Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Johnycorp segítségével - kevés szirénázással - sikerült kicserélnem a DSC akkut. Köszönet Johnycorp. Azóta nem pityeg állandóan a riasztó. 2009-es volt a régi akku. A DSC típusa egyébként PC1565-2P, PC1555RKZ LED-es kezelői felülettel. Van a DSC-re kötve egy BENTEL Securiti ECHO külső sziréna, most abban kellene akkut cserélni. Jó-e az a módszer, hogy megbontom a sziréna dobozt, elkezd szirénázni, beütöm a kódot - felhasználó vagy master kódot - és utána nyugton marad a sziréna, amíg akkut cserélek? A BENTEL dobozon 4 csavar van a sarkokban, azok rögzítik a fedelet. De mit csinál az 5. csavar, és mit kell vele tenni akku csere előtt - után? Várom a választ, köszönettel: gylaca
Szia!
Örülök, hogy megoldódott az akkumulátor csere. Nem is csoda, hogy már rossz volt, 2009 óta ment egy pár évet. Ne aggódj, az új akku már nem valószínű, hogy kibír annyit ![]() A külső sziréna esetében is jó ez a módszer. DE MEG NE IJEDJ! Szétszedéskor közeledben fog hangosan szirénázni! Megfontolandó lehet a központ kinyitása, és a BELL kimenetről a szirénák kikötése ideiglenesen. Ekkor nem fogsz megijedni (és esetleg magasból leesni), ha a kinti sziréna akkut cseréled. Egyébként nem ilyen kinézetű a szirénád? Mert ennek egy csavar van a fedelében. Ezt kicsavarva már működteted is a tamper kapcsolóját, tehát szirénázni fog. A csaavar kivétele után nyitható. A belső lemezt két kis csavar fogja, alatt van az akku. Ne lepődj meg, ha egy marék különböző légy és egyéb szárnyas jószág van benne!
Szia Johnycorp!
Köszönöm a választ! Arról a szirénáról van szó, amiről a dokut belinkelted. Tegnap este elnéztem a saját doksimban, a négy sarokban lévő csavar a felszerelésre szolgál, nem a fedelet tartja..... Hétvégén nappal próbálom meg a cserét, lehetőség szerint kímélve a szomszédok idegeit. Meg addig akkut is kell venni... Majd megírom az eredményt, köszönöm a segítséget! Üdv: gylaca
Bekötéstől függően megoldás lehet, ha kinyitod a központ dobozt, emiatt elindul a sziréna, beütöd a kódod, kikapcsol a sziréna és utána szeded szét a szirénát. Ha egy zónára vannak kötve a sziréna és központ-ajtó szabotázskapcsolók akkor nem fog újra szirénázni. Másik megoldás, ha belépsz a telepítői menübe, *8 [telepítői kód] (5555 vagy 1525 alapértelmezetten) és ebben az állapotban hagyod a rendszert, majd miután összeraktad a szirénát a #-el kilépsz a telepítői módból. Persze ha a szirénád helyi tamperre van állítva egyik megoldás sem fog segíteni, csak egy füldugó
![]()
Sziasztok!
Segítsetek, lassan megőrülök. Van egy DSC Neo HS2016-om HS2ICN-nel megtoldva. Vettem hozzá egy PC-Link9 kábel, van dls5 v1.61 szoftverem is. A HS2016 2-es lábára rákötöttem a pc-link-et, és nagyon próbálok hozzá csatlakozni, de akármit csinálok, a válasz "Panel Could Not Be Identified". Érdekes, hogy akkor is ezt a választ kapom, ha olyan com portot állítok be, amire semmi nincs kötve. Ugyanakkor, amikor csatlakoztatom a kábelt, a szirén két egymást követő, különböző frekvenciájú hanggal ad hangot örömének, hogy cseszegetem a panelt. Ötletem sincs, mit csinálok rosszul, próbáltam belső soros porttal, usb-soros kábellel, win 7 x64-gyel, win 7 x86-tal, port baud rate 300-ra visszavéve, és semmi. Érdekes, hogy a mindenhol emlegetett *8[instcode]499[instcode]499 nálam nem működik, egy hosszú beep a válasz az első 499 beütése után. A *8[instcode]401 1,2,7-re van állítva, *6[master]05 enabled. Mit csinálok rosszul? Segítsetek! Előre is nagyon köszönöm.
https://www.youtube.com/watch?v=osrm84h4gJY Ez alapján esetleg?
Szia!
Köszönöm a tippet, de sajna pont eszerint próbáltam eljárni. A probléma ott van, hogy mindenhol azt írják, hogy a *8[instcode]499[instcode]499 után tudnám csak programozni, viszont nekem az első 499 beütése után long beep-pel jelzi, hogy nincs ilyen lehetőség. Már azt is elképzelhetőnek tartottam, hogy csak az első 30 percben lenne lehetőség rá, de powercycle után sem sikerült, másrészt a user-enabled DLS elég kellene, hogy legyen, nem?
Sziasztok!
Megoldódott. Minden leírás, video a pc-link felhelyezését úgy mutatta, hogy a csatlakozók a nyák felső felén vannak. Megnéztem az építhető kábel leírását régebbi bejegyzésekből, és rájöttem, hogy fejjel lefelé kell bedugnom.... Azonnal életre kelt.... pff.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Hú erre nem gondoltam volna! Egyébként a 499 szekció HS2016-nál már nem létezik, azért jelzett hosszú sípolással. Mindenesetre jó, hogy megoldódott. Jó munkát!
Sziasztok, volt itt már szó az akksi cseréről. Van valami szabály arra, hogy melyik pólust húzom le először az akksiról. Illetve hibás (régi) akksi okozhat valami fizikai gondot a kültéri szirénában? Azon túl, hogy adott esetben nem működik... olyasmira gondolok, hogy régi szárazelem kifolyik, s károsodhat a környezete... köszönöm szépen
Mint mindenhol itt is elösször a pozitív polust kell levenni de visszatételnél is a pozitív az első. Ha megromlott az aksi akkor ildomos kicserélni mert ha áramszünet van akkor a szomszédok nem fognak szeretni. Illetve valami kicsapódik a negatív sarunál és ami fém azt megeszi a környezetében folyamatosan terjeszkedve.
Sziasztok!
Elnézést, hogy ide írok, de szeretnék kérdezni valamit. Magyarországon szerintetek mennyire van értelme megcsinálni az "Elektronikus vagyonvédelmi rendszerszerelő" OKJ-s vizsgát? Azért kérdezem, mert ti jobban benne vagytok a riasztó rendszerekben. Jó lenne ezzel foglalkozni. Most Debrecenben a Sztáv indít ilyen képzést, nem lenne valakinek kedve tanfolyamra járni velem? A részleteket leírom e-mail-ben ha érdekel valakit! Köszi a választ!
Nem ismerem a tanfolyam háttéranyagát,de nem hiszem, hogy magához a rendszertelepítéshez szükség lenne rá. A hivatalos úton való telepítéshez meg nem ez a papír kell,szóval. Ennek az árán inkább vennek vagy 3fajta kp-ot és gyakorolnék..
Rosszul tudod. Vagyonvédelmi tanfolyam nélkül nem fognak kiállítani vagyonvédelmi szerelői igazolványt. Ugyanis két feltétele van a vagyonvédelmi igazolványnak, Erkölcsi, és igazolt végzettség. Igazolványt így is 5 évre adnak, amit újíttatni kell. Persze lehet szerelni papír nélkül is egészen addig, míg lesz egy éles helyzet, és előveszik betörés után a "szerelőt". Nem jó ilyen miatt évekig perekre járni.
Az már más tészta, hogy ott nem fog senki sem megtanulni szerelni, ahhoz kell egy gyakorlati rész is, de ez lényegtelen az igazolvány szempontjából. Kb. olyan, hogy hiába tudsz autót vezetni, ha nincs jogsid.
sziasztok van két használt bilentyuzetem , nem jo mukodik és a kérdésem ha reszetelem a koszpontot akor a bilentyuzetek is reszetelodnek? vagyv hogy birom oket ujbol megcimezni oket?
Szia!
?? Kissé nehezen olvasható, amit leírtál.... Másfelől pedig, amennyiben elárulod a központi egység és kezelők típusát, akkor kapsz segítséget. Mit jelent pontosan ez (mi a hiba): Idézet: „nem jo mukodik”
a koszpont 1565-2p az egyik kezelo pc5508z a másik pc1555rkz és a hiba hogy az egyik kezelorol nemudok átlépni a másikra de forditva igen
Szia Gyunagyos!
Köszönöm a választ! Az akksi már meg van, de közben elindítottunk egy lakás felújítás projektet, úgyhogy elvagyunk. Sosem gondoltam, hogy ennyi ajtó van a lakásban, mindet lemázolni.... Majd megírom, hogyan sikerült az akku csere. Üdv: GyL
Sziasztok! Egy elég problémás helyzettel állok szemben. Ügyfélnek letelepítettem a rendszert, PC1616+PC5108, 3xPK5500LCD, ebből kettőn kezelői zóna, egy beltéri sziréna PGM2-n és egy kültéri sziréna bell-en, valamint gsm kommunikátor. 1 partíció, 2 alaplapi zóna DEOL a többi EOL, 1 füstérzékelő zóna. Minden rendben működik. Egyszer volt egy nagy vihar és reggel arra ért oda az ügyfél, hogy a beltéri sziréna üvölt, és az összes kezelő ki van akadva, semmire sem reagál. Mondtam neki, hogy áramtalanítsa a rendszert és húzza le az akksit. Megtörtént, újraindítás után óravesztésen kívül nincs hibakód. Sajnos tegnap a jelenség megismétlődött, bármiféle vihar nélkül. A riasztó kismegszakítója le volt csapva (nem tudom van-e ezen még valami, viszont mivel félkész a ház túl sok fogyasztó nincs még). Megint csak teljes újraindítás segített. Korábban nem tapasztaltam még ilyesmit, minden szabályosan van kötve, árnyékolások, EGND földön. 16VAC 40VA táp, 7Ah akksi. Valakinek van valami ötlete mi ütheti ki ennyire a rendszert? Segítségetek előre is köszönöm!
Szia
Hasonlóval már találkoztam, sajnos a vége az az lett hogy minden csere persze eközben a befúrható nyitások is elszáltak. Álltalában a biztosító másodlagos hatás ként el szokta számolni. Ha van lehetőséged elösszőr probáld meg a tápot kicserélni és a GND-t kikötni. Ja és persze a panelt buktasd ki hogy van e rajta valami nyom.
Köszönöm, megpróbálom! De furcsa, hogy az elmúlt két hétben viszont hibátlanul működött, és most is... Csak néha valami kiakasztja teljesen.
Értem!
Hát akkor lehet létjogosultsága a dolognak, bár a legtöbb szerelő hivatalos papír nélkül szerel, ami nem feltétlen helyes, de itt éles helyzetekben se volt gond még belőle.
Laptoppal állj rá, nézd meg mi indítja el a folyamatot, amitől leül.
Az a gond, hogy véletlenszerűen produkálta eddig, illetve még nem is laknak ott, mindig reggel a házhoz érve tapasztalta a megrendelő, hogy ki van akadva a rendszer. Esetleg lemerülő akkumulátor nem okozhatja? Bár elvileg 11.5V alatt le kell, hogy kapcsoljon teljesen a rendszer, nem kiakadnia, illetve visszakapcsoláskor akksi hiba lenne amíg 12V fölé nem tölti...Nehéz lesz előidézni direkt ezt a jelenséget valami azt súgja...
![]()
Ha még aránylag uj a rendszer jobban jársz ha gariba kicserélteted a kp-ot. Elég szop s az ilyeneknek a vegere jarrni.
Igen teljesen új, csak elég szívás szerelni... mindent kikötni kiszedni aztán bekötni beprogramozni újra :\ Ha valakinek még van valami ötlete jöhet!
![]()
Szia!
Hasonló jelenséget produkál a lemerülő akku. Rosszul kezeli a leállást és utána hiába jön vissza a feszültség, kiakad. Pár esetben volt, hogy hosszabb elutazás után hasonlóan lefagyott a központ. Biztonsági okból áramtalanították a házat. Sziréna is lemerült, központ kiakadt. Akku csere megoldotta. Üdv: Gábor
És a legtöbb szerelő hogyan ad számlát hivatalos papír nélkül?
Csak azért kérdezem, mert akkor én is meg tudnék spórolni 46 ezer Ft éves felelősség biztosítási díjat, rendőrségi ügyintézést (ellenőrzések, hatósági bizonyítványok (illetékekkel)). A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |