Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Pauszra lézerrel nyomtatok és 30 másodpercig világítom.
Akkor ha jól értem, sikerült "felizgatnom" a társaságot ezzel a "nem vasalós, oldószeres megoldással".
Ezek szerint működik is. Nem akarja valaki összefoglalni (pl. cikk)?
Attól függ , mert ha a kapott minőség nem üti meg a szintet , akkor lehet akármilyen eljárás , és akármilyen oldószeres , vagy oldószer nélküli , vagy vasalás , vagy vasalás nélküli , akkor az nem ok.
Budapesten hol lehet a legolcsobban helyben azonnal venni tintasugaras fóliát levilágításhoz? kb 10-15db-ra lenne szükségem.
Nekem van itthon egy 20-as csomag, 4-5db hiányozhat belőle, de elég messze vagyok Pesttől.
Nekem van egy pontosan ugyanilyen nyomtatóm. Sok mindent tud valóban, szépen szkenel, de nekem még nem sikerült normálisan nyomtatni vele. Első perctől az a bajom vele, hogy a nyomat hiába szép, letörölhető a papírról. Iskolai anyagnál, mire hazaér a nyomat a suliból, már inkább szürke a papíron lévő nyomatmaradék, mint fekete.
Eredeti festékével a legrosszabb az eredmény. Az irodagépes által betöltött festék sokkal jobb, de még mindig messze elmarad a minimálisan elvárt nyomat-stabilitástól. Másik bajom vele, hogy egyszer tettem bele műnyomó papírt (120g matt), ami úgy akadt el benne, hogy szervízbe kellet vinni. Mostanában meg azt csinálj, hogy hol felveszi a papírt hol nem. kb. 50%-ban nem sikerül neki, és ilyenkor üzenetet küld papírhiány miatt (persze van benne). Nagy örömömre szolgálna, ha elmondanád miként lehet értelmesen használni a nyomtató funkciót. Illetve milyen festéktonert vegyek bele. Az irodagép szervizes ismerősöm szerint sajnos konstrukciós a hiba, mert nem a régi klasszikus nyomóhengeres stabilizálás van, hanem valamilyen kapacitív fóliás (ha jól értettem), ahol nincs valódi benyomás, csak a meleggel operál a nyomtató.
Ha nem akarok pepecselni a nyák gyártással akkor hol tudok olcsón nyákot csináltatni???
Ezzel az alkoholos "masszírozós" módszerrel próbált már valaki előlapot gyártani?
Na a mai alkotás is jól sikerült
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2016
Szerintem olcsón sehol, nyákot gyártatni nem olcsó egy darabnál semmi értelme.
esetleg itt meg nézed az apróba hátha valaki megcsinálja.
Összességében jól sikerült, viszont egy-két forrpontot szerintem karcsúra tervezted.
Pont most végeztem az összerakásával. Minden forrpont tökéletes lett.
Sziasztok!
Kipróbáltam a Gafly által linkelt módszert. EZT Nem maradt fent minden, mert szerintem nem pucoltam le tökéletesen a nyákot, de ígéretesnek tűnik. A papír 135 gr fényes műnyomó, az oldat 30% nitrohígító és 70% denaturált szesz.
Hali!
Próbáltam kémia ónozót gyártani, mert a 2 évig használt és mindig egy kis ónII kloriddal feljafított folyadékom, egyszer csak már nem csinált semmit. Azt írta itt valaki, hogyvizes kénsavba feloldom az ónII kloridot, és kész a kémiai ónozó. Hát nem megy, nem csinál semmit, felhívtam a vegyszerboltot, mert a tn160 dobozán van valami tiokarbamid amiből több van benne mint ónszulfátból meg kénsavból együtt, és azt mondta a csávó, hogy az a felelős a felületen kirakódásért és valami 10 deka 200 forint. Kérdés, próbálta már valaki előállítani így kézzel, és tényleg kell ez a tiokarbamit, vagy elrontottam az arányt a kénsav víz on2 klorid között.
Kell a tiokarbamid !Én kevertem tavaly és jó volt valahol itt a témában van pontos leírás talán papus51 írta le ?
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2016
Ón(II)-klorid 3,8 g/l
Tiokarbamid 49,5 g/l Kénsav 12 ml/l Ne csinálj egyszerre sokat. Az a tapasztalatom, hogy eleinte nagyon jól működik, majd néhány hónap elteltével bedöglik. Szerintem a fenti recept 1/10 része elég egy bekeverésre.
Milyen tömény a kénsav?
Nem kell hígítani.
Ok, Köszi.Holnap hoz az asszony a vegyszerboltból. lénsavból az akumlátorsavazóm van 37%-os abból kell 12ml egy literbe?
gulasoft és pjg uraknak!
A kénsav mennyisége tömény (96%) kénsavra van megadva. Hígabb savból arányosan több kell.
Van még egy ónozó recept:
10gr ón(II)klorid gr/liter 300 gr timsó gr/liter Ezt nem próbáltam, viszont olcsóbbnak tűnik, mint a tiokarbamidos.
trisó van itthon, akkor ahhoz nem kell kénsav?
Nem trisó, hanem timsó, abból is az ammónium-alumínium szulfát.
Ezeket hol lehet venni?
Tisztelt Urak! Nem szeretnék blogot írni, ahogyan az utasításban is le van írva.
Nagy nehezen sikerült vidéken is műnyomót találni. Elvittem, lefénymásolták rá a NYÁK-tervet. Rávasaltam rendesen, legalább 3-4 percen keresztül. Két fajta papírom is volt, mint ahogy utólag lemértem a mérlegen, 265 és 320 grammos. Mindent úgy csináltam, ahogy a pa-elektronikás cikkben volt. Csatoltam két képet, az első a könnyebb, a második a nehezebb lappal van. Első vasalásaim, szóval biztosan user error is van benne. Az lenne csak a kérdésem, hogy a képen látható hibákat, hogy az apró részletek nem ragadtak át, okozhatja a nagyon nehéz papír? A vasaló 230 és 170 fok között kapcsolgatott. A leázás is 5-10 perc volt, a nehezebbet szinte lehetetlen volt levakarni, és a festék is jött vele, annyira kellett. Nem tudom kérdezte-e már más, de létezik túlvasalás? vagyis ha túl sok ideig vasalom és eloxidálódik a festék, vagy valami, és ezért nem ragad rá rendesen Van nyomatom bőven, szóval higítóval lemostam és újra kezdtem, de nem tudom a végtelenségig csinálni, mert nem tudom min változtassak. Egy másik érdekes kérdés, Ti kemény felületen, vagy rugalmasan vasaltok? Arra gondoltam, hogy ha a vasaló talpa sík, de a nyák alátéten van valami kis egyenetlenség, már akkor is okozhat ilyet, de a rugalmas alátét kivenné a hibát gondolom. Máté Egy A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |