Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   763 / 1170
(#) AMD válasza vision61 hozzászólására (») Okt 3, 2016 /

Gondolom a három ér a fázis-nulla-védőföld. De akkor miképp volt rákötve mondjuk egy nyitásérzékelő? A fázist szakította volna meg és a lapos elemről riasztott. Vagy csak fázis-nulla és a harmadik az érzékelő.
Mondjuk ez csak puszta kíváncsiság. Úgy kaptam, hogy majd kezdek vele valamit. Hát riasztó központ biztos nem lesz belőle. Bontását tervezem, a dobozát akarom felhasználni.
Látom közben bővítetted a hozzászólásod.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
(#) vision61 válasza AMD hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

A bekötést neked kell megfejteni.
Az időreléknek van külön indítóbemenete (ami nincs galvanikusan leválasztva a tápfeszültségről, tehát ha 220 V-osak, akkor csak óvatosan), állandóan feszültség alatt lehetnek. A transzformátorból ítélve lehetnek akár 24 V-osak is a GIF relék.
A jobb felső sarokban egy végállás kapcsoló, nyomógomb van? Elvileg az indíthatta a rendszert. A bal alsó GIF kissé ki van "herélve", az időzítést jelző LED-t kivezették valahová.
Ezek már lassan muzeális készülékek. Találsz bennük néhány CMOS IC-t, 1-1 relét.
(#) Pixi válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Csatoltam fel két képet, hátha segít. A pozitív ágban van a hibás ellenállás. Zárlatot nem találtam benne.
(#) Buvarruha válasza Pixi hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Ez nem az áramfigyelő ellenállása, viszont az nem látszik a rajzolatból, hogy mi is lehet az pontosan.

Az a baj ilyen mélységig nem vagyok benne a témában, de az tuti hogy a teljes elektronika azon át kapta meg a tápot. Akkor lehet csak mint biztosíték volt beépítve amit a víz kicsapott, mert mikor belefolyt, akkor készenlétiben volt. Ha más nem majd bepróbálok egy ellenállás cserét és meglátom lesz-e újabb füst!
(#) Buvarruha válasza Pixi hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Ebben mindíg megy a táp, nincs benne külön készenlét, tehát az igazából mindegy is, hogy ki- vagy be volt kapcsolva. Ha nem találsz más rövidzáras alkatrészt, akkor cseréld ki az ellenállást és kiderül. Azért én előtte adnék a primer pufferre 30-40V-ot labortáppal mondjuk.

Hát sajna nem nagyon van labortápom, így marad az éles teszt. Aztán majd kiderül. Köszönöm a segtíséget.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Okt 4, 2016 /

Sziasztok,
A napokban kezembe került a képeken látható készülék.
Feltehetően kamionos fesz. átalakitó 24-ről 12-re.
Csak kissé zavar az a sok kivezetés.
Ha a 24 voltos részre adok villanyt, nem történik semmi.
Valaki esetleg találkozott már ilyen készülékkel és esetleg tudja hogyan lehet elindítani?
Érdekes lehet a vezérlése ha 4 IC is dolgozik benne.
(#) Travolta válasza Pixi hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

A tesztet egy soros izzón keresztül végezd, akkor nem lesz csatt meg füst.
(#) Travolta válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Google a barátod.
(#) lelkes amatőr válasza Travolta hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Kössz, ezeket én is láttam, de nem derült ki nekem a bekötés. Nincs kamionom, nélküle szeretném valahogy életre kelteni.
(#) AMD válasza vision61 hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Már szétbontottam.
A jobb felső sarokban csak egy kulcsos kapcsoló van.
Igen, 24V-os relék. Hogy mi indíthatta arra nem jöttem rá. Végül is mindegy.
Kipróbáltam a reléket, kettő aránylag jó. A harmadik sokkal késöbb kapcsol ki. Az egyiknek belenéztem a lelki világába. Nos meglepődtem, én bimetálos működésre számítottam.
(#) granpa válasza Pixi hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

Üzeminél kisebb feszültséget adhatsz rá akármilyen (páka) trafóról, egy Graetz-cel.
(#) Pixi válasza granpa hozzászólására (») Okt 5, 2016 /

15 voltos tápom van, meg 19 voltos noti táp ami még talán akad. Jelenség mi kell legyen?
(#) granpa válasza Pixi hozzászólására (») Okt 6, 2016 /

Semmi különös: meg kell "mozgatni" a kondit. Ha zárlatos, az ebből is kiderül. Feszültségosztóval is előállíthatsz a hálózatinál kisebb (vagy a kondi üzemijénél) feszt. 230 V-os pákád van?
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2016
(#) Pixi válasza granpa hozzászólására (») Okt 6, 2016 /

Mivel csak hobbi nekem az ilyen, így egy sima hőfokszabályozós fahrenheit pákám van, és egy forró levegős forrasztóm. Eggyikből sem nyerhető ki 12-24V. Na majd laptop töltővel rápróbálok.
(#) manyizoli hozzászólása Okt 6, 2016 /

Sziasztok, valaki nem tudna egy adatlapot linkelni az alábbi eszközről CCE7101 LUMINO gyártmány elvileg, és nem HCPL7101, köszönöm előre is a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2016
(#) AMD hozzászólása Okt 8, 2016 /

Sziasztok!
Megint én. Tud valaki bekötési rajzot ehhez az alapműszerhez? 2*15 lába van. A neten nem találok semmi információt róla. Az idősebb szakik biztos ismerik.
Előre is köszönöm!
(#) JOJO hozzászólása Okt 8, 2016 /

Tiszteletem szeretnék a képen látható trafó bekötése hogyan müködik
(#) vargaf válasza JOJO hozzászólására (») Okt 8, 2016 /

Hány kivezetése van, mit mértél közöttük ellenállásmérővel? Ha Te is csinálnál valamit, könnyebb lenne segíteni. Helyetted nem tudunk mérni. A kép gyenge minőségű.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2016
(#) rascal válasza AMD hozzászólására (») Okt 8, 2016 /

5V egyen feszültségről megy, ez a képen látszik az adattábláról. Pont a csati lóg le a képről, de azért annyi ott is látszik, hogy néhány kivezetésen forrasztás nyomok látszanak, a legtöbb meg mintha teljesen tiszta lenne. Szerintem szedd szét és kukkants bele. Odabent szerintem már látszani fog, hogy melyik a táp (és mi a helyes polaritása), melyik a mérőbemenet. Ha nem, akkor rakj fel még képeket.
(#) AMD válasza rascal hozzászólására (») Okt 9, 2016 /

Szia!
Szétszedtem de nem lettem okosabb. Két oldalas nyák jó pár IC-vel. (Elfelejtettem fényképet csinálni a belsejéről). Viszont találtam egy másikat aminek a csatlakozóján nyák is van feszültség stabilizátorokkal. Nos arról sikerült megfejteni a bekötését. Még a tizedespontot akarom odébb vinni.
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2016

DSC_5982.JPG

(#) rascal válasza AMD hozzászólására (») Okt 9, 2016 /

Jól néz ki! Ha szerencséd van jumperrel, vagy hasonló módon lehet állítani.

Nincs benne jumper, se átkötés vagy ónpaca. Próbálgattam hátul a csatlakozónál de semmi.
Ha minden kötél szakad akkor variálok a függőleges panelen amin a kijelzők vannak. Úgyis bele akarok nyúlni, mert a + jelet ki akarom iktatni. Egy kisebb labortápba szánom ahol erre nincs szükség.

Nem teljesen tudatosan, de nálam úgy jött ki a labortáp műszereinek a bekötése, hogy az áramot fordított polaritással méri és így nem csak a kapcsoló állásából, hanem az előjel meglétéből is látom a műszer üzemmódját.

Én jobban szeretem ha egyszerre mutatja a feszültséget és az áramot. Így nem kell kapcsolgatni. Mivel kettő van belőle így nem tervezem kapcsolgatósra. Bár nagyon jó dolog az előjeles üzemmód kijelzés. Gondolom a kimeneti negatív lett a panelmérő GND és ezért mér a söntön negatív feszültséget.

Kettős labortápom van, két műszer van benne, ezért a 4 paraméterből egyszerre csak (tetszőleges) kettőt láthatok. Valami ilyesmi oka volt, de örültem, amikor rájöttem.

Értem.
(#) pompidu hozzászólása Okt 11, 2016 /

Sziasztok!
Egy gyors kérdés, ha egy relére 5A/15A 220V~ van irva akkor a terhelhetősége 5 vagy 15A ? Egy 1500w os fűtő testet szeretnék vele kapcsolni ami 230v nál számításaim szerint 6,5A vesz fel.
(#) rascal válasza pompidu hozzászólására (») Okt 11, 2016 /

A kisebb áram egyenáramra szokott vonatkozni, mert kikapcsoláskor ív képződhet, ami rongálja az érintkezőket. Váltakozófeszültségnél az áram századmásodpercenként nulla, ezért magától hamar megszűnik, így ott kevésbé okoz gondot.
Következő: »»   763 / 1170
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem