Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Itt a kapcsolás hozá.
Szia. Leginkább saját magával. Van egyáltalán valamilyen MOSFET -ed? Mert ha sürgős és nincs, akkor ez már januárra marad... BÚÉK!
Ha sürgős én nincs helyette más feted, akkor vedd ki, anélkül szólnia kell, átmegy rajta a jel, csak nem fogja limitálni a jelet a beállított szintnél. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
Ahogy nézem az adatlapokat pl BS107-tel meg lehetne próbálni a helyettesítést
Lehet sok másikkal (csak utána kell állítani), de kérdés, hogy van-e neki valamilyen.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
nincs! egy helyről akarok rendelni. és persze hestoron ilyen FET nincs ....
Sziasztok!
Ha egy végfok feszültségerősítő fokozatához szeretnék a beszerezhetetlen eredeti tranzisztorok helyettesítésére alkatrészt találni, a triviális (feszültség-és áram tűrések, áramerősítési tényező) paraméterek mellett milyenekre kell még figyelnem? A konkrét típusok egyébként 2SD669 és 2SB649. Köszönöm!
Szia! Az fT és a linearitás is legyen köszönőviszonyban az eredetivel.
Nem ismerve a kapcsolást melyben helyettesíteni szeretnél, látatlanban a 2SC4793, 2SA1837 párost ajánlom. Szerk.: most látom - helyettesítője: 2SC3117 és párja is. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2016
A hozzászólásod előtt linkeltem egy alkatrészt. Ott van ez a két tranzisztor is elvileg.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2016
2sd669 et lehetkapni.és 2sb649 et is.ha érdekkel Ebay.com
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül Ágota ds300-hoz kapcsolási rajza? Valami megadta magát, de a fetek jók, áramok megjönnek mindenhová, valami a meghajtással lesz.
Szia !
A ds600 -é megvan, ha az megfelel. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2016
A bemeneti 5532 valamelyike, a cd 4066 vagy ezek tápja lehet hibás, ha a végfok jó, de ezt már neked kell kimérni
A végfok jò, a héten nekiállok átméregetni. Más dolog... valaki otthon van toroid tekerésben? A képen látható már csak a primer van rajta. Ùgy leveri az automatát, mint annak a rendje. A vezeték szerintem nem zárlatos. Hogyan lehet egy ilyet méretezni? Kb 1000 wattos lehet. Elég alacsony ellenállása van neki, nincs 1 ohm. A szekundert már lebontottam, azt hittem meg van égve a primer. Kb 400 mH az induktivitása. Szerintetek mi lehet a baj?
Kilowattos trafót már illik lágyindítani.
Kössél csak sorba vele egy 230/40wos égőt. Elvileg egy pillanatra felkell villannyon. Ha nem, tehát teljesen világít, az nagy baj. De akkor is baj van ha halványan világít.
Nem volt rajta semmi kondi, ami hirtelen megterhelhetné. Ennek ellenére előfordulhat, hogy akkora impulzusáramot vehet fel, hogy 16 amperes kismegszakítót leveri? Nyugalmi árama mekkora lehet egy ilyennek általánosan?
Ha 1000W-os és toroid - ne is csodálkozz, hogy veri az automatákat. Mindenképpen kell lágyindító.
Sziasztok!
Van egy Denon PMA-500V erősítőm, a hibajelenség az, hogy néha néha sercegő hang hallatszik a hangszórókból. Egy idő után ez abbamarad, majd megint. Tapasztaltatok már ilyet? Esetleg ötlet, merre keresendő a probléma? Üdv, Máté
De hülye vagyok, pedig alap eljárás volna... probléma megoldva, felvillan és kialszik. Köszi a válaszokat mindenkinek.
Megköszönném, az is a segítségemre volna.
Sziasztok. Használt már valaki ILYEN hangerő szabályzót? Mennyire szól bele a hangba?
Milyen az az ilyen? Mert az nem derül ki a hírdetésből, hogy pontosan mi is van rajta.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2016
De hogy "beleszól a hangba" az biztos, hiszen benne van a hangútban. Hogy mennyire, ahhoz paraméterek kellenének. (torzítás, erősítés szimmetria, áthallás stb.)
Röviden: nem olyan rossz. Otthonra megfelel.
Lehet, hogy én várok többet egy áramkörtől, de nekem az a 85dB jel/zaj viszony nem tűnik túl jónak és a frekvenciamenet sem. A 20Hz-20kHz -3dB -es tűréssel nem valami jó.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |