Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S

Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   35 / 45
(#) steelbird válasza hantosf hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

A hasított rögzítő füleket kell összehúzni, pl. egy oldalcsípővel, vagy lapos fogóval. Visszaszereléskor pedig egy ék alakú szerszámot kell a hasítékba tolni a fülek közé, ami szétfeszíti azok szárát (pl. lapos csavarhúzó).
(#) hantosf válasza steelbird hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Köszönöm!! Valami ilyesmi technológiára gondoltam én is.
(#) hantosf hozzászólása Nov 6, 2015 /

Sztereó dekóderben a DR 02 pozició számú 100 ohm-os ellenállás elégett. Ez a "stereo" kijelző LED tápja. Rádiórész nem működik. Bekapcsolva, összes nyomógomb "KI" állapotban van, akkor az FM LED folyamatosan világít és a "stereo" jelző pulzáló fényt ad. A 15 V-os tápfesz értéke 15,45V. Ez még megengedett érték? A "C" jelű csatlakozó 6-os lábán mérhető a 15V, pedig az én rajzom alapján a 15V csak az FM modul 3-as pontján lehetne a 34, 42, 61 és a 74-es (OIRT-CCIR kapcsoló OIRT -alap állásban) isostat kapcsolókon át. Pár éve kaptam ezt a Cleo-t, csak erősítőnek használták, mert a rádiórész nem megy. Ezt szeretném feléleszteni. A uA758PC tönkremehetett? Jótanácsokat szívesen fogadok.
(#) djhans válasza hantosf hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Van egy cleo alaplapom ami működik azt oda tudom adni.
(#) doktor válasza djhans hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Érdemesebb lenne egy jó dekóderrel kipróbálni.
(#) Tibci hozzászólása Nov 7, 2015 /

Sziasztok! Valaki már készített nyáktervet a végfokozat panelról, esetleg beültetési rajzot alkatrész listával?
(#) hantosf hozzászólása Nov 9, 2015 /

Odáig jutottam, hogy (a 15V tápöt kapcsoló) az FM isostat kapcsoló 51-es kontaktusa teljesen beégett, úgy is marad, függetlenü a gomb KI vagy Be állapotától. Ezért az FM rész állandóan tápot kap. Ha benyomom az AM -et, akkor az FM mellett ő is megkapja a 15V-ot. A kapcsolósorból ezt a kapcsolóblokkot kellene kioperálni, amihez az alaplapot kell szabaddá tenni, de az elég macerásnak tűnik. (2x3 ák-ás iso kapcsolóblokkom van) Van ennek valami trükkje, hogyan szedjem ki egyszerűen? Időm mostanában lenne rá. Lenne egy általánosabb kérdésem is, kvázi-komplementer végfoknál (pl. BC301/BC303 és 2xMJE2955) mennyire fontos, hogy párban legyenek úgy a komplementerek, mint a végtranyók? Mekkora eltérés lehet pl. az MJE végtranyónál (h21e, béta értéke)?
djhans, freemailod él még? Válaszaitokat előre is köszönöm.
(#) CHZ válasza hantosf hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Kapcsoló csere nélkül is javítható, beégett résznél vág el a fóliákat, kapcsolón van nem használt érintkezőpár, amire át tudod vezetékezni.
(#) hantosf válasza Tibci hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

A szervízkönyvben van a nyomtatott panelről kép, úgy a fólia oldalról, mint a beültetési oldalról. Igaz, nem léptékhelyes. Ha ez segít, beszkennelem és elküldöm neked. Bár én is valahonnan a netről szedtem le.
(#) bekeipeter válasza hantosf hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Keress egy jó mezőt az Isostat kapcsolón és vezérelj vele két P-FET-et, vagy PNP tranyót. Az okozza a problémát, hogy egy 1000µF-os kondi lóg rajta, amitől beég.
(#) djhans válasza bekeipeter hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

6363-nál már orvosolták és csak 100µF van.
(#) NYAFFx2 hozzászólása Nov 11, 2015 /

Sziasztok, nekem az van a cleopatra-mal hogy ha a mélypotit feltekerem gerjed az erősítő, és még a trafó is nagyon búg, az van amire gondolok hogy szakadt a mélypoti vagy lehet valami más is?
köszi.
(#) Pytzoure válasza NYAFFx2 hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Hali!

Szerintem semmi baja annak a potinak, nemes egyszerűséggel odavan valamelyik végfok modul, rosszabb esetben mindkettő. Viszont feltehetően nagyobb értékű, vagy patkolt bizti lett berakva, mert annak rég el kellett volna csettenni, ha így beterhel a tápnak. Kezdésnek ellenőrizd a bizti értékét, majd vedd ki az egyik végfok modult, aztán a másikat. Amelyik modul kivételénél megszűnik a jelenség, az rossz. Ha csak mindkét modul kivételénél szűnik meg az erős trafóbúgás, akkor jó eséllyel mindkettővel gond van.
(#) NYAFFx2 hozzászólása Nov 12, 2015 /

De viszont átraktam egy másik készülékbe mindkét végfok modult és abban semmi baja nem volt tökéletesen szól, sőt új végfokokat is raktam már a gerjedősbe és azokkal is csinálja.
(#) gyuszo válasza NYAFFx2 hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Az alaplapon levő 1µF és 2,2µF elkókat cseréld ki, ezek vannak a jel útjában. 2-2 db pici kék színű elko . Valószínűleg ez segít.
(#) NYAFFx2 válasza gyuszo hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Azokat már egyszer kicseréltem, megnéztem jól vannak beforrasztva :/
(#) hantosf válasza djhans hozzászólására (») Nov 16, 2015 /

Az én Cleopatrámban 470µF-os van, úgy tűnik gyárilag. Van még két kérdésem a hozzáértőkhöz, éspedig az, hogy ha kicserélem a dekóder modul 758-as IC-jét, kell-e ott utólag bármit is beállítani, vagy hangolni? Hogyan tudnám megállapítani, hogy jó-e a dekóder, mert a LED 100 ohmos ellenállása rendesen elfüstölt.
A másik, "bekeipeter" által ajánlott kicsatoló elkók cseréjével kapcsolatos. Elkó ugyanis több féle is van, van pl. egy japán hiradástechnikai készülékgyártó (...sonic) gytm-ú, kimondottan HI-FI cuccokba ajánlott, ami kb. 1,5-6 eFt/db. Aztán van ún. "low ESR" típus (kb. 6-700Ft), aminek a soros ohmos összetevője alacsony értékű, aztán van még a különböző "futottak még" kategóriák (kb.3-500FT). No, ezek közül mi a javallat egy VIDI készülékbe? Válaszaitokat előre is köszönöm?
(#) bekeipeter válasza hantosf hozzászólására (») Nov 16, 2015 /

A dekóder beállításához egy frekimérő nem árt, de kisérleti úton is be lehet állítani
A nyákon megkeresed az IC üres lábát és oda rakod a frekimérőt. Keresel egy olyan frekvenciát, ahol nem fogható semmi, csak zaj. Benyomod a Zajzárt és ha elhallgat a masina, akkor a dekóder trimmerével beállítasz pontosan 19,000000... KHz frekvenciát. De előtte érdemes a Sztereo LED körét rendbehozni! Az az ellenállás magáról nem füstöl el!
A kicsatoló kondinál a pénztárcád szab határt, mert hangzásban nem hallasz köztük különbséget. Egy a fontos, hogy minimum 63V-os legyen!!!!
(#) djhans válasza bekeipeter hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

Szia. Ha a hangolófesz mászik akkor mi szokott a föbb oka lenni? Bekapcsoláskor 11,69V és egy perc múlva már csak 11,21V. UP73-at cseréltem már.
(#) fecameca válasza bekeipeter hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

Hello. Én ilyen bonyolultan még sehol nem olvastam sztereo dekóder beállítást, pedig még van frekimérőm is, csak nem tudom, hová kössem? Ennél sokkal egyszerűbb a trimmert elforgatni mindkét irányba, ahol a Led elalszik, és a kettő közé pont középre kell állítani. A hangolófesz. elmászásának több oka lehet, mint hinnéd. Abban a körben minden alkatrészt végig kell mérni. Okozhatja hideg forrasztás, kicsit átvezető kerámia kondenzátor, kontaktos trimmer, akármi, már mindennel találkoztam.
(#) djhans válasza fecameca hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

741 és körítése? Egyébként csak ezért mászik el a tuner mert 1-2 perc után amikor a hangolófesz megáll már akár órákig is stabilak az adók. Érdekes hogy 11V alá nem tudom venni a hangolófeszt UP73 potival. Szerinted cseréljem a hangolófesz körben a szénréteg ellenállásokat is fémrétegre?
(#) bekeipeter válasza djhans hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

A CA3089 referencia feszültsége a hangolófesz alapja.
(#) fecameca válasza bekeipeter hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Egyébként bocs a tegnapiért, mert amit leírsz, az teljesen korrekt, annyi megjegyzéssel, hogy talán még nincs minden konyhán frekimérő, de ezért nem kellett volna beszólnom.
(#) fecameca válasza djhans hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

A videoton RA6363 tunerje teljesen megegyezik emezével, ott már részletesen kitárgyalták, olvass utána: Elhangolódás. És még később is több helyen tárgyalják.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
(#) djhans válasza bekeipeter hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Köszi. Közben meglett a hiba, az új trimmer rossz volt. Tettem bele bontott pihert. Most csak 0,07 voltot mászik el bemelegedés után.
(#) bekeipeter válasza fecameca hozzászólására (») Jan 15, 2016 / 1

Semmi gond, azért van a fórum, hogy vitatkozzunk egy adott témáról. Ha nem lennének különböző vélemények, semmi értelme sem lenne a fórumnak...
(#) djhans hozzászólása Jan 19, 2016 /

Találtam egy ős FM modult. Üvegszálas nyák, nincsenek pozíciószámok, nincs zöld védőlakk. 1978-as évjárat.
(#) doktor válasza djhans hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Ez valami utánépités, szerintem.
(#) djhans válasza doktor hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Szerintem nem, mert pontosan olyan alkatrészek vannak benne mint egy másikban. A nyákon a fólia oldalon a nyák száma is rajta van. A csatlakozó sor se olyan mintha bontották volna.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
(#) kristikoma válasza djhans hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Lehet még nullszériás, vagy valaki utánépítette a gyárból szerzett alkatrészekkel.
Következő: »»   35 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem