Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Commodore 64 perifériák
Témaindító: hadnagyakos, idő: Jún 10, 2008
Témakörök:
Hát ez nagyon jó!
Éppen most ástam elő a C64-et a Floppyt és a monitort. Sajnos a videókábelem nincs meg egyenlőre...
Szia, azóta újfent keresgéltem, atmel elég húzós bele bár vannak olcsóbb helyek. Illetve a "kék" csatlakozót nem találtam meg belföldön. Ezt építette valaki? Tudom kész tehát igen, de az nem azt jelenti hogy egy jól működő verzió
Szia Sanyesz!
Tudnál valami más formátumot menteni a fileokból, mert én nem tudom megnyitni őket. Köszi, Tamás
Hello!
Ilyen lenne az a "kék" csatlakozó ?
Szia igen, nem vagyok érzékeny a színre, a fekete is megteszi
Szia, ez azt jelenti hogy tudod a beszerzési forrását a csatlakozónak?
Azt hiszem a hét folyamán összerakom a kapcsolást.
Volt itt egy fórum társunk, aki Ebay-ról rendelt és 300Ft-ba jött ki darabja, csak többet kell rendelni és el kell adni a maradékot. A c64 user porthoz akartam csatlakozót venni, de egy cégnél csak 10pólúsú vagy 18-as van. A 64-es 12 pólusú. Kérdeztem tudnának e 12 pólusút beszerezni, mondták persze, csak rendeljek meg 1000db-ot és 300Ft/db. Mondtam kösz nem, veszek 18ast és kivágom a közepéről a felesleget, aztán összecsiszolom és összeragasztom.
A hqelektronika webshopban lehet rendelni csatakozót. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2016
Szeretném megkérdezni hogy esetleg - ha eljutok odáig - az eprom égetésben tud-e valaki segíteni? Nincs még égetőm.
Ha helyben nem találsz senkit, postázással megoldható.
A "turbós" olvasás (nagy vonalakban elmondva) úgy működik, hogy először automatikusan induló loader töltődik be, amely átveszi az ROM-ban tárolt kazettás beolvasó rutin szerepét: azonnal visszakapcsolja a lejátszást, és miközben szinkronizál illetve blokkokat olvas, hardver szinten váltogatja a háttérszínt (keretszínt?), a detektált bitek ütemében. Mivel a VIC chip azonnal reagál, álló v ugráló csíkozásnak látszik.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
Elfelejtettem megköszönni a linket, bocs!
Szerintem beszéljük meg a dolgot - itt, vagy privátban?
Sziasztok
Valaki gondolkodott már azon, hogy hogyan lehetne egy 1541 emulációt mondjuk egy PIC-kel és SD kártyval megoldani? Mondjuk egy LCD-n nyomógombokkal vagy USB-ről kiválasztanám, hogy melyik floppy disc-et akarom írni/olvasni, az emuláció ettől kezdve pedig pont úgy viselkedik, mint a 1541. Emlékeim szerint voltak olyan játékok is, amik trükközgettek a 1541-gyel, talán szektoronként írtak/olvstak megkerülve a 1541 alap-operációs rendszerét.
Szia! Persze sokan gondolkodtak már ezen. SD2IEC a neve. Google sok találatot ad.
De itt egy működő kipróbált verzió.
Köszönöm
Ez speciell ugyan ATMEGA-ra készült, én PIC-párti vagyok de ez benne a kihívás De mindenképpen köszönet az információért, biztos találok valamit. A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2016
Igaz, hogy ez AVR-es. PIC-es verziót nem is láttam még szerintem.
Átnézem azért a link gyűjteményem. Küldök majd weboldalt is ahonnan játékot is tudsz letölteni.
Abból a szempontból szerencsés vagy, hogy az SD2IEC nyílt forráskódú, ott van minden benne, csak át kell ültetni PIC-re.
Egy készülőben lévő periféria C16 és társaihoz!
Ez is Atmega alapú. Egyelőre a mérete miatt csak "lepedőnek" hívom. Jaaa... és az LCD vezérlő az Microchip gyártmány. Csak nem vesznek össze, mostmár... A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2016
Sziasztok!
Ez alapján építettem meg a kapcsolást: Bővebben: Link MA készülök életemben először avr-t írni, 644p, kezdő vagyok, jól értem először úgy programozta fel hogy a belső oszcillátort használta a kapcsolás, utána úgy hogy a külsőt? Ha jól sejtem azért, mert ha valami nem ok, utána már külső órajelet akarna használni, és annélkül nem lehetne programozni? Elnézést a kezdő kérdésekért, köszönöm előre is!
Igen, járhatsz úgy. Ebben a cikkben van rá egy egyszerű, olcsó megoldás: Segéd órajel generátor
Sziasztok!
Meg építettem a kapcsolást, megy szépeny, jó pár játék nem megy, nem tudom ez normális e. Ki milyen firmware-val próbálta már?
A legfrissebb firm. 2016.májusi azt hiszem.
Jó pár játék nem fog menni, amik saját turbót használnak, illetve a scene demók sem, mert azok is saját betöltőt alkalmaznak. Annak ellenére hogy az SD2IEC a legegyszerűbb 1541-es emuláció, még nem a legtökéletesebb.
Köszönöm a választ, még annyit hogy az sd kártyáról történő firmware frissítésről mit kell tudnom? Csinálta itt már valaki?
Persze! Letöltöd a frissítést, átnevezed sd2iec.bin-re, felmásolod SD kártyára. bármi lehet ezen felül az sd kártyán, de természetesen csak egy sd2iec.bin legyen. Behelyezed a készülékedbe és bekapcsolod. Ha a bootloader felismeri, hogy újabb verziójú, mint ami benne van akkor lecseréli és ezt gyors ledvibrálás jelzi. Természetesen nem szabad megszakítani a folyamatot. Ha kész akkor már többet nem veszi figyelembe ha rajta marad is a fájl az sd kártyán.
Köszönöm, érdemes a legfrissebbet feltenni? Sok dolognál nem mindig a legújabb a legjobb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |