Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos olyanom nincs ami hibás!
En multiméter dobozokat használok ilyen célra.A normal LCD-ek túl szélesek voltak, nagyon későre sikerült beszerezni a BC1602L típust amelyet sikerült mar belevarázsolni a dobozba de sajnos meg nem helyeztem üzembe a készüléket, idő hiányában.Egy kapcsolót is beépítettem amelyet a merőzsinór dugalja hoz működésbe, leválasztja a bemenetet így az IN CIRCUIT- hoz tartozó Schottky diódákat is a készülékbe telepítettem.
Nem rossz!
Nekem is valami ilyesmi kéne...
Milyen alapozót használtál? Éppen alu festés előtt állok én is, de nincsenek jó tapasztalataim e téren... Régen egy előlapot jól felcsiszoltam, lehetőleg minél finomabb csiszolóval, és úgy fújtam le akrillal. Az azóta is rajta van, pedig évek óta ide oda van rakosgatva, de mi esztétikai igénnyel már nem felelne meg! Érdes, porózus matt felület.
Alumíniumra használj Adhezor alapozót. Többféle színben van, ha a szín megfelelő maradhat magában is, de aztán bármivel átfesthető.
Köszönöm! Ez követlen felvihető az oxidos rétegre, vagy igényel alácsiszolást?
Emlékeim szerint csiszolni és zsírtalanítani kell.
Zsírtalanítani milyen szer jó? Az alkoholt javasolják, de az igen drága dolog, legalább is a tiszta, gyógyszertáti alkohol.
Ez az alapozó szórós kivitelben is kapható?
Nem tudom. Nekem ecsetelős van. Nagyon szépen terül, szinte szórás minőséget ad. Ha csak alapozónak használod és utána szórsz rá valamit tökéletesen sima lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
Sziasztok!
Na, én tartom csak életben a topikot? Nagy most a csend... A szitum a következő: lomoltam egy a képen látható típusú igen leharcolt állapotú "alu" koffert. Idézőjel csak azért, mert a szegélyléceken kívül nem sok köze van az aluhoz... Képeket elfelejtettem lőni róla, de lényegtelen is, a szegélyek egy némelyike erősen deformálódott, a hord-fül leszakadva, a farost lap eltörve, zárak félig felszakadva...stb. Van egy évek óta rakosgatott bőrönd keretem donornak, de ha nem tudom maradéktalanul helyreállítani belőle, alkatrészt hol tudok beszerezni hozzá?
Szia,
szerintem sehol. Ezt a koffert nem árulják alkatrészenként. Vagy gyártasz vagy pótolod valamilyen hasonló alkatrésszel. Esetleg a barkácsboltok vasalatos részlegén keresgélhetsz.
A hozzávaló alkatrészek ára több, mint amennyit egy ilyen koffer ér.
Arra gondoltam, hogy a rack szabványú hangtechnikai berendezések ládái is hasonló elven készülnek. Hasonló sarok védőt és 90° szegélyt már találtam egy oldalon, de nagyon szegényes az infójuk, pl ami a hosszat illeti, illetve ott láttam pl. ilyen kofferhez való zsanért, de hasonló sarokvédőt is. Van hord-fül is, de vékony szegélyt nem láttam.
Ezen analógián elindulva érdeklődök, mert szerintem annak ellenére hogy elég drága és kuriózumként vannak árulva, nem olyan ördöngős dolog egyáltalán ezek a farost ládikák, és még h nem is 1:1, de közel hasonlóan reprodukálható.
OBI-nál, padlószőnyegszegély, küszöb koptató, stb aluprofilok között válogathatsz.
Sziasztok! Jön a tél, így pihenő ágba került a szöcském, ilyenkor szoktam rajta kisebb-nagyobb módosításokat csinálni. Már régóta bosszant, hogy a motorhoz tartozó elektronikák egy gumisan tömített villanyszerelési műanyagdobozban vannak, szeretném lecserélni valami "gyáribb" kinézetűre. Méretre kb. 100-110x160-170x40-50mm-es doboz kellene, ami alap követelmény az a tökéletesen hermetikus szigetelés, mivel csővázas gépről van szó, így kap a doboz vizet, sarat, port mindent, amit csak lehet. A doboz anyagát tekintve igazából nincs megkötésem, jó lenne a gyári ECU-hoz hasonló alumínium doboz, az sokat könnyítene a melegedő alkatrészek hűtésén is. Csatolok egy képet, hogy mire gondolok, ha tudnék egy ilyesmi dobozt szerezni, az maga lenne a tökély. Prdóbálkoztam autóbontókban de ott csak működőképes ECU-kat árulnak, és 20000Ft alatt nincsen semilyen, annyit pedig nem tudok és nem is akarok kiadni csak a doboz miatt. Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne akár házilag hasonló dobozt készíteni?
Itt találsz 389 db. ALU készülékházat. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2015
Köszönöm szépen a linket, ezt az áruházat eddig nem ismertem, és találtam is tökéletes dobozt számomra, és az ára sem vészes
Csak a futár...érdemes többféle cuccot összeszedni
A kiszemelt doboz kishíján 7000Ft, annak az ára mellett, már nem olyan sok a futár, és most nézelődök sokpólusú, mindentkibíró csatlakozópár után, szóval a végére szerintem a futárköltség a végösszeg 10%-a alatt lessz.
Szia!
Tudod, nem kérdeztem a véleményed, már írtam korábban akinek nem tetszik ne nézze, -érdekes azt nem törölték- csak tippet adtam aki kérdezett, mért én próbálok segíteni másoknak és nem kritizálok. A másik , nem a ki mit épített topikba tettem fel, hogy véleményezzék a fórumtársak. A moderátor Úrnak üzenem, ne ne törölje ki a véleményem, mert akkor én törlöm magam az oldalról. Olyan oldalon nem kívánok lenni, ahol nem írhatom meg a saját véleményemet, ha önérzetemben megsértenek. Sajnálnám ha ilyen hosszú idő után megválnék az oldaltól. Így az összes bejegyzésem megszűnne, és egy nem kritizáló, hanem segítőkész taggal kevesebb lenne itt.
Szia!
Bővebben: Link Itt lehet hasonlóakat kapni, bár pont ugyanilyen szerintem nem lesz nekik. Deniel
Köszönöm!
Az, hogy nem pont olyan, nem számít! Ha a profilok, idomok passzolnak, az tökéletesen elég. Na meg ne kerüljön annyiba a javítás, mint egy új koffer!
A vitát kiváltó hozzászólást és a vitát magát is kivettem. A jövőben mindenki szíveskedjék moderálni a hozzászólásainak stílusát!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |