Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Jójó, de mindenképp kapcsolóüzemben kell gondolkodni, ha nem akarsz mellesleg egy 150W-os kályhát (is) készíteni az analóg megoldással. A tirisztoros megoldáshoz párszáz forintért kapsz alkatrészeket és számottevő melegedés nélkül már a pufferfeszed is stabil lehet. utána elég - fogyasztótól függően - egy komolyabb szűrés, vagy egy pár W-ot disszipáló áteresztő táp.
Sziasztok!Ágota Technic DS-150 erősítőhöz keresek rajzot, szerviz dokumentumot.Előre is köszönöm.
Sziasztok! Orion HT-580 5.1 csatornás hangfalszetthez keresek kapcsolási rajzot, főleg a digitális részé érdekelne, a végfok része jó, az USB és SD kártya része nem működik. Előre is köszönöm
Sziasztok!
Én egy olyan kis egyszerű kapcsolást szeretnék amivel ki tudom deríteni a kihagyó gyújtást az autómon. A gyújtáskábelra tekernék rá egy pár menetet ez lenne az impulzus tekercs, és egy ledet villogtatna, meg lehet ezt oldani pl egy tranzisztorral? Hogyan kell méretezni erre a _"tekercsre"? Esetleg konkrét kapcsolásnak is örülnék, táplálás 12-14V. Előre is köszönöm!
Szia!
Ezzel még nem állapítod meg, hogy repedt a gyertya kerámia, a gyertyapipa, azaz hogy a szikra nem a rendes helyén a szikraközben van(pólusok között), hanem máshol áthúz/átüt.
Részben igazad van, a kábel cserélve lett újra, és ugyan az a helyzet mint a régivel, új gyertyák kerülnek bele, de azért szeretném megnézni egyszerre a 4 gyújtókábelt.
Láttam olyan megoldást, hogy kb 0,5mm2-es vezetékből kb 16 menet volt minden gyertya kábelra feltekerve. Ezeknek a végeit előtét ellenállás nélküli glimm lámpákra kötötték, 4 vezeték-4 glimm. A lámpák másik lába a testre ment. Ezek villogtak ha minden rendben volt.
Ez a leg jobb és egyszerűbb! Köszönöm!!!
És azt hiszem valamelyik ezermester újságban volt ez a megoldás , de a régebbiekben valamelyikben.
Üdv!
Ehhez a teszterhez van valakinek kapcsolása, vagy valami infója? Előre is köszi!
Köszi!
Sziasztok!
Olyan infra adó-vevő párost keresek ami hang továbbítására képes és a vevő része tartalmaz hangerőszabályzót. Részletesen: A nagypapám elég gyengén hall, a nagymamám viszont még jól hall és nem szeretnék bömböltetni a tévét ezzel másokat zavarva. Az Hobbyelektronika 1991/áprilisi számában van egy cikk ami pont erre a célra használható készülékpárost mutat be, viszont a kapcsolás olyan tranzisztorokat tartalmaz amiket sehol nem lehet már kapni és nem találtam olyat amivel ki lehetne váltani őket. Egy másik fórumban találtam egy kapcsolást ami egyszerűen megépíthető lenne, de nem vagyok biztos benne, hogy ez tartalmaz hangerőszabályzót. A segítségeteket előre is köszönöm!
Szia!
A vevő után kell még egy végerősítő is, és a hangerőszabályzást ott kell elvégezni. A Hobbyelektronikás cikkben milyen tranzisztorok vannak?
Én nem látok benne beszerezhetetlen tranzisztort:
Nyilván a kérdező meglehetősen kezdő, ezért ennyire tanácstalan a tranzisztorok tekintetében.
Köszönöm a segítséget!
Igen, valóban kezdő vagyok. A tranzisztorok amiket nem lelek: T3:BC213B, T4,5:BC212B
Sziasztok! Keresném bármilyen kenyérsütő gép kapcsolási rajzát, de leginkább olyat, ami Moulinex home bread névre hallgat. Azért írom, hogy bármilyet, mert az interneten semmilyet nem találok, de nekem úgy tűnik elég hasonló belük van ezeknek.
Ilyen tranzisztorokat bármely lomtalanításkor kidobott régi TV-ből vagy rádióból ki lehetne bányászni - és még csak pénzedbe sem kerül.
De ha mindenáron venni akarsz (olyan kb. 10-15 Ft darabja), a BC213 helyett jó a BC212 is - vagy fordítva. De jó helyettesítője a BC557C, vagy BC556B. A lényeg, hogy pnp tranzisztor legyen.
Hááát - abban csak az elektronika csodás, mert a többi mind mechanika.
Az elektronika viszont - többnyire egy-két relé, TRIAC és az egyenirányító vagy időzítő-elemek. A másik fele már komolyabb, mert abban valami 100 lábú "agy"-szerűség is van (mikroprofesszor formájában). A "nagyvezérlő" - az valahogy így néz ki. (bocsika, de az egyik TRIAC éppen ki van belőle operálva) Kapcsolási rajzom sajna nincsen róla, de a panelról általában simán visszatervezhető. Az agyát meg - maguk a gyártók nemigen publikálják, de abban nem is szokott elromlani semmi. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2016
Mellesleg - itt van az agyrész is. Ami persze elvben sosem romolhat el.
Üdvözlet Mindenkinek!
Segítséget kérnék, az 1972-ben vásárolt rádióm elromlott. Kapcsolási rajzot keresek, mert anno adták hozzá, de mivel nem volt rá szükség, valószínüleg elkeveredett! Előre is köszönöm, Üdv:István
1972-ben csak egy fajta rádiót lehetett vásárolni, vagy találjuk ki milyet vásároltál? Ha emlékeim nem csalnak többszáz típus létezett.
És aki nem látta az áthelyezés előtt az honnét tudja ezt?
Szia! Az ilyen rejtélyes hozzászólásoknál a felhasználó nevére szoktam kattintani, az sokat elárul, esetünkben a feleslegesen megnyitott téma címében elrejtett készüléktípust.
Később én is megnéztem. Csaknem 7 év tagság után, távközlési üzemmérnökként az első hozzászólása. Ilyen komoly készülék javításához feltétlenül kell a szerviz leírás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2016
Bár a típusszám eltér, pofára ugyanaz. Szerintem a bele is azonos. Ezek kereskedelmi forgalomban voltak, lehet, hogy a nagyobb tétel külön számot kapott a Japánoknál...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |