Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   296 / 377
(#) otvenkilenc válasza proli007 hozzászólására (») Feb 19, 2016 /

De ha neki olyanra van szüksége) Akkor nem értelmetlen )
(#) hapro hozzászólása Feb 21, 2016 /

Sziasztok!

Egy olyan kapcsolási rajzra lenne szükségem, ahol egy fürdőszobai 230V-os ventillátort időzítésre bírok, 3 módon. Az egyik lehetőség szerint 5 percig üzemeljen, egy másik lehetőség szerint 1 órát, egy harmadik lehetőséggel meg folyamatos üzemre tudom bekapcsolni. Ha valaki segítene ebben azt megköszönném.
(#) pont válasza hapro hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Szia!

Az egyes időzítések közt mivel szeretnél váltani, 3 állású kapcsoló, vagy jumperekkel, potméter, esetleg több kapcsoló? Hol lenne elhelyezve a kapcsolás, milyen tápfesz áll rendelkezésre? Mennyire kell pontosnak lennie, esetleg mikrovezérlő lehet?
(#) otvenkilenc válasza proli007 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Szerintem nem az nekem pl 1,9 V és 100 A kellett. Kérdés mire kell.
(#) hapro válasza pont hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Szia!

Lehet mikrovezérlő is akár, 230V áll rendelkezésre, abból meg csinálok akármit, nem kell pontosnak lennie, ha az 5 perc mondjuk 8 akkor 8, ha az 1 óra meg 54 perc akkor az meg csak annyi. Arra gondoltam, hogy jó lenne mondjuk 3 nyomógombbal vezérelni. Amelyiket megnyomom annyi ideig menne a ventilátor. A kapcsolás meg a fürdőszobában lenne elhelyezve, egy mosdó fölött kb 40-50cm-el.
(#) pont válasza hapro hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Egy mikrovezérlős az valami ilyesmi lenne.

vx.JPG

(#) Davidd válasza proli007 hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Pontosan. Elektromos cigi projekt. 2 darab akksi aminek darabja 2500mAh, 22A folyamatos terhelest birnak, ezek parhuzamosan. Ehez kellene valamifele inverter mert igy is a terhelo ellenallas 0.2ohm de ezzel nem tudok ekkora taprol 100w ig felmenni.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2016
(#) steelbird válasza Davidd hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Az e-cigi akkumulátorok 4,2 V -osak, ha azt akarsz készíteni magadnak, miért kell a 7V? Azok 4,2V -ról működnek.
Ha 7V kell, akkor sorba kötve nem jó az a két akksi neked? Akkor a 100W -hoz kb. 14A kell.
(#) Davidd válasza steelbird hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Igen 4.2 V feltoltott allapotban, es 3.2 ig egeszseges lemeriteni, mellekelek egy kepet a mostanirol, mar van benne egy atmega328as feszmeres(volt/%),pwm(%-ban). Dupla ellenallasos goblin mini porlaszto.
(#) spidola hozzászólása Feb 22, 2016 /

Keresek: PANASONIC KX-T30810CE telefon központhoz Magyar gépkönyvet vagy programozásához leírást.
(#) hapro válasza pont hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Hello! Köszönöm a segítséget, de ezzel még nem megyek a falnak. Egy *.hex file valamint kapcsolási rajz jól jönne inkább. A nyákot magam is meg tudom rajzolni hozzá.
(#) pont válasza hapro hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Kapcsolási rajz nincs, azt vissza lehet rajzolni a nyáktervről. A programot akkor lehet megírni, ha végleges nyákterv van, nem mindegy melyik láb mit csinál...

Értem, és a programozásban esetleg partner lennél?
(#) pont válasza hapro hozzászólására (») Feb 22, 2016 /

Szívesen segítek, ha lesz végleges nyákterv, keress privátban

Az itt közölt rajzon gyakorlatilag az 8-as (1-es), 4-es láb kilőve, azokon tápot kap, 3-as láb szintén kilőve, azon vezérli a tranzisztort ami kapcsolja a relét, a 2-es láb nincs bekötve, és innentől a maradt 3 láb a maradék műveletekre, és számomra pont 3 műveletet kell elvégezni, az, hogy melyik láb melyik műveletet vezérli már részlet kérdés.

Nem vagyok egy nagyon hegyes ceruza elektronikai áramkörök tervezésében, de nem nyákról szoktak szerintem kapcsolási rajzot tervezni, hanem pont fordítva.
(#) OFK hozzászólása Feb 25, 2016 /

Keresem egy Classic 503 tip. gitárerősítő kapcsolási rajzát, ha esetleg valaki tudna segíteni.
Köszönettel, előre is.
(#) TheCruve hozzászólása Feb 29, 2016 /

Sziasztok!

Javítok egy Yakimoto Fun 110-es Quadot.
Kábelköteget cserélnék rajta. De sehol nem találok kapcsolási rajzot. Tud valaki ebben segíteni?
A régi kábelek már cserélve lettek, és el is van néhány szakadva.

Quad
(#) winkleer hozzászólása Márc 2, 2016 /

Kérem akinek megvan a témacímben szereplő műszer szerviz dokumentációja, vagy csak a kapcsolási rajza jól olvasható formában az jelezzen! Sajnos az elektrotanyán fellelhető az nem valami jó minőségű, bizonyos részeken olvashatatlan számomra. Köszönöm a figyelmet és a segítséget!
(#) winkleer hozzászólása Márc 2, 2016 /

Az előző hozzászólásom egy áthelyezett hozzászólás... Így értelmezhetetlen! Tehát a Metex MXG-9810 típusú függvénygenerátorról lenne szó. Ennek keresném a kapcsolási rajzát szerviz doksiját. Köszönöm a figyelmet!
(#) Szebence válasza winkleer hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Szia! : )

Ez 3,5MB, innen tudod letölteni.

Üdv!
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
(#) winkleer válasza Szebence hozzászólására (») Márc 2, 2016 /

Szia!

Köszönöm a segítő szándékodat , de ez van fent a tanyán is.
(#) sanya26 hozzászólása Márc 8, 2016 /

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a mellékelt képen látható kapcsolás működő képes-e IRF540 és IRF5305 fet párossal is. 12 V-ra kell, de csak 1-2 másodpercig kellene csak működnie mindkét irányba.
Előre is köszönöm.

motor-H.png

(#) gerry hozzászólása Márc 10, 2016 /

Üdv! Valaki kereste a héten. Ledes asztal világítás és még működik is. Ha már volt akkor bocsi!
>>>LINK<<<
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
(#) kokozo válasza sanya26 hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Szia!
Igen.
(#) Kovács Tibor hozzászólása Márc 10, 2016 /

Sziasztok!
Konyhai villanysütőhöz keresek olyan rajzot vagy kész áramkört ami hőfokot mér (kb.300Celsiusig) és időzítő is, illetve mutatja az időt.
Köszönöm előre is!
(#) pont válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Márc 11, 2016 /

Ez így elég komplex speciális több funkciót magába foglaló igény, mikrovezérlővel célszerű. 300 foknál már a K típusú hőelem a nyerő MAX6675-el. A kijelzéshez LCD vagy 7 szegmenses meghajtás. Ha kapcsolni is kell a fűtőszálakat, akkor egy komoly relé, az idő kijelzéséhez egy RTC modul szükséges. Nem tudom mihez kell, nem lenne egyszerűbb egy bontott digitális mikró vezérlését kiegészíteni egy K. hőelemmel, persze akkor két kijelző lenne?
(#) rockerjimmy válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

Üdv!
Keresek olyan kapcsolást amivel megvalósítható 90 volt le stabilizálása 60-70 környékére.
A másik kritérium, hogy legalább 5 amper folyna át rajta folyamatosan
Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni!
(#) Kovács Tibor válasza pont hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

A mikrovezérlő programozáshoz nem értek, viszont kész kapcsolási rajz alapján áramkört építeni tudok, ha megvan a forráskód.
Ez egy villanysütőhöz kellene. A sütőnek semmi baja, csak a mechanikus kapcsolóórája ment tönkre. A termosztát kapcsolgat. Tehát modernizálni szeretném. A hőfok tekintetében elég volna mérni nem kell kapcsolgatni.
(#) Sebi válasza rockerjimmy hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

Kérdés, hogy mi a 90V forrása? Ha trafó, akkor tirisztoros megoldás a nyerő, de ha akkumulátor, akkor egyedileg tervezett kapcsolóüzemű tápra lesz szükség.
(#) rockerjimmy válasza Sebi hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

Szia!
Hálozati toroid!
Valami tranzisztiros lenne a jó nekem vagy mosfetes, mert ezekből van rengeteg darabom elfekvőben!
Következő: »»   296 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem