Fórum témák
» Több friss téma |
A hasított rögzítő füleket kell összehúzni, pl. egy oldalcsípővel, vagy lapos fogóval. Visszaszereléskor pedig egy ék alakú szerszámot kell a hasítékba tolni a fülek közé, ami szétfeszíti azok szárát (pl. lapos csavarhúzó).
Köszönöm!! Valami ilyesmi technológiára gondoltam én is.
Sztereó dekóderben a DR 02 pozició számú 100 ohm-os ellenállás elégett. Ez a "stereo" kijelző LED tápja. Rádiórész nem működik. Bekapcsolva, összes nyomógomb "KI" állapotban van, akkor az FM LED folyamatosan világít és a "stereo" jelző pulzáló fényt ad. A 15 V-os tápfesz értéke 15,45V. Ez még megengedett érték? A "C" jelű csatlakozó 6-os lábán mérhető a 15V, pedig az én rajzom alapján a 15V csak az FM modul 3-as pontján lehetne a 34, 42, 61 és a 74-es (OIRT-CCIR kapcsoló OIRT -alap állásban) isostat kapcsolókon át. Pár éve kaptam ezt a Cleo-t, csak erősítőnek használták, mert a rádiórész nem megy. Ezt szeretném feléleszteni. A uA758PC tönkremehetett? Jótanácsokat szívesen fogadok.
Van egy cleo alaplapom ami működik azt oda tudom adni.
Érdemesebb lenne egy jó dekóderrel kipróbálni.
Sziasztok! Valaki már készített nyáktervet a végfokozat panelról, esetleg beültetési rajzot alkatrész listával?
Odáig jutottam, hogy (a 15V tápöt kapcsoló) az FM isostat kapcsoló 51-es kontaktusa teljesen beégett, úgy is marad, függetlenü a gomb KI vagy Be állapotától. Ezért az FM rész állandóan tápot kap. Ha benyomom az AM -et, akkor az FM mellett ő is megkapja a 15V-ot. A kapcsolósorból ezt a kapcsolóblokkot kellene kioperálni, amihez az alaplapot kell szabaddá tenni, de az elég macerásnak tűnik. (2x3 ák-ás iso kapcsolóblokkom van) Van ennek valami trükkje, hogyan szedjem ki egyszerűen? Időm mostanában lenne rá. Lenne egy általánosabb kérdésem is, kvázi-komplementer végfoknál (pl. BC301/BC303 és 2xMJE2955) mennyire fontos, hogy párban legyenek úgy a komplementerek, mint a végtranyók? Mekkora eltérés lehet pl. az MJE végtranyónál (h21e, béta értéke)?
djhans, freemailod él még? Válaszaitokat előre is köszönöm.
Kapcsoló csere nélkül is javítható, beégett résznél vág el a fóliákat, kapcsolón van nem használt érintkezőpár, amire át tudod vezetékezni.
A szervízkönyvben van a nyomtatott panelről kép, úgy a fólia oldalról, mint a beültetési oldalról. Igaz, nem léptékhelyes. Ha ez segít, beszkennelem és elküldöm neked. Bár én is valahonnan a netről szedtem le.
Keress egy jó mezőt az Isostat kapcsolón és vezérelj vele két P-FET-et, vagy PNP tranyót. Az okozza a problémát, hogy egy 1000µF-os kondi lóg rajta, amitől beég.
6363-nál már orvosolták és csak 100µF van.
Sziasztok, nekem az van a cleopatra-mal hogy ha a mélypotit feltekerem gerjed az erősítő, és még a trafó is nagyon búg, az van amire gondolok hogy szakadt a mélypoti vagy lehet valami más is?
köszi.
Hali!
Szerintem semmi baja annak a potinak, nemes egyszerűséggel odavan valamelyik végfok modul, rosszabb esetben mindkettő. Viszont feltehetően nagyobb értékű, vagy patkolt bizti lett berakva, mert annak rég el kellett volna csettenni, ha így beterhel a tápnak. Kezdésnek ellenőrizd a bizti értékét, majd vedd ki az egyik végfok modult, aztán a másikat. Amelyik modul kivételénél megszűnik a jelenség, az rossz. Ha csak mindkét modul kivételénél szűnik meg az erős trafóbúgás, akkor jó eséllyel mindkettővel gond van.
De viszont átraktam egy másik készülékbe mindkét végfok modult és abban semmi baja nem volt tökéletesen szól, sőt új végfokokat is raktam már a gerjedősbe és azokkal is csinálja.
Az alaplapon levő 1µF és 2,2µF elkókat cseréld ki, ezek vannak a jel útjában. 2-2 db pici kék színű elko . Valószínűleg ez segít.
Azokat már egyszer kicseréltem, megnéztem jól vannak beforrasztva :/
Az én Cleopatrámban 470µF-os van, úgy tűnik gyárilag. Van még két kérdésem a hozzáértőkhöz, éspedig az, hogy ha kicserélem a dekóder modul 758-as IC-jét, kell-e ott utólag bármit is beállítani, vagy hangolni? Hogyan tudnám megállapítani, hogy jó-e a dekóder, mert a LED 100 ohmos ellenállása rendesen elfüstölt.
A másik, "bekeipeter" által ajánlott kicsatoló elkók cseréjével kapcsolatos. Elkó ugyanis több féle is van, van pl. egy japán hiradástechnikai készülékgyártó (...sonic) gytm-ú, kimondottan HI-FI cuccokba ajánlott, ami kb. 1,5-6 eFt/db. Aztán van ún. "low ESR" típus (kb. 6-700Ft), aminek a soros ohmos összetevője alacsony értékű, aztán van még a különböző "futottak még" kategóriák (kb.3-500FT). No, ezek közül mi a javallat egy VIDI készülékbe? Válaszaitokat előre is köszönöm?
A dekóder beállításához egy frekimérő nem árt, de kisérleti úton is be lehet állítani
![]() A nyákon megkeresed az IC üres lábát és oda rakod a frekimérőt. Keresel egy olyan frekvenciát, ahol nem fogható semmi, csak zaj. Benyomod a Zajzárt és ha elhallgat a masina, akkor a dekóder trimmerével beállítasz pontosan 19,000000... KHz frekvenciát. De előtte érdemes a Sztereo LED körét rendbehozni! Az az ellenállás magáról nem füstöl el! A kicsatoló kondinál a pénztárcád szab határt, mert hangzásban nem hallasz köztük különbséget. Egy a fontos, hogy minimum 63V-os legyen!!!!
Szia. Ha a hangolófesz mászik akkor mi szokott a föbb oka lenni? Bekapcsoláskor 11,69V és egy perc múlva már csak 11,21V. UP73-at cseréltem már.
Hello. Én ilyen bonyolultan még sehol nem olvastam sztereo dekóder beállítást, pedig még van frekimérőm is, csak nem tudom, hová kössem? Ennél sokkal egyszerűbb a trimmert elforgatni mindkét irányba, ahol a Led elalszik, és a kettő közé pont középre kell állítani. A hangolófesz. elmászásának több oka lehet, mint hinnéd. Abban a körben minden alkatrészt végig kell mérni. Okozhatja hideg forrasztás, kicsit átvezető kerámia kondenzátor, kontaktos trimmer, akármi, már mindennel találkoztam.
741 és körítése? Egyébként csak ezért mászik el a tuner mert 1-2 perc után amikor a hangolófesz megáll már akár órákig is stabilak az adók. Érdekes hogy 11V alá nem tudom venni a hangolófeszt UP73 potival. Szerinted cseréljem a hangolófesz körben a szénréteg ellenállásokat is fémrétegre?
A CA3089 referencia feszültsége a hangolófesz alapja.
Egyébként bocs a tegnapiért, mert amit leírsz, az teljesen korrekt, annyi megjegyzéssel, hogy talán még nincs minden konyhán frekimérő, de ezért nem kellett volna beszólnom.
A videoton RA6363 tunerje teljesen megegyezik emezével, ott már részletesen kitárgyalták, olvass utána: Elhangolódás. És még később is több helyen tárgyalják.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Köszi. Közben meglett a hiba, az új trimmer rossz volt. Tettem bele bontott pihert. Most csak 0,07 voltot mászik el bemelegedés után.
Semmi gond, azért van a fórum, hogy vitatkozzunk egy adott témáról. Ha nem lennének különböző vélemények, semmi értelme sem lenne a fórumnak...
Találtam egy ős FM modult. Üvegszálas nyák, nincsenek pozíciószámok, nincs zöld védőlakk. 1978-as évjárat.
Szerintem nem, mert pontosan olyan alkatrészek vannak benne mint egy másikban. A nyákon a fólia oldalon a nyák száma is rajta van. A csatlakozó sor se olyan mintha bontották volna.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
Lehet még nullszériás, vagy valaki utánépítette a gyárból szerzett alkatrészekkel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |