Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   98 / 257
(#) proba válasza morgo hozzászólására (») Ápr 14, 2016 /

Ezt találtam. Mondjuk abban biztos voltam, hogy jelentős díjat számol fel kivételkor.
(#) marty9228 válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Szia!
Az én esetemben nem tudok semmiféle limitről, se oda, se vissza.
Az a helyzet, hogy én Németországban a német PayPal-t használom és eddig nekem minden zökkenőmentes volt. Ha PayPal-lal fizetek, sosem utalok előre, az összeg a hozzárendelt bankszámláról pár napon belül levonódik. A PayPal-on levő összeget fillérre(centre) pontosan néhány kattintással át tudom küldeni a bankszámlámra. Annyi, hogy ez is igénybe vesz néhány napot. Ráadásul minden tranzakcióról sms-t is kapok. Ja, már legalább 5 éve használom.
Jelen pillanatban ennél többet nem tudok segíteni.
Üdv. Laci
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2016
(#) Tulip válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 15, 2016 1 /

Sosem kértek semmit, de 30 dolláros csomagom több is megjött, vám nélkül
(#) nedudgi válasza Tulip hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Örülj neki, de ne kürtöld világgá.
(#) morgo válasza proba hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Szia!
Ez hülyeség. Ha lekéred a pénzed, semmit nem von le. Az előfordulhat, hogy USD van a PP-n és forint számlára kéred le, akkor nem éppen a legjobb árfolyamon váltja. Akár 10 centet is lekérhetsz, át fogja utalni.
Olyan van, ha pénzt kapsz valakitől, akkor levon - nem keveset, de ami megjelenik a PP-n abból egy centet sem vesznek le kikéréskor. Nekem előfordul, hogy 24 órán belül az OTP-ben van a pénz. Havi rendszerességgel kérem az utalást, de sem limit, sem levonás nincs.
(#) epyn hozzászólása Ápr 15, 2016 /

9-én utaltam a dollárt,12-én vette át a DHL,a mai nap 15-én hajnalban érkezett Mo-ra .
A vámeljárás gyors volt,a szükséges bizonylatokat már a felvétel napján átküldtem.
Ami egy kicsit földhöz vert,jött pár órája az SMS :33USD-ra kiszámláztak 10530HUF-ot ! Hogy is van ez kedves DHL?!? Ráadásul szombaton mégcsak nem is szállítanak. Na hát ekkora lehúzásért vasárnap is hozhatják.Volt egy jó napom,mondom csak volt. Legközelebb inkább kivárom a légipostát...
(#) Csupasz válasza epyn hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Csak halkan megjegyzem, hogy a sima szállítmányok könnyebben átcsúsznak, mint a gyorspostával érkezettek.
(#) StMiklos válasza epyn hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Kicsit én is sokkallom, de ha pontosítanál.
Mennyi volt az áru értéke + a szállítási költség? Mert ez az alapja a további fizetendők kiszabásának.
Még a "boldog" időkben, amikor szinte nem tartóztattak fel semmit ha sima postával jött, már akkor is a DHL-nál szinte mindent vámoltak (pontosabban ÁFÁztak), így én soha semmit nem kértem gyorspostával.
Aztám már simákra is rászálltak, szinte semmi nem jött át "csak úgy", ez kb. 2014 karácsonyára történt.
Ma inkább kínai EU-s raktárból rendelek nagyobb értékeket (kicsit csak Kínából), bár már emlegetik, hogy az EU-s feladó ország és kis hazánk ÁFÁja közti különbözetet ki fogják róni....
Üdv: StMiklos
(#) epyn válasza StMiklos hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

33 dollár volt a tétel értéke,ennyi volt feltűntve mint clearance és 27 dollárt adtam a szállításért. Ez összesen 60 dollár. Külön kérték is irjam le mennyit fizettem a szállításért.
Vagyis ha azt mondod,hogy most már a saját terméküket (a szállítás...) is "megvámolják" az már nevetséges.
Minden esetre nem értem hogy jött ki 5805 forint áfa a 60 dollárra?(4725 HUF-ot adtak meg a vámeljárási és forgalomba bocsájtási kezelési költségként pluszba ami detto borzalmasan sok.)

Csak halkan jegyzem meg ha nem lett volna sürgős akkor nem kérek express szolgáltatást szóval Csupasz,köszi a megnyilvánulásod. Remélem "átcsúszott" mostanra az előző hsz-em lényege?!?
(#) Doky586 válasza epyn hozzászólására (») Ápr 15, 2016 / 1

a VÁM a helyi ipar támogatását szolgálja. Te a kínai ipart akartad támogatni a magyar helyett. észrevették. erre szolgálnak a törvények. Ha nem értesz ezzel egyet a bíróságon(?) feljelentést tehetsz.
(#) nedudgi válasza epyn hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

A vámot nem a DHL, hanem a NAV veti ki, a hatályos törvények szerint. Ez pedig a megvásárolt termék, és a szállítási költség alapján történik.
(#) RoliNyh válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Egyébként én azt sosem értettem
(és soha nem is fogom megérteni akármilyen navos próbálja bemagyarázni),
hogy egy külföldi szállítási költségre, mégis hogy van pofája bármijen plusz költségre igényt tartani a magyar navnak? (Legyen ez áfa vám stb).

Mert az egy dolog, hogy pl a magyarországi szállításért adóztat, mintha nem fizetnénk még elég adót amúgy is...

A külföldi szállítási költség alatt egyébként azt értem, a külföldi feladótól a magyar vámig.
A magyarországi szállítás alatt pedig azt, hogy a magyarországi vámtól a címemig.
(#) epyn válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Ne általánosíts, ki mondta hogy kinai? Ha lehetett volna kapni itthon ,a Gyulabá sarki közértjében biztos nem a tengerentúlról rendelem. Fel voltam készülve a vámhatósági eljárásra és a költségekre is ,csak épp soknak tartom. Hozzáteszem csalódtam most a DHL-ben.
(#) Doky586 válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

"A külföldi szállítási költség alatt egyébként..."
eBay-en a legtöbb termék több 'konstrukcióban' is megtalálható. Pl kisarkítva így.:
- termék 1$+59$ szállítási költség
- termék 60$+ingyenes szállítás

Mindkettő ugyanarról a termékről szól (neked is ugyanannyiba kerül, eladó is ugyanannyit kap mindkét esetben). Ezért találták ki hogy így nehéz valós értéket megállapítani, csak ha összeadja a hatóság a két összeget kap úgy-ahogy reális értéket...
(#) RoliNyh válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Engem nem igazán érdekel, a hatóság hogy találta ki, a lényeg, hogy nem fer...
(Kicsit belegondolva, nevezhetném illegálisnak is...)
Bár ha belegondolok, nem is nagyon találok olyasmit ebben az országban, ami valóban fer lenne...
(#) StMiklos válasza epyn hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Szevasz!

A szállítási költség is azért kerül ÁFÁzásra, mert:
A kínai olyan összeget ír a szállítmány értékére, amit én kérek, magyarul csalhatunk is. (Egyébként sose kértem).
Ha azt kérem a kínaitól, hogy azt írja: 10D az áru és 90D a szállítás, megteszi, még akkor is, amikor az áru 90 és 10 a szállítás.
Ezt elkerülendő, a "mindenre" teszik az ÁFÁT és az egyebeket.
Ilyen egyszerű a magyarázat.
A vámeljárási illeték viszont tényleg sok, de gyors. Ezért fizetsz...
Én csak a postánál csak vámolásra 10 napot vártam, amig "intézkedtek".
De azt vallom: kínai vásárláskor nem szabad sietni, türelem.
Ha karácsonyra kell pl. valami, azt nov. első napjaiban már meg kell rendelnem. Ha ÁFÁs, akkor 2 héttel korábban.
Üdv: StMiklos
(#) steelbird válasza epyn hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Idézet:
„Minden esetre nem értem hogy jött ki 5805 forint áfa a 60 dollárra?”
60$ napi árfolyamon (280 Ft) 16800 Ft.
Annak a vámja (27% ÁFA) 4536 Ft, plusz a kezelési költség.
Annyi az...
(#) Digitalpimp válasza StMiklos hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Szia!

Ez is igaz, amit Te írsz, viszont itt azzal a szituációval van a gondja epyn kollégának és még gondolom nagyon sok mindenkinek, amikor egyértelmű, hogy X összeg volt a termék, meg Y összeget külön kicsengettél a szállításra a hivatalos tarifájával a szállítónak. Mert mondjuk veszek 30 USD-ért terméket, meg kifizetem a DHL, FedEx stb. cég szállítási költségét 30-40-50 USD-t, és mindkettőről hivatalos bizonylataim vannak, akkor hogy jönnek ahhoz, hogy a szállításra is kifizettetik az Áfát, vámot, meg még ki tudja mit.
(#) eSDi hozzászólása Ápr 16, 2016 / 1

Nem tudom, miért kell ezen háborogni és egymás vérét szívni. Ez vámjogszabály, tehát "ez van, ezt kell szeretni" és pont.
Szépen érthetően le van írva:
"A küldemények vámértékének meghatározása alapesetben a megrendelt/vásárolt áru
számlája alapján, illetve a csomag feladójának értéknyilatkozata alapján történik. Az előzőek
értelmében, a küldeményekben célszerű elhelyezni a számlát/számla‐másolatot.
Kereskedelmi áruforgalomban a rendeltetési helyig felszámolt posta költséget bele kell
számolni az áruk vámértékébe."
(#) Andralin hozzászólása Ápr 19, 2016 /

Azt tudja valaki, hogy Magyarországon ki fogja kézbesíteni a csomagot, ha a Banggood EU-ról rendeltem sürgősséggel France express(Colissimo) opcióval, és egy Asendia UK oldalon lehet csak nyomonkövetni, más nyomkövető oldal nem ismeri fel a számát?

Itthon ezeknek ki a partnere, kinek adják majd át?
(#) steelbird válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /

A Magyar Posta
(#) Andralin válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /

És az előfordulhat, hogy a Magyar Posta hozza ki, de a csomag azonosítóját nem ismeri fel a posta nyomkövetője?

Az azonosító csak 9 számjegyből áll betűk nélkül és elvileg már Mo.-ra ért, ez az utolsó státusza:
In Transit - The shipment has been processed in the destination

Melyik magyar szolgáltató oldalán tudnék erre rákeresni, ha esetleg mégsem a posta venné át kiszállításra?
(#) Digitalpimp válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /

Ezek az azonosítók nem egyenértékűek a rendes regisztrált küldeményekkel. Ezért van az, hogy csak egy bizonyos oldalon tudod megnézni, és maximum addig, amíg az országba nem ér. Aztán a posta majd hozza amikor hozza. Arra jó, hogy az eladó látja, esetleg hol veszett el a küldemény. Aztán többet nem szállít M.országra.
(#) Andralin válasza Digitalpimp hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /

Ne haragudj, de ez elég érdekesen hangzik!

Jópárszor rendeltem már a Banggood-ról az ingyenes postázási opcióval és ilyenkor 1,30 EUR-ért mindig kapok követési kódot, amit a Magyar Posta oldalán is végig tudok követni a feladástól a kézbesítésig minden alkalommal.

És te pedig azt akarod mondani, hogy ha az ingyenes opció helyett az express postázást választom 8 EUR felárért, akkor nincsen teljes nyomkövetés és az országon belül már azt sem tudom követni hol tart a csomag? Szóval minél többet fizetek a postázásért, annál kevesebb szolgáltatást kapok?

Ha ez tényleg igaz lenne az azért elég durván hangzik! Akkor mire fizettem ki a 8 EUR-t az express díjra?
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
(#) steelbird válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /

Az expressz küldemények magyarországi szállító partnere az MPL. Kivéve, ha olyan szállító cégnek fizettél expressz szállítási díjat, amelyik Magyarországon is jelen van, pl. a DHL, stb. Ha igen, akkor az fogja kiszállítani neked, egyébként minden más esetben az MPL.
Ha pl. EMS -sel rendelted (nemzetközi gyorsposta), akkor szintén az MPL fogja neked kiszállítani.
(#) HA3GX válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /

Én is rendeltem már a Banggood-ról, ingyenes szállítással, és végig tudtam követni.
(#) RoliNyh válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 20, 2016 / 1

Ha valami egyedi szállítóval szállíttatsz, akkor mindig a szállító nyomkövetési oldalán kell keresni. Esetedben talán ez lenne az:

France express packet tracking

Meg lehet próbálni ezen az oldalon is:

China packet tracking

(Kétszer kell rányomni a [TRACK] gombra, úgy működik csak.)
Bár lehet ez csak a kínai postával küldött csomagokat találja meg, viszont amit aliról rendeltem eddig, ez megtalálta mindet.

Esetleg még erre is rá lehet nézni:

Sokféle postai csomag követő

Ez tud több adatbázisban is keresni, nem csak a kínaiakban.

Végül pedig a magyar posta nyomkövetője akkor van értelme ott keresni, ha már az országban van az áru. De még így is szokott késni a frissítés, nekem volt már olyan, hogy átvettem a küldeményt, a posta nyomkövetőjében még csak regisztrálva sem volt...

Sok szerencsét.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2016
(#) Andralin válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /

Ha MPL lenne vagy EMS lenne, akkor szerintem a Magyar Posta honlapján a nyomkövetési számot fel kellene ismernie, vagy nem minden esetben ismeri fel?
(#) Andralin válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /

Köszönöm a segítséget!

Igazából kaptam egy linket ahol tudom követni az Asendia honlapján, de jó lenne látni az itthoni kézbesítő, pl. Magyar Posta honlapján is, mert az itthoni mozgások tapasztalataim szerint hamarabb és/vagy részletesebben megjelennek. És a kapott nyomkövető oldal amúgy is gagyi, a bejegyzések végét levágja, végig se lehet olvasni!

Ezen az oldalon lehet csak követni, a Fast Track mezőnél: Bővebben: Link

És semmilyen más általános nyomkövető oldal nem ismeri fel az azonosítót, kipróbáltam az összes ismert oldalon.

Eddig ez van:
Idézet:
„Date / Time Event Data
09-Apr-2016 09:39 Booked Vincent Nam
12-Apr-2016 12:32 Accepted Received at Hounslow Depot
13-Apr-2016 16:34 En Route Ready to Ship
13-Apr-2016 20:25 En Route Shipped
14-Apr-2016 10:06 En Route In Transit - Received at HUB AMS
14-Apr-2016 12:05 En Route In Transit - Shipped from HUB AMS
14-Apr-2016 18:21 En Route In Transit - The instruction data for this shipment have been p
18-Apr-2016 09:20 En Route In Transit - The international shipment has been processed in t
19-Apr-2016 04:21 En Route In Transit - The shipment has been processed in the destination
20-Apr-2016 14:23 En Route In Transit - The international shipment has been processed in t
21-Apr-2016 05:26 En Route In Transit - The international shipment has been processed in t”

A levágásokat nem én rontottam el, így jelenik meg.
A 19-i bejegyzés szerint "processed in the destination" már elvileg az országban kellene lennie, de a Magyar Posta még mindig nem ismeri fel a csomag azonosítóját.

Azért mégiscsak röhej, hogy egy expressz csomag egy hete már elhagyta az amszterdami csomagközpontjukat és még mindig nem tudott ideérni!
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
(#) Digitalpimp válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /

Szia! Nem haragszom, de TE írtad, hogy "Az azonosító csak 9 számjegyből áll betűk nélkül". Mivel a rendesen regisztrált küldemények eleve R betűvel kezdődnek és ezek minden rendszerben megjelennek. Amik meg csak számokból, azok mindig csak egy megadott oldalon követhetők. Az meg egy másik dolog, hogy mennyit fizettél pluszban a szállításért. Itthon is a sima levél 115-Ft, az elsőbbségi 140-Ft, az ajánlott meg 500-Ft. Az ajánlott automatikusan nem elsőbbségi, és az elsőbbségi sem ajánlott.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
Következő: »»   98 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem