Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   301 / 577
(#) bmj hozzászólása Dec 11, 2015 /
 
sziasztok! egy saunier duval kazánnal bajlódok! a mai napon mikor hazaértem, zölden villogott a hibajelző gomb, és a barjelző 0-n volt. Azt írja a tájékoztató, hogy a kék szelepet a kazán alján el kell forgatni jobbra, és igy a nyomásnak 1 és 2 közé kell mennie. Eddig tök jól ment, el is zártam ahogy elérte a kért nyomásszintet, a melegviz és a fűtés is visszakapcsolt, viszont egy jó 20 perc mulva a kazán aljából egy menetes csőből elkezdett ömleni a melegvíz. ezen a csövön nincs és nem is volt kupak. a víz csak akkor áll el, amikor a termosztátot lekapcsolom, és a nyomás is visszamegy 0-ra. Esetleg tud vki segíteni? hideg is van, és elsőkörben szerelőt sem hívnék
(#) oregbeatsuhanc válasza uniman hozzászólására (») Dec 11, 2015 / 1
 
Jó legyen, így is mondhatjuk pestiesen, de az is egy hőérzékelő funkcióját látja el, a lényege gondolom az, hogy információt ad a az alaplap megfelelő bemenetére.
(#) oregbeatsuhanc válasza bmj hozzászólására (») Dec 11, 2015 /
 
Így már jártam én is a Waillanttal amikor túlléptem a megengedett értéket ugyanis nálunk rossz a nyomásmérő műszer és szemre tizedre töltöttem fel. Ahol a túlnyomás távozott az egy biztonsági szelep. Ha lecsökken a nyomás vissza fog zárni, ha nem ki kell tisztítani. Szerintem az történhetett, hogy a 2 bar elérésekor még hideg volt a víz, de a fűtéskor felmelegedve kitágult annyira, hogy a nyomás 3 bar fölé emelkedett és a kazán így "védekezett". Ha szerelő is olvassa lehet hogy a tágulási tartály vizsgálatát fogja javasolni, hiszen annak a dolga a nyomáskülönbséget kiegyenlíteni, gondolom én.
(#) oritomi hozzászólása Dec 11, 2015 /
 
Szevasztok.Adott egy baxi fi 24.Azt csinálja hogy eddig nagyon kicsi volt a melegvíz nyomás de legalább volt melegvíz.Most meg már csak alig csordogál használhatatlan így...Mi lehet a gond?
(#) Wind-Storm válasza oritomi hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Ehh... Ez valami Quasar 24F klón?
Amúgy gondolom elvízkövesedett a HMV hőcserélője, de majd a többiek kijavítanak ha nem így volna. Végül is el tudom képzelni hogy más is lehet benne mely gátolhatja a víz áramlását, de a félreértés elkerülése végett az általam írt típussal ilyen gondot még nem tapasztaltam.
(#) zoszka válasza oregbeatsuhanc hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Semmi köze a hőhöz. A lángban áramló ionokat érzékeli.
(#) akika1111 hozzászólása Dec 12, 2015 /
 
Sziasztok!


Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Holnap neki látok megprobálom. De a szikrát a masik oldalán adja, ez a fura. Vagy annak "szoba hőmérsékleten" nyitnia kéne valamit? Itt adott valaki egy nevet telefon számot, azt el tudná nekem küldeni privát üzenetben? Gondolom szerelő ember lenne.

Köszönöm!
(#) luczó norbert hozzászólása Dec 12, 2015 /
 
sziasztok.Tegnap kűzdöttem egy régebbi fég tipusú kombi turbós kazánnal.Jelenség:nem kapcsolt be semmire nem reagált.Lebontottam 2A bizti csere után bekapcsol,de csak annyit csinál hogy egyből inditja a turbó ventillátort majd kb.10 másodperc után elkezd villogni a piros led.panelon minden jónak tűnik.Ötletek?Köszönöm előre is.
(#) zoszka válasza luczó norbert hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Beégett a venti reléje.
(#) tibibalogh520 válasza luczó norbert hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Szia!
Figyeld meg, hogy szikráztat-e. Ha igen, de nem gyúl be a láng, akkor leégett a gáz szelep tekercse. Ez verte ki a biztit, de egy két bizti csere után már megszakad, és többé nem oldja ki.
Néha egy kis dudor is látszik a tekercs oldalán.
(#) frázis válasza akika1111 hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Hát, én voltam az valaki, nagyon tetszett a szakmai, ember hozzá állasa, ezért ajálottam. Nálam javított. Nincs semmiféle érdekeltségem, csak igykeztem SZAKEMBERT javasolni, ennyi a "bűnöm". Ha elérhetősége érdekel, olasgass vissza.
(#) frázis válasza akika1111 hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Gépkönyved nincs? Keress rá, google segít. Úgy érzem, nagyon nem ismred az elvet, berendezésed, inkább bízd szakemberre, mert valami belekotárkodsz,drágább lesz.
(#) luczó norbert válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Köszi mindenkinek holnap megvizsgálom.
(#) akika1111 válasza frázis hozzászólására (») Dec 12, 2015 / 1
 
Sziasztok!

Kiszedtem azt amit melegitek, picit átcsiszoltam, hogy ne legyen kormos, de nem változtatott a helyzeten. Marad a szakember. Mem akarok belepiszkálni, mert tényleg többe kerül majd, ha elromlik még valami. Köszi a számot
(#) bmj válasza oregbeatsuhanc hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Es esetleg van valami ötleted, mit kell tenni ilyenkor? Nekem azt mondtak, ki kell ereszteni a vizet a kazánból az alsó csövön keresztül, de mar húsz perce jön belőle a víz, szerintem már rég ki kellett volna csorognia. aztán ha ezzel megvagyok, biciklipumpával nyomjak bele levegőt 1 bar ig, és utána jónak kéne lennie. Ez leirva nagyon egyszerunek hat, de sajna nem úgy áll a helyzet!
(#) VIM válasza bmj hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Szia!Valamit nagyon félreértettél a teendők terén, hogy mit hogyan. Talán EZ segít eligazodni a mikénti megoldásban. Ha nincsenek szervízcsapok akkor sajnos le kell engedni az egész rendszerből a vizet.
(#) mnorbi hozzászólása Dec 12, 2015 /
 
Sziasztok!

Kombi kazán BIASI 2007-es gyártású a szobatermosztát Siemens RDE 10.1.
Korábbi jelenség ha lemerült a termosztátban az elem, nem volt melegvíz és fűtés (bekapcsolt láng növelés 2-3 másodperc leállás).
Szervíz, karbantartás szerelő(k) által majd ugyanaz a hiba, de hogy teljes legyen a kép időnként működött /ez az amit a gépész agyam nem bír feldolgozni (persze amikor a feleségem fürdene vagy mosdana sosincs melegviz)/.
Saját megfigyelés, ha a fűtés kisebb lángon már működött akkor át lehetett kapcsolni melegvizre és nem áll le.
Panelcsere sok tízezerért, jött a javaslat.

Most működik /nem tudom meddig/ szerencsére egy itteni fórumot olvasva Vettem egy nagyon egyszerű Honeywell szobatermosztátot.

Kérdésem lehet hogy van a szobatermosztátok ba valami jel maximum határoló (kondi?)
ugyanis a hibajelenség megvan kikapcsolt termosztáttal !!! de az új termosztáttal nincs??

Ötlet?

Köszönöm
(#) Gombszem válasza oritomi hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Vagy az van, amit írtak, vagy a csap kifolyó szűrő eldugult. Szedd le, és pucold ki. Evvel kezdd, ez az egyszerűbb.
Mindenesetre valahol dugulás van a víz útjában (vízkő, kosz, stb). De lehet még a csövekben is, bár ennek a legkisebb az esélye.
Még a csap is lehet rossz. Meg kell nézni az összes csapot, mindenhol egyforma a probléma?
(#) oritomi válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Nem tudom minek a klónja de a tágulási tartály is kilyukadt,szóval elég rossz típus...Vízkőoldóval neki lehet ugrani a hőcserélőnek vagy valami más ajánlott?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
(#) oritomi válasza Gombszem hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
mindenhol ugyan az....szerintem a kazánnál lesz valami...
(#) Gombszem válasza oritomi hozzászólására (») Dec 12, 2015 /
 
Most jut eszembe, hogy a víz bekötésnél is lehet egy szűrő, ami el van dugulva. Ha flexibilis csővel van bekötve, lehet egy próbát tenni. Ha abból még jó folyik a víz, bele kell lesni a vízbemenetre. Persze nem biztos, hogy van szűrő, ez csak egy ötlet.
Valószínűleg marad a hőcserélő tisztítása.

Nekem (meg a lányoméknál is) nagyon bevált a vízlágyító. Azóta nincs ilyen gond sehol. Meg a kád és zuhany takarítás is más lett. Nem kell kaparászni.
(#) oregbeatsuhanc válasza bmj hozzászólására (») Dec 13, 2015 /
 
Láttam VIM már segített, amihez annyit tennék hozzá, hogy sima bicikli pumpánál jobb egy kis autós kompresszorral, vagy nyomásmérővel egybeépített pumpával a levegőt felpumpálni, egyúttal várni, hogy nem szökik e a nyomás, mert szelep hiba, vagy a tömlő belső kilyukadása is előfordulhat. A vízleeresztés azért fontos, hogy ne legyen ellennyomás a rendszerben, mert akkor a belső nem fújható fel rendesen. ( A dolog lényege ugyanis, az, hogy a folyadékok nem nyomhatóak össze, a levegő viszont igen. Amikor pedig a melegítéskor a víz kitágul a levegvel töltött gumibelsőt összenyomva kitölti az így felszabadult teret ) Nem vagyok gázszerelő, de ennek így kell működnie. Azt sem árt megnézni, hogy a kazánba beépített tágulási tartályon kívül, további pót tágulási tartály van e még a rendszeren. (nekünk pl. van ilyen.) Ha van, akkor az 1 bar levegőnyomásnak ott is meg kell lennie!
(#) oregbeatsuhanc válasza mnorbi hozzászólására (») Dec 13, 2015 /
 
Szerintem a szobatermosztát feltekerve zár egy bemenetet az alaplapon és kéri a fűtést, de, ha közben kinyitjuk a meleg víz csapot, akkor a víz nyomás, vagy áramlás (cirkója válogatja) egy másik bemenetre dolgozva elsőbbséget adva a vízmelegítésnek átkapcsolja a váltószelepet. A meleg víz csap zárásakor lekapcsolja a lángot, majd adott ideig egy hőcserélőn keringetve lehűti a még forró vizet. A váltószelep visszaáll a fűtőkörre és ha a termosztát továbbra is zárt, begyújtva a lángot folytatja a fűtést. Kb. ennyi szerintem a működési elv lényege és ebből elvileg nem következhet, hogy a szobatermosztátnak hatása lehet a meleg víz készítésre. Ahogy mások is javasolják a víz akadálytalan áramlásának, nyomásának és esetleg a váltószelepnek, lehet hibát előidéző szerepe. Nekem többek közt előfordult, hogy a 0 ra esett fűtőköri "víznyomás" okozott zavart a rendszerben, amit 1-2 bar nyomásra való feltöltéssel sikerült megszüntetnem.
(#) frázis válasza oregbeatsuhanc hozzászólására (») Dec 13, 2015 /
 
Ha nem zárt a rendszer, akkor ott nem szükséges nyomást tartani, mert melegedő víz térfogata változik. Ez a tartály a rendszer legmasabb pontjára, általában padlásra, ha van, tesik. Nekem is így van, sőt onnan jön vissza egy cső, mely jelzi telítettséget. Továbbá rá van heggesztve egy etázs, illeve tetőn kívülre van dugva egy flexi cső,azon távozik a felesleges túltágult víz. A rendszerem alapvtően gravitációs, de 40 éve, számítva a gázra, be lett építve egy Grandfos keringető, illetve zsákba kötött radiátor miatt is. Tehát így most két keringtő dogozik. A vegye kazán is működik, mint egy puffer, persze szigetelve, kémény kiiktatva. Bocs a hosszú "lére", de hátha valakinek segítség.
(#) Gombszem válasza frázis hozzászólására (») Dec 13, 2015 / 1
 
Ez a szabad tartály megoldás a múlt évszázad megoldása. Manapság már nem használják, több okból. Ami hirtelen eszembe jut:
1. A víz a levegővel érintkezik, és oxigént tud felvenni, ez pedig az egész rendszer oxidációját gyorsítja.
2. A biztosított nyomás általában kevés. Manapság a készülékek nagy része lekapcsol, ha nincs meg a 0,9-1 bar nyomás (a készüléknél). Azaz egy egyszintes háznál, de még a kétszintesnél sem fog teljesülni.
3. Sokkal több víz van a rendszerben feltöltve.

Egy tágulási tartály kb 8-10 eFt, ami elviselhető egy korrekt rendszerhez. Főleg, ha az egész fűtési rendszer bekerülési költséget nézzük, mert annak csak 1-2 %-a.
(#) luigi405 hozzászólása Dec 13, 2015 /
 
Sziasztok!

Következő jelenséggel szembesültem: Western Star Mater 240 fi kazánom néhány napja nem "kondenzál"
Mit is jelent ez konkrétan. 7 éve üzemel a kazán zökkenőmentesen. A kondenzvíz elvezetés be van kötve a szennyvízhálózatba, de ezt az elején inkább egy vödörre cseréltem és ez azóta is így maradt. Mikor jön a szerelő visszakötöm, egyébként meg csepeg a vödörbe. Oka alapvetően az volt, hogy a nyári időszakban nem keletkezett annyi kondenzvíz, hogy bűzelzárási funkciót töltsön be és így vödrözünk. Kb 2 hetente egyszer kiöntök 8-10 liter vizet fűtési szezonban. 3 napja azonban csontszáraz a vödör. A kis plexi tartályt megnéztem és kristálytiszta. 3 csepp víz volt benne. Éjszakánként hideg van és köd, ilyenkor akár egy hét alatt is megtelt a vödör...szerintetek mi okozhatja?
(#) oritomi válasza Gombszem hozzászólására (») Dec 13, 2015 /
 
köszi rá fogok nézni
(#) pözsó válasza luigi405 hozzászólására (») Dec 13, 2015 /
 
Túl meleg lehet a visszatérő?
(#) Pali79 hozzászólása Dec 13, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy Saunier Duval Isomax28 kazánom. Mostanában amikor bekapcsol a fűtés olyan hangja van mintha géppuskával lőnének. Arra gondolok, hogy a váltószelep ami vált ilyenkor, azzal lehet a gond. Ha ilyenkor kikapcsolom és egy kicsit később vissza, akkor hallani ahogy vált a szelep és akkor elindul a fűtés.
Szerintetek mi lehet a hiba?
(#) Gombszem válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 13, 2015 /
 
Lehet, hogy csak vízköves, de nagyon.
Következő: »»   301 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem