Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   46 / 3604
(#) googa válasza KTobi hozzászólására (») Feb 16, 2008 /

Szia!

A Velencei-tó nagy haverom már vagy 16 éve. Ugyanis ott kenuztam és kenuzgatom mostanában is, ha az időm engedi.
A vitorlások a tőkesúlyuknak köszönhetően nem borulékonyak. Figyeld csak meg, hogy milyen messze is van a súly a hajótesttől és ha tudnád, hogy 2,5 kg a súllya...
A tó déli oldala tényleg nem mély, de vannak azért meglepő mélységű helyek is. Az evezős pálya pl. 4 méter mély is lehet. Az egész tó ki lett mélyítve ill. kotorva.
A hajó egyébként készen van, sőt van neki nagytesója is.
Üdv!
g.
(#) KTobi válasza googa hozzászólására (») Feb 16, 2008 /

Azt láttam, hogy távol van a súly, láttam már pár vitorláshajót szárazon, azoknak is legalább métert lenyúlik alá egy jó nagy lap a borulás megakadályozására. Azt a 2,5 kg viszont nem gondoltam volna.

A Velencei tavat csak futólag ismerem (nézd meg a lakhelyemet) egyszer voltam ott, akkor piszok szél volt, csodálkoztunk is, hogy tudnak olyan könnyen felálni azok a "szörfözők". Másnap, mikor kicsit enyhébb volt a szél és úszni akartunk jöttünk rá, hogy azoknak leér a lábuk.

Ha már kész a hajó; legyél szives újabb képeket is csinálni (és feltenni), had csorogjon a nyálunk.

Üdv. Tóbi
(#) kobold hozzászólása Feb 16, 2008 /

Segíthetne egy gépész kolléga egy kicsit...
Van egy ismert rugalmassági modulus-szal (E) rendelkező alumínium ház (sebváltó), benne a szintellenőrző és olajleeresztő csavar. A csavarok mellett és fölött 90°-ban kettős nyúlásmérő bélyegek vannak a ház falára felragasztva, ismert bélyegtényezővel. A bélyegek 1/4-ről 1/2-hidas átalakítón át csatlakoztak egy mérésadatgyűjtőbe, ahol a bélyegtényezőket megadva kaptam négy csatornát (egy időben csak egy csavarnál volt mérés). Adott nyomatékokkal egyre jobban meg kellett húzni a csavart, a feladat pedig a bélyegek ragasztási helyein az alumíniumban ébredő feszültség meghatározása volt.
Mindössze annyi a bajom, hogy egy ragasztási ponthoz két bélyeg tartozik (amik ugye egy hordozón vannak), így két mérési oszlopot is kaptam; hogyan kell ezeket összegezni ahhoz, hogy az Eε képlettel egy ragasztási ponthoz egy feszültséget kapjak, de az jó is legyen?
Találtam rá vagy ötféle leírást a neten, felezett összeg, négyzetes összeg gyöke, stb...

gauges.jpg

(#) titi hozzászólása Feb 17, 2008 /

Hali!
Valaki árulja már el, hogy milyen kodeket rakjak fel a gépre, hogy 3gp kiterjesztésű videót megtudjak nézni.
(Esetleg honnan?)
Köszönöm!
(#) Ricsi89 válasza titi hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

Hi
Quicktime player.
(#) titi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

Köszi!
(Az a vicces, hogy fel is van telepítve, csak épp azt nem tudtam, hogy ezzel lehet lejátszani!)
(#) valve válasza titi hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

K-Lite Codec Pack v3.4.5 Full. Ezzel minden megy! Még nem találkoztam olyan filmel ami ne ment volna ezzel a codek -el,.. Ja és az instalálásnál a legjobb a: Profile 3: Playback Only (without player)
(#) vicsys válasza titi hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

Minek kodek pakk? Egyáltalán minek külső kodek? Telepítsd fel az Ivivo-t.
(#) Topi válasza vicsys hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

Nekem a KMPlayer jött be. Open-source, freeware és minden kodek nélkül, egy csupasz gépen is bármilyen médiát lejátszik.
(#) titi válasza Topi hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

Köszi mindenkinek!
Már megnéztem, amit akartam!
Csak hozzárendeltem a 3gp kiterjesztéshez a Quicktime-t
Egyébként más médiával nincs gondom.
Viszont ezt a KMPlayer-t ki fogom próbálni!
(#) Topi válasza titi hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

Érdemes kipróbálni... Olyat is lejátszik amit a "nagyok" nem... Pl egy félig letöltött, vagy darabokban letöltött AVI fájlt is le tud játszani minden probléma nélkül, ilyenkor a hibás részt átugorja.

Egy kis infó magyarul: Bővebben: Link
(#) Sergei hozzászólása Feb 17, 2008 /

szerintem ma telihold van mennyi zavarodott emberke koborol a forumon de az is lehet hogy a begyüjtött elakadásjelzö háromszögeket leadják jopénzért a méhtelepen
(#) válasza Sergei hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Idézet:
„[...]a begyüjtött elakadásjelzö háromszögeket [...]”

LOL! Ezen szakadtam a röhögéstől!

googa:

Igen, ránagyítottam, és szerintem is 79L05-ről van szó.
(#) googa hozzászólása Feb 18, 2008 /

Köszönöm és szabi83! Örülök Norberto, hogy megoldódott a dolog értelmesen!

Reggel mehetek dolgozni megint. Néha olyan érzésem van, mintha azért dolgoznánk mi emberek, hogy legyen pénzünk kajára és ruhára, hogy el tudjunk menni dolgozni... Ördögi kör ez, vagy mi a fene.

Azért jó hétvégém volt. Csak az a rohadt kocsi ne szivatott volna meg azzal, hogy teleszívatta magát

Nem jöttök Ládaderbizni? Még 29-ig lehet jelentkezi...

Jó éjt! Puszi Nyuszim! :szeret:
(#) Frankye válasza googa hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Idézet:
„Jó éjt! Puszi Nyuszim! :szeret:”

Hmmm. Ez egy kicsit kétértelmű volt!
Melyik vagy a képen, ami az adatlapon van? A jobb, vagy a baloldali? :hehe:
(#) googa válasza Frankye hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Asszem a fiú vagyok én, asszem :yes:
(#) Frankye válasza googa hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Na már csak azért, mert Norberto-ról konkrétan tudom, hogy ugyancsak fiú, szabiról is úgy sejtem, és az adatlapja szerint Gé is...
Na így egy kicsit "ferde" az a bizonyos kijelentés...
(#) Sergei válasza hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

de hivhatjuk forgalom jelzö táblának is de nekem jobban tetszik az elakadásjelzö háromszög
(#) vicsys hozzászólása Feb 18, 2008 /

Uraim!
Valaki szánjon meg és dobjon ide egy linket, hogy hol találom meg a 230V-os jelzőcsengő szabványos rajzjelét.
(#) Sergei válasza vicsys hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Bővebben: Link lehet nem erre gondoltál. az 50. oldalon találod.
(#) vicsys válasza Sergei hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Ezaz! Köszönöm!
(#) Sergei válasza vicsys hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

szivesen
(#) válasza Frankye hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Idézet:
„az adatlapja szerint Gé is...”

Igen, ez történetesen egyezik a valósággal
Gondolom ezt csak a modik láthatják, mert én erre utaló nyomot nem véltem felfedezni az adatlapomon, de gondolom regisztrációkor megadtam És persze a nicknevemből se deríthető ki túlzottan egyértelműen, hogy Gábornak hívnak

Sergei:

Igen, tulajdonképpen azt jelzi, hogy valaki 'elakadt' a szabályzat olvasásásában/megértésében/betartásában, és a kis piros háromszög jelzi a neve mellett hogy ezt nagyon-nagyon rosszul tette

szerk.: Lehet le vagyok maradva egy 'picit', de én csak most látom hogy már nem csak a hozzászólás végére lehet smiley-t rakni, hanem akár oda is ahol épp a kurzor van. Látom Topi azért nem lopod te annyira a napot
(#) googa válasza googa hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Nyuszi-nak a páromat hívják (én hívom így) és neki szólt az üzi, 'm' birtokjellel: "Puszi Nyuszim!" Ja és megelőzve az újabb pletyit, a barátnőm NŐ, azért barátnő!

Üdv!
(#) Frankye válasza googa hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Jó-jó! Csak olyan "furán jött ki"...
(#) Frankye válasza hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Idézet:
„Gondolom ezt csak a modik láthatják, mert én erre utaló nyomot nem véltem felfedezni az adatlapomon,...”

Nem adjuk ki a szakmai titkokat! :hehe:
(#) Norbert123 hozzászólása Feb 19, 2008 /

Sziasztok
Lehet hogy nem kellene írnom de megkockáztatom.
Az lenne a kérdésem hogy a neten hol lehet olyat találni hogy abba olyanok lennének írva hogy reggeli sms témáju idézetek stb
Ha rossz helyre írtam akkor töröljétek!
Sziasztok
Előre is köszi
Üdv
(#) válasza Frankye hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Idézet:
„Nem adjuk ki a szakmai titkokat! :hehe:”

Ezt igennek vettem!
(#) Lucifer hozzászólása Feb 19, 2008 /

Üdv!

Mindenhol látom az ilyen stílusú képeket fórumokon aláírásokban. Gondolom valami webalkalmazás generálja őket. Nem tudja valaki hol lehet ilyet csinálni?

(#) Sergei válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

ilyet anno énis csináltam ha jol emlékszem akkor userbar generator a progi neve ITT találsz progit.
Következő: »»   46 / 3604
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem