Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PLC kérdések

Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   84 / 129
(#) Norberto válasza Miertvansotet hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

ePlan-hoz létezik ún. Documentation Center nevű szoftver. Azt hiszem, még magyarul is tud.

Ez pont azt tudja, amit kérdeztél, step-by-step elmagyarázza az alapokat, mit hol találsz, hogy működik. Persze nem lehet vele a csúcsra kerülni, a sw. sokkal többet tud annál.

Viszont nagyon pihend ki magad előtte, mert hosszú az út, elképesztően bonyolult a menüszerkezete és a logikája...
(#) Festofan96 hozzászólása Márc 3, 2016 /

Sziasztok! A minap programoztam S7-es PLC-vel. A létradiagramos programozásnál problémába ütköztem. Egy tekercset a programban többször kell setelni illetve resetelni. Ezeket több network-ben oldottam meg. A program nem működik az istenért se, pedig a gondolatmenet ha minden igaz jó. Valami ötlet, javaslat?
(#) Koleus válasza Festofan96 hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Lehetne esetleg egy képet (screenshot), hogy hogy néz ki amit írtál?
(#) pinvik válasza Festofan96 hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Próbáld meg a kimenetedet csak egy helyen írni, úgy hogy előtte csak segédváltozókat állítgatsz, amikkel a végén írod a kimeneted. Így most szerintem sok helyen írod a kimenetet és mivel fentről lefelé fut a program, az utolsó kimenetírásod fog érvényesülni.
(#) K0bzoli válasza Festofan96 hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Csatlakozom Koleushoz. Abból amit leírtál csak messzemenő feltételezéseket lehet kiszűrni. Minden attól függ mit hogyan csináltál.

Ennyi alapján szerintem is azt a hibát követted el, amit pinvik is említett.

Addig is javaslom olvasd el ezt:
Több kimenet (coil) jellegű utasítás egy programban
(#) dB_Thunder hozzászólása Márc 13, 2016 / 1

Szevasztok!

Valahol, valamikor volt már tárgyalva az impulzusrelé probléma kör.. most én is beleestem!

Omron CP1L-en tökéletesen ment, most cseréltem egy kövületre, CS1G-re mert ennek van 128 IO-ja...
Szóval ugyanaz a program az öreg vason oszcillációt (ki-be kapcsolgat) okoz! Próbáltam a külön DIFU utasítást is az eredmény ugyanaz. Ráadásul a program nagy része csak ilyen impulzusrelés megoldásból állna.
A prog a mellékletben.

Valakinek valami gyors ötlete, hogy lehet ezt a problémát megoldani?
Lehet hogy be kellene tennem egy rövid időzítést a váltáshoz?
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2016
(#) Mate78 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

A csatolmány alapján csináltam nemrég Siemens Logo-n, mindjárt a legelső rajz a pdf-ben a T flip-flop.

PLC2.pdf

(#) dB_Thunder válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 13, 2016 / 3

Gyerekek...
Tökéletesen fut a imprelé program a régi vason is!
A problémát a külső (gagyi dugasz)táp okozta, amiről az IO kártyák mentek! A szűretlen tápfesz miatt, a bemenetre is impulzusok kerültek! Ezt a differenciál monitor megmutatta..

Kösz Mate78 azért!
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2016
(#) Norberto válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Azért ilyenkor milyen észvesztő belegondolni, hogy amúgy egy atomstabilnak elkönyvelt szerkezet (mint PLC) is tud hülyeségeket csinálni, önhibáján kívül... jó, persze ez most egyedi esetnek tűnik, és végülis előfordulhat bármikor bárkivel, de kellő körültekintéssel megelőzhető.
(#) K0bzoli válasza Norberto hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

Idézet:
„amúgy egy atomstabilnak elkönyvelt szerkezet (mint PLC) is tud hülyeségeket csinálni, önhibáján kívül...”

Ezért kell a gyártó által a műszaki specifikációban megadott határértékeken belül maradni, beleértve a tápfeszültséget is.
Csak ezek betartásával garantálható a helyes működés.
(#) Gusi hozzászólása Márc 15, 2016 /

Sziasztok!
Adott egy Siemens TP177B panel és egy 313C cpu, ami megy is a régi projekttel.
Frissítenem kell, kész az új projekt, de a legújabb verzióval készült, és betöltéskor az "area pointerek"-nél semmi nem működik. A nyomógombok, számkijelzések rendben, de a rendszerinformációkból semmi nem jön át. (screen, job, stb.) Lapot váltani is trükkel tudok csak (pollozott változó figyeléssel).

Mi lehet a gond?
Mit próbáljak ki?
Thx!
Béla
(#) K0bzoli válasza Gusi hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

Helló Gusi!

Hát tudni kéne eddig mit csináltál és azt hogyan.
Mit üzen a panel pl? Az sokszor igen hasznos.
Léteznek-e a panelben hivatkozott címek, van-e olyan DB, van-e benne olyan cím, olyan adattípussal stb, stb, stb?

Ennyiből csak messzemenő feltételezések alapján tudok beletippelgetni, de az hosszadalmas lenne,mert valószínűleg sokadikra találom el (ha eltalálom) mi is a konkrét hiba.
Mint ahogy most valószínűleg azt fogod írni hogy igen a DB-k léteznek van a bennük olyan cím stb

Szóval adj sokkal több és pontos információt!
(#) kowi hozzászólása Márc 24, 2016 /

Sziasztok! Omron plc usb-cn226-hoz Milyen szoftver lenne jó? Meg van a gyári cd is de az kínai (szó szerint)
(#) K0bzoli válasza kowi hozzászólására (») Márc 24, 2016 /

Kerestesd meg a drivert a CD-n a winnel.
(#) kowi válasza K0bzoli hozzászólására (») Márc 24, 2016 /

Bővebben
(#) K0bzoli válasza kowi hozzászólására (») Márc 24, 2016 /

Amikor bedugod kiírja hogy új hardver, kérdezi hogy keressen-e drivert a neten, mondod hogy nem, saját lemez, tallózás stb, stb.
(#) lukacsp válasza kowi hozzászólására (») Márc 26, 2016 /

Ez jó hozzá.
(#) kowi válasza K0bzoli hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

Szoftvert mit ajánlanátok a cx-one ? Letölthető vagy meg kell venni?
(#) dB_Thunder válasza kowi hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

Meg lehet venni, de nem akarod, olyan 400k Huf, meg lehet szerezni illegálisan is, illetve ha elmész az Omronhoz a PLC Alaptanfolyamra akkor adnak egy 30napos triált....
(#) lukacsp válasza kowi hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

Bevált amit küldtem?
(#) kowi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Másképp kérdezem. Nem programozni szeretném csak látni éppen mi a hiba és milyen folyamatnál áll mert megkönnyítené a hibakeresést. Ahoz mi kell?
(#) dB_Thunder válasza kowi hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Kérlek, én nem ismerek ilyen csökkentett tudású "viewer" programot! De írj az Omron magyaro.-nak hátha!
(#) lukacsp válasza kowi hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Nincs olyan amivel csak a hibát látod de programozni nem tudsz. Vagy megveszed, vagy elkéred szépen valakitől akinek van, a Cx-one-t.
CN226 beüzemelése sikerült?
(#) K0bzoli válasza kowi hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Szevasz!

Idézet:
„Ahoz mi kell?”

Pl. egy programozó konzol!

A legkiválóbb eszköz hibakereséshez és üzemeltetéshez. Ha a program ki is van nyomtatva akkor ezzel könnyű hibát keresni.
(#) DkGrinder hozzászólása Ápr 10, 2016 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne felétek, hogy:
Van egy Loxone PLC-m amihez van egy Modbus bővítő ami Modbus RTU protokollt támogat, és van egy Fan coilom ami sajnos Modbus Ascii -t. Protokoll
Találkozozott már valaki hasonló problémával?
Létezik valami megfizethető ASCii / RTU konverter?
(#) kowi válasza lukacsp hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Szia! A kábel beüzemelése sikerült.
Akkor ha lenne valakinek Cx-one és megosztaná velem írjon
(#) dB_Thunder válasza kowi hozzászólására (») Ápr 10, 2016 1 /

Szerintem az ncore-on találsz!
(#) sanya hozzászólása Ápr 25, 2016 /

Sziasztok !

Keresek OMRON ZEN- hez programozó kábel kapcsolási rajzot, vagy legalább a PLC kommunikációs csati lábkiosztását.
Tud valaki segíteni ?
köszönettel
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2016
(#) pajti2 hozzászólása Máj 3, 2016 / 1

Sziasztok!

"Gyárlátogatásban" szeretném bárki segítségét kérni, akinek módjában áll olyan segítséget kényelmetlenség nélkül felkínálni. Extra erőfeszítést kérni senkitől sem szeretnék.

Van egy startup ötletem, amihez elkészült egy működő prototípus (jelenleg deszkamodell állapotban van), és aranyat tudna érni a szöveges dokumentáció mellé egy video felvétel, amin működés közben meg tudom mutatni az eszközt a célirányos környezetében. Az eszköz egy usb / ethernet "átalakító", amit ha bedugok usb eszközként a laptopomba, felismeri pendrive-ként ("szabványos" mass storage eszköz, driver nélkül is felismerheti bármilyen usb host), és írni tudok rá szöveges file-okat, amiket az ethernetes oldalon keresztül realtime tudok visszaolvasni.

Amire szükségem lenne, az egy olyan munkagép, ami tud pendrive-ot arra használni, hogy folyamatosan szöveges (sima text file) report logot írjon rá. Szeretném összekötni vele az eszközt (meg az eszközzel a laptopomat), és videokamerával pár perces felvételt készíteni a működő összeállításról. Budapestet és vonzáskörzetét tudom autóval elérni.

Örök hálám mindenkinek, aki ebben segíteni tudna.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2016
(#) Thomas10100 hozzászólása Máj 18, 2016 /

Sziasztok!
Siemens TP177 HMI programot tudok módosítani valahogyan? Vagy csak a kész programot tudom rátölteni?
Egy hibaüzenetet kellene átírnom. De jó lenne a jelenlegit módosítani.
Megvan az eredeti .hmi fájl is, de azt se tudom hogyan tudom felölteni, mivel?

Köszönöm!
Következő: »»   84 / 129
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem