Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Megszeretném tudni ,hogyha lehetséges feszűltség beállitás a számítógép USB kimenetnél a BIOS-ban, mert többa hordoszható Sticket leégetett a gépem. Honnan tudom,hogy nem a Stick gyenge nem birta a feszultséget?
Ilyen opcióra amit te keresel lehetőség softwer (bios-bol) osan nincsen.Tápegységet kell hogy cserélj ha rám hallgatsz...bár 7805 ös ic segitséglvel lehetősáéged nyilna a tpáfeszt leszabályozni, de szerintem felesleges ilyennel vesződni
Ha előlapi csatlakozóba dugtad , akkor lehet, hogy összekeverted a vezetékeket és ez polaritáscserével járt, ami tönkreteszi a beledugott eszközöket.
A feszültséggel én még nem láttam gondot.
Nem lehet biosból áálítani. (sőt, sehonnan sem)
A javasolt 7805 nem megoldás, mert úgye, az USB port 5V-jából állítson elő 5V-ot, és akkor miról működne... (a bemeneti fesz.nek többnek kell lennie, hogy ilyen stab.IC-ket használhass) Az USB port, fix 5V. Ez van.
Én is inkább efelé hajlok. Végy elő egy műszert és mérd meg, hol és milyen feszültségek vannak az USB csatlakozódban!
Nekem is sikerült már tönkretenni egy kártyaolvasót, mert az előlapi USB kivezetés gyárilag rosszul volt bekötve és a feliratok szerint az alaplapra dugva a tápfeszültség fordított polaritással került az eszközre. Azóta csak műszerrel kimérve vagyok hajlandó bekötni ilyesmit.
Itt találsz bővebb leirást és lábkiosztást
USB A tápfesz 5V körüli stabilizált, max 500mA-t tud A + - Data pedig megy +-5 és +-3,3 V -is
Figyi, milyen alaplapod van és melyik USB port teszi tönkre a cumóid.
Amelyiket az alaplapról jumperrel, vagy az alaplapra integrált USB port?
Szia!
A négy kivezetésnél meiket kel mernem meik a feszultseg ?a tobbi szerintem a jelnek vannak(a két szélso?)
SZia direkt az alaplapra van szerelve nem utolagos hozzakotes nem elol van se nem eloszto mast mindent v isz a nyomtatot foto minden.
zia csak anyit mondj ,mert a rajzon nem ertem meik a fesz. a 4 lab kozul hol merjek?A ket szelso az aram?
Pfhúú, csak azé' kérdeztem mert azt hittem rosszul lett bekötve és azért mentek tönkre... háát így már passz.
Nekem is volt így csak nekem az integrált usb portok mentek tönkre nem az eszközök amit rákötöttem...
Igen, a két szélső. A bal oldali a +5V, a jobb oldali a GND.
Sőt xp alatt még a porton folyó áramokat is tudod mérni a eszközkezelő > usbvezérlők >gyökérhub >tulajdonságok>energiaellátás menüpontban.
Azok nem a folyó áramok, hanem az, hogy mekkora áramigényt jelzett az arra a portra dugott eszköz a leírójában (descriptor).
Én pedig csodálkoztam rajta, hogy honnan tudja
Szia !
Elmagyarázod kicsit hol kapom meg azokat a mereseket a windowsbwn ,vagy ppa bios Kosziszepen.
Az nem mérés!!!
Egyébként eszközkezelőben az USB vezérlőknél USB gyökérhub tulajdonságainál.
Hát ha azt nem találod meg, akkor felesleges is nézegetned...
Koszi jobb valaszt nem is irhattal volna ,nem azert irtam hogy hol van es mia .De ne faradj mar elrendesztem.És nelkuled .Ez ugy van ha nem tudod ne is tord a fajad csak butulok igaz???
Ez úgy van, hogy leírtam, hogy hol találod. Ha az alapján nem találod meg, akkor nem tudok mit tenni...
Te aztán tudsz helyesen írni... azért durva, hogy milyen emberek vannak...
Sziasztok!
Nemtudjátok hogy az USB hány wattot bír? ha jól tudom 5Volt és 0,5A (nekem) szóval 2,25W-ot? Amúgy egy ventit szeretnék rá csinálni.
Valahol így olvastam, ahogy írtad: minden csatlakozón rendelkezésre áll 500 mA, 5 V mellett. Azt viszont nem tudom, hogy ha esetleg több csatlakozót is ilyen mértékben terhelsz, hogyan alakul a kimenet, szóval csak ésszel
|
Bejelentkezés
Hirdetés |