Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy érdekes dologgal találkoztam már sokadjára. A jelenség az, h hallom a PC hangszóin pl. a HDD működését vagy amikor görgetek a böngészőben és hasonlók. Vmi olyasmi hangot hallok, mint mikor betettem a C64 kazettát muter magnójába Vagy van mikor csak simén halkan kerreg. Szóval digitális jelet hallok a hangszórókon, de van amikor nem. Vagy valami ilyesmi Jobban nemtom leírni
Szia!
Igen, van ilyen, a PC belsejéből a különböző zajok, zavarok beszűrődnek a hangkimenetbe. Általában alaplapi hangkártyáknál a leggyakoribb, illetve egész pontosan azok a legrosszabbak az ilyenfajta zaj szempontjából. Ami belehallatszik: leginkább a táp zajai és a HDD.
szia!
szerintem azért, mert a hangkártya közelében vannak ezek a cuccok (főleg ha integrált a hangkártya) vagyis érzékeny a hangkártya, vagy az erősítő közelében van.
Nekem még nem is volt olyan gépem aminél ez ne hallatszott volna
Szerintem ez normális.
Szia,
Tegyél minden ki-be jövetre Mute/Elnémítás pipát, (majd probálj Volume Control/Mute pipa nélkül) Ha úgy-is fenn-áll a zaj akkor azon már csak egy újj alaplap segít! (elkeseredésedben probálhatsz egyet egy minőségi tápegységgel, de ne fűzz reményeket hozzá, kb 250 -gépből 2 -nél válik be)
Szerintem nem muszáj új alaplap! Lehetne hangkártyát is venni (persze csak akkor, ha most alaplapi van). Ma már nem olyan vészes: Bővebben: Link bár vannak köztük hajmeresztő árak is
Hát, ezen igazából semmi sem segít (új táp/alaplap csak pénzkidobás lenne pusztán ezen probléma miatt); hasonlatként, szerintem ez olyan mintha veszel egy villanykörtét, ami a befektetett energia csupán 5%-ával világít, a többit elfűti. Egyszerűen ilyen, ez velejárója, és ugyanez vonatkozik a szgép belsejéből származó zavarokra is.
A vinyó fejének tekerése mindig is belehallatszik a hangkártyába, kivéve legfeljebb egy jobb fajta külső(!) hangkártya esetén... Egyébként valahol itt a HE-n olvastam, hogy ha rákötsz egy 2-300Kohm -os ellenállással sorosan egy fejhallgatót a táp +5V ágára, akkor ugyanezeket a zajokat hallhatod. Semmi értelme, de legalább poénos
Ja, igen,.. Ez-az alternatív megoldás. Csak már hozzászoktam, hogy ha valami nem ok az alaplappal (kondipuposodás, zúgás a hang kimeneteken, leégett usb, akkor nem kártyázok(unk), újjat neki).
Való igaz, jobb hangkártya mint egy alaplap (minap néztem egy Sound Blastert, csak ámultam). Gé, nem erősítem magam, de már jópár éve számítástechnikában dolgozom, naponta 2-15 gép átmegy a kezemen, (Pc táp megoldotta 2 esetben ha az emlékezetem nem csal, amióta eszemet tudom, alaplap meg jópárszor, hangkártyáról meg nem nagyon nyilatkozom mert nem foglalkoztam vele, de egy Sound Blaster kimenetén biztos nemhallassz brummot egy 233Mhz -es gépben sem, márcsak azért sem mert, hogy elinduljon kell neki egy 1Ghz széndarab).
Nekem egy 5.1-es SBLive-om van, de még nem tapasztaltam ilyet.
(vagy lehet botfülem van?) Bár az is igaz, hogy eddig minden gépem egyedi összeállítású volt. (nem nagybevásárlós, ittvankomplett) Régebbi PII.-es és 1.7-es AMD gépemben is Sb volt. (Jelenleg 4.2 duál AMD) De nem rémlik, hogy ilyen jelenség bármikor is zavart volna... Idézet: „de még nem tapasztaltam ilyet” Tekerd maxra a hangerőt (jel nélkül persze), és akkor majd megtapasztalod . Ha például elkezdesz kitömöríteni egy nagyobbacska .zip file-t, avagy csak szimplán megnyitsz egy mappát, akkor már egyből hallatszik a vinyó kerregése. De legjobb a .zip-es megoldás, mert az adott esetben jó sokáig is eltarthat akár, így tehát van időd tanulmányozni a különböző zajokat/zörejeket, amik időnként megszűnnek(amikor nem ír/olvas a vinyó). De lehet, hogy ez csak az alaplapi(integrált) kártyáknál jön ki igazán, gondolom egy 'normál'(beépíthető) hangkaresz ilyesmit sokkal kisebb mértékben csinál. Amit én tudok, az csak annyi, hogy az alaplapiak mind ebben a betegségben szenvednek, és hogy ezzel szemben a külső hangkártya viszont sokkal előrébb jár, ott ilyesmi zajok nincsenek. De rendes beépíthető hangkártyám már sok éve nem volt, tehát arról nincs semmi tapasztalatom... Idézet: „Hát, ezen igazából semmi sem segít” Na neeeeee! Hasba is szúrnám magamat, ha ez a jelenség szükségszerű lenne! Ahogy valve írta, először minden szükségtelen bemenetet el kell némítani. Aztán lehúzni a CD csatlakozóját. Az esetek 97 %-ában jelentős javulás érhető el. Ha a CD audió lejátszásra szükség van, akkor egy földhurokleválasztón keresztül kell visszakötni! A maradék 3 százalék egyik harmadában a hangkártya úgy szar ahogy van, és nem szabad használni, kell venni egy normálisat. 1 %-ban eleve nagyon kicsi, -90 dB körüli volt a zaj, csak a felhasználó volt túl igényes, vagy rosszul állította be az erősítéseket. A maradék 1 % az egyéb hibákból jön össze, mint pl. rossz belső földelés, füldhurok egyéb okból, érintkezési hibás csatlakozó, stb... Ma már egyes alaplapi hangkártyák is egészen jó minőséget produkálnak, 80 dB jel/zaj viszony egyáltalán nem különleges, ha a mikrofonbemenetet kikapcsoljuk, és a CD bemenetet sem használjuk.
Ilyet én is szívtam
Laptopon nem értettem mi az az állandó zúgás... és milyen hangossak lettek a billentyűk... kikapcsoltam a mikrofont... és lőn csendesség
Én szerintem a legjobb megoldás erre hogy veszel egy külső vagy egy pci-os hangkártyát. Nekem is ilyen problémám volt ezért (meg mellesleg azért mert az alaplapi nem vitt 5.1 et és egy mikit egymás mellett) vettem egy SB Live! hangkártyát kb 2000Ft ért és mind a 2 probléma megszűnt!
(Mellesleg most olyan problémám van hogy az egérből egy elég magas hang jön ki..kb 16khz környékén lehet egy kondicsere ráférne)
Magából az egérből, vagy az egér mozgatásakor? Ez utóbbit a ps2 kommunikáció is okozhatja, az ilyen frekvenciát használ az órajelvonalon.
Idézet: „Ha a CD audió lejátszásra szükség van, akkor egy földhurokleválasztón keresztül kell visszakötni!” Nem kell visszakötni! Win2000 óta az audiólejátszás digitális formában is el tud jutni a hangkártyáig, és az végzi el a DA konverziót.
Mozgás nélkül is csinálja (pl felemelem) viszonylag hangosan. (USB-s Logitech MX518 szóval még nem is az alsókategória igaz már vagy 2 éves még most is 10000Ft körül mozog az ára. Annyira nem zavar mert ha rajtam van a fejhallgató akkor nem hallom.)
Sziasztok!
Az én tapasztalatom, hogy főként az integrált, és a (Noname) hangkátyák esetében szokott előfordulni a fent nevezett probléma. Bár én a hangkártyát mindig jó távol szoktam rakni a többi kártyától(ha lehet persze) . Általában a legalsó slotba. Volt, hogy ez is segített az jó öreg ISA-s Sound blaster vibra esetében, a zaj ugyan nem szűnt, de határozottan csökkent. Jelenleg nekem is SB Live! hangkártya van a gépemben és két 1025b mini orion erősítőt hajt. Az előbb próbáltam ki, és nálam nincs semmi ilyen jellegű zaj. Szerintem nem szól rosszul ,(bár én bakelit párti vagyok). Az sb nekem kicsit zajosabb lesz ha a mikrofon nincs elnémítva, bár szerintem minden hangkártya esetében igaz ez. Én első körben tennék egy próbát egy SB Live! hagkártyával, esetleg egy ismerőstől kellene kölcsön kérni ha van ilyen ismerős.
Nekem is voltak ilyen problémák amikor bepörgött a cd hát a hangszóróba csak gyorsult a motor hallani lehetett meg minden xart rátettem a pipákat hogy csak audio felvétel microfonból legyen és már megszünt a probléma azóta se 1 mukkot nem hallok belőle csak amit kell.
Régen a benzines autók rádiójához adtak/kapható volt egy passziv szűrő. Ha táp pufferes szűrése jó, de a táp nem egy jó mninőségű, persze jár-kel rajta a mindenféle zavar. Aki szeret kicsit javítani a gyári tévedéseken, az beépíthet ilyen szűrőket az 5V és 12V-os vezetékekbe, több helyre is!
Először is meglepett, h mennyire segítőkész csapat van ezen a fórumon. Azt gondolom ez elég ritka.
Egyébként köszönöm a tippeket, megoldódott a probléma. A hangerőszabályzón elnémítottam minden fölösleges ki/be menetet és meg is szűnt a jelenség. Egyébként a gép egy régi P3-as IBM integrált hangkártyával és egy pár bóvli műanyagdobozos aktív hangszettel. Ez a munkahelyi gépem és ennyit tud szerencsétlen
Igen, jó a hangulat, meg a csapat is Lényeg, hogy megoldódott a probléma! Gondolom ezért gyártanak mostanság olyan szoftot/hardwaret az alaplapi hangkártyákhoz amibe ha bedugod a csatlakózó Jack vagy Rca -t és, csak akkor lép működésbe a ki/be -menet a hangkártyán.
Ezeket inkább Gigabyte alaplapokon láttam, de lehetnek másokon is,.. (köszi a pontot)
Sziasztok!! Van egy Mercury SW980r 2.1 es hangfal szettem, ahova be kell kötni a hangszórókat, csakaz alsó megy, és ha a felsőbe kötöm be a hangszórókat,akkor zúg. Ez az egyikprobléma. A másiik, pedig az,hogy ha nagyon felveszem a mélyhangot nagyaon torzitott mélyhangot ad, szinte búg a mélynyomórésze...
Szerintetek milehhet a baja...? Asegitségeteket előre isköszönöm sziaszok...!
Üdv!
Én is észrevettem és idegesített a ciripelés....ahogy javasoltad kikapcsoltam a vonalbemenetet és lőn csöndesség Köszi!
Vannak érzékenyebb lapok, melyek így zakatyolnak, de egy Mute neki s, no csicsergés,..
nállam a wifi okozott hasonló gondot mert az antenna a hangszóró tetején volt odébb raktam és az erősitőt leárnyékoltam alufóliával most jó
Igaz nem pc hangszórók de a problémám lett hirtelen velük vagyis az erősítőimmel. Mégpedig hogy ujj helyre költöztünk és itt nincs földelés a "konyektorban".
Igenám de az erősítő sem földelt viszont a pc-ből jövő kábelnak az árnyékolását az erősítő bemenetének testpontjához érintem az erősítő már morog is bár nem olyan túl hangosan. Viszont ha közbeiktatok egy keverőt , például a kis behringer-t akkor megszünik. Viszont én a keverőt nem akarom használni hozzá mert fölösleges. De mégis fúrja az oldalamat a kiváncsiság hogy keverő beiktatásával nem zúg simán a végfok meg igen. Azt gondolom hogy a pc mivel nincs földelve így a testpontján amit a ventik és merevlemez művel azt nem a földbe hanem az audiókábelen az erősítőbe küldi át . De ha bent van a keverő az hogy a menykűbe nyeli el hisz annak a csatlakozói meg mind össze van kötve a burkolaton.Na erre varjon valaki gombot.
Szerintem próbáld meg leföldelni a pc házát. Így talán megszűnik a morgás. A másik meg hogy nem ráz a pc (engem rázott már meg mert nem volt földelve ).
Szerintem nem a ventilátorok és a merevlemez(ek) termelik a zajt, hanem a tápban a hálózati szűrőkondenzátor. A szabályos megoldás pedig a PC leföldelése (már ha lényeges az, hogy ne vágjon agyon valakit a gép, ha meg talál hibásodni)
A problémám a következő lenne.
egy pio 600-asról egy rca jack és egy jack hosszabítón keresztül megy az sb live hangkarimra a rec. Akármit csinálok egy 36 és 70kHz közötti tartományban halk búgás hallatszik, de csak akkor ha bevan dugva a jack. Ezt semmilyen studio programmal nemtudom kiszedni. Sajnos kéne a tökéletes minőség. Ha tudtok segítsetek,várom az ötleteket
Vaószínűleg csak Hz és nem kHz ha csak nem vagy denevér nem igen hallhatnád. Én 50 Hz-re tippelek. Nézd át a földeléseket. Valamint készíts egy megfelelő hosszúságú és árnyékolású vezetéket, mert a kínai hosszabbítók csodákra képesek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |