Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy Canon MG5250-es nyomtatóm és a legutolsó nyomtatás után azt írja ki hogy:A nyomtatófej típusa nem megfelelő.Helyezze be a megfelelő nyomtatófejet. Ilyenkor mit lehetne tenni?
Előélet , vagy használtság némi infó nem ártana. A hiba sok mindentől lehet.
Próbálkozhatsz ezzel, de kevés az esély a sikerre. Állítólag a nyomtatófejben van egy chip, ami figyeli az első bekapcsolás óta eltelt időt és kb. 2 év múlva U052 (mint Neked) hibakódot ad.
Javítani nem érdemes.
Folyamatos használat alatt van ezalatt azt értem hogy heti több napot van használva.2011-ben lett vásárolva és azóta még nem volt semmi baja.
Első lépésként vedd ki a nyomtatófejet és tisztítsad meg az érintkezőket, a fejen és a készüléken is.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2015
Megtisztítottam a nyomtatófejet úgy ahogy az oldalon is mutatták de semmi ugyan azt írja ki!
Sajnos
A szekrény tetején van egy 5150-es és egy 5250-es. Az 5250-nek dettó ugyan az a hibája - "cseréljen nyomtató fejet"! Tavasszal került hozzám, akkor böngésztem a fórumokat és a "tecső"-t(youtube), csak fej és formatter board cseréjével javítható szakszervizben. Kb. két nyomtató ára!
Az 5150-essel a nyáron nyomtattunk, szkenneltünk. Amíg rendeztük a szkennelt anyagot(kb. fél óra) a nyomtató kikapcsolt. Bekapcsolás után B200 hiba, minden előjel nélkül. Ezt sem érdemes javítani. Az 5250 nem sokkal múlt 2 éves, az 5150 talán 3.
Sziasztok.
Van egy Canon MG5250 nyomtatón.Most akartam vele nyomtatni.Behúzta a papirt és kiirt egy B200-as hibakódot.Kikapcsoltam a gépet kivettem a papirt,megtisztitottam a fejet.Visszaraktam a fejet,be akartam kapcsolni a nyomtatót de már nem kapcsolt be.Kérdésem az lenne mit lehet ilyenkor még tenni?Mi mehetett tönkre benne?
Ott akkor valamit nem jól csináltál.Nézd meg még egyszer mit nem tettél vissza rendesen ,
mert valami biztos , hogy nem jól van.
Tervezett elavulásnál mit nem lehet jól visszatenni? Sajnos még nem találkoztam sehol sikeres B200 hiba javítással...
Szia.
Átnéztem rajta mindent.A fej a helyén rögzitve rendesen,papirdarab nincs benne.tinták a helyükön.Tápkábel rendesem a helyén.Bekapcsolom és semmi.
Fejkábel nem szakadt meg stb ?
Bbarna : Egyenlőre még a gépet sem tudja /lehet/ bekapcsolni nem, hogy még hiba kód legyen. Itt jártunk az egy másik kérdés lesz , hogy , ha meg javul , és sikerül bekapcsolnia mi lesz a jelenség.Lehet , hogy helyre jön , lehet , hogy B200 hiba lesz .Majd ez kiderül , ha sikerül életet lehelni bele. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
Szia.
Most nézek át rajta mindent amit lehet.Egyenlőre nem kapcsol be.Amúgy érdemes vele foglalkozni vagy vegyek másik nyomtatót?
Ezt majd meglátod , ha esetleg helyre jön.
Nézz át mindent a hálózati kábeltől kezdve mindent , amit csak szét szedtél , mert biztos , hogy valami ott hibádzik.Mivel előtte be lehetett üzemelni.Ha sikerül utána majd meglátjuk.
Én most cseréltem le ugyan ilyen hiba kód miatt a nyomtatómat. Hozzáértő, naponta nyomtatókat javító szakember sem tudta megjavítani gazdaságosan. Fejet kellett volna cserélni sok-sok pénzért.
Vettem egy újat helyette, sokadikat, most a lególcsóbbat, ezt könnyebb szívvel kidobom ha "elromlik" ez is egy ál hiba jelzés miatt.
szia
felejtsd el. a b200 as hibakód, akkor jön ha a fejre nem jut el a fűtés feszültség, ( ic átégett a zárlatos fejtől), vagy állandó egyenfeszültség megy a fejre, ami minden új fejet elégetne. Csak FEJ+PANEL csere segít. Ha akad gép mechanika hibával, abból kell áttenni mind a kettőt EGYSZERRE. Ezt a fejet ne próbáld ki másik nyomtatóban és ebbe a nyomtatóba se tegyél kipróbálni fejet. Ha nem indul be, akkor már olyan zárlatok vannak, amik teljesen zavarják a panelt. Ha fej néklül beindul ,akkor egyértelmű zárlat a fejben. Ha már úgy sem mozdul, akkor a panel is teljesen átégett. Tulajdonképpen szemétre való, csak ha donort találsz, éri meg kinlódni vele. Üdv
Üdv Mindenkinek !
Vettem egy PIXMA MG3150 nyomtatót használtan. Nyomtatáskor mindent szellemképesen nyomtat. Teljesen új gyári patronok vannak benne. Próbáltam már mindent nyomtatófej beállítás automatikusan, manuálisan többször is. Fúvókatisztítás, stb amit csak lehet. A probléma továbbra is fent áll. Valakinek esetleg volt már hasonló tapasztalata ? Előre is köszönöm. robi A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
Szia,
Fuvokateszt ok? Ha igen, akkor a fej pozició szalagját nézd meg. Egy átlátszó 4mm széles a fej mögött fut. Lámpával világits bele es kövesd vegig az egész szélességben. Ha tintacsepp van rajta, akkor azt visszafelé átugorja es ebből adodik a szellemkép. Üdv A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
u51 a fejre vonatkozik.
Zárlatos, nem ismeri fel mint sajátja, vagy az ellenállásértékei olyan mértékben eltérnek, hogy hibásnak jelenti
Ezer hála Cinca !!!
A fúvókateszt egyébként OK volt. Már nem is tudom mennyi tesztet végigfuttattam. Nyomtatófej állítás tuti volt vagy 10, manuálisan . Kicsit ideges voltam. És a megoldás Neked köszönhető. Bevilágítottam zseblámpával ahogy írtad, és már láttam is a hibát. Valami krém féle volt egyébként a szalagon amit fülpiszkálóval gyorsan eltávolítottam. És láss csodát a nyomtatás most már tökéletes ! Köszi még egyszer ! És ha már itt tartunk még egy kérdésem lenne. Érdemes ezeket a patronokat utántölteni vagy nem ?
a krém az a szilikonzsír, amit oda kikent.
megmondom őszintén, fogalmam sincs milyen patronok mennek bele. már egy pár éve nem foglalkozom az újabb nyomtatókkal. Leragadtam az annak idején "beharácsolt" ip 3000 4000 szériánál. Ha fej-patron van benne, fekete + szines, akkor azt kell tudni, hogy milyen lehetőség van a reset-re, mert hiába töltöd fel, ha a chip 0% on van, akkor nem nyomtat. A külön patronoknál is ez a helyzet. Ha sokat nyomtatsz, megéri egy resetter. Korábban csináltam a cli-8 patronoknál. Tintát literes kiszerelésben vettem és patronokat resetterrel 100% ra. minden ok volt, de mostmár lehet az ebay-en vagy máshol is ilyen patronokat chip-el 1€ alatt kapni. Azt neked kell eldönteni, hogy akarsz mindent beszerezni hozzá, vagy hagyod a fenébe, mert van alternatív lehetőség, ami nem olyan drága. Üdv
Miféle alternatív megoldásra gondoltál ?
Köszönöm válaszod, megpróbálkozom akkor a szekrény tetején lévő mg5250-est feléleszteni.
na utána néztem. fejpatron 540.
resetelni nem lehet, de azt mondják, ha utántöltötted és jön a hibajelentés, hogy a a patron üres, akkor a stop/reset gombot kell 5 másodpercen át nyomva tartani, akkor kikapcsolod a tintafigyelőjét. ebben az esetben figyelned kell a nyomtatási minőséget, mert ha legközelebb kifogy a patron, nem jön figyelmeztetés. Ha pedig tinta nélkül nyomtatsz, akkor túlhevülnek a fúvókák és a patron tönkremegy.
Sziasztok, MP230 nyomtatóm azt írja ki (nyomtatás helyett, mármint a drivere) hogy nem ismeri fel a fejeket (hetek óta nem volt kinyitva). A nyomtatón a 3 sárga visszajelszô led egyszerre villog 4-et majd szünet, és újra. Hogy lehet ezt a hibát törölni? Próbáltam hogy megtörölgettem szöszmentes papírral a patronok kontaktusait, kihúzgáltam stb, de nem változott semmi. Egy színes patront használt eddig el csak, azt töltöttem, de a töltés után 2 db A4 lapot nyomtatott ki, hibátlanul. (Csak fotónyomtatásra használom, így a ff patront nem használta sose, az elôzô hasonló nyomtatóból örökölte meg a kiszáradtat. Igen, azt sokszor töltöttem, nem ez az elsô itthon töltött patronom)
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2016
Közben megoldódott, betettem egy vadi új ff patront (a sok-éve beszáradt helyett), és azzal jó.
Nem logikus miért azt írta ki a színes+ff is rossz. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2016
Ez egy elég elgondolkodtató hibajelenség. A pincébôll felhoztam az ugyenezt a tintapatront evô iP2700 nyomtatót (elsôre a nyomtató hibájára gondoltam), az (is) ugyanúgy nem látta a patronokat. Tehát mintha az amúgy nem használt (csak betett, mivel anélkül a nyomtató nem indul) fekete patronban megváltozott volna valami. Én teóriám hogy egy idô elteltével minden patront letilt a nyomtató (mármint a patronban, bár nem "letiltó-chipes" patronok ezek).
Vagy van más logikusabb magyarázat? |
Bejelentkezés
Hirdetés |