Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   240 / 282
(#) Kovabe válasza idegen hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /

Az a kiegészítő panel az aksi tőltő áramkör, valószinű hogy megdöglött a panel tőltésvezérlője és azért van az beiktetva. Általában a hűtőzászló alatt lévő LM317 szokta elhagyni magát.
(#) idegen hozzászólása Ápr 24, 2016 /

azt kilehet cserélni ? de végulis igy is jo nem?
(#) idegen hozzászólása Ápr 24, 2016 /

koszi az infokat , szevasz
(#) gyunagyos hozzászólása Máj 3, 2016 /

Üdv! DEOL rendszer esetén a 24 órás tűz és áradásérzékelőket(nem PGM-re hanem zónára köthetőek) hogy/milyen ellenállás(ok)al kell lezárni? Köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza gyunagyos hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

Mint a többit. 5.6k
(#) Gránátalma válasza gyunagyos hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

és milyen érzékelő az, amit tápon kívül bármi formában PGM-re azaz programozható kimenetre lehet kötni?
(#) Kovabe válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 3, 2016 /

nézd meg mekkora áramot bir és a 80%-nak megfelelő eszkö mehet rá.
(#) Gránátalma válasza Kovabe hozzászólására (») Máj 6, 2016 /

Ezt nem értem miért írtad nekem, meg mire fel...de oké
(#) csibai hozzászólása Máj 6, 2016 /

Tisztelt itt fórumozó Társak!

Segítséget szeretnék tőletek kérni egy "megörökölt" DSC585 programozásában.
Átolvastam minden létező leírást, ezt a fórumot is, de nem találtam egy én értelmi képességeimnek is megfelelő leírást.
A telepítői kézikönyve meg számomra egyenlő a semmivel.
Semmi különleges, csak 2 érzékelő, 1 ledes kezelő.
Kérem segítsetek a programozás sorrendjében.
A gyári alapra állítás megtörtént.
Egy sorrendre lenne szükségem mert erre még csak utalást sem találtam.
Valami ilyenre ha lehet:

1 lépés: felhasználói kód programozása (*8 5555 ????? #)
2 lépés: idő programozása (*8 ????? ????)
3 lépés riasztási kód programozása (*8 ????? ?????)

Nyilván ez a sorrend nem megfelelő, és a kódok sem de épp ez lenne a kérés.

(Miért kell ezt ennyire bonyolítani?)
LCD billentyűzetre meg sajna nincs pénzem,meg nem is kellene, csak az említett 2 hely viszonylagos védelmére.

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Busz hozzászólása Máj 7, 2016 /

Ilyen csomagban kapható szereld magad riasztókészletek mennyire megbízhatóak?
(#) Gránátalma válasza csibai hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

szia!
Nincs megkötve a sorrend, bármit bármi után felverhetsz neki.
én ezt a sorrendet alkalmaznám:
*8 5555 000 011 kezelő partícióhoz rendelése
001 itt adod meg a zónadefiníciókat. gondolom egyik bejárat az késleltetett: 01 a másik azonnali 03.
itt nem kell semmi mást tenned csak belépsz 001-be majd 01 03 kettőskereszt.
005-ben megadod a belépési kilépési időket, leírás mutatja melyik melyik után jön. igazából kb ez lesz:
005 030 030 030. így ki is be is 30mp-van.

ezután 013 itt megadod az ellenállásszámot, EOL esetén a 2-es kikapcs, DEOL esetén bekapcs. Ha nem tudod és nincs kedved szétszedni az infrát, tedd az egyikre, és ha nem hoz hibát *2-be alapállapotban és bebillenéskor, akkor hagyd úgy.
ha nincs kommuniktorod kötve, akkor 015-ben 7-es kikapcs. illetve azt hiszem a 380-ban az 1-es is kikapcs, ez a kommunikátor.

Ezután kettőskereszt 2x.
*5 1234 40 új mesterkódod megadod majd kettőskereszt.
ha kell még kód alapállapotból nyomod:
*5 mesterkód kódsorszáma (pl 01 02 03...10-11 stb) új kód. törölni meg *5 mesterkód kódsorszáma, pl 02 * majd kettőskereszt.

dátum idő:
*6 mesterkód 1 ÓÓPP HHNNÉÉ pl most pontosidő 1205csipogakezelő050716csipog a kezelő kettőskereszt.
Ennyi.

Riasztási kód alatt nem tudom mit értesz.
A LED-es kezelő jobb, mint az LCD, legalábbis én jobban szeretem, mondjuk a legjobb a 16LED-es mert az mindent megjelenít külön-külön, de a 8ledessel is el lehet lenni szépen, csak ismerni kell mire mit reagál hang és fényügyileg.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2016
(#) Gránátalma válasza Busz hozzászólására (») Máj 7, 2016 / 1

Attól függ, árul a DSC és Paradox is szetteket, amikben adott a kp, a doboz, az akku, a táptrafó, meg 2-3infra, plusz nyitás. Ezek ugyan azt tudják és ugyan abban a minőségben, mint ha külön veszed meg, kivétel ha nagyon-nagyon akciós, mert akkor vagy valami selejt széria, vagy ezeréve áll a raktárban. Mondjuk ezzel a vezetéknélküli cuccok a veszélyesek, mert volt, hogy alexorból 3 sziréna se működött, mert megdöglött az akkuja.

Ha más márkákra gondolsz, amik nincsenek mindennap emlegetve a biztonságtechnika területén, akkor nem tudom. De én nem bátorítanálak eltérni az említett 2 gyártótól.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2016
(#) gyunagyos válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

Mint írtam, deol, így az összes többi zóna, 2db 5.6kOhm-mal van zárva.
(#) csibai válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 8, 2016 /

Nagyon köszönöm a kimerítő választ! Eszerint fogok remélhetően sikerrel eljárni.

Üdv: csibai
(#) (Felhasználó 119324) válasza csibai hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

https://www.google.hu/search?q=dsc585+programozása&gws_rd=cr&ei=5X4zV4DbI8O0a_TBg4gE

Magyar nyelvű kezelési útmutató /DSC PC585
(#) (Felhasználó 119324) válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Vagy itt egy érthetőbb (csak más a széria), de egyértelmű
http://www.digisec.hu/download/dsc-pc1550h-telepitesi-kezikonyv/

http://www.digisec.hu/letoltesek/
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
(#) csibai válasza (Felhasználó 119324) hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Nagy köszönet a tanácsodért, segíteni akarásodért.
Ezt én is letöltöttem, kinyomtattam de ez sajnos meghaladja az értelmi képességeimet.
Ilyen fejezet, olyan fejezet. Engem csak megzavart. Nem egyszerűbb lenne egy általános programozói segédlet?
Leírnék egy példán keresztül mit hogyan, és miért.
Ezek után lehetne egyéni ízlésnek megfelelően az extrákat programozni.
Szégyenlen, hogy informatikus létemre egy ilyen kis lim-lom megbuktat, de ezért jó a segítő emberek közössége.

Még egyszer kösz.
(#) Gránátalma válasza (Felhasználó 119324) hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Ez a leirás sz r. A pc1864 programozói leiras korrekt és legalább köszönőviszonyban van az 585-tel.
(#) Syn7h37ic válasza csibai hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Az informatika és a vagyonvédelem nem teljesen rokon, mert a vagyonvédelem közelebb áll a PLC-k és társaihoz, mint magához a számítástechnikához. Csak a riasztót egyszerűbb konfigurálni, mert egy bizonyos célra készültek, ellentétben egy PLC-vel.
riasztót programozni papíron és olvasással nem nagyon lehet megtanulni, ehhez kell egy gyakorlat, és egy olyan valaki, aki meg tudja mutatni, hogy valójában mit, hogyan kell. Ha egyszer már valaki megérti a logikát, onnan az összes riasztó konfigurálása könnyű, mert a logikák hasonlóak. Riasztókat alapvetően hexadecimális változókkal programozzuk, minden egyes elemnek megvan a saját programhelye. Ha elsőre bonyolultnak is tűnik, másodjára valójában egyszerű, és logikus.
Példának okáéert lássuk a zónák beállítását.
Ahhoz, hogy egyáltalán programozni tudjuk a riasztót, tudni kell magát a programozói kódot. Ez alapértelmezettként 5555. (a legtöbb telepítő ezt megváltozatja, így valószínű, hogy a tied sem ez lesz) Ha nem az, és nem ismert a beállított telepítő kód, akkor a panelt resetelni kell. teljes tápelvétel. A Z1 és a PGM1 sorkapcsokat össze kell kötni egy darab dróttal. (a Z1-és a PGM1 sorkapcsokban semmi más ne legyen, csak az összekötő drót)
Táp ráadása, ezután kb. 15 mp után a panel alapértékekre áll, minden beállított dolog visszaáll a gyári alapértékre.
Programozói módba lépés: *8 5555
Ekkor a panel programozói módban van, a programozói listában találhaó 3 digites menüpontokat ekkor tudod definiálni.
Pl. zónák definiálása:
001 szekció bevitele.
Ekkor beléptél a zóna programozás almenübe.
A leírásban megtalálod a zónák típusait, hogy a két digit milyen zóna jellemzőt takar.
A zónákat sorban be kell írni, nem tudod közvetlenül pl. a 3. zónát beállítani, előtte az 1, és 2. zónát is be kell vinni.
Példa:
Az 1. zóna azonnali, a 2. késleltetett, a 3. azonnali, a 4. 24 órás riasztás.

Programba lépés:
*8 5555
zóna almenübe lépés:
001
Zónák beállítása:
03
01
03
11
Ha nem akarod, 5-8 zónákat beállítani, akkor a # megnyomásával visszalépsz a főmenübe.
A főmenüben további szekciókat programozhatsz (3 digit a szekciószám)
Az almenük egy része ún. kapcsoló opciós, lehet két digites vagy 3 digites vagy több digitet fogadó szekció, ezek mindegyike fel van tüntetve a programozói leírásban.

Kb. röviden...
(#) csibai válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Nagyon köszönöm az önzetlen segítséged!
Így már teljesen érthető és logikus. Igaz, nem hasonlít semmilyen informatikai programnyelvre, de aki ezzel foglalatoskodik, annak egy idő után valóban gyerekjáték.
Az "igaziak" nem is igazán használnak pc-s feltőltő programot mert mire össze kapcsolódik addigra végez is.
Igaz mindenhez tanulás, kitartás és türelem kell, és feltétlen kell aki TUDJA és segíteni is hajlandó.
Még egyszer nagy-nagy köszönet!
(#) Gránátalma válasza csibai hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Hát azért a te központod elég kicsike, azért nem kell hozzá laptop. Egy 140zónás 6-7 kezelős, meg segédmodulos maxsys-t azért nem versz fel kezelőről. pláne hogy nem is lehet...a paradox MG meg evohd kp-okat se nagyon érdemes kezelőről vakolni.
(#) csibai válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Kedves "Gránátalma"!

Természetesen igazat kell adjak neked. Nem is ilyen bonyolult kiépítésű rendszerre gondoltam, hanem az ilyen néhány érzékelős, egy kezelős rendszerre.
Gondolom ahol több kezelő, sok felhasználó, füstérzékelő, esetleg mágneskártyás beléptető, nyilván nem ilyen egyszerű.
Arról nem beszélve, hogy nyilván nem egyformák a rendszerek sem.
Anyósoméknál egy Paradox rendszert szereltem kb. 8 éve. Egyedül építettem teljesen ki minden porcikáját.
Laptoppal néhány perc alatt felprogramoztam.
Azóta tökéletesen működik. (Egyszer kellett a szirénába akkut cserélni.)
Azért észrevételedet köszönöm, ész tiszteletben tartom.
Üdv: csibai
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2016
(#) Busz válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Adott egy kis ház, szomszéd 500 méterre, mellette egy nyárikonyha és egy műhely külön épületben.
4 db infrával le lehetne fedni az egészet belülről. + kívül van a villanyóra, annak az ajtajába is raknék egy nyitásérzékelőt. Egy beltéri sziréna + egy füstjelzőt is szeretnék tehát fontos a bővíthetőség.
Kábeltévés telefon van csak, de azt amúgy sem szeretném használni távfelügyeletre mert ha nincs áram az utcában az is meghal meg bizonytalan.
GSM kellene, de annak is gyenge a térereje.

Szóval olyan DSC szettet árusító boltot tudtok ajánlani ami olcsó és jó, nomeg olyan szett kellene ami később bővíthető.

Illetve akkuról ha nincs áram meddig bírja a riasztó? Lemerülés előtt küld üzenetet? Illetve ha a mobiltorony is lemerült ( van nálunk ilyen is) meddig próbálkozik az SMS küldésével??
(#) Busz válasza Busz hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Ja és pár pánikgomb sem ártana, amit ha megnyomok beállítástól függetlenül riasztana.
Mennyire egyszerű ezeket programozni egy laikusnak?
(#) Kovabe válasza Busz hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Kicsit túlspirázod a dolgokat. Ha laikus vagy akkor keress egy szakembert aki ért is hozzá, az kevés hogy keesel egy boltot ahol bármitrádsoznak.
Az akkumlátoros üzem kicsit bizonytalan de megoldható és drága. A GSM modul programozás fügvényében tud hívni illetve üzenetet küldeni.
A mobilhálozat üzemeltetés nem ide tartozik de jobban fel van készülve egy esetleges áramszünetre mint gondolnád ( 1-2 hetet is bír aksiról) illetve elöbb cserélik mint hogy tönkremenne
(#) idegen hozzászólása Máj 21, 2016 /

Sziasztok szakik, 1565,2p köszpontot amit vetem uzemel, én okoskotem letototem a Dls 2002 programot de hiába frisitetem nincs a listáján a 1565 model, létezik másik program is? ja kulonben soros porton akartam csatlakozni hozá. még valami 2 sifratorom van két particiora osztotam de a kérdés mivelmég nem jotem rá mind a két sifrátorol betudom és kitudom minden sifrával be és kikapcsolni?
(#) Kovabe válasza idegen hozzászólására (») Máj 21, 2016 /

1 a "sifra" mit jelent :kód?
2 keress egy programing manual-t és ott le van írva hogy hogyan kell programozni.
(#) idegen hozzászólása Máj 21, 2016 /

igen sifrator bilentyuzet sifra a belépési kod
(#) gylaca hozzászólása Máj 25, 2016 /

Sziasztok!
DSC riasztóm állandóan pityeg, *2-re 1,3,8 jelzést ad - feltételezem, hogy az akku fogyott el a központi dobozban. Ha kinyitom a dobozt, azonnal nagy szirénázás kezdődik.

Szóval hogyan tudom békében kicserélni a központi akkut?

Letiltom a szirénázást (???????), kinyitom a dobozt, lehúzom a régi akkut, újat feldugom, dobozt bezárom, szirénázást engedélyezem (?????)

12V 7Ah - gondolom.

(Minden leírást végig bújtam, akku cseréről sehol nincs szó!???)

Várom válaszotokat, üdv: gylaca
(#) Johnycorp válasza gylaca hozzászólására (») Máj 25, 2016 /

Szia!

Melyik DSC modell van felszerelve?
Hibajelek:
1: (1) akku hiba
3: Telefonvonal hiba
8: Óra beállítás szükséges

Szirénát nem, de azt a zónát tudod esetleg tiltani, amelyik 24 órás és a doboz kinyitására jelez.
De ha a dobozt kinyitod, majd beütöd a felhasználói kódot, akkor a sziréna kikapcsol.
Utána dolgozol és összerakod a végén.
Lehet olyat, hogy az első 3 számjegyet beütöd, majd nyitod a dobozt és szirénázáskor gyorsan a 4. számjegyet. Így csak rövid ideig szól majd.
Akku töltését ellenőrizd le feszültségméréssel!
Az új akku önállóan kb 12,5V-ot mutat, majd csatlakoztatás után ez szépen megy felfelé 13,8V-ig körülbelül. Persze nem 10 perc alatt.
Következő: »»   240 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem