Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszönöm a dicséretet. Be kell vallanom, még nincs készen. A borda matt fekete lesz. A doboz selyemfényű lakk. No meg még üres a belseje.
Szerintem ne fesd le! Jó ez így, max. eloxálni lehetne az alumíniumot.
A doboz lakkozása jó ötlet.
Sziasztok.
Az SMD munkákat mérsékelten kedvelők most ne figyeljenek Szeretném megmutatni a nagy nehezen elkészült tranzisztor órámat. Az ötlet innen származik. Mivel ez egy amerikai 12 órás és hálózati 60 Hz-ről működő alkotás, ezért kénytelen voltam módosítani a kapcsolást. így most elkészült 24 órás és saját quartz kristállyal meghajtott változat. A kapcsolás magától adta egy bináris óra odasűrítését. Továbbá terveztem rá fényerőszabályzót (éjjeli üzemmódra), de akár ki is lehet kapcsolni a fényeket ha valamiért zavaróak. Ez az óra rávett hogy elkészítsem első videó szerkesztésemet és feltöltésemet is. Ez itt látható. Üdv. Laczo
Idézet: „nagy nehezen elkészült” Ezen nem csodálkozom, ennyi alkatrészt beforrasztani... Ilyet épeszű ember nem csinál. Ezt ma már meg lehet oldani egy avr-el vagy pic-el negyed ekkora méretben, de a tiédnek pont az a varázsa, hogy ilyen bonyolult. Hány óra munkád van benne és mennyi az alkatrészköltsége?
Azért ez nem semmi elhivatottságot követelt! Csak gratulálni tudok hozzá!
Ha létezne SMD tokozású elektroncső, akkor gondolom azzal készült volna.
Szia. Hogy hány óra munka van benne nem mértem. Fél év esténként, néha több hetes kihagyással. A költségeket inkább nem közlöm mert az asszony is látja A kék kijelzők és a nyák az ár fele.
Nagyon sok buktatón, hibán túl vagyok úgyhogy a következő már negyed idő alatt meglenne. PIC és propeller órát már készítettem. Ezek után már növekszik a kihívás igény. JZoli, zenetom. köszönöm. benjami. Jó irányba gondolsz. A következő célpont.
Gratulálok! Nekem is megjött a kedvem egy ilyen Nixies-Glimmes szerkezethez, olyan, mint az Orion űrhajó, vagy az Alfa Holdbázis "kompjútere".
Teccik, na!
Hát türelemért Te nem kétszer, legalább háromszor állhattál sorba!
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2016
Szia!
Én is csak gratulálni tudok! Ha a nixie-sel kész vagy tanulmányozhatod ezt is, hátha kedvet kapsz egy ilyenhez is: Bővebben: Link Vagy ezt: Bővebben: Link Még egyszer gratula, és szép napot kívánok! István A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2016
Gratulálok, nagyin szép munka.
Nem semmi...
Amit még nem mondtak a többiek: Saját panel és nem netről letöltött program
Az előbb lemaradt a lényeg: GRATULA! Nem semmi, amit összehoztál.
Szkópórában gondolkodtál már? Persze azt már csak pic-el lehet.
Türelmed - az van . Gratulálok! Én nem sajnáltam volna egy szebb plexi keretet sem ettől az alkotástól, de mindenképpen elismerésem!
Nem semmi... azta! Mindez azért, hogy mutassa az időt...pontos legalább?
ebből is látszik, milyen sok minden van egy ic-be Üdv
Köszi mindenkinek.
Elég pontos. Két hete üzemel. 32,768-as quartz-ot marékszámra lehet szerezni bontott PC-ből. Ha hosszú távon nem lesz jó akkor cserélgetem. kameleon2. A plexi már megvan, de nem volt kedvem szabni. Majd egyszer. gerleimarci. Egyszer feltöltöttem egy PIC-et szkóp óra programmal próbára, de nem működött valamiért. Azóta hanyagolom. Gafly. Véleményem szerint a panelterv az alkotás arca. Nem bízhatom másra. Persze gyors rutin munkáknál lehetnek kivételek És persze szeretek panelt tervezni. manolo. az első link az kivitelezhető. Van benne valami. A második szép de túlzás.
Szia!
Lenyűgöző munka! Esetleg publikálod a terveket? Idézet: „Véleményem szerint a panelterv az alkotás arca. Nem bízhatom másra.” Ha a második mondatot általánosítjuk, akkor árnyalni szükséges, mert akkor és csak akkor szabad saját panelt tervezni, ha nincs eredeti, vagy ha van, akkor jobbat tudunk annál. E nélkül a kitétel nélkül, borzalmas torz-szüleményeknek adnánk útlevelet. Tapasztalatom szerint sokkal több a rossz terv, mint a használható. Kevesen vannak akik valóban jó paneleket tudnak tervezni.
Gratulálok! Neked nem semmi türelmed van! Kíváncsian várom a következő alkotásod!
Régóta tervezgettem, hogy építek egy órát a műhelybe, most végre ezt is lehúzhatom a listáról.
Nézegettem a neten lévő rajzokat, de egyik sem felelt meg az igényeimnek, így magam terveztem egyet. A doboz kivitelezését az egyik asztalos ismerősömre bíztam, az nem az én érdemem.
Ezt a borzalmas zsúfoltságot, hogy préselted bele?
Szép munka! Gratulálok!
Az idő mutatásán kívül tud még valamit?
Az első alkotásom amihez méretre készült a doboz
Szucsistvan: Köszi! Csak az időt mutatja, ez volt a cél. Ezért is vetettem el több kész projectet, ami mutatott dátumot, hőmérsékletet stb. Minden funkciója a pontos idő kijelzésének van alárendelve. A program tudja a dátumot, ebből számolja ki a téli-nyári időszámítást, de nem mutatja. Automatikus PWM fényerőszabályozást, GPS-ről történő automatikus idő pontosítást és mozgásérzékelő funkciót tud még.
Szia!
Összességében ok. a dolog, de azért közölhetnéd az asztalos ismerősöddel, hogy keretlécet nem illik látható felületen toldani (2.jpg bal felül). Egyébként gratula. Üdv: Zsolt A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2016
nem is egy fából van a keret, jobb felül is van toldás, és a fa mintázata is eltér.
De attól még nem rossz az
Én nem mondtam, hogy rossz.
Szerintem hossz toldott táblásított fenyőből (tulajdonképp környezetvédelem) van, az egész doboz, azért a toldások.
Sziasztok!
Kicsit furcsállom hogy a kinézete számotokra ennyire fontos,mikor ti csak a képet nézhetitek róla,még a gazdájának így is tökéletesen megfelel. Amúgy számomra mint asztalos teljesen elfogadott hogy toldott anyagból készítsek bárminemű látszó dolgot,sőt van aki külön így kéri. Gratulálok a kivitelezéshez és létszik értő kezek munkája van benne. Üdv.Zsolt
Köszi.
Szívesen elküldöm, de csak a nyák terv van meg elektronikus formában. A kapcsolási rajz módosítások még papírfecniken vannak. Esetleg ha többen is kérik megrajzolom. alkotó: remélem nem haragszol ha félig értek egyet veled. Ha valaki rossz vagy csúnya panelt tervez az még nem nagy baj. A problémának azt tartom ha a következő panel nem lesz jobb. Persze ez csak egy vélemény. |
Bejelentkezés
Hirdetés |