Fórum témák
» Több friss téma |
Rátaláltam erre a cégre. Valószínű innen rendelek, ha beszéltem velük, mert a Tali annyira nem szimpatikus. Viszont ez a cég úgy látom Talis magokat is gyárt.
![]() Több méretet is veszek majd, hogy legyen tartalékba és későbbre más táphoz.
Úgy gondolom én is, hogy valahogy toroidra könnyebb lehet. Talán a szórt induktivitást is könnyebb beállítani. Jól gondolom? Toroid tekerésben nincs még tapsztalatom. Rezonáns tápba ETD magra tekertem csak.
Igen, könnyebb vele dolgozni, több drót ráfér, jól impregnálható, kiönthető, a nyáktervezés is szabadabb és még olcsóbb is.
A Talinál minimum 2x drágábbak. 6 éve érdeklődtem náluk.
Akkor ezt az árajánlatot kaptam: -1180 42x21x22 mm (M2TN-C) 980+áfa -1810 63x38x25 mm (M2TN-C) 2800+áfa -1290 50x34x30 mm (M2TN-C) 1800+áfa
Akkor jól gondoltam. Az a baj, hogy minél több új dolgot tudok meg a taliról annál ellenszenvesebbek. Egy cégnek ez nem jó üzletpolitika amit folytatnak. Ezekszerint nekik azok a vevők akik keveset rendelnek nem fontosak.
Nincs ezzel baj, ilyenek... nem akarnak a kisfogyasztókra plusz erőforrásokat fordítani, mert más az üzleti koncepció. Ők végül is gyártók. Megy a szekerük nélkülünk is.
Ha jól tudom mikor megszűnt a HAGY felvásárolták a maradék készletet azt adogassák már el kb 25 éve, mindegy mikor fogy el...
Sziasztok!
Először is elnézést, ha rossz helyen teszem fel a kérdést de itt találtam a problémás alkatrésszel kapcsolatban említést! Szóval van egy Kontakta SR-03/2 típusú villanykapcsolóm, amiben elszállt a biztosíték. Ez egy homoktöltésű F2/250E jelzésű biztosíték. Az volna a kérdésem, hogy az említett biztosítékot cserélhetem F2AL 250V jelzésű biztosítékra? Ez nem homoktöltésű, viszont a kapcsolón jelölve van, hogy "Homoktöltésű" biztosíték van benne. Mennyire lényeges, hogy homoktöltésű legyen a biztosíték? Most olyan nincs itthon, viszont a másik van. Előre is köszönöm a válaszokat!
A toroid megrendelést (remélhetőleg) letudtam. 1041-1180-26-5 típust választottam. 42*21*22mm-es, Ae = 2.226cm2 M2TNC anyagból.
Most a primer tekercs menetszámát szeretném kiszámolni. Hány kHz-en érdemes kapcsolgatni? Tehát 550W-ot kell tudnia a tápomnak. Ha 73,4kHz-en kapcsolgatnának a FET-ek, akkor jó lenne, mert 47nF-os MKP kondit tudnék használni rezonáns kondinak. 60kHz-hez pedig 56nF-os kéne, ilyen kondit nem nagyon találtam azokon a helyeken ahonnan rendelni szoktam. A 73kHz jó? Fog valami jobban melegedni?
A freki szerintem teljesen jó, még akár följebb is mehetnél.
Ae meg nagyobb, mint az ETD49-é, bőven meg lesz a Watt, még több is, csak köss 2db 47nF-ot párhuzamba. ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Rendben. Higy érted, hogy párhuzamosan? Skori tápjában mint egy feszültség osztó van a két kondi sorbakötve. Ha 4 kondit rakok bele az 2x94nF. Skori excele szerint 94nF-os kellene, ami 2db 47nF-osból jön ki.
Ja, akkor nem szóltam...egy darabot írtál.
Viszont úgy nagyobb lenne a határteljesítmény. ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Ha olyan volt benne, akkor olyat kell tenni bele. Azt mondjuk nem értem hogy minek egy villanykapcsolóba bizti, hacsak nem valami elektronika van benne. A homokos általában olyan helyre kell inkább ahol DC van, mert a szál nem mindig csak szakad, hanem kifröccsen az üveg oldalára és ott vezet tovább. Kisebb áramúakban létezik olyan ami rugós, az amikor elszakad akkor elrántja a szálat az üvegcső egyik végébe.
Szia!
Ez egy fényerő szabályozós érintős kapcsoló. Gondolom ezért van bizti benne, de sajna nem értek hozzá, inkább kérdezek nálamnál okosabbaktól! Köszönöm a választ, akkor vadászhatok tovább. Talán sikerül helyben vennem!
Sziasztok!
Hálózati zavarszűrőnek lehet ezt használni? Így a PC tápból bontott tekercset és a 2db 100nF-os kondit kultúráltabb és könnyebben beszerezhető formába tudom önteni.
Minden további nélkül majdnem 1 kW-ig.
![]() Én is hasonlót használok, csak ilyet: A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Azt azért tegyük hozzá hogy egy olyan szűrő tekercse 6-7mH, amit linkeltél az meg 500uH.
Nem is nagyon szereti az 500W-ot.
![]() Bőven jó az az 500uH 220nF X2-vel. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Végülis nem veszek ilyet. Még van egy bontott szűrőm, kísérletezni jó, a véglegesben pedig tápcsatlakozóba épített lesz.
Így van, majdnem olyan jó mintha ott se lenne. Nézd meg hogy mekkora elnyomást ad a zavarjelre az egyik, meg a másik.
![]()
Ezt ma délelőtt megtekerném:
Átnéznétek? (több szem többet lát)
Jelenleg ilyen a korábban belinkelt trafóval:
Crez:2x100nF 5us, 100V, 5V/DIV (üresjáratban és terheléssel) A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
Jelentem működik.
![]() Videó: IRS teszt Utolsó képen látható ellenállásokat bekötöm holnap. Meg lesz a 9A/1000W. ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
Üdv!
Kicsit javítottam a nyákrajzodon. Volt benne hiba pl.: felső fet meghajtóra 100nF vagy 1µF-ot szoktak tenni oda te 100µF-ot tettél, alsóra meg 100nF-ot. Megcseréltem őket, most már minden a helyén van. Zárlatvédelem egy áramváltó tekercsel lehetséges még vagy egy olyan fet meghajtót rakni bele amibe van áramvédelem.
Köszönöm!
Lepróbálva. Egyelőre félsiker. 960W-on korlátoznak a diódák, videón nem látszik(kép).
IRS teszt 960W korlátoz Legyek olyan bátor és vegyem ki a diódákat? Vagy csökkentsem a szórásit? (5us, 100V, 5V/DIV)
A diódák eredetileg nem is kellenek bele.
Tudom. Én raktam be plusz védelemnek. Kikötöttem.
Tiltott az IC, vagy elszállt valami. ![]() 12,9 Ohm volt a 2x63V-on...kell inni egy kávét Mégis csak lejjebb kellett volna menni a szórással... A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
Szerintem kellenek a diódák... különben rezonancia esetén nagyon megnőne a feszültség a kondikon is ( soros kör rezonanciája ).
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |