Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2587 / 3562
(#) Remci válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Ha van a környéken fodrász kellék szaküzlet, akkor ott tudsz venni 35%-os hidrogén-peroxid oldatot. Én is ott vettem és nem kérdeznek hülyeségeket. Azt hiszem, olyan 400Ft körül volt a 800ml-es üveg.
(#) SALáta válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
(RÁ Dió) Amatőr Menj fodrászkellék boltba . Én is ott szerzem be ha kell. Ott nem kérdezgetnek semmit adja fizetsz és kész. Nekem formalint nem akar adni a patikus sőt receptre se írják fel. Nem értem miért félnek megiszom vagy mi a szösz.
(#) elektroncso hozzászólása Máj 15, 2016 /
 
Sziasztok.
Hamarosan megint megyünk Pécsre a Simonyi Károly Nemzetköz Elektrotechnikai Versenyre. Ha már Pécsen járunk szeretnénk megnézni a tévétornyot. Van-e rá lehetőség? Volt már innen valaki? Nem a kilátót, meg az éttermet, hanem az üzem részt szeretnénk megnézni. Hogy működik a torony, milyen berendezések vannak bent stb., valójában egy üzemlátogatásról lenne szó. Ha esetleg valaki szervezett már ide kirándulást, akkor segítsen, kihez forduljunk, mennyibe kerülne és egyéb fontosabb kérdésekben.
Előre is köszönöm.
(#) nagym6 válasza SALáta hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Érdekes, hogy hypót meg permetszereket simán lehet venni. Azok sem vitaminok.
(#) vizor válasza Bakman hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Hát igen, így már egyszerűbbnek tűnik a kép alapján. Tehát akkor a bojler leszerelhető talpát használtad fel az átalakításhoz, ami filléres tétel ha valami nem jönne össze vagy vissza akarnám állítani az eredeti állapotot.
(#) kristikoma válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Úgy 10 éve jártam a toronyban, az adóberendezést nem nézhettük meg, csak a kilátóba mehettünk fel. Látványnak azért nem utolsó. Üzemlátogatásról szerintem az Antenna Hungáriánál érdemes érdeklődni a szakoktatódnak, ők tartják üzemben.
(#) HA3GX válasza vizor hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Én is így akartam megoldani, csupán sajnos nem olyan volt a kialakítása a bojlernek.
Említetted, hogy ha valami nem jönne össze. Ilyenre nem kell gondolnod, nem lehet elrontani. Vagyis annyira nem, hogy ne lehessen megcsinálni.
(#) szamóca hozzászólása Máj 15, 2016 /
 
Valaki szedett már szét GARDENA Comfort Aquazoom 350/3 négyszögesőztetőt?
(#) vizor válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Engem a lánghegesztés ijesztett meg.

De ha jól értelmezem akkor nálad a bojler tartályból kellett kivágni egy kört? Magát a csöveket simán tömszelencével rögzítetted/szigetelted mint ahogy a fűtőszál/anódrúd átmenő csavarjai is vannak?
(#) HA3GX válasza vizor hozzászólására (») Máj 15, 2016 / 1
 
Ne becsüld le magad! 3 méter varrat után rád merném bízni a hegesztést. Ha van valamennyi kézügyességed, és megmutatják, milyen gyorsan, milyen szögben... garantálom neked természetesen kézre szükség van, hogy meg tudnád csinálni.

Igen, én alulról vágtam, leginkább a fűtőszálak miatt. Egy fórumtárs felkeresett ez ügyben, örülök, hogy legalább ennyi haszna volt a hozzászólásomnak. Kicsit komplikáltabb megoldást szeretne, de semmi sem lehetetlen!
(#) vizor válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Rendes vagy, hogy így bízol bennem. 20 éve nem volt a kezemben lánghegesztő. Mondjuk a nagyobb gond inkább az lenne, hogy honnan szereznék palackot, felszerelést. Mondjuk nálam egyszerűbb lenne a talpat megfúrni fél collos csövekhez, tömszelencézve. Végül is a szerelvények is így vannak benne, maga a tányér is gumiperemmel van tömítve. De most jön az, amit nem szeretsz hallani: majd egyszer megpróbálom.

Akkor még jól is jártál, megrendelést szereztél.
(#) HA3GX válasza vizor hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Postaköltségen, anyagon kívül nem kértem többet. Nem ez a cél.
(#) HA3GX hozzászólása Máj 15, 2016 /
 
Most ősszel tervezem teleültetni a kertet gyümölcsfával. Kinek milyen fái vannak otthon?
(#) Bakman válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 / 1
 
Kopasz barack, nagyon kényes, legalábbis az, ami a kertben van. Őszibarack (negyed annyi törődést sem igényel, mint a haverja), cseresznye szinte semmit, meggy (szinte csak metszés), sárga barack (normál törődési igényű), dió, alma (jonatán). Az agyonnemesített fákat nem javaslom, kényesek, a többi mehet.

Érdemes még annak utána nézni, hogy a tervezett fák egy- vagy kétlakiak-e, utóbbi esetben kell egy porzó is a termő mellé. Valahol mintha azt olvastam volna, hogy azonos méretek mellett egy porzó elég három-négy termő mellé.

Kis fák esetében, főleg igaz a barackra, egy-két évig nem szabad hagyni, hogy gyümölcsöt hozzon, az elvirágzás után a gyümölcskezdeményeket le kell szedni, különben minden energiáját a gyümölcsbe adja, nem abba, hogy megerősödjön.
(#) Bakman válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Még egy "apróság": A nagyon korán érő fajták szinte kivétel nélkül kissebb gyümölcsöt hoznak, érdemesebb a későbbi érésűeket választani. Naposabb helyre, ahol a fák nem árnyékolják be, ültess egy-két ribizli bokrot is, a tavaszi 30 másdoperces metszésen kívül nem sokat kér.
(#) HA3GX válasza Bakman hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Szilvából Stanley-t, Cacanska Lepotica-t, Beszterceit a sharka miatt nem akarok.
Barackból kiváló fagytűrő képességűek előnyben, így a Bergeron favorit az élen.
Körtéből Clapp kedveltje, Boch kobak (ezek oda vissza termékenyítik egymást), Vilmos-t pedig a Clapp k.-je.

Barackot még nézek legalább egy fajtát, és egy Bereczki birs is bekerül melléjük, de mivel ő is önmeddő így még 1-2 fajtát ültetek a közelébe.

Úgy 30 fát tervezek összesen, annyi fér el.
(#) nagym6 válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Vannak fajták amelyeket nem, vagy csak néha kell permetezni. Általában az eredeti, nem kinemesített fajták ezek. Minél mesterségesebb, annál nagyobb, több termésű, de ha nem ömlik rájuk egyfolytában a permet, tönkreteszik a gombák bogarak.
Nem tudom melyek ezek, de nálam ez lenne a fő szempont.
Kipusztultak nemes barackfáink, mert nem ömlött rájuk egyfolytában a permet. A határban volt egy barackfa, senki nem gondozta, és megvan sok éve. Alatta kisfák, amik a leesett magokból nőttek ki. Ebből hoztunk 4-et 7-8 éve, no permet, szép termés, apróbb, nem olyan finom, de ez létező egészséges gyümölcs. Több ismerősömnél is vannak no-permet különféle gyümölcsfák, és szőlőfajták is vannak no-permet. Esetleg néha réz alapú permetezés szükséges egyszer, de az nem különösebben ártalmas.
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Gondolom a (vad)barackod őszi. Nagyobb, ízesebb termést érhetsz el, keresztbeoltással, vagy keresztszemzéssel. Az oltás biztonságosabb.
(#) HA3GX válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Köszönöm a válaszod.

Az elmúlt napokban rengeteget olvastam, kérdeztem a témában. Amit írtál, az egyik fő szempont. Sajnos nincs olyan, hogy minden kritériumnak eleget tegyen, ezért valamiből engedni kell. Leginkább olyat választok, ami nem hajlamos annyira a betegségekre (ha igen, kezelhető legyen), bírja a fagyot, sokat és jól teremjen.

Körültekintően választok, tervezek, figyelembe veszem az uralkodó szélirányt, telepítendő fajták sorrendjét érési idő szerint. Hosszútávra érdemes tervezni
(#) nagym6 válasza granpa hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Igen őszibarack. Apróbb, zöld színű éretten is, és eléggé finom, vadsága ellenére. Egyes években nagyon sokat termett, amikor időjárás jó volt neki. Egyik fa máshonnan van, az nagyobb szemű sárgább, permetmentesnek adta valaki, azt kell 1-2-szer rézzel permetezni, semmi más.
(#) HA3GX hozzászólása Máj 15, 2016 /
 
Milyen betegség támadta meg ezt a szilvafát? Egyrészt a levélen jelentkezik (polisztigma) , és a termés is foltosodik.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
(#) Simon mondja válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Örökzöldben nem gondolkozol?
Mondtam már, hogy bi58. Totáltox.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
(#) HA3GX válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Már lassan 3 perce azon gondolkozok, hogy hol írhattad a bi58-at, mivel veled még nem beszéltem, mármint ezen a fórumon biztosan. Ha jól tudom, ez egy elég erős gyomirtó. Utána is olvasok. Totáltox alatt a teljes fertőzöttséget érted?
(#) granpa válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Bocs, hogy bele..; Bi58 nagyon erős rovar, atka, stb. (szinte minden) ölő permetszer. A "totáltox" ezt jelenti.
(#) nagym6 válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Én tapasztalatom a BI58-ról: Ez tényleg mindent visz, beleértve az embert is.
(#) HA3GX válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Olvastam róla egy pár oldalt, a kellő biztonsági előírások betartása mellett, kitűnő rovarölő szer.
(#) Gafly hozzászólása Máj 15, 2016 /
 
Közben PJG babérjaira pályázok

IMG_1725.JPG
    
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Te is megtérsz?
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 15, 2016 / 2
 
Tegyél már rá egy sört, hogy lássam asztal vagy sámli.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Egyik sem, aki kitalálja kap egy sört!
Következő: »»   2587 / 3562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem