Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LCD vezérlés
Témaindító: kicsi_huszar, idő: Jún 13, 2006
Szia!
Nem, nem nyúltam az üveghez. Lehet, hogy gyári hibás?
Sziasztok! Kaptam egy hordozható dvd-t ami vezérlő hibás össze vissza csinál mindent! De a kijelzője hibátlan ebből akarok csinálni egy projektort! a kijelzőhöz meg van a meghajtó a száma VXIS1828! a kijelző tipusa amit hajt LTA070b343A Tudnátok nekem segíteni hogy hogyan tudnám életre kelteni?
Előre is köszönöm! További szép napot!
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a legjobb topic-ba írok, de nem találtam jobbat és nem akartam újat nyitni ![]() Szükségem lenne 5 számjegy kiírására ( csak számot kell kiírnom!), a számjegyek magassága min. 20 mm kell, hogy legyen ( inkább nagyobb!), az össz. helyem kb. 160 * 50 mm, kellene háttérvilágítás is! Tudtok-e mondani "kapásból" valamilyen használható típust, mert nem találtam ( vagy nagyobb vagy nincs háttérvilágítás ) ![]() Előre is köszönöm a segítséget !
Esetleg élvilágítást kell neki csinálni, vagy grafikus kijelző.
A táp kevés hozzá ( 5*7*20 mA* 5 kijelző =3,5 A és valószínűleg nem tudom bővíteni)
![]()
Ezt én is láttam ( pl. a T** oldalán ), de nincs nekik hozzá háttérvilágítás! Élvilágítást hogy tudnék neki csinálni ?!
Grafikust is nézegettem, de ott is pont itt van egy méretváltás ( a 180 mm szélességűek már jók lennének, de nem férnek el ![]() Köszönöm mindkettőtöknek az ötleteket ( Bakman és ktamas66) ![]()
Ledhez multiplex vezérlés kell. Ez 75x53mm
Ez a kijelző kicsi ( nem tudok rá 5 db, min. 20 mm-es számot kiírni, a látható terület 60.00 mm x 32.50 mm !) !
A LED-hez ha MUX vezérlést teszek, akkor a kitöltési tényező miatt csökken a fényerő, azaz nem 20 mA-el kell hajtanom ![]()
Hali!
Az én sok-sok éves órám 6digit 7segm led kb 3 cm számjeggyel multiplexben hajtva, Z80 procival és a szükséges körítéssel sem fogyaszt 1A-tól többet. Nem számoltál el valamit? 5digit*7segment*20mA full-ban hajtva csak 700mA.. A chipcadben láttam nagy karakteres 44780 alapú lcd-t, nem emlékszem a méretére meg a háttérvilágításra. Az ebayról meg rendelhetsz graf kijelzőt, keresőbe: 2.8 tft lcd spi ili9341, ha nem férsz ki rá akkor meg 2-db ![]() Idézet: „Nem számoltál el valamit? 5digit*7segment*20mA full-ban hajtva csak 700mA..” Ez igaz, de 5 v. 6 db ( külön-külön 5 digites ) kijelzőt kell működtetnem ![]() A ChipCad-et néztem korábban, nem láttam megfelelő méretűt, az ebay-es cuccot megnézem ( de ott nincs számla meg garancia ![]() Köszi a segítséget ![]()
A RET-nél van 25mm-es karakter magasságú, és ehhez külön veszel háttér világítást.
Köszi, régebben néztem, de nem láttam...tudnál konkrét típust küldeni ( a háttérvilágítás is érdekes lenne, mert LCD-t találtam megfelelőt máshol is, de háttérvilágítást pl. a TME se tudott hozzá ajánlani! )?!
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Ahhoz, hogy jól látható legyen, nem feltétlen kell 20 mA szegmensenként, egy próbát mindenesetre megérne. Vannak szuper piros kijelzők, azok már jóval kevesebbel árammal is szépen világítanak.
Tudom, de már a fele/negyede áram is sok lehet, ezért gondolkodtam az LCD-ben ( LED-essel most sokkal egyszerűbb lenne az élet
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Köszönöm, ezt a kijelzőt néztem már máshol, úgy gondoltam, hogy jó is lenne. A háttérvilágítást még nem láttam, köszi az ötletet, viszont volt korábban ilyen kijelzőm és a szükséges feszültség előállítása okozott gondot...Egy ilyen driver iC-t találtam, viszont nagyon miniatűr SMD-ben, nem igazán volt kezelhető! Tudsz valami "emberi" meghajtó IC-ről vagy lehetőségről ?!
Na, most már lapoztam is az oldalon és láttam a meghajtót hozzá
![]() Valószínűleg ezt fogom kipróbálni ! Köszi!
Sziasztok!
Van valami különbség a HD44780 meghajtó ic és a ST7066U között? Kijelzőket keresgélek és olyat keresek aminél csak a karakterek világítanak, és fekete a háttér ,de 44780-as ic-vel nem találok sajnos.
Létezik, OLED típusút keress HD44780 vezérlővel.
Oledest, ha jól emlékszem a chipcadban mintha láttam volna
Sziasztok!
Tudom, hogy nem LCD, de nem tudom, hol tudnám jobb helyen megkérdezni. Van sok oled kijelzőm, melynek adatlapját mellékelem. Sajnos STV8102-es vezérlőic-ről nem találok semilyen információt a parancsokkal kapcsolatban. Nagyon sokat tudna segíteni valaki, ha esetleg segítséggel szolgálna ezzel kapcsolatban. Köszönöm előre is!
Tisztelt Fórumtagok!
Van egy La.MV56U.A tipusu lcd driver boardom. A kérdésem az hogy ezt lehet e ugy bootoltattni, hogy nincs hozzá lcd panel kötve, csak a vga kimenetére egy monitor? Van lcd panlem, csak nem találtam hozzá még ásik csatlakozót vagy csatlakozó átalakitot amivel a boardhoz lehessen kötni. Magárol az lcd panelrol a vezetéket le lehet csatolni és nyilván lehet másik fajtát tenni rá. Csak én mág nem találtam megfelelö vezetéket. Idézet: „a vga kimenetére egy monitor” Az egy VGA bemenet. Ami jelet ott kap, azt küldi ki az LCD-re. Mi értelme lenne rajta VGA kimenetnek? Milyen jel jönne ott ki?
Van nekem egy ilyen típusú kijelzőm: V260B1-L01 Bővebben: Link
Meg egy ilyen vezérlőm: MV56RUUL-Z1 V56 Universal LCD Controller Driver Board Bővebben: Link Ami van hozzá firmware csomagom, abban nincs benne a fenti típusú kijelző. Esetleg valakinek lenne ehhez a kijelzőhöz firmware-e? Vagy egyáltalán van hozzá? Sok mindent nem találtam a neten.
Hali!
Próbálj olyan drivert aminek a felbontása azonos, (meg a vez. feszültség), meg a gombok száma. V29-et és V56-ot is sikerült így beizzítanom
Szia!
Akkor elég, ha csak a felbontást meg a feszt veszem figyelembe? Ez a V56 7 gombos verzió, és sok firmware van a mappájában.
A bekötéssel lenne még egy kérdésem.
A kijelzőn RX0-RX3ig vannak a lábak nevei, a kínai panelon meg TXO0-TXO3 ill TXE0-TXE3ig. Elvileg RX0+ = TXO0+, RX0- = TXO0- stb páros a helyes? Csatolom a képet a két kiosztásról.
Ény gyári kábeleket vettem, azoknak jó a bekötése,
Bővebben: Link De azért kicsit figyelni kell, pl laptop lcd-hez való kábelnek más a bekötése,máshol van a tápja (piros-fekete). Ugyanolyan felbontásban biztos van többféle driver, valamelyik jó lesz... |
Bejelentkezés
Hirdetés |