Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Lapozás: OK   80 / 182
(#) witi válasza atomka79 hozzászólására (») Júl 4, 2015 / 1

Hali!
Valóban IFA.Ha nincs meg a nívópálca, akkor ITT vannak a méretei a gyárinak.Konkrétan nem tudom mennyi olaj kell bele, (sima motorolaj 10W40) a nívópálca segít...
(#) atomka79 válasza witi hozzászólására (») Júl 4, 2015 /

Hali.
Okè rendbe ezt köszi. Ès a szuszogtatàst h oldjam meg?
(#) laacika válasza atomka79 hozzászólására (») Júl 4, 2015 /

Persze hogy kapsz,ezért van ez a fórum,és szerintem mindenki segit szivesen amibe csak tud,legalább is én igy vagyok vele.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
(#) kormika hozzászólása Júl 5, 2015 /

Sziasztok! Kicsit megint sikerült fejlesztenem a kompresszoromat, tegnap rokonlátogatóban voltunk az alföldön, és ott kaptam egy 120 literes bojlert. Amint hazaértünk kitakarítottam és meghámoztam, majd bele a vizet és rá a 10bárt. Ma délben mivel a napon volt már 12,5bárt mutatott az óra, de sehol semmi jele szivárgásnak. Lefestettem, és felkerült a másik 2 mellé, így már összesen 420 liternyi tartályom van, ami feltermelt állapotban kb. 2500 liter levegő. Lassan el is felejtem a kompresszorom hangját, annyiran ritkán indul el a nagy tartálynak köszönhetően
(#) yulo5310 válasza kormika hozzászólására (») Júl 5, 2015 /

A faluban lassan már tőled veszik a levegőt!
(#) witi válasza atomka79 hozzászólására (») Júl 5, 2015 / 1

Hali!
A képen bejelöltem mit és hogy.A kért méret azért kellene nekem, mert ilyen forgattyú házzal még nem találkoztam IFA-ban,viszont a henger és a hengerfej a tuti hogy az (70 mm átmérő, 40 mm löket).Ahova jelöltem , fúrsz M8 vagy M10 menetet. Fogsz egy csavart(kb 25-35mm hosszú, fej nélkül), hosszában kifúrod 3-as fúróval (az eredeti szuszogón kb 1,5 mm-es furat van).A csavart kontra anyával rögzíted.Ráhúzol egy darab gumi vagy műanyag csövet (30-40 mm).A cső végébe teszel kb 10mm szivacsot annyira lazán, hogy ne lökje ki a nyomás, de tudjon szuszugni.Kész van, és örülsz...

A forgásirányt azért jelöltem meg, mert így nem fogja az olajat kiszórni...
(#) kormika válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 6, 2015 /

Hát jópénzért bármit eladok Viccet félretéve kénytelen vagyok nagy tartállyal dolgozni, mivel csak 1 fázisom és 16A-om van, így a 750W-os motorhoz nagy áttétel kell, ami miatt lassabban termel a kompresszor, és a homokfújó kamrát kis tartállyal csak 3-3,5 báron tudta tartani. Most a 420 literes tartállyal már közel 2 percig tudok folyamatosan homokfújni, ami nekem sok is, általában kis alkatrészeket homokfújok, és max 1,5 perc alatt kész vagyok eggyel.
(#) atomka79 válasza witi hozzászólására (») Júl 6, 2015 /

Hali.
Köszi szépen ez nagyon kielégítő válasz volt úgyhogy örülök is. Az persze mellékes hogy a munkahelyen annyi légkezelőt rendeltek h majd csak jövőhónapban esek neki a komp. nak. Megmértem és amit kértél az 120mm. Valószínű h még lesz kérdésem és előre is köszi
(#) witi válasza atomka79 hozzászólására (») Júl 6, 2015 / 1

Nincs mit, ezért vagyunk itt... Közben utána érdeklődtem a fogattyús háznak, állítólag az IFA traktorokon vannak-voltak ilyen kialakítású házak.Amúgy a ház magasság ugyanaz mindegyiknél, úgyhogy a nívópálca is passzol.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
(#) gyufi76 hozzászólása Júl 7, 2015 /

Sziasztok! Most regisztráltam magam , mert sok jó tanácsot találtam kompresszor építéshez
Első kérdésem: Van egy defém kompresszorom amihez a jófogáson vásároltam 3 fázisú gyárilag hozzá való villanymotort. Ifa lefúvó szelepet szereltem fel, és sajnos már 5 bar nyomásnál leállítom utána míg el nem szivárog a levegő addig nem indul újra. Ma tettem egy visszacsapó szelepet de ugyan- az, sajnos nem bír elindulni. Létezne , hogy nem 0,75 kw a motor teljesítménye??? Mit javasoltok tegyek rá egy fesztelenítős visszacsapó szelepet vagy mindig engedjem el a levegőt indításkor??? Láttam sokan felraktátok amit építettetek nekem is ez a 3. kompresszorom felrakom és szívesen veszem az építő jellegű kritikákat. Köszi előre is)))
(#) yulo5310 válasza gyufi76 hozzászólására (») Júl 7, 2015 /

Hali! 3 fázisról meneszted?,mert ha kondival,1 fázisról,akkor csak 1/2 lovat ad le! Az meg nudli. Minimum 1500 W kell tisztán!
(#) richard1025 hozzászólása Júl 7, 2015 /

Üdv! Már régóta olvasgatom a fórumot, de még nem láttam senkit aki zil sűrítőt használna fel kompresszorhoz... Ennek mi az oka, hogy nem valami közkedvelt? A másik kérdésem, hogy hol találhatnék róla műszaki infókat? Vagy valaki meg tudja mondani mekkora lehet a hengerűrtartalma és a teljesítményigénye?
(#) Ricsi89 válasza richard1025 hozzászólására (») Júl 7, 2015 /

Nekem egy zil131-es sűrítő várja, hogy beröffenjen a benzines moci és összeköttetésbe kerüljön vele. De amíg nincs kész hozzá a meghajtás, addig csak a polcon várja a sorsát.
(#) cpt.zoltan.simon válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 8, 2015 /

Benzines változaton gondolkodom én is. Szegről végről talán kapcsolódik ide, csak megkérdezem. Nyomásesésnél a beindítás-, a csúcsnyomásnál a leállítás hogy lesz megoldva? Csúszókuplung?
(#) Ricsi89 válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Júl 8, 2015 /

Sehogy. Akkor üresjáratban fog menni. Max egy levegős munkahengerrel elveszem a motor fordulatát alapjáratra.
(#) gyufi76 válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Helló! Köszi a választ!!! Igen 3 fázisról , ma úgy néz ki megoldottam a gondot, festo mágnesszelep 220voltos lesz ráépítve ha bekapcsolom a kompresszort a tekercs meghúz és zárja a töltővezetéket. Kis gond lépett fel mert a feto bemeneti nyomása 4 barnal biztonsági rugó leoldott de erősebb rugó és így "elvileg" működni fog. Holnap akarom készre szerelni mert 10x1 es menet és gumifékcsővel akarom összehozni ami így örök élet +1 nap Ami kissé aggaszt , hogy miért nem indul el hiszen van egy majdnem ugyan ilyen kompresszorom és az simán indul 0,75 kw 1400 fordulat teljesen gyári összeépítés. Munkahelyemen villanyszerelővel kimérettem mindhárom fázis egyforma ampert vesz fel a srác azt mondta ez a motor tökéletes. Hiszek neki jó szakember, de mégis motoszkál a fejemben , a miért???? Több ilyen kompresszort láttam és indul, szorulása nincsen még azt mondjátok meg. hogy nem lehet , hogy túl jól zár a dugattyúgyűrű és a szelepek??? Köszi!!!!!
(#) yulo5310 válasza gyufi76 hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Kézzel forgatva hasonlítsd össze a kettőt,ha minden igaz egyforma erő kell mindkettőhöz. Ezt nem értem,elindítás után te zárod a festo szelepet!?
(#) gyufi76 válasza steweo hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Helló! Ha sok levegőt akarsz akkor egy nagy vagy több kis tartályt kell beszerezned. Elvileg egy fázisról is tudsz üzemeltetni kompresszort de szerintem csak 1 hengerest , írtad , hogy fényezni akarsz vele mindenképp tegyél rá víz és olajleválasztót. lehet a mostani kompresszorod is alkalmas erre , próbálj egy másik kb 50 literes tartályt hozzácsatolni és mérd meg így mennyi idő alatt tölti fel pl 6 barra aztán látod kb meddig elég az a levegő. A kompresszor hűtését mindenképp old meg , a fényezéshez 5-7 bar közötti folyamatos levegőnyomás szükséges mert kis nyomásnál "narancshéjas"
lessz a fényezés. A kompresszorod lefúvószelepes , vagy nyomáskapcsolós megoldású??? Fogok felrakni képet az én kompresszoromról az segít az építésben de ha bármiben kérdésed van itt nagyon sok értelmes hozzászólást olvashatsz ami segít a munkában Üdv: gyula!!!!

Helló! nem most csak ideiglenesen kötöttem be konnektorba, majd fotót is készülök felrakni akkor jobban érthető amit írok Az a lényeg ha elfordítom a kapcsolót akkor a mágnestekercs meghúz zárja a töltővezetéket, ha leállítom akkor tekercs elenged és a töltővezetékből a levegő a szabadba távozik. Csak a kolléga azt mondta cseréljem le a betáp kábelt 5 eres- re ,mert a 400 voltról a 230 as tekercsnek nem célszerű a 0 át a főldelésről levenni. A tekercsen is külön van védőföldelés.
Munkámnál fogva tudom , hogy az árammal nem érdemes játszani, Van egy 8 éves kisfiam és a mamájával felhívtak a minap, hogy fújtatják a kerékpárt hogyan kell csatlakoztatni a gyorscsatlakozót. Tehát mindketten hozzányultak a géphez, és nem bocsájtanám meg magamnak, ha egy apróság miatt valakit baleset érne. Köszi a gyors reakciót! Ha én is tudok segíteni esetleg valamiben írjatok nyugodtan, első hozzászólásomat nézd már meg légyszi amit stewo-nak írtam hátha te is tudsz valamit vagy nyugtass meg , hogy nem e butaságot írtam

A földelésből sohasem csinálunk 0 vezetőt! Elég ha zárlatos lesz a tekercs,és a házban lévő összes földelt készülék rázni fog!! Jót írtál,meg persze azért van a fórum hogy kérdezzen az emberfia ha valamit nem ért. A gyorsaságom titka,hogy a TV t is számítógépről,ágyban fekve nézem,és az üzenetek állandóan futnak. Kényelmes,csak a képernyő billentyűzet használata macerás,lassú!
(#) gyufi76 hozzászólása Júl 9, 2015 /

Köszi a biztatást!!! Az első üzenetre ma kaptam email- értesítést, de láttam már kedden válaszoltál is.
Remélem még fogunk beszélni jó sokat Ezen a fórumon esetleg csereberélni - vásárolni is lehet????
Pl keresek:MMG -és víz és olajleválasztóhoz alsó plexi poharat, vagy jó állapotu komplett egységet.
Én hobbi szinten csinálgatom szeretem a szép munkát a jó szerszámokat meg is veszegetem amennyire a családi kassza engedi, igaz az asszony mindig szid, hogy minek kell az, de hagy beszéljen Én egy vízműnél dolgozom mint diszpécser, 38 éves vagyok, és a gépek szerszámok azért kellenek mert mezőgazdasággal is foglalkozunk a gépeket én szerelem, javítom.
Te mivel foglalkozol???? Üdv!!!!

Bocsi nem állítottam be , hogy neked menjen a válasz. Az alsó üzenetet akartam neked küldeni

Nyugalmazott órásmester vagyok,de van még + 7 szakmám a gépiparban. Idehaza van egy komplex gépműhelyem,most meg kedvet kaptam az asztalos munkához,építettem magamnak asztali körfűrészt,szalagfűrést,marógépet,szalagcsiszolót,tárcsás csiszolót és egyéb nyalánkságokat. Jól elvagyok,csak irtózatos drága az anyag,a szerszám.

Bocsánat amiért letegeztem!!! Mindenki tegeződve írt hát Én is nekem most romlott el a telóm de rakok fel képeket ha Önnek is van lehetősége tegyen fel képeket a készített gépekről, esetleg a műhelyéről. Igen az árakról ugyan ez a véleményem, annyit tennék hozzá, hogy jó minőséget egyre nehezebb találni mindent kína gyárt és nem figyel a minőségre! Meg a jó magyar forintukért is egyre kevesebbet vásárolhatunk sajnos. Üdv!!!!!

Nem kell magázódni,mifelénk a tegezés a megszokott,persze a tisztelet megadásával. Hát bizony,több millkóm fekszik a műhelyemben,és még nem beszélve az alkatrész parkról!
(#) laacika válasza gyufi76 hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

" a fényezéshez 5-7 bar közötti folyamatos levegőnyomás szükséges mert kis nyomásnál "narancshéjas"

Naa ezt igy nem szabad kijelenteni!mrtvegy valamire való pisztolynak ennek a fele is bőven elég,azoknak nem is szabad több levegőt adni,mert ott gyönyörüen dolgoznak,de mondom mégegyszer ez pisztoly függő.
Nálunk annó a cégnél butoripari lakkozásnál a fényező 2,5 bárt adott a pisztolynak,gyönyörűen dolgozott,( jó az pisztoly több mint 10 éve 70 ezer ft ba került)!
Lehet nem értünk egyet de attól is lehet "naracsos" egy festés hogy nagy nyomássak közelről fujnak vele gyorsan.
kikerül a festék a terültre és a nagy nyomás szétfujja a festéket olyannyira hogy az már nem bir kiterülni teljesen sikra és igy narancsos lesz.
Nem tudom milyen pisztolyt használsz de huszonzertől már kapni olyat (Sprio,Hvlp,Sata) amivel talán lehet valamit kezdeni!
Egy rázós sprai de szeinted hány bár nyomás van?szrinten 1-2 között valahol,mégsem lehet vele narancsosat fujni.
(#) gyufi76 válasza laacika hozzászólására (») Júl 10, 2015 /

Helló! Biztosan igazad van. Igen vannak airbrus pisztolyok, meg olyan festékszórók amihez kis levegőnyomás is elég. Mint írta nincs ipari áram neki sajnos,tehát erre következtettem abból , hogy otthon egy garázsban akar viszonylag szépen egy autót lefényezni. A narancshéj az függ a festék sűrüségétől, és általában a küszöböt alapozás után le szoktuk festeni " rücsis" festékkel aminek kiszórásához is legalább 5 bar kell, hogy szép egyenletes legyen. A karosszéria festésénél terítéssel állitjuk be a szórópisztolyt tehát a közel tartás nem szükséges. A sima festékkel való festés lényege (Pl neolux ) , hogy az első réteget hártyavéknyan hordjuk fel aztán még 2 réteget vigyünk rá bizonyos időt hagyva a rétegek között. Vannak 2 ill 3k-s festékek de ezek felhordását kamrában, mondhatjuk ipari körülmények között végzik. A spray-s festéket ha előírásnak megfelelően 2 ill 3 rétegben fújod egy jól előkészített felületre biztosan fel lehet hordani de autó fényezésre nem igazán ajánlják. Ettől függetlenül biztosan igazad van , tegyen steewe egy nyomástartó szelepet és azon beállíthatja a neki megfelelő nyomást a tömlőre , de én most is azt ajánlom a kompresszor 5-7 bar kapcsolási érték között legyen beállítva. Köszi a hozzászólást az én gondomra tudsz valami megoldást??? Nem tudom nézted e most fesztelenítő szelepet építek be , de ha nem működne szívesen veszek ötleteket Üdv!!!!
(#) witi hozzászólása Júl 12, 2015 /

Hétvégén alkottam egy kicsit... Egy 100 mm átmérőjű és 60 mm mélységű, kukából kimentett nyomásmérőt raktam rendbe és egy kicsit kiegészítettem. Így lett egy jó, és pontos kontakt manométerem.A rendberakás alatt a rudazat holtjátékának megszüntetése, a rugó kikócolása és beállítása valamint az egész óra kitakarítása, kenése és festése értendő.A kalibrálással kb egy órát játszottam, de sikerült az eredeti pontosságot beállítani.A kiegészítésben 2db 10x2,5 mm-es reed cső került beépítésre, amiket egy 3x2x1 mm-es neodim mágnes kapcsol, kb 5mm távolságból. A reléket tartó csavarok és alátétek nikkelezett sárgarézből vannak, így nem akar "ottmaradni", és pontatlanságot okozni a mágnes.
Jelen állásban 4 és 8 bárnál kapcsolnak a csövek.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
(#) gyufi76 válasza witi hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

Helló! Szép munka!!!!! Ezzel akár egy kompresszor nyomáskapcsolása is vezérelhető???
(#) GNKING hozzászólása Júl 14, 2015 /

Sziasztok.

Összeraktam egy kompresszort. 2 henger (60/40mm, 1300rpm) 2KW-s motor (2800rpm) +ami kell.
0 - 6bar-ra kb 2perc alatt termel fel egy kb 60l-s tartályt. Nem kell nagyobb nyomás

Jónak számít ez az idő?

Ami viszont nem tetszik hogy a Sata JET90-s fényezőpisztolynak nem tudja tartani a folyamatos 4bar-t.
Kevés lenne a kompresszor?
Felújítottam a két hengert, új gyűrűkészletet kaptak. Kenése megoldott ahogy itt láttam leírva.

Köszönöm a válaszotokat.
Következő: »»   80 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem