Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sortápfeszültség hogy alakul? A 11AK30 sor és táphibáiról: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2016
Igy tudom mérni nem száll el vmi a villogás miatt?Vagy vegyem ki és úgy?Képcsö nélkül is villogott pittyegett.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2016
Standby
D802 10,2v 808 13,1 810 0,9 805 1,1 806 0,9 803 9,3 opto 1 Láb 9,3v opto 2 láb 8,2 Csak standbyban mertem mérni
Így nem vagyunk előrébb. Olvasd el a mutatott weblapot és nézd meg az ott található csatolmányokat is!
Üdv!
Kifogott rajtam egy Panasonic viera tv. Ránézésre kondenzátor hibásnak tűnik viszont érdekes jelenségeket produkál. Gyári kondikkal hajlandó a videón látható hibából életre kelni és egy idő után tökéletes lesz a képe. Gondoltam kicserélem a kondikat. Az összes nagyobb feszültségűt kicseréltem mind a tápon mind az x-y SUS paneleken. A végeredmény a következő lett. Amikor az Y-SUS panelon cseréltem ki őket jobb lett a helyzet nem kellett várni a jobb képre de még néha vissza jött a hiba és akkor úgy is maradt csak teljesen fehér képpel lehetett vissza hozni. Gondoltam a tápon is lehetnek problémák mivel elég meleg helyen vannak a a kondik így kapott egy cserét az is. A betápon mindegyik 450v os kondit cseréltem stabilabb lett a dolog már nem vibrál a kép mint előtte még jó volt a kép bár a hiba vissza vissza jött. Aztán a 151V os ágon miután kicseréltem a kondikat hirtelen vissza jött a hiba és azóta csak ez van. Minden kondi ugyan olyan értékű, feszültség tűrésű, típusú mint a gyáriak csak kinézetben másak. A hiba egyébként érdekes. A fekete részeket zöld színnel míg a fehéret lilával tölti ki. A kijelzőnek 180V VSUS és 151V Ve feszültségek kellenek a papírja szerint. A 180V max fényerőn ugyan 178V ra csökken de gondolom ez nem probléma hiszen 90% os fényerőn is meg van stabilan a 180V. Sajnos a 151V ot nem tudom hol kéne mérnem ahol biztosra tudok menni. Annak a hiánya okozhatja ezt? Válaszaitokat előre is köszönöm! TV Típusa: Panasonic TH42PA60E Csatoltam videót a hibáról és képet a belsejéről. VIDEÓ: Bővebben: Link mod: A válaszablakban van egy LINK gomb, használd merészen, javítva. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2016
Szia!
Idézet: „Aztán a 151V os ágon miután kicseréltem a kondikat hirtelen vissza jött a hiba” Nem cserélted vissza az eredetire?
Talán megtaláltam a probléma forrását.
A régi kondik vissza rakása sem oldja meg a gondot. Az Y-SUS alján lévő sárga kis trafó után 0 V egészen végig. A bemenetén jobb esetben 50V van. Ez nem tudom, hogy elég e neki de a trafó halkan cirmog és utána semmi tápfesz mint amikor egy kapcsoló üzemű táp nem tud indulni. Gondolom a kondi csere után az elsődleges hiba előjött. Most már csak az a kérdés, hogy mi lehet az oka, hogy nem indul el az a rész. Megj.: Most méricskéltem a feszeket ekkor lettem erre figyelmes. Ez hátha segít kicsit jobban behatárolni a problémát. A képen bejelöltem, hogy hol nincs fesz egyáltalán. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2016
Ó bocsánat. későn vettem észre, hogy mekkorát bakiztam. A bekeretezést javítani kell.
Azon a részen nincs táp. Azon a részen ami korábban bele lógott 70-80V van. Még egyszer elnézést tegnap este óta nem aludtam a tv miatt. Az itteni mérőponton és a környező alkatrészeken a kereten belül 0V a fesz. Gondolom ezért nem tudja rendesen meghajtani a kijelzőt. Ha van bárkinek bármi ötlete szívesen fogadom és nagyon köszönöm. Mára viszont abba hagyom mert még a végén félre is mérek nem csak félre szerkesztek.
Nézd meg, hogy ennek a segédtápnak a kimenetén van-e zárlat. Egy egyszerű multiméteres méréssel meghatározható, tehát a kimeneti pufferen mérj.
Rendben holnap neki esek. Ma már inkább nem nyúlok hozzá kettőig alig látok. Ezer köszi, hogy szakítasz rám időt.
szia,ugy tünik hibás az STX-112,BC639 van az jó lehet helyette?
Rendben be raktam mértem tápot üzemben ami eléggé váltakozó
D802 114v D808 110-111v D810 10-11v D805 6-7v D806 4-5v D803 7,3-7,4V OPTO 1 7,3-7,4V OPTO 2 6,2-6,3v Ahol két érték van az azért,mert folyamatosan ingadozik a kettö között.Elakadtam most nem tom merre. Köszi az eddigi segitséget is!
Most próbáld meg azt, hogy egy 60W-os izzót sorba kötsz a sortápfeszültséggel, tehát úgy, hogy a sortrafó primer tekercse az izzón keresztül kapja meg a villanyt (áramkorlátozás). Ennek a tekercsnek a másik vége megy a sortranzisztor kollektorára. Ha így beáll a a tápfeszültség fix értékre, akkor a trafó lesz zárlatos.
Rendben köszönöm már csak holnap esek neki most hiv a házastársi kötelezettség!
Jó éjt!
Sehol sem mértem lényegében zárlatot szinte minden alkatrészt átmértem amit tudtam és ide tartozik.
Csatoltam egy közelebbi képet róla pár infóval. A második képen az ott lévő IC lábait fényképeztem. Google nem igen adott ki rá semmit amikor beírtam azt ami rá van írva így nem tudom, hogy a zárlatok amiket mérek rajta problémák-e vagy sem. (Részletek a képeken) Szerinted okozhatja ez a gondot? Vagy esetleg az nem lehet, hogy a trafó nem kap elég feszültséget? A 151V Ve feszültséget ami kéne a kijelzőnek sehol se találtam meg. Vagy annak a Z-SUS on kell lennie? Bocsi az értetlen kérdésekért egyébként kondi cserén kívül még nem nagyon kellett mélyebbre matatnom plazma tv ben. Hobbista volnék tanulni jöttem. Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
A trafótól jobbra van egy álló fekete valami, az micsoda. Egyébként nem kell csodálkozni, ez egy többrétegű nyák.
Sziasztok lenne egy olyan kérdérsem hogy az alábbi képhiba hogyan javitható? Csak a sötet képeknel észlelhető.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Datasheet
Tranzisztor. Mérésre zárlat nincs. :/ Előfordulhat, hogy ennek a hibájából nincs fesz? Gondolom ez hajtja azt a részt. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Húzd le az Y-sus ról a bufferpanelokat. Ha valamelyik ic zárlatos a bufferon akkor sem indul az Ysus.
Idézet: „A 151V Ve feszültséget ami kéne a kijelzőnek sehol se találtam meg. Vagy annak a Z-SUS on kell lennie?” Mind a kettő , tehát az Y , és a Z modulon is meg kell legyen ez a fezsültség.
Akkor a tápon mérni, megjönnek e a feszültségek Vs, Va. Szintén lehúzni az Z, és Z modulokat, ha úgy megjelennek a feszültségek akkor a hibás modulom a feteket, igbt-ket kimérni.
Z-SUS on a következő feszültségek vannak.
Fentről lefelé haladva a mérő pontokon: 179V, 69V, 149V, A 151V helyett itt 149 van, 180 helyett 179, a 69 az nem tudom mi helyett van. Az Y-SUS mérőpontjai szintén fentről lefelé haladva: 178-180V, 14-15V, 0V (Ez van a nem induló résznél), Kezdem azt hinni itt a táppal van valami gáz. Ugye a VSUS nak 180V kell nem 179V bár gondolom ez nem mérvadó de a Ve nek, 1. Meg kéne lennie az Y panelen is. 2. A Z-n meg nem 149V nak kéne lennie. Neki állok a tápnak. Szerintetek merre lenne érdemes tovább keresgélni? Ha lejjebb veszem a fényerőt meg a kontrasztot a 179V ból 180 lesz. A 149 ből, hogy 151 lesze-e ha leveszem a fényerőt azt nem próbáltam. Nagyon köszönök minden segítséget. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Ez tunerkép,vagy AV?
Tunerkép
|
Bejelentkezés
Hirdetés |