Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2603 / 3584
(#) Action2K válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 27, 2016 /
 
Idézet:
„nincs minőségromlás másolásnál”
Itt a hangsúly! Ha konvertálsz, akkor már nem (csak) másolsz!
A stúdió technikák nem rontanak tovább a digitalizált anyagon, hacsak a user nem "piszkál" bele. De elárulom, az otthoni rendszer is tud további minőségromlás nélkül dolgozni, csak akkor maradjanak meg a WAV-formátumban. Amit meg Te mondasz, az nem a technika hibája, hanem az embereké. Van BlueRay film is a neten, meg kamerával felvett is. Talán itt sem a technika tehet róla, hogy miért olyan pocsék lett feltöltve. Nem?
(#) nagym6 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 27, 2016 /
 
Idézet:
„Talán itt sem a technika tehet róla, hogy miért olyan pocsék lett feltöltve.”

Gyakorlatban csak ezekkel a nagyon rossz minőségekkel találkozni, emberek 98%-a ezt hallgatja. Nem is tudom, hol lehet mai minőségi zenefelvételt találni, illetve venni.
Még az is a gond, hogy nem tart ott a digitális technika, hogy tömörítések nélkül elférjenek az anyagok otthon.
(#) Action2K válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 27, 2016 /
 
Hogyne férnének el.
Minőségi zenefelvételt meg csak a minőségi zenéből találsz. Az "iron pot corn" zenéből soha.
(#) Buvarruha válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 27, 2016 /
 
4156db zeneszámom van, a 90%-éka FLAC formátumban ami veszteségmentes és emiatt nagy is a mérete, de még így is csak 92GB helyet foglal el. Ez a mai világban semmi, már egy olcsó notiban is 500GB HDD van.. egy 2TB HDD 20K alatt kapható, tehát meredek egy picit azt álítani, hogy a technika miatt nincs hely tárolni. Egy filmet hamarabb letöltök netről, mint felmásolom DVD-ről, tehát tényleg nem értem miről beszélünk és 30Mbit netem van, semmi űrtechnika. Ami a filmeket illeti 10-15GB közötti 1080p filmeket szedek és nézek egy 47" kijelzőn és ennél jobb nem kell, szedtem le 40GB Blu-Ray filmet, de semmi értelme.

Írtad, hogy neked a bakelit meg a régiek úgy alapban szebbnek tűnnek, hát íme egy kis olvasmány, hogy miért. Bővebben: Link
(#) Petyaa válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 27, 2016 /
 
Milyen autód van ha szabad kérdeznem, hogy egy gyertya csere házon belül hazavágja a trafókat?
(#) nagym6 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 27, 2016 /
 
A netről összeszedhető anyagokra gondoltam, hogy az ősrégi HI-FI sokkal jobb. Amik -mint visszáb írtuk- össze-vissza voltak tömörítgetve. A digitális technika gyakorlatilag ebben a formában jelenik meg.
(#) Buvarruha válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 27, 2016 /
 
Idézet:
„Ősrégi HI-FI tornyom ősrégi bakelit lemezekkel, sőt még ősrégen rádióból kazettára felvett felvételekkel -nekem úgy tűnik- sokkal szebb hangot ad, mint a netes hanganyagok. Valahol tévedek?”

A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
(#) kameleon2 válasza kérdező hozzászólására (») Jún 27, 2016 /
 
Mpeg2 volt aq szabvány tudtommal a kijátszásnál, de a deemphasis is sokat javít az átvitelen. MP3-nál sem mindegy a tömörítés mértéke és minősége. Az tény, hogy engem is zavar ez a fajta zaj, amit manapság rádiózásnak és zenének hívnak. Főként mert van összehasonlítási alapom a régi, csöves rádiók és pár igen jó orgánumú speaker hangjával. Sót a bakelit lemezes poptarisznyával.
(#) cupika97 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 27, 2016 /
 
Nekem is pontosan így működik a hármas Golf.
(#) zolika60 válasza cupika97 hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Ezért mondom, hogy jó az úgy.
(#) cupika97 hozzászólása Jún 28, 2016 /
 
Kaptam egy régi Samsung DVD kamerát. Van benne egy dupla rétegű mini DVD. Ha a kamerába rakom akkor vannak rajta videók, de ha PC-be akkor üres. Valami védelem lenne rajta?
(#) Norberto válasza cupika97 hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Szia!

Próbáld meg ezzel a programmal kiolvasni a lemez adatait: Nero's Info Tool

Elképzelhető, hogy olyan formátumban írja a kamera a DVD-t, amely nem kompatibilis a PC-s olvasóval olyan módon, hogy az konkrét adatokat tudjon róla olvasni.

1)
Elképzelhető, hogy a kamera rákényszeríthető másféle formátumú írásra, de nem 100 %.

2)
Az is megoldás lehet, hogy a kamerán le kell zárni szoftveresen a lemezt, és úgy már olvasni fogja tudni a PC is.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2016
(#) cupika97 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Ennyit ír csak:

Idézet:
„Nero InfoTool 5.3.4.0

Disc Information (F:\)
------------------
Type : :Audio CD
Capacity : 00:00.01 (0 MB)
Tracks : 0
Sessions : 0

File System : audio
Title : n/a
Artist : n/a
Disc ID : n/a
UPC/EAN code : n/a


Lezárás után:
Idézet:
„Nero InfoTool 5.3.4.0

Disc Information (F:\)
------------------
Type : VD-RW
Capacity : 56:39.03 (571 MB)
Tracks : 1
Sessions : 1

File System : ISO9660, UDF
Title : SAMSUNG_DVD_CAMCORDER
Date : January 1, 2004
Publisher : n/a
Application : n/a

De ugyan úgy nemlátni semmilyen fájlt rajta, total commander megsem nyitja a meghajtót.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2016
(#) Ge Lee válasza Petyaa hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Octavia 1.8T, de azt mondták hogy az 1.2-es motorokra is jellemző. Azt gondoltam hogy az új gyertya lehet rossz és az teszi tönkre a trafót (a szerelőmnek ilyen tapasztalatai is voltak már), de kivettem, megmértem, és ugyanúgy 1,4kohm volt mint amikor beraktam. Szóval a trafó egy kiemeléstől és visszarakástól halt meg, pedig még csak feszegetni sem kellett, simán kézzel ki lehetett húzni. A trafó gyári VW, szégyen és gyalázat...
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 28, 2016 / 1
 
Én pl. imádom többek között a 80-as évek italo disco zenéit is, de azokból sem találni sehol normálisat. Nem tudom hogy az eredeti hanganyagok meglehetnek-e még valahol, de amiket a neten lehet találni akár mp3 akár wav formátumban azoknak a zöme olyan, hogy a hallhatóan gagyi minőségben még ott van az lp pattogása, meg a kompakt kazetta zaja, amikről gondolom pc hangkártyával digitalizálva lettek.
(#) SzervízMacska válasza cupika97 hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Általában a kamera hardverén keresztül, kábellel lehet beolvasni a tartalmat. Komolyabb videószerkesztő programoknak van erre való menüpontja (capture, vagy hasonló), lehet, hogy a gyártó is ad hozzá szoftvert.
(#) cupika97 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
DC in, és AV out-on nehezen. Max ha tuneren keresztül digitalizálnám, de annak nincs értelme.
(#) cupika97 válasza cupika97 hozzászólására (») Jún 28, 2016 / 1
 
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Samsung codec volt szükséges, már rippelem mp4-be.
(#) Petyaa válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Valóban az...gondolom a szervizesek úgy cserélik hogy előtte lekötik az akkut, vagy akkor is baja lenne?
(#) szamóca válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 28, 2016 / 1
 
Akiknek ezek megvannak LP-n, féltve őrzik. Van hogy digizik 96kHz/24bit-en, és közkincsé teszik, de sercegésmentességről a technológia miatt szó nem lehet, mint ahogy a szalagzajról sem. Én sem bírok visszaszokni a kazettás jószág hangjára, pedig egy felsőközép kategóriásat szereztem be, de nem számítottam arra, hogy mennyire zavar a zaja, dinamikátlansága. Én elég sok Italot vettem meg CD-n, de azok sem arról híresek, hogy jó minőségben tették fel őket. Nem egy Alphaville, vagy Yello egyik sem. Egyik DJ ismerős most árulja az féltve őrzött LP készletét, relatíve nagyon olcsón 300Ft/db áron, csak egy a gond vele, egy tételben akarja eladni kizárólag a 6500db-ot.
(#) Ge Lee válasza Petyaa hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Nem gondolnám, mivel a szerviztől 1km-re voltam éppen, ezért oda mentem be megnézetni mi a gond. A srác kiolvasta hogy égéskimaradás van a 2-es hengerben, majd megcserélte az 1-es és a 2-es trafót (csak a gyújtást vettem le), hogy kiderüljön hogy az új gyertya rossz-e vagy a trafó. Mivel utána az 1-es hengerre dobálta a hibakódot, egyértelmű volt hogy a trafó.
De mentem előtte vele 10km-t a gyertyacsere után, aztán adta meg magát. Az új trafót az 1-es hengerbe raktuk be, a régi 1-esét pedig a 2-esbe, ami 50km megtétele után szintén megadta magát. Ennyiből már biztos lenne benne az ember hogy rossz az új gyertya, mert hát a 2-es hengerben adta meg magát már a második trafó. De nem, kivéve ugyanúgy 1,4kohm a gyertya mint mielőtt beraktam, illetve mint a többi...
Lekapcsolt gyújtás esetén nincs ott fesz, nem mehetne tönkre. Vagy akkor azonnal kellene neki, nem 10 meg 50km után.
Majd megpróbálom szétvágni az egyiket hogy mi lehet benne, mert én azt gondoltam hogy csak egy csupasz trafó, de nem, végfok is van benne mert tápot is kap. Agyrém.
(#) Ge Lee válasza szamóca hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Nekem nem kellene ingyen sem nagyon az LP készlet, mert nincs min lejátszanom, meg a lejátszás mennyisége is véges. A mesterszalagról (ha létezik) kellene egy jól digitalizált másolat. Már a 90-es években is óriási különbség volt gyári CD és CD között is, olyan volt mintha az egyiket normálisan megcsinálták volna, a másikat meg valaki más csinálta volna valami sufniban, se magas hangok, se dinamika.
(#) szamóca válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Arról írok, hogy a gyári CD-kre felvitt anyag is hibáktól hemzseg. Hiába van a gyári CD drágán minden artijustustól áfástól meg minden más nyerészkedőtől megterhelve, (egy Sandra lemez 4700Ft?!)egy grammal nem jobb a minősége a másolt CD-R-ektől, hiába hirdették az ellentettjét. Vannak kivételek, de ritkák. A hazai kiadó Hargent média pl. olyan silány szégyenletes minőségben adta ki újra ezeket, hogy azt hittem elromlott valami a rendszerláncban. Bobby Orlando utolsó lemezét meg úgy túlvezérelték, hogy szinte hallgathatatlan lett. Tojnak a minőségre, biztos úgy gondolják az ilyen zenéhez az nem kell. A CD adta lehetőségeket messze nem használták ki minőség téren, pedig vannak nagyon jó lemezek amik megmutatták mit is lehetett volna kezdeni ezzel a technológiával.
A mesterszalagokat szerintem nem fogják kiadni a stúdiók senkinek. Ők digitalizálták, hogy az idő ne tehessen további károkat bennük, mert hát azért 30 év egy szalagnak is 30 év, de ha már nem vélnek nyereséget látni bennük, akkor a polcokon raktárakban felejtődnek el.
(#) Petyaa válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Valószínű, hogy elérték az élettartamuk végét, de akkor már a többi is kiment volna szerintem. Vagy csak alapból ez a kettő volt a gyáritól eltérő minőségű. Nehogy legyen benne egy kis visszaszámláló :d
(#) Petyaa válasza szamóca hozzászólására (») Jún 28, 2016 / 1
 
Szerintem biztos van olyan, aki a mesterszalagot átmásolja egy új szalagra, valahol csak gyártanak még új szalagokat. De ha belegondolunk a legrégebbi hanghordozó anyagok tartanak a legtovább.
Egy jó minőségű hanglemez, amiben mondjuk a prés benne volt az első pár tízben plusz ehhez egy jó minőségű lemezjátszó megszorongathat egy cd lemezt akár.
(#) szamóca válasza Petyaa hozzászólására (») Jún 28, 2016 / 1
 
Nem akarok én az analóg digitál vitába belekeveredni, mindkettőnek létjogosultsága van, aki ezt nem látja be, az magára vessen, csak azt próbálom megfogalmazni, hogy nem mindig a technológiát kell elmarasztalni, legtöbb esetben emberi (anyagi) okokra vezethető vissza a minőség. Egyébként Pécsen, azt hiszem még mindig van egy KFT, aki meglévő alkatrészekből épít, javít STM sorozatú stúdiómagnókat. Tehát csak használják még valakik. Vannak akiknek otthon is van ilyenjük, itt a faluba is pl. de egy komplett szoba van neki berendezve hanghordozókkal műsorforrásokkal. Ehhez azért már kell egy kis fanatizmus.
(#) Norberto válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Én egyébként a felvétel dinamikáját szoktam kevesellni, de nagyon. Abban kéne dobbantaniuk a mikrofongyártóknak.

Hogy miből érezhető ez? Ha meghallgat az ember egy valódi élőzenés produkciót, és aztán meghallgatja ugyanazt eredeti vagy bármilyen másolt CD-ről, mindezt ugyanazokon a hangdobozokon. Pl. egy-egy koncert után van ilyesmire példa.

Legtöbbször gyalázatos és hallgathatatlan a lemezről szóló anyag, az élőhöz képest.
(#) gernerakos hozzászólása Jún 28, 2016 / 3
 
Üdv!
Néhány hete írtam itt, hogy szombatonként Hatvanban dolgozok egy gőzmozdony felújításán. Nos, kijelenthetem, hogy így 19 hét után elkészültünk! Nagy munka volt, de véghezvittük, nagyjából tízen voltunk, akik rendszeresen megjelentek, dolgoztak. Ezen a héten, Szombaton 10:30-tól lesz az átadó a mozdonynál, de ha valakit jobban érdekel, akkor írok részletes infókat, addig is ITT találtok több infót.
(#) Buvarruha válasza Norberto hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Ez nem a mikrofonok miatt van és még csak nem is a technika hibája, hanem a célközönségé, mert szándéosan így csinálják (dinamika kompresszió), hogy minél hangosabb legyen, mert az kell a népnek...
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2016
(#) Action2K válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Ugyan ezt fogalmaztam meg tegnap, csak valahogy nem jött le nektek.
Következő: »»   2603 / 3584
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem