Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Témaindító: szabi83, idő: Feb 2, 2006
Szerinted ha a magnest 2centire teszem,vagyis 2centire all meg a red cso felett az megfelelo e .Vagyis az erdekel hogy milyen tartomanyban mukodik jol?
A végálláskapcsolók szerkezete (fotója) érdekelt volna meg, hogy, miért kell oda a 20 mm-es távolság...ez nagyon sok. Megoldható ugyan, de kétlem, hogy üzembiztosan... Az is gond lehet, hogy közel lehetnek más mágnesezhető fémalkatrészek.
A reed sem örök életű, akár még gyakrabban is meghibásodhat, mint egy jól elhelyezett mikrokapcsoló... A tolókapuknál kellenének mechanikus végállás "akadályok" is...meg túláramvédelem a motornak, akkor nagy baj nem történhet. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Most nem tudok kepet kesziteni mert esik az eso.Mechanikus vegallas akadaly van de tularamvedelem nincs,viszont mar gondoltam ra.A 10 mm is beleferne ,csak azert gondoltam 20 mm-re hogy biztosan elkeruljem az utkozest.Tularamvedelemet meg soha nem keszitettem.
A távolság cső és mágnes függvénye. Volt olyan mágnesem ami már 5 centiről aktiválta a csövet.
Szerinted uzembiztosabb mint a mikrokapcsolo?
Nekem lassan fél éve vannak bent a csövek, azóta nem volt gond.
Végálláskapcsolót lehet csinálni 500 Ft-ból is meg 20 ezerből is, Reed szintén ezerféle minőségben készül, de ahogy írták is a reed is "elhasználódik", szerintem előbb mint egy jó minőségű kapcsoló.
Ha nincsenek terhelve a mikrokapcsolók akkor örök életnek kellene lennie (sose ez megy tönkre) fölösleges rongyrázás a reed cső meg az indukciós jeladós végállás, viszont cserébe vagány, mert lehet a szomszéd előtt vagánykodni vele, ha más mindenkinek olyan van az utcába XD... max nem megy be az egér, ennyi haszna azért van.
Üdv Idézet: „"hogy biztosan elkerüljem az ütkozést"” Nehogy már a végálláskapcsoló szolgáljon "vég"-állásnak...itt valami nagyon el lehet "konstruálva" ! ...vagy nem? Ezért kellene róla fénykép...
Nekem szerintem a pára tette tönkre a mikro nyomógombokat. Ezért jobb oda a cső, mert az teljesen zárt és nem probléma a nedvesség. De hamarosan kiderül, mert a gombok nagyjából fél évet szoktak húzni. Nekem amúgy nem probléma ha a kapcsoló elromlik, mert kuplungos a meghajtás, és a motorok áramellátása is időzített, így az átlag nyitás-csukás idő után még max 10mp-ig vannak áram alatt a motorok. Biztos ami tuti!
Koszonom a jo tanacsokat nagyon hasznosak .A valaszokbol azt szurtem ki hogy az atalakitasnak nem nagy haszna lenne.A szomszed elott vaganykodni nem szeretnek,meg nincs ertelme.Nekem az lenne a fontos hogy sok evig mukodjon anelkul hogy szerelgetni keljen.Megegyszer koszonom!
Nem a vegallaskapcsolo szolgal vegallasnak,csak en arra gondoltam hogy nem szeretnem ha kozel lennenek egymashoz.Meg nem tartom tul nagy tavolsagnak a 10mm-tert.
Én most erről a fajta mikrokapcsolóról beszélek
Nyilván az nem derült ki, hogy mekkora áram megy át rajta, ha a motor áramfölvétele, ráadásul 24 voltos rendszer, akkor nem csoda, ha sűrűn megdöglik, ha csak jel, akkor tényleg örök élet kellene lennie, ipari megoldásoknál is használják, sőt sorompóknál, napi 150 föl-le nyitás, egy otthoni használat hol van ettől?! üdv
Léteznek ám masszív burkolatba szerelt végálláskapcsolók is... Bővebben: Link
Nekem ilyenek voltak eredetileg. Az egyik oldalon 1 a másikon két 12V-os omron váltó relét kapcsol. Vagyis nincsenek nagyon leterhelve, így nem azért mentek tönkre, főleg hogy az egy relés oldalon is úgyan annyi időt bírt mint a másikon.
Sajnos en sokkal gyengebb minosegu kapcsolot szereltem be.Valoszinuleg ezert repedt meg.
Pfff... ja, ne csodálkozz, ha szétszedsz egy nyomtatót, vagy bármit amibe ilyenek vannak, nem véletlen van fölöttük porvédő fólia, fater thomson TV-ját nem bírtam távir nélkül átkapcsolni annak ellenére, hogy az életbe nem volt még használva.
Arról nem is beszélve, hogy ilyen esetbe NC kapcsolatot illene megvalósítani, ezek a nyomógombok pedig NO, szóval 1-el több mhibalehetőség. üdv A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Ami a kapcsolot pockolgeti azt en csinaltam hazilag.Ezidaig ketszer kellet cserelni nyolc ev alatt.Csak az a kerdes hogy ha nem veszem idoben eszre?
A kapuk végállását nem csak egyetlen kapcsolóra bízzuk...időzítés, a végállások előtt lassított üzemmód (kisebb teljesítményen).
Ez erdekel nekem nincs ilyen .Ha tudsz vagy akarsz segiteni ebben a temaban szivesen vennem.Az en kapum motorja 230v-al mukodik ,a relek amik a forgasiranyt valtjak 12v-voltosak.A megallas elotti lasitas jo otlet.
Ezeket nem én tettem bele hanem ez a gyári volt a tolómotorokban! Azért írtam is, hogy mikro nyomógombok voltak benne nem végállás kapcsolók. Amit régebben csináltam saját gyártású mechanikát abban ilyen karos végálláskapcsolók voltak. Majd meglátom a reed csövek hogy válnak be. Ugye karos kapcsolónak nincs hely a tóló mechanikában.
Az elég gáz, ha gyárilag ilyen, sürgősen kiváltani!
Kiváltottam reed csövekkel!
Üdv. Nektek! Todi2 itt vagy? Megigértem, megoldodott, Varisztor, szupresszor dioda stb. A hálozati szűrőket őszintén neon elektronikus gyujtóból bontottam, ez volt a hunyó!!! Hát itt van minden. Jövök fotókkal is... A PIC-ben csak ennyi van: 1-ik szárny indul, a másik 2msp késöbb, kb. 30msp táp. Csukásnál forditva... A figyelmeztető lámpát is a PIC vezerli, van még 1 plusz vezérlés is, csakis a PIC-től, csukásnál ad tápot a fénysorompónak. (nálam nincs bekötve) Kapcsirajz, panel a csattolmányban. Tovább bővithető, megépítem hozzá a fórumon talált motor fogyasztás figyelőt is... „reset-et” majd adja neki... Csak az időm engedje... A PIC-progit nem én irtam, csak hex. van. Most már mondhatom 6. vagy 7. éve szolgál, csorog az eső, nyitod-v.csukod... aranyat ér!!! További segítséggel szolgálok, segítek minden epítőnek. Kellemes 7-et minden forumozónak! Bocs ha elvétettem karaktert, ékezetet, rohanás... „Erről szól az életem!”...
Itt a panel, Eagle6.4 es hex.
Kellemes 7vg-ét! A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
Ha már ennyit dologtál vele, akkor nem vagy lusta. Hagyd már kérlek ezeket az idétlen rövidítéseket! Gondolom a csavarokat sem kalapáccsal verted be, mert úgy gyorsabb..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |