Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   544 / 608
(#) palp válasza reloop hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

mindegyiken 0 V. Mérek még egyet.

Annyi
(#) reloop válasza palp hozzászólására (») Dec 28, 2015 1 /

Van arra magyarázat, hogy nemrég 1,25V-ot mértél a kimeneten, holott ilyen a két 0V-os pont között nem jöhetne létre?
Az erősítő amúgy teljesen rendben lévőnek néz ki, adj rá jelet más forrásból!

Így jó. A szubszűrőt kell átnéznem. A SUB- lekötöttem a javaslatodra. Ezt nem lehet közösíteni úgy esetleg ahogy sztereót monóra?
(#) reloop válasza palp hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Nem lehet és értelme sem volna mert a SUB+ és a SUB- maradéktalanul kioltanák egymást.
(#) palp válasza reloop hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Szia!
Megnéztem a szűrőt is. Próbánál amikor adom rá a hangerőt elkezd torzítani a hangszóró. Egy Videoton HA31-422 8 Ohm-s mélynyomó a vége. A felhasznált IC-k NE 5532, LF 356, TL 064. Ha a NE 5532 kimenetéről hajtom nincs vele gond. Másik szubszűrőt tegyek bele? Mellékelem a nyákot + beültetést.
Köszönöm a segítséget.
(#) palp hozzászólása Dec 29, 2015 /

És amit hajt:
(#) reloop válasza palp hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

A TL071 3-as láb csak úgy lóg a levegőben?
(#) palp válasza reloop hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Szia!
Ez volt a forrás (ha jól látom testen kéne lennie):
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2015

Bizony ám!

Ollé! Ez okozhatja a hibajelenséget? Ha jól emlékszem Alkotó kolléga tervezete ez e nyák. Az én hibám, hogy nem néztem át tüzetesebben. Már javítom is.
Köszi

Továbbra is torz.

Folytasd a NYÁK ellenőrzését, én nem vittem végig.
(#) Helios hozzászólása Dec 29, 2015 /

Sziasztok!

Mostanában - mivel pihenő van - kicsit jobban hajtom az erősítőm. És érdekes módon mikor elérne egy bizonyos basszust az éppen aktuális zene, a védelmem tápja mintha eltünne. 2xTDA7294-es erölködő, BSS féle védelemmel. A tápfesz +-36V, oldalanként a puffer 14100uF, tehát összesen 28200uF. (6x4700). A védelem a végfokok tápjáról táplálkozik. Lehet hogy kevés a puffer?
(#) Allen Collins hozzászólása Dec 29, 2015 /

Sziasztok! Lassan elkezdeném éleszteni a végfokot, hogyan csináljam? Kössek be mindent, (a sub potit is belerakjam, vagy hagyjam ki belőle?) kössek rá valami lehetőleg kevésbé jó hangfalat, aztán hajrá?
(#) reloop válasza Allen Collins hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Szia! A szub poti helyét zárd rövidre! Az élesztés általános leírását keresd meg, az ide is jó lesz.
(#) elactrofan hozzászólása Dec 29, 2015 /

Üdv!

Tda 7294 alkalmas 2.1 hangrendszer készítésére? Esetleg valakinek van kapcsolása hozzá?
(#) Helios válasza elactrofan hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Szia!

Ajánlom figyelmedbe Alkotó tervezetét. Itt megtalálod!
(#) Allen Collins válasza reloop hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Rendben köszönöm! Holnap felszerelem a bordázatot, illetve holnap fogom éleszteni. Olvastam, hogy esetleg jól jöhet egy dimmer, hogy kezdetben kisebb feszültségről menjen a szerkezet, illetve, azt is, hogy az elején célszerű a biztosíték helyére 10R 1W-os ellenállást betenni, illetve a kimenetre, valami leharcolt hangfalat tenni, hogyha gond van akkor ne a rosszat repítse el. A dimmeres dolgot nem nagyon tudom megoldani, anélkül is el lehet kezdeni az élesztést?
(#) reloop válasza Allen Collins hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Ebből veheted a vonatkozó részeket.
(#) Allen Collins válasza reloop hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Szuper, köszönöm szépen!
(#) palp válasza reloop hozzászólására (») Dec 30, 2015 /

Sziasztok!
Köszönöm a segítséget. A TL 064-s repült, helyette találtam egy 074-t => csere és úgy tűnik jó lesz.
(#) Allen Collins hozzászólása Dec 31, 2015 /

Sziasztok! Összeraktam a végfokot, a front 1 panel rendben is működik, viszont a front 2 meg sem szólal. Az Ic lábait ha a multiméterrel megkocogtatom akkor azt hallani a hangfalba is. Merre keressem a hibát?
(#) Alkotó válasza Allen Collins hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

A végfok nem szól, vagy az előfokból nem jut rá jel?
A végfok 1uf-os kondija a bemenete, annak a lábát ha kézzel megérinted, akkor zúgnia kellene a végfoknak. Célszerű lehet megmérni a végfok IC tápfeszültsége rendben megérkezik-e, illetve a kimeneten van-e egyenfeszültség.
(#) reloop válasza Allen Collins hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Keress hiányzó átkötést!
(#) Allen Collins válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

szerintem az előfokról nem jut rá a jel, áthidalásból nincs hiányzó az 1µF-os kondihoz hozzáérve zúg a hangfal. Egyébként azt vettem észre, hogy elég zajos a végfok, de az xlr csatlakozótól, meg a potikhoz szalagkábel viszi a jelet. azokat cseréljem le és akkor megszűnik? Vagy a Pgnd-vel AK28 lábát kössem össze a csatlakozó testével?
M: A nem működő végfok potijának lábát megfogva búg.
MM: tápfeszültség a 13-as és 7-es lábakon -24.3V
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
(#) reloop válasza Allen Collins hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

A jó csatornánál is azt tapasztalod, hogy a végfok 1µF kondiját megérintve zúg? A műveleti erősítő alacsony kimeneti impedanciája miatt elég érzéketlennek kéne lennie.
Ha találsz ilyen jellegű eltérést, azért nem ártana kicsipogtatni az NE5532 7-es illetve 1-es lábától a kondihoz futó vezetést.
Javaslom fotózd le a panelt a bekötésekkel!
Ebből az erősítőből már kettőt is építettem Bővebben: Link, Bővebben: Link, a szalagkábeles jelvezetés egy szemernyi búgást sem szed össze.
(#) adam816 hozzászólása Dec 31, 2015 /

Sziasztok! Megcsináltam ezt az erositot , az elejen meg mukodott is, de egyszer csak kifustolt. Nem csinaltam vele semmit, csak bekapcsoltam. Es most az lenne gondom hogy nem megy, a kondenzatorokat ujracsereltem es az erositot is, es amikor elesztettem villanykortevel, es akkor meggyul ha rakotom a hangszorot, piezonal nem gyul meg, de nem szol. Mar mindent megneztem, de nem latok hiat. A nyakon eszre vettem fekete sikot, a kepen pirossal jeloltem. Nemtudom mi lehet a baja?????? V8laszotokat elore is koszonom.

Egyszerű.JPG

(#) reloop válasza adam816 hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Szia! Fényképezd le az alkatrész és a forrasztási oldalt!
(#) Allen Collins válasza reloop hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

A jó csatornánál az 1µF-os kondit megérintve nem zúg jobban, de nem is hallgat el. Hallani, hogy fogdosom, de nem változik a zúgás mértéke.
A méretek miatt külső tárhelyre tettem fel képeket, remélem működik. képek
Következő: »»   544 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem