Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   132 / 263
(#) qvasz2 válasza Macsek71 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Ha csak ez a gond, akkor ne oda tedd, rakd a tányérok mellé, ott kedvére lubickolhat
(#) otto54 hozzászólása Dec 8, 2015 /

Sziasztok!

Fagor 1LF-017 mosogatógép vezetékezési (panel bekötési) rajzát keresem.
A fenti gépre egy Service Manual nagy segítség lenne.
Előre is köszönöm!
(#) Dino71 válasza otto54 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

(#) Mitch1 válasza amurcsuka hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Köszönöm!
A képen kékkel van karikázva a relé 5 lába.Jól sejtem,hogy a pirossal karikázott lesz a tranzisztor ami kapcsolja a relét?
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015

rajzolt.jpg

(#) amurcsuka válasza Mitch1 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

igen, a diódát nézted? Egyik a DZ jelülésű közül biztosítja a relének a 12V-ot, (ne lepődj meg ha adatlap alapján 10v-t ír).
(#) Mitch1 válasza amurcsuka hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Kettőt cseréltem,amelyik a két kondenzátor között van/ez a bolt szerint Zéner/, és amelyik az emlegetett tranzisztornál/ez a bolt szerint sima dióda,képen sárgával jelölve a lábai/. Valamint cseréltem az 1 mikrofarados kék kondenzátort. Továbbra sem húz be a relé. Most a tranzisztoron a sor, de nem tudom kapok-e olyat, mert hát a Zéner diódáról is pont a feszültség értéket nem tudták leolvasni.

rajzolt2.jpg

(#) amurcsuka válasza Mitch1 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Mi van ráírva a tranzisztorra? Nem kell pont olyan, ha npn akkor bc847 jó, ha pnp akkor bc857. A tokra kód van ráírva, arra rákeresve meglesz az adatlap, abból kiderül melyik van benne, npn vagy pnp.
(#) otto54 válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 9, 2015 /

Szia!
Köszönöm, elkerülte a figyelmemet!
(#) qwertzu30 hozzászólása Dec 9, 2015 /

Sziasztok van egy bosch és egy siemens mosogatógép mind a két mosogatógépnek ugyan az a hibája veszi a vizet majd 20 30 másodperc múlva kinyomja a vizet utána megint veszi és kinyomja és felvillan a csap ikon pedig a szelep jó mer veszi a vizet a csap megvan nyitva a motor jó fűtőszál jó szivattyú jó valaki tud segíteni
(#) Mitch1 válasza amurcsuka hozzászólására (») Dec 9, 2015 /

Hát nem volt könnyű leolvasni 1FP ami a bc847!Lefotóztam és kinagyítottam.
Van némi haladás az ügyben, miután kicseréltem az előbbiekben emlegetett alkatrészt is.Szóval megjött a feszültség a relé lábaira, de csak 5V formájában!
Az előzményekben emlegetett Zéner,amit nem tudtak leolvasni ha jól emlékszem 5V-os.Legalábbis ezt emlegették a boltban.Lehetséges,hogy ez a baja?Közben lefotóztam azt is ami benne volt és kinagyítottam, C12PH ami egy 12 V-os Zéner diódát akar jelenteni.
(#) amurcsuka válasza Mitch1 hozzászólására (») Dec 9, 2015 / 1

Biztosan az a baj, ahány voltos a zenerdióda, annyit kap a relé. Lehet rosszat néztek. A panelben 2 zenerdióda van.
Az egyik 5V-os, az állítja be a proci 5V-ját. A 12V-os zener, a relé 12V-ját.
(#) Mitch1 válasza amurcsuka hozzászólására (») Dec 9, 2015 /

Holnap szerzek 12 V-os diódát! Mindenképp jelentkezek, hogy mi lett az ügy kimenetele. Köszönöm a segítséget!
(#) botesz válasza qwertzu30 hozzászólására (») Dec 9, 2015 /

Ahova először írtál ott van a kérdésedre a válasz!
(#) amurcsuka válasza Mitch1 hozzászólására (») Dec 9, 2015 /

Szívesen, remélem működni fog!
(#) Mitch1 válasza amurcsuka hozzászólására (») Dec 10, 2015 / 1

Fűt ezerrel!
Csak most meg elrottyant a hátsó összekötő csövet,a fűtőbetéttel összekötő gumi!
De a lényeg,hogy a panel működik!
Nagyon köszönöm a segítséget,természetesen a többieknek is, segítő szándékú hozzászólásokat!
(#) Mitch1 válasza amurcsuka hozzászólására (») Dec 10, 2015 /

Meghekkeltem a csövet!
Az üres rapid program sikeresen lefutott,most megy egy eco élesben.
(#) papp58 hozzászólása Dec 11, 2015 /

Üdv ! Segítséget szeretnék kérni, a problémám a mosogató gép el indul felszívja a vizet, egy darabig megy ez 1 vagy két perc utána kinyomja a felszívott vizet és ki írja az F06 kódot.
Mi lehet a probléma ?
WH ADP-6937

Válaszokat előre is köszönöm !
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2015
(#) botesz válasza papp58 hozzászólására (») Dec 11, 2015 /

Az f6 az emlékeim szerint vagy folyás vagy literszámláló gond.
(#) LanyosApa válasza Mitch1 hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Szió!
Hasonló gonddal küzdök a gépemmel, az LL63, de a panel ugyan az mint a tiedénél.
Amit nem tudok, és kérném a segítséged, hogy az "NTC" hol van ezeken a gépeken, sehol nem találom.
Előre is köszönöm!
(#) gy_puspok hozzászólása Dec 17, 2015 /

Sziasztok,

CANDY TRIO mosogatógép része az utóbbi időben furán viselkedik:
- indításkor az első fázis (ürítés) sokszor megszakad egy "nyekkenő" hang kiséretében
- 4-5 idítási kisérlet után a gép általában elindul, és a program végigmegy

1) Tudna valaki segíteni hogy mi lehet a probléma?
2) Tud valaki hozzáértő szerelőt ajánlani? (A hivatalos szerelő nem tudott segíteni)
(#) Dino71 válasza gy_puspok hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Szia!
Valószínű,hogy a szivattyúja megfogja adni magát.
Szét kell szedni, kipucolni hátha van benne valami.De ennek nem szokott baj lenni az ürítő szivattyújával. Inkább a keringető szivattyú szokott elkopni. nehezen javítható.Házilag sehogy.
(#) tibec hozzászólása Dec 17, 2015 /

Sziasztok!
Egy Whirlpool ADP5350 PC mosogatógéppel kapcsolatba kérek segítséget.
A hibajelenség annyi, hogy a gépet csatlakoztatva az elektromos hálózathoz, elkezd villogni a be gomb feletti led. Hármakat villog, semmire nem reagál, csak csipog, ha bármelyik gombot nyomom. Hol keressem a hiba okát? Víz nyitva, az átfolyásjelzőt ellenőriztem, szabadon forog, de azt nem tudom, hogy a jelet küldi-e!
Előre is köszi.
(#) utisz hozzászólása Dec 17, 2015 /

Sziasztok!
Van egy (sajnos)Candy mosogatógépem (előtte BOSCH volt, micsoda öröm!). Alig több, mint egy éve vásároltam, és nem tudom, hogy mi baja lehet. Egy alkalommal - mosogatás után valami eszméletlen dzsuvás volt az egész gép, az edények, majdnem sírva fakadtam. Próbáltam ecettel eltüntetni, a rárakódott fehér trutyit, de nem sok sikerrel. Végül egy flakon ciffel és egy dörzsi szivaccsal oldottam meg a problémát. Hurrá az edények tiszták, de a gép! .... Hosszú regényt lehetne írni a történetből, de nem rabolom drága időtöket. A lényeg, vízlágyító sót nem tudok használni a gépben, mert azt az első mosás alkalmával kiüríti, és attól lesz valami irtózatos a gép, illetve az edények. Kotorásztam a betöltő nyílásban, úgy tudom, hogy ott víznek kellene lennie, de egy milliliter sincs. Szerintetek mi baja lehet? Próbáltam úgy használni, hogy 3in1 tablettát használok, plusz a mosogatószer tartályba rakok kevés lágyítósót, mert nagyon kemény a víz. Átmeneti megoldásnak elmegy, de így sem tökéletes a mosogatás. Kérlek, ha tudtok, segítsetek. plííííz!
(#) botesz válasza utisz hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Nem jó a lágyítással nem stimmel.Öntsed fel a lágyítót vizzel és sóval.majd zárd rá rendesen a tetőt.Abból sehogy sem tud 1 mosogatás alatt kiürülni a só.
(#) ASanya hozzászólása Dec 18, 2015 / 2

Sziasztok!

Új vagyok itt, de mivel mosogatógép javításhoz tőletek is nyertem ötletet, leírok két hibajelenséget és a javításukat. Mindkettő egy Candy CSF 457 E géphez köthető, ami kb. 6 évig jól tette a dolgát, s remélem még egy darabig menni is fog. Előre bocsájtom, hogy abszolút amatőr vagyok, semmi képzettségem ehhez..
Az első bibi az volt, hogy a program indulása után a gép hibajelzéssel megállt, miszerint "kicsi a nyomás". Vízszűrőket ellenőriztem, a hálózaton megvolt a nyomás. A gép bal oldalát lebontva előtűnik egy lapos, átlátszó mű
anyag tartály, amiben mintegy labirintusban áramlik a víz (robbantott ábrán 299-es alkatrész, mellékelem). A gondot az egyik szűk keresztmetszetű "átjáró" vízkövesedése okozza. Nálam első ránézésre nem is látszott semmi, csak miután a csöveket (3 db) lekötöttem, a gép belsejében a kb. 5 cm átmérőjű műanyag anyát letekertem, s így a tartályt leszereltem, akkor tűnt elő a szűkület. Egy napra ecetben áztattam, másnap jól átmostam, visszaszereltem, vígan működött.
A másik bibi: "túltöltés" hibajelzéssel megállt mosogatás közben (mind a 4 lámpa egyszerre villog rajta). A burkolat leszerelését követően láttam, hogy áll az aljában a víz. Ez megemeli az úszókapcsolót, és leállítja a gépet (előtte leszivattyúzza a vizet). A víz a műanyag keringető szivattyú tengelyétől folyt, ami egybe van építve a motorjával (171.sz. alkatrész). Így részben áztatta a motor burkolatát is, még jó, hogy nem rázott.. A neten csak egybeépítve találtam a kettőt (29-35e Ft), ami nem nyugtatott meg... Szétszedtem: a szivattyú lapátkerekének középső része mintegy felületen tömít, nem a tengelyen van pl. gumigyűrű vagy valami. Két csonkot befogva, a harmadikon belefújva ellenőrizhető. Na a lényeg: tovább keresgélve találtam Indesit, Ariston Hotpoint géphez külön szivattyút, ami pont úgy nézett ki, mint az én Candymbe való. Rákérdeztem, az eladó utána nézett, és ajánlotta. Megrendeltem (8400,-Ft), beépítettem, és még mindig folyt..! Pedig az alkatrész jó hozzá. A hibát ott követtem el, hogy a motort és a szivattyút nem húzattam eléggé össze. A motor tengelyének szivattyú felőli része balmenetes, ezt már a szétszereléskor érdemes tudni, a másik vége sima csavarhúzóval fixálható. Na ezen kellett még 2-3 menetnyit tekernem, hogy tömítsen, aminek tömítenie kell. Visszaszereltem, tökéletesen teszi most a dolgát.
Ha valakinek kell, szívesen elküldöm a teljes robbantott ábrát .pdf-ben.
Üdv' S.
(#) dB_Thunder hozzászólása Dec 19, 2015 /

Kedves Olvasók!

Ötleteket kérek egy Candy cdi 454 mosogatógép javításában! A hiba kódja EI.
Amit csinál: 3szor feltölti és leüríti a vizet mielőtt ezt a hibát beadja, pontosabban az utolsó leürítés előtti pillanatban adja a hibakódot.
Néztem a túltöltés kapcsolót(szürke vezetékek) nem ad hibajelet , néztem a áramlásmérőt(fekete), kb 0,5 voltot ad töltéskor.
Nyitott ajtóval (átverve a gépet) is néztem, a víz megjön majd leürül. Hogy mi lenne a normális azt nem tudom.
Ami okosságokat találtam a témában azt csatoltam. Bár a hibakódos könyvnek nem hiszek mert ott a fűtőbetétet írja rossznak, de az nem szakadt, illetve a reléje nem adott áramot sem.
Nem tudom hogy mi az a ISB, illetve ISS kapcsolók, még lehet hogy ott lehet a gond
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2015
(#) botesz válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

A literszámláló valószínűleg szakadt.Cseréld ki benne a reed csövet.
(#) dB_Thunder válasza botesz hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Kösz!
Megvizsgálom, bár érdekes számomra ez a 0.5 voltos fesz rajta, keveselltem...eddig azt sem néztem hogy oldották meg az érzékelést.
(#) dB_Thunder válasza botesz hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Na az átfolyásmérő jó!
Reed cső működik, nyit-zár, lehúzott stekkerrel vizsgálva töltés közben.
A kábelen ott az 5 volt ha le van húzva. Ez a 0.5-0.7 volt töltés közben mérhető, illetve a jel frekvenciája kb 18 Hz. A mágnes rendszeresen a reed csőnél áll meg, ezért mérhető rajta alapban a zárt állapot.
Persze a hiba még mindig fennáll!
(#) dB_Thunder válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Most már csak az a kérdés mi a nyavaja baja van...egyik napról a másikra.
Már egyszer volt benne panelcsere, de akkor még garis volt.
Következő: »»   132 / 263
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem