Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2575 / 3579
(#) Norberto válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
A mondandód technikai részét alátámasztandó, mikor még moderátor voltam, már akkoriban is működött ez a flood szűrő algoritmus (sacc per kb. több, mint 4-5 éve), szóval ez semmiképp sem újkeletű, valami légbőlkapott dolog, valóban működik, és valóban számítógép végzi a "kiértékelést", nincs a háttérben senki "keze".
(#) zolika60 válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Egyszer engem is kitett. Írtam egy mailt köbzolinak és visszarakott. Szóra sem volna érdemes.
(#) zolika60 válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Az új helyszín nekem például nagy könnyebbség lenne, ezért örülök neki. Ha minden jól megy ott a helyem.
(#) ronin75 válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Szia,
erröl a "flood" dologról lehetne pár szóban többet tudni? Már csak a megelőzés kedvéért. Mit néz/hasonlít össze?
(#) Topi válasza ronin75 hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Alapvetően nagyon kevesek akadnak össze ezzel, ezért nincs részletezve leírásainkban. Működése az alábbi:
Ez egy fórummal (és privát üzenettel) összhangban működő rendszer. Minden áramló üzenetből készít egy tartalomra jellemző kódsorozatot. Mivel maguk az üzenetek hosszúak és bonyolultak, ezért ez a kódsorozat mindig egy egyszerűbb rövidebb kis ujjlenyomat.
Alap esetben a rendszer az elmúlt két üzenetet veszi csak figyelembe, ám ha úgy ítéli meg, hogy az elmúlt két üzenet tartalma (illetve inkább ujjlenyomata) 80%-nál jobban megegyezik, akkor kezd csak el figyelni. Ilyen határértéket meghaladó üzenetből 5 percen belül 5 üzenetet enged egy adott felhasználói fiókra korlátozva. (Tehát kettőnél még nem riaszt, de már figyel... Egyébként "elengedi a füle mellett" a mindennapi hozzászólásokat).

Emellett minden értékelés kiegészül egy hozzászólást/privát üzenetet megelőző útvonal figyeléssel, azaz ha már figyel (tehát már rövid időn belül, két 80%-nál jobban megegyező üzenet), akkor nézi hogy milyen útvonalon indult a hozzászólás/privát üzenet küldés, és ha abban is ismétlődést tapasztal, akkor figyel tovább (de még nem cselekszik).

Így elmondva talán bonyolultnak hangzik, de igazából ha leírom hogy lehet magadra haragítani érthető lesz.

1. Gipsz Jakab vagy, nyílt egy új oldalam, gyere nézd meg a www....hu-n! Ha ezt Ctrl+C és Ctrl+V illesztgeti be valaki akár fórumba, akár privát üzenetben kezdi el küldeni, a rendszer alig pár előfordulás után (tekintettel arra, hogy nagyon magas az egyezés), máris zárolja a felhasználó fiókot, és visszamenőlegesen minden hasonló ujjlenyomatú üzenetet eltávolít.

Rendszeresen fordul elő, hogy valaki regisztrál és elkezdi megszórni a topikokat reklámmal. Hála ennek a rendszernek, sokszor ebből senki semmit nem vesz észre, ugyanis az előbb említett módon a rendszer a "reklámozáson kapott" felhasználót nem csak kitiltja, de még a hozzászólásait is kipucolja, minden beavatkozás nélkül. Ha valaki szemfüles, találkozhatott már olyannal, hogy jelez az értesítő / kap mailt, hogy hozzászólás történt, de mire megtekinti, nincs ott semmi. Ezek komoly százalékban automatikusan kipucolt "spammerek" okán lehetséges.

Hasonló szabályok igazak a privát üzenetre is. Ha valakit a rendszer reklámon / spamen kap, üzenetestül eltávolítja.

Sajnos egy "Köszi, este válaszolok ha hazaérek" típusú üzenettel is ki lehet vívni a haragját, ha egy feladott apróhirdetés érdeklődésre valaki tömegével küldi ki rövid idővel egymást követően az üzenetet. Ugyan ilyen, ha valaki az internete rakoncátlankodása miatt klikk-klikk-klikk megsorozza a hozzászólás elküldése gombot, na már most az rövid időn belül, nagyon sok egyforma hozzászólás
Nagy veszély ilyenkor sincs, mert nem az adott felhasználó fiók minden hozzászólását takarítja ki, hanem csak az azonos ujjlenyomatúakat. Ezáltal ha valaki gyanútlanul esik bele a csapdába, akkor is maximum az elmúlt pár 10 perc hozzászólásait veszítheti el. Nem végez azért ámokfutást a rendszer
Ahogy ember is, úgy gép is tévedhet ez sosem kizárt, főleg amiatt, hogy az üzenet fizikai tartalmát nem értelmezi, nem leselkedik, hanem csak egy rövidített verziót alkot. Mivel a rövidített verzió tömörebb, így ha egy hosszabb üzenet egyforma, csak pár ragban vagy írásjelben tér el, az az összehasonlítást nem befolyásolja, ugyan úgy egyforma. Téves értelmezés csak a "tömörítés vesztesége" okán lehet.

Aki egy kicsit mocorgott már külföldi fórumokon, főleg egy kaptafa fórum motoros weboldalakon, az láthatta, hogy a reklám botok illetve szándékkal spammer hirdetők folyamatos és komoly gondot okoznak a szerkesztőknek, moderátoroknak.

Nem kell amiatt sem aggódni, hogy valaki leselkedik, vagy a nagy testvér figyel. Nem érti a program a magyar nyelvet (sőt semmilyen nyelvet), az ő eszköze a karakterek közötti kapcsolat, mindegy, hogy pálinkafőzésről vagy TDA végfokról van szó, a hash ettől függetlenül elkészül, neki egykutya

Az összes ilyen automata cselekedetről egyébként értesítést küld a műszaki háttércsapatnak a rendszer (tehát ezt nem a moderátorok kapják meg), és régóta fórumozó, tudottan csak a véletlenek miatt kitiltott felhasználókat kérdés nélkül visszaengedik.

Nem véletlen, hogy a HE-n ilyen zavaró reklám botok és spammerek nincsenek, pont ez a rendszer az, ami megvéd mindenkit attól, hogy ilyenekbe botoljon, és ezeket kelljen kerülgetni. Minden héten takarít az automata tényleges reklámokat és nem kívánt tartalmakat, de téves riasztás maximum havonta - két havonta van, az is többségében a kiszámíthatatlan böngészők egy hozzászólást beakadás miatt többször elküldés miatt.
(#) ronin75 válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Köszönöm a részletes válaszod.
(Egyébként hibás az algoritmus, nálad nem müködik a találkozós hozzászólásnál)
(#) Topi válasza ronin75 hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Az még csak kettő. Még csak felemelte fejét, öt a varázs szám
(#) zolika60 válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Akkor négy reklám büntetlenül mehet.
(#) ronin75 válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Szegény, mennyit bólogathat egy nap
(#) Topi válasza ronin75 hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Napi 800-1000-1200 üzenet keletkezik (mikor hogy), azért azokból csak nagyon-nagyon kevés egyforma, ettől nem kell tartani.
(#) Buvarruha válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Ha már itt vagy, azt lehet tudni, hogy mégis mekkora méretű csak a hozzászólás adatbázis? Egyébként megvan az összes hozzászólás az oldal indulása óta?
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
(#) Topi válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Nem titok, csak hozzászólások indexekkel együtt 7.9 GB most. Ezért van 48 GB RAM a HE szerverében.

Szerk: Igen, megvan.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
(#) Buvarruha válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Épp akartam kérdezni, hogy milyen HDD, vagy SSD szolgálja ki ezt, de ezek szerint rambol dolgozik.
(#) Topi válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Kicsit nőni fog még ez a méret (kb. másfélszeresére), mert már fut a tesztje az új kereső motornak, de amíg nem tettük meg a lépést múltkorában a szerver cserére, addig az új keresőt nem tudtuk beizzítani.
(#) Buvarruha válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
És most milyen vasról megy az oldal? Gondolom ennek köze lehet ahhoz, hogy nem nagyon fordul elő a beragadó kérlek várj és az oldalak is betöltődnek rendesen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
(#) Topi válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
2 db Quad Core Intel Xeon 3.2 GHz dolgozik benne (összesen 8 mag) mellé DDR3-as ECC 1600MHz-es RAM-ok, és egy S2600-os sorozatú szerver alaplapon (ebből a családból), winyói pedig egy rakat WD Caviar Black (64MB cache), 3ware hardveres RAID-ben.
(#) Buvarruha válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Az igen, de meg is lett az eredménye, az utóbbi időben tényleg nincs gond az oldal betöltésekkel.
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 26, 2016 / 1
 
Itt van:
Tiszti Pavilon
A "Mestsky Úrad" nevű épület. Parkolási lehetőség "alatta" a Dunajské Nábrezie illetve a Vnútorná Okružná úton van. Fizetett parkoló!
Nem az Ipariba járok, hanem a Műszaki Szakközépiskolába. Bővebben: Link Viszont a retró számítógép kiállításról még csak nem is hallottam, pedig tavaly előtt, az iskolalátogatáson voltam ott is.
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Köszi a választ. Tavalyelőtt még nem volt ott a retró számítógép múzeum, de most már állandóan ott van. A legelső talán ZX81 korszaktól kezdve vannak gépek, nagyon sokféle. Én a Klapka térnél láttam a Komáromi Napokon, de most -először- nem lesz a térnél, csak a suliban.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Ápr 26, 2016 /
 
Üdv!
Van aki csinált már fali monitortartót?
2 db 16:9-es monitort szeretnék felrakni a falra, mert kell a hely az asztalon.
Vagy érdemesebb inkább venni?
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
A monitorok hátulján van négy csavarhely, ki kell találni valamit hogy falhoz rögzítsd azoknál fogva. Hogy meg tudod-e oldani, vagy boltba kell venni, azt csak te tudhatod.
(#) granpa válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Valamint, hogy elbírja-e a fal! Rabic-falra ellenjavallt. 'Kvázi' "U" alakú tartó kell, de a fali része ~2× olyan hosszú legyen. Jó (vastag)falba egyszerűen belefúrsz 2db. 10-12 mm-es vasrudat(profilt), minimum 15 cm-re, aminek a végein vannak a szemek egy laposvason, amihez csavarozol. Mi 'ráakasztóst' csináltunk, az kissé bonyolultabb. Vasrudak felhajlítva, a monitor 'ráakasztóján' csövek, állítócsavarral.
(#) szucsistvan123 válasza granpa hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
A fal van vagy 60-70cm vastag vert fal. Azzal nincs gond.
Mindenképpen állítható dőlésszögű kellene, (a monitor betekintési szögei miatt)
Valamit kitalálok akkor! (vagy ha más ötletem nem lesz, felszögelem 200-as szeggel! )
(#) Buvarruha válasza granpa hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Én beverek egy megfelelő vastagságú faragott fadarabot és azt csavarozom facsavarral, soha nem hagyott még cserben ez a megoldás. Mivel ez tényleg szétfeszíti a fát amikor belekerül a csavar és a fa puha így belenyomódik a furat falában minden egyenletlenségbe.
(#) pucuka válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
A vert falnak az a baja, hogy morzsálódik. Szerintem egy olyan fém dűbelt kéne használnod, amibe egy menetes csavar egy kúpot húz be a dűbelbe hátulról. Ez ha elegendő hosszú, nem tud kijönni, pláne ha elölről meg van támasztva egy alátéttel.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
(#) szucsistvan123 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Köszi a választ!
Ez lesz a legbiztosabb megoldás a felfogatásra.
(#) granpa válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Vert fal nem mindenhol tömör. Biztos megoldás az átfúrás: menetes végű vas, talp (d=5,- 10 cm) kívül-belül. Kívülről besüllyesztve, 5 cm műhab, vagy fakocka, vakolva. A többi az előbbiek szerint.
(#) jdani hozzászólása Ápr 26, 2016 /
 
Üdv. Kivel, és hol lehetne társalogni födém, padlás, tető építés-cseréről?
Valaki itt a fódumon?
Vagy valaki tud valami oldalt, ahol azért hozzáértő válaszokat kaphatok?
(#) Buvarruha válasza granpa hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Nem túlzás ez egy kicsit? Hacsak nem egy méteres karra rakja őket annyira azért nem nehezek a monitorok szerintem.
(#) szamóca hozzászólása Ápr 26, 2016 / 3
 
Van valaki, akivel a német apácák cipőellátási kérdéseiről tudnék itt diskurálni?
Következő: »»   2575 / 3579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem