Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Ha piszkálnak te el tudsz aludni ? „Csak piszkálom, hátha elalszik”
Azért volt szürke hogy önmagában lássam elalszik vagy sem.
Most nem szürke Amit szeretnék: PIC indul és elalszik A3 trigger-re meg felébred és A2 világít egy led. Nyilván nem ez lesz az egész, de amíg nem tudom elaltatni nincs értelme tovább....
Simpi, nincs mit felébreszteni mert nem alszik el
10mS már kivettem de a lényegen nem változtatott, eredetileg nem is volt ott hiszen felesleges is.
Elalszik viszont a fogyasztás nem változik sajnos.
Stab után a kontroller lábain
Stab out - műszer - pic VDD
Bekapcsolva: 46.2mA
Led be: 52mA Alvás: 45.6mA
PLL le van tiltva, ötletem már nekem sincs.
Holnap majd egy másik tipusú kontrollert is megnézek, mert lehet ez ilyen sajnos. Köszi a segítséget
Szia !
Kipróbáltam egy másik típust.. 16F1936 / 3,9V / 32KHz Ugyan az a felépítés, 1 LED , on-off-sleep LED on: xmA LED off: 1.5mA sleep: 1.5mA Ha az altatást kiveszem 1LED. on-off LED on: xmA LED off: 1.7mA Gyakorlatilag nincs különbség
Szia!
Nekem ezekkel a beállításokkal sikerült lemenni 0,5uA-ra, 3V tápfeszültség, 4MHz külső kvarc használatával PIC18LF2520 mikrovezérlővel (ebből van bontott, mindenre ezt használom). Az összes nem használt láb bemenetnek konfigurálva és közvetlenül GND-re kötve. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2015
Meg van a hiba... a PIC amit kivettem a szalagból
Kivettem a következőt és az megy rendesen 0,2mA üzemben és altatásban meg sem tudtam mérni az áramot.
Sziasztok. Valahogy nem boldogulók ezzel a programmal.Szeretném megcsinálni azt , hogy a Kod0,kod1,kod2,kod3 induláskor Kod0=1,Kod1=1,Kod2=1,Kod3=1 legyen. Pic-kit 2 vel égetem egy 16f690 prociba ,de nem tudom hogy hogyan kell menteni az epromba az adatokat. Csatolom a programot,megnézné valaki? Áramszünet esetén az eprom tárolja az adatokat ?
Most akkor c-ben programozzunk vagy ezzel? Szerintem ha c-ben szerette volna megoldani akkor nem itt kérdezte volna..
Én a melléklet szerint szoktam feltölteni alapértékekkel az EEPROM-ot. Ha sok adatról van szó, akkor simpi linkje alatti módszerrel egyszerűbb.
Az "Init" nevű makróban van az alapértékek írása. Ha az alapértékek el vannak tárolva, akkor többször nem írja az EEPROM-ot.
Ez ugyanaz mint az enyém csak kicsit bonyolítva, meg ez nem olvassa ki áramszünetkor újra az értékeket.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2015
Miért ne olvasná ki? Az olvasás a program közepén történik. Nullákkal vagy 10-től kissebb értékekkel feltöltött EEPROM esetén az írási ciklus nem fut le, ettől kicsit biztosabb a jelzőbájt hazsnálata.
Szerintem ha tudná hogy kell 0 val feltölteni, akkor nem kérdezte volna meg, de ennyi erővel véletlen pont 133-al is feltölthetné.
Tökéletes,köszönöm szépen.
Szia,most avval próbálkozok hogy miután beütöttem a 1863 kódot utána egy enter lenyomásával a szám-billentyűn tudjam változtatni a kódot,és már az új kódot tárolná az eprom . Tudnál ebben segíteni?
Meddig jutottál el?
Így keresd: universal continuous printer ink. Van pár találat eBay-en.
Próbálkozom egy Ir nevű változóval, amit beírnék az EPROM-ba, csak nem tudom, hogyan kell beíratni. Nem jutottam semmire. Teljesen nem értem, hogy az EPROM-ban miért kell beírni a 133-ast, és hogyan tudom ezt változtatni a számbillentyűzeten. Arra gondoltam, hogy az Ir nevű változót megadom a számkijelzőn, hogy az legyen 1-2-3, és ezt írja felül az EPROM-ba. Ugy hogy nem jutottam semmire.
Felejtsd el az én példámat és kezdj egy új projektet. Az EEPROM -nak két makrója van: Olvasás (Read) és írás (Write).
Olvasáskor megadod, hogy melyik cím tartalmára vagy kíváncsi, ennek a címét megkapod abba a változóba, amit megadsz neki. Íráskor meg kell adnod, hogy melyik címre akarsz írni és mit. PIC16F690 esetén 256 fiókod van. Az első sorszáma, címe 0, az utolsóé 255. Egy cím alatt egy bájtot lehet tárolni, ami 0-255 -ig bármi lehet. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
Tudna valaki feltenni egy példát nyomógomb szoftveres pergésmentesítésére?
Előre is köszi!
Van pár módszer. A legegyszerűbb pl. egy késleltetés beiktatása a gomb lenyomásának érzékelése után. 250 ms, tapasztalat szerint elég szokott lenni. Lehet bonyolítani kicsit, mint a példában is látható. Ez addig nem lép tovább, amíg fel nem engeded a gombot. Továbbá megszakítással is megoldható, de kezdésnek talán ennyi is elég lesz.
Van sokkal egyszerűbb megoldás is ! A kapcsoló komponens használata
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
Az ablakátméretezés másnál is így működik vagy én bénázok valamit? YouTube videó. V6
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
Ezen az uton jártam én is , próbáltam mindent , az a probléma,hogy amikor bekapcsolom a gépet vagy a felprogramozott 16f690 akkor az eprom tartalma véletlenszerű lesz .Ezért kellene írni egy Pl1111 kódot Ezt beirod és utána tudod változtatni a kódot amit az epromba ír .
A Flowcode-ban az EEPROM tartalom véletlenszerű, a PIC-ben nem, az utoljára beírt értéket tárolja, éppen erre jó az EEPROM, kikapcsolás után is megőrzi a tartalmát.
Flowcode-ban rákattintasz kétszer az EEPROM tartalomra, amit meg akarsz változtatni és egyszerűen átírod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |