Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
(Mivel nem nagy házról van szó), valószínű, diszperziós kültéri falfestéket fogok venni. Utóbbit lehet ásványi színezővel színezni, hogy ne fakuljon ki?
Egyébként 50-100 éve mivel festették/színezték általában a házakat kívülről? A régi házak kevésbé fakultak ki, és sok épület még ma is elég jól néz ki, (eltekintve a vakolat omladozásától itt-ott) pedig felújítás nemigen volt.
Na hagyjuk már az indiaiakat, lehet, hogy csak racionalizálni akarják azt, hogy inkább éhen döglenek a szent teheneik között, de nem vágják le őket...
Könnyen meglehet, hogy ez van a dolog mögött és a brit tudósok közismerten hiteles kutatási eredményeihez fogható csak. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a magyar népi műveltségben is használták ezt az anyagot.
Itt olvasható egyébként az indiai vonatkozása: Bővebben: Link
Nálunk esik az eső. Felettünk tiszta kék az ég, távolabb néhány hófehér felhőcske, látóhatár alján sötétebb felhősödés. Eddig azt hittem felhő nélkül nem fogok megázni, most sikerült.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a neve annak zöld színű kockás munkalapnak? Szoktam látni a képek között cm, mm beosztásút. Én eddig meg voltam nélküle de az anyósomnak kellene egy a kézimunkázáshoz. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Köszi Szépen!
Ez lesz a nyerő MS-A4 Méretezett asztali alátét
Sziasztok!
Vett rész közületek valaki mostanában autóklímás képzésen? Mióta az új hatóság van. István
Sziasztok.
Nem akartam a "Ki mit épített"-be berakni mert nem elektronika. Remélem elfér itt. Kamionos vagyok és rengeteg stafni fa kerül "kidobásra", de amit csak tudok, megmentek... Újrahasznosítottam azokat amik nem férnek be a kazánba.
Jó sörözést! Egyébként a kazánba minden befér.
Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat.
A tető nádból lesz, csak arra még várnom kell míg elszárad a közeli patakparton. Addig két OSB tábla is megteszi...
Gondolkoztam rajta, hogy az idei találkozóra egy mezei gitárcuccot kellene vinni a versenyre egyetlen módosítással: a hangszóró elé vezérelt motor lapátokkal és kész is a vibrato.
A következő lépés az lesz, hogy a hangszórót forgatod meg, és feltalálod a Leslie effektet.
( )
Sziasztok!
Ötleteket kérnék. Szeretnék egy vékony, kör alakú tárgyat fúróba befogni. Kb. olyasmi vastagsága van mint egy 5ft-osnak és kb. akkora átmérője van mint egy 200ft-osnak. Fontos szempont lenne, hogy mindkét oldalát szeretném egyenletesre csiszolni, így csak olyan rögzítés jöhet szóba ami nem hagy nyomot az anyagon, és lyukat sem tudok fúrni belé. Minden ötletet szívesen veszek.
Próbálom, de egyszerűen nem tudom értelmezni amit írsz. Hogy lehet valaminek olyan vastagsága mint egy 5 forintosnak, de olyan átmérője, mint egy kétszázasnak?
Hát hogy? Így. Van egy tárgy ami olyan vastag kb. mint egy ötforintos, de olyan széles mint egy kétszázas. Mintha egy ötforintost tartanál a kezedben de olyan széles mint egy kétszázas.
Gafly: aluminium Szerk: itt egy minta: Bővebben: Link Kb. élőben is ilyen, csak nincs olyan narancssárga cucc rajta. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2016
Nem kell ahhoz fúróba fogni. Egy satuba, vagy kézben is jó, csak a polírozó szerszám forogjon.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2016
Szia!
Szerintem olyasmi megoldás kellene Neked amit a gyémánt vagy drágakő csiszolók is alkalmaznak. Egy "bot" végére szurok vagy gyanta labdacsot ragasztasz és abba olvasztod bele a munkadarabot. A csiszolás idejére szépen megtartja majd egyszerűen leolvasztod leoldod róla.
Ez jó ötlet. Lehet annyit módosítok rajta, hogy melegragasztót kenek rá, azt elég egyszerű leszedni.
zolika60: sajnos nincs polírozóm, csiszoló szalaggal fogom csinálni. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2016
Csiszoló szalaggal nem fogod kifényesíteni, házi trükk a farmeranyag és fogrém esetleg.
A fúróba fogjál rongykorongot és már van is polírozód. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |