Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Akkor a te motorod 1440 et pörög,még azt írd meg,hogy van 400 voltod vagy kondival van bekötve 230 ra?
sziasztok, tartályon kívül mik kellenek még egy fényező kompresszorhoz?
Igen, ha egy az egyhez a tárcsa. A motor 380ról megy, lehetne 220ról is, de akkor a teljesítmény nyilván kisebb.
Sziasztok! Elkészültem a kompresszorral, teszek fel pár képet, kap majd egy kis házikót is, egyelőre csak egy tető van felette. Csináltam videót is, azt majd feltöltöm, és akkor beteszem a linket. A 750W-os motornak kell a nagy áttétel, ezért kicsit lassan termel, de nekem elég, a levegős gépek használata közben is lekapcsol, szóval azért még így is nyom levegőt rendesen.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Szia, Hát ha az újabbakból való, akkor talán elég lesz az a 350W, mert 10.000-et pörögnek. A centrifuga része jó lehet, de van amelyik DC és PWM kell hozzá, de hozd a dobról a nagy karikát is !
Szia, Még az esővíz is hűti! Miből van a nagy tárcsa? Nem látom pontosan.
Hát az anyagában én sem vagyok biztos, szerintem textilbakelit, de pontosan csak az tudná, aki anno csinálta, még a dédipapám kovácstűzhelyének a fújtatóján volt, onnan mentettem meg. A kép csalóka, nem a földön van a kompresszor, az alaplemez 4 gumibakkal van a betonhoz fogatva, kb 6-7 centi magasan van, úgyhogy a csatornából kifolyó víz simán elfolyik alatta. Most azon leszek , hogy sikerüljön az eonnal végre zöldágra keveredni, jelenleg nem hajlandóak 16A-es kismegszakítónál nagyobbat feltenni, sőt múltkor le akarták cserélni 10A-esre, mondván kevés a villanyszámlánk, semmi nem indokolja, hogy 16A-es legyen fent, ekkor közöltem a 2 fickóval, hogy ok, de akkor az egyikük ittmarad, és hajtja nekem a kompresszort, mert a 10A édeskevés lessz neki, látták, hogy nem hagyom magamat, és végülis maradt a 16A, de ahogy hallottam az utcában nagyon sok helyen lecserélték a 16-osokat 10-esekre...
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Szia, 32 A-esig fel kell neki szerelni, ha a benti hálózat alkalmas rá! Ehhez elég, ha az óra után-tól, egy vastag kábelt kihúzol a "műhelyig", ahol megy a kompi, vagy hegesztesz. A ház többi része marad a meglévő kismegszakítókon. Ahhoz, hogy mennyi villanyszámlát fizetsz semmi köze! Itt 64A-os van minden házban alapból.
Hát ez az, mindenhol 2,5-es rézvezeték van, a műhelyhez pedig 4-es megy, szóval nem értem miért cseszekednek, de nem fogom hagyni, a 16A semmire nem elég, ha pont hegesztek miközben indulna a kompri, akkor csatt és vége... Pedig most csak egy 750W-os moci van rajta, most még elég ez a nyomott levegőmennyiség, de legkésőbb jövő nyáron beruházok egy homokfújó szekrényre, annak 350-400 liter/perc kell a doksija szerint, oda meg már kevés a mostani moci, minimum egy 1,5kW-os, de méginkább egy 2,2-es kell.
32-t fel kell szerelniük ingyen, vagy megosztva 3 fázisra, 2x10+1x6A
Szia!
Ez nem az a téma ahol ezt meglehet vitatni, de nem ilyen egyszerű a dolog hogy "fel kell szerelniük". 1. Csak új szabványú MSZ447:1998 szerint kialakított mérőhelybe építik be a 32A-es kismegszakítót vagy ha 3 fázisról van szó 20A 6A 6A vagy tetszőleges elrendezésben 32A ig. Felette A-ként 3600Ft+áfa a bekötési díj. 2. Lehet egy MSZ447:1998 szerint kialakított mérőhelyed amennyiben nem férnek hozzá a légvezetékhez biztonságosan akkor is el lehet felejteni a bekötést. Sokáig folytathatnám még a feltételeket..de hát Magyarország így szeretünk... A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Akkor úgy néz ki, hogy megvan az ok, nálunk még a régi bakelit lapokon vannak a villanyórák és a kismegszakítók . Köszi az infót, és bocs a modiktól a kis offért.
Itt az igért videó. 0-ról 6 bárra kb. 9 perc kell neki a 300 literrel, ami kb. 1800 liter levegő, szóval olyan 200 liter/perc nyomott levegőm van.
hálózati vízvezeték nyomását, nem lehetne felhasználni légsürítésre? 8 bar uralkodik ugyanis az általam mért lakás vízvezetékeiben. ha egy tartály tetejére szerelek 2 szelepet, a vizet nem tudnám úgy használni kvázi mint egy dugattyút? persze minden "fordulatnál" le kell engedni és újratölteni a teljes tartályt, de elméletileg lehetséges lenne közel 8bar-os levegőt így létrehozni nem?
Lehetséges de baromi nagy tartály kell hozzá hogy megfelelő levegő mennyiséged is legyen ne csak nyomás.
sziasztok!
szereztem egy ilyet. elvileg bontott, frissen felújított. Mi ez? valaki nem ismeri fel típus szinten? eléggé nehezen/akadozva forgatható a tengely. lehetséges az, hogy friss dugattyúgyűrűk és az olaj hiánya miatt szorul és akkor ennek csak örülnöm kéne, mert legalább jól zár?
Hali!
Elméletileg lehetséges, gyakorlatilag macerás, és ahogy ridelife kolléga írta, nagy tartály kellene. Azt azért tudni kell hogy a levegő nyomás alatt kis mennyiségben elnyelődik a vízben, a nyomás megszűnésekor egy része kimegy a vízzel, a maradék felszabadul, és emeli a páratartalmat. Ezt a legjobban a membrán nélküli (a víz közvetlenül érintkezik a levegővel) hidroforoknál tapasztalni, hogy fogy a levegő a tartályból... A másik dolog ami ellene szól, hogy ezzel a megoldással nagy esélyed van az ívóvíz rendszer elszennyezésére (különféle levegőben terjedő baktériumok ,por, stb) amit szerintem Te sem szeretnél, mert ugye abból a vízből fogsz inni.... A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
Szép kis kompri,ilyen nekem is volt régen,van benne vagy 90mm es dugó,kéthengeressel jobban járnál!
Sziasztok!
Érdeklődnék tud -e valaki ajánlani olyan légsűrítőt ami: Autó akkumulátorról megy. Nem biliacél, és nem tesco-s műanyag a szivargyújtóra. tartály nem fontos, külön beszerzem ha úgy adódik. Amihez kell: egy autóba 3 pneumatikus aktuátort kell vele hajtani (kupung + váltó X-Y irány). Nem kell neki nagy erő, az aktuátorok munkahossza is csupán 5-8 cm, nincs nagy levegő igény.
Bontóban nézz körül. Valamelyik légrugós autó kompresszora megfelelhet neked.
Sziasztok!
Ifa kompresszornak az 1100-1200-as fordulat megfelelő? Eddig egy 1.1kW-os 1430--as fordulatú motor hajtotta, de tönkrement. Lenne egy ekkora teljesítményű, 3000-es fordulattal. Ezzel lenne a kompresszor fordulata a fenti (ha lehetne maradnának a tárcsák).
Az ifában a motor kb 1:1 áttétellel hajtja a kompresszort, és a fordulatszámmérő zöld sávja 1200-2000-ig van, tehát a kompresszor akár a 2000-es fordulatot is simán bírja.
Hali!
Ha visszakeresel a képek között, találsz egy IFA kompresszor adattáblát, ott rajta van hogy Nmax 2000, tehát jó lesz. Csak az a bibi, hogy a nagyobb fordulat nagyobb energiaigényt jelent ugyanakkora végnyomásra, és lehet hogy kevés lesz a teljesítmény. Próbáld ki, ha bírja a motor akkor mázlid van. Ha nem akkor másik motor kell.
Sziasztok! Lenne egy olyan kèrdèsem hogy hogyan kell megoldani a komresszor olajzàsàt. Feltehetően ifa de az biztos h le volt zàrva teljesen az olajtere ès elèg sok olajat felhordott a hengerbe ez gondolom nem jó. Összesen fèl deci olajat leltem benne ès szerintem a szimering is gatya. Előre is köszi:-
Hali!
Valóban nem jó hogy a forgattyúház nem tud kiszellőzni, ezért IS hordja fel az olajat.Egy két kép sokat segítene...
Ok. Lehet nem lesznek a legjobb kèpek de megpróbàlom.
Fél deci olajtól jó hogy be nem állt az egész,kb az én tk 200 asomba meg 1 dl olaj ha volt,és ott is le volt zárva az olajfuratok,úgy ***,megcsinálják de nem tudnak annyit hogy jó lenne ha a forgattyúsház szellőzne,na jó ez még csak tudatlanság,de mikor valaki nem becsüli meg saját értékét és azt se nézi meg hogy van-e benne elég olaj!2 perc és lehet 5 évvel tovább ketyeg a masina!Nem?Az enyémbe ez miatt kellett sokmindent cserélni,de szrencsée nem lett nagy baj.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
Sziasztok! Egyfázisú kompresszort szeretnék építeni leginkább autófényezéshez de kerékcseréhez (légkulcs) kerékfújáshoz meg igazából mindenhez, tehát 1,8 és 8-10 bar között kéne tartósan fújnia. Ehhez pontosan mire lesz szükségem. Van itthon egy kompresszor, de az 2 kerék fefújására elég levegőt tud tárolni. Segítséget előre is köszi
Hàt ez így van mert èn is ùgy kaptam ezt a komp. hogy levegő szűrő nèlkül hajtottàk ès a szívószelepje egyszer csak beàlt, de azt màr javítottam. Hàt így adtam a fejem komp èpítèsre meg màr nagyon kellene. Remèlem itt kapok hozzà egy kis szakmai segítsèget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |