Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Lapozás: OK   81 / 182
(#) gyufi76 válasza GNKING hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Helló! A kompresszorod szerintem az jó. Amit tudnék neked ajánlani de kérd ki mások véleményét is engedj nagyobb nyomásértéket a kompresszornak szerintem egy 5,5 -és 7,5 bar közötti értéket tegyél egy nyomástartót a kimenő ágba és beállítod a 4 bart akkor annak el kéne bírni. Lehet most 4,2 nél van az alsó határ és nem bír annyit termelni , amennyit elhasználsz a fényezéshez. Meg ha van módod rá csatlakoztass még egy tartályt és több lesz a tárolt levegőd és kevesebbet fog menni a kompresszorod is Remélem tudtam segíteni , de hátha mások is adnak valami jó ötletet Üdv!!!!
(#) richard1025 válasza GNKING hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Helló! Ez egy zil kompresszor?
(#) witi válasza GNKING hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Hali !
Tudni kellene hogy a pisztolynak mekkora a levegő igénye.A Youtube- on található videón jól látszik hogy 8 ! db terelő furat van rajta(már ha ilyen a Tiéd is).Szerintem fogyaszt annyit mint egy kisebb légkulcs... A komprid jónak tűnik az adatok alapján.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
(#) witi válasza gyufi76 hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Hali!
Igen, ennek is ez lesz a feladata.Gondolom 24V -on a 40mA-t bírni fogja, ugyanis ennyit kérnek a schrack relék...
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
(#) GNKING válasza richard1025 hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Jikov TIP67A 2hengeres kompresszor.
(#) laacika válasza GNKING hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Mérd már le az időt pontosan!
(#) richard1025 válasza GNKING hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Ez nem melegszik neked túlságosan? Mert ahogy látom a hengerfeje nincs hűtve. Nekem a zil vízhűtéses és mégis mikor eléri a 80 fokot ott már jóval kevesebb levegőt szállít.
(#) richard1025 hozzászólása Júl 15, 2015 /

Megkértem a saját kompresszorom... 40l-es tartályt 10,5 bárra 2perc 12s alatt tölti fel.
(#) laacika válasza richard1025 hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Az elég jó szerintem,mi termel rajta és mennyivel forgatod?
(#) richard1025 válasza laacika hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Zil 131 kompresszor, 2,2kw-os motor kompit kb 1100-1200-al forgatja. Kompresszorban a víz és olaj keringetése is be van kötve.

Köszi,szerintem szép teljesitmény egy zil kompresszortól ekkora fordulaton!

Ez lenne az.

Faja,ha jól látom a motor az Cseh.A vizet mivel keringeted a hűtőbe?Minek a hűtője,vagy fűtőradiátor?A tartályban lévő nyomást mérő órát csak nem látom vagy nincs?
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015

Tartályon nincs nyomásmérő, azt csak akkor látom ha maxra tekerem a levegőelőkészítőt. Hűtőről csak annyit tudok h gázolajhűtő volt. Kávéfőzőszivattyú keringeti a vizet is olajat is. A kettő sorba van kötve 230V-ra így nem is melegednek túl folyamatos üzem mellett sem.
(#) laacika válasza richard1025 hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Értem,hát én azért csak tennék a tartályra is egy órát!
Én ilyennnel akarom forgatni a vizet.
(#) gyufi76 válasza richard1025 hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Helló! Ez egy szépen , szakszerűen megépített kompresszor!!!! A tartályra egy mérőóra elkelne de így is csillagos 5-ös A festo csöves csatlakozások neked beváltak??? Mit dolgozol a géppel??? Homokszórás , fényezés vagy légkulcs??? Üdv!!!!
(#) gyufi76 válasza laacika hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Helló! Ezt mivel tudod meghajtani? Ha felraknánk a falra egy radiátort abban megfordulna szerintetek a hűtővíz??? Természetesen vastag csővel lenne összekötve.
(#) yulo5310 válasza gyufi76 hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Persze hogy lehet,sőt praktikus(csendes,nem fogyaszt energiát,nem hibásodhat meg az egyszerűségénél fogva! Ezt úgy hívják,hogy gravitációs hűtés,fűtés,mivel a meleg víz mindig könnyebb mint a hideg. Ha stabil,telepített a kompri akkor gravi hűtés a célszerű,negyed anyag és árba van a többitől!
(#) gyufi76 válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Köszi a választ!!! Mit szól a fentebb richard1025 által gyártott géphez? szerintem elég jól meg van építve Üdv!!!!
(#) yulo5310 válasza gyufi76 hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Tisztára mint az enyém,csak nekem két hűtőkompri van rajta,na meg van tartály és tömlő óra is rajta! Ügyesen megvan építve. Van egy 3 x 400 voltos nagy hűtőkamra komprim is,az sokkal többet bír csak nincs 400 voltom.
(#) Hajas csaba hozzászólása Júl 17, 2015 /

Sziasztok segítsíget szeretnèk kèrni.
Tegnap sikerült beszereznem egy csonka tk 200 as kompreszzort .
De sajna nincs nálam tólómérő sem menetfèsű . Igy nem tudtam megálapítani a nyomó oldali menet méreteit.
Nagyon hàlàs lenék ha valki megtudnà irni a pontos méreteket
(#) laacika válasza Hajas csaba hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Ha jól emlékszem akkor M22x1,de holnap megnézem és megirom.
(#) Hajas csaba hozzászólása Júl 18, 2015 /

Ma lekaptam a hengerfejet a nemrég vásárolt csonka kompresszoromról , és szerintem nincs a legjobb állapotban
ti hány pontot adnátok rá egy tízes skálán ?
mondjuk azt hozz kell tennem hogy viszonylag olcsón jutottam hozzá .az eladó szerint évek óta állt a műhelyében és egy rábából lett kimentve. a főtengelye kottyanás mentes a szelepek is szépen dolgoznak. Tervem az hogy öregapám ifa alkatrészekből gyártott kompresszorát alakítom át. A villanymotor 2KW-os,
áttétel kb 2:1 es.
Szerintetek el fogja bírni?
kitűzött cél 6,5-7 bár
(#) yulo5310 válasza Hajas csaba hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Kutya baja,csak kirnerezéssel rögzítette a szívószelepet,a működésében nem befolyásol semmit,új tömítés és hajrá. 2 kw elég,ha 2:1 lesz az arány.
(#) gyufi76 válasza Hajas csaba hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Helló! A hengerfejben a menet 22x1,5. Ez tuti ez szabvány szerintem mert a magyar , kelet -német
kompresszorokban is ezek vannak. Ezek jó kompresszorok gyakorlatilag örök élet+1 nap A hengerfej szerintem 8 pontot ér a bepontozás azért van mert így biztositották a kicsavarodás ellen a szelepfészket. A hengerfej hűtését azt old meg, bemeneti nyílásra pedig levegőszűrőt tegyél és a töltő ágba visszacsapó szelepet rakj. Jó munkát és remélem sikerült jó tanácsokat szerezned Ha kész a "mű" akkor egy -két fotót tegyél róla.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2015
(#) gyufi76 válasza yulo5310 hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Tiszteletem! Egy fotót ha lesz módja küldjön már A hűtő kompr. az mennyi nyomást bír előállítani?
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2015
(#) yulo5310 válasza gyufi76 hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

30-40 légkört,míg a szelepek át nem szakadnak! Holnap teszek fel képeket.
(#) Hajas csaba válasza gyufi76 hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Úgy lessz am hétfőtöl indúl a projekt . Egy beteg ifa kompit fog leváltani +kap egy nyomskapcsolót ,a viszacsapószelep màr megvan
Am ha valkat èrdekel a règi ifa w50-es kompi írjon .egy ezresèrt szívesen megválok tőle ( sajna mielőtt hozzámkerűlt èvekig lègszűrő nélkül ment így nem.is csoda hogy a henger elég durvàn karcos. mikor szètbontottam kb egy deci olaj volt benne , szerintem még a gyári olaj lehetett .A szelepek menthetetlen àllapotban vanak , ès szerelés közben eltörtek az olajlehúzó gyűrűk,
ha valki lát benne fantaziát privàtban írjon
(#) laacika válasza Hajas csaba hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Azért itt szerintem egy fontos adat lemaradt!
Mennyit forog a vill motor?
Bár azt gondolom hogy egy 2Kw os motor akkor is eltekeri ha 2800 at forog,tehát igy a kompri 1400 et fog forogni.
Nekem 2,2kw os a motorom 2800-at forog és a kompri fog forogni 1200 körül.
(#) kormika válasza laacika hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Ha jó állapotban vannak a csonka gyűrűi, akkor igényli a teljesítményt, nekem a kompresszoron 38cm-es szíjtárcsa van, a motoron pedig 8,5 centis, tehát az áttétel valahol 1:4,5-hez körül van. A motor egy egyfázisú 750W-os 2800-as fordulatú IMI villanymotor, és 6 bárnál már 7,5-8 A körül vesz fel a hálózatból, a tipustábla szerint 6,5A a névleges áramfelvétele, tehát kicsit már sok neki a 6 bár, olyan 4,5 bár körül vesz fel a hálózatból 6-6,5A-t a motor. Van egy ismerősöm, aki olyan cégnél dolgozik, ahol kompresszorokat újítanak fel, Ő azt mondta, hogy a TK-200 adatlap szerinti névleges fordulatszáma 2200, és ekkora fordulat mellett 10bár ellennyomásnál 3,2kW a teljesítményigénye. Nekik a kis próbapadjukon egy 3kW-os 3 fázisú motor van, ami 1420-at forog, azzal van 1:1 arányban hajtva a próbált kompresszorés azt mondta, hogyha TK-200-ast próbálnak, akkor olyan 8 bár körül le szokott kapcsolni a motorvédő relé. Csatolom a tőle kapott adatlapot.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015
Következő: »»   81 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem