(#) kormika válasza bacskait hozzászólására (») Júl 2, 2015 /

Az ifában a motor kb 1:1 áttétellel hajtja a kompresszort, és a fordulatszámmérő zöld sávja 1200-2000-ig van, tehát a kompresszor akár a 2000-es fordulatot is simán bírja.
(#) witi válasza bacskait hozzászólására (») Júl 2, 2015 /

Hali!
Ha visszakeresel a képek között, találsz egy IFA kompresszor adattáblát, ott rajta van hogy Nmax 2000, tehát jó lesz. Csak az a bibi, hogy a nagyobb fordulat nagyobb energiaigényt jelent ugyanakkora végnyomásra, és lehet hogy kevés lesz a teljesítmény. Próbáld ki, ha bírja a motor akkor mázlid van. Ha nem akkor másik motor kell.
(#) atomka79 hozzászólása Júl 2, 2015 /

Sziasztok! Lenne egy olyan kèrdèsem hogy hogyan kell megoldani a komresszor olajzàsàt. Feltehetően ifa de az biztos h le volt zàrva teljesen az olajtere ès elèg sok olajat felhordott a hengerbe ez gondolom nem jó. Összesen fèl deci olajat leltem benne ès szerintem a szimering is gatya. Előre is köszi:-
(#) witi válasza atomka79 hozzászólására (») Júl 3, 2015 / 1

Hali!
Valóban nem jó hogy a forgattyúház nem tud kiszellőzni, ezért IS hordja fel az olajat.Egy két kép sokat segítene...
(#) atomka79 válasza witi hozzászólására (») Júl 3, 2015 /

Ok. Lehet nem lesznek a legjobb kèpek de megpróbàlom.
(#) laacika válasza atomka79 hozzászólására (») Júl 3, 2015 / 1

Fél deci olajtól jó hogy be nem állt az egész,kb az én tk 200 asomba meg 1 dl olaj ha volt,és ott is le volt zárva az olajfuratok,úgy ***,megcsinálják de nem tudnak annyit hogy jó lenne ha a forgattyúsház szellőzne,na jó ez még csak tudatlanság,de mikor valaki nem becsüli meg saját értékét és azt se nézi meg hogy van-e benne elég olaj!2 perc és lehet 5 évvel tovább ketyeg a masina!Nem?Az enyémbe ez miatt kellett sokmindent cserélni,de szrencsée nem lett nagy baj.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
(#) steweo hozzászólása Júl 3, 2015 /

Sziasztok! Egyfázisú kompresszort szeretnék építeni leginkább autófényezéshez de kerékcseréhez (légkulcs) kerékfújáshoz meg igazából mindenhez, tehát 1,8 és 8-10 bar között kéne tartósan fújnia. Ehhez pontosan mire lesz szükségem. Van itthon egy kompresszor, de az 2 kerék fefújására elég levegőt tud tárolni. Segítséget előre is köszi
(#) atomka79 válasza laacika hozzászólására (») Júl 4, 2015 /

Hàt ez így van mert èn is ùgy kaptam ezt a komp. hogy levegő szűrő nèlkül hajtottàk ès a szívószelepje egyszer csak beàlt, de azt màr javítottam. Hàt így adtam a fejem komp èpítèsre meg màr nagyon kellene. Remèlem itt kapok hozzà egy kis szakmai segítsèget.
Következő: »»   79 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem