Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2650 / 3584
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 9, 2016 / 2
 
De legalább meg tudja mérni a villamos hosszát.
(#) voodoo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 9, 2016 /
 
Rendben, köszönöm a válaszod! Akkor ezt így én már nem tudom megoldani, most egy fűtési szezont kibírok, jövőre szerintem radiátorcsere is lesz. Néztem nem is annyira drágák, közepesen nagy méretű is elég lesz.
(#) Norberto válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 9, 2016 / 2
 
Ez az egész, előzőeknél mindig-mindig jobb oktatás - folyamatos fejlődés - kihasználás egy olyan megállíthatatlannak tűnő körfolyamat, spirál, amivel már a hallgatókat is bevonják a nagyvilág rohanásába, a kényszeres halálba, hogy márpedig akár vért izzadva is az emberiséget kell szolgálni, és csúcson pörögni mindenkinek, mindenhol 100 %-osan megfelelni, mert különben...

Én egy higgadt, megfontolt, tartalmas és értelmes élettel értek egyet, nem azzal, amikor mindenkinek robot módjára meg van mondva, hogy kisapám, neked márpedig kényszeresen és erőltetetten nagyon kiművelt XY-ként kell egész életedet leélned, mert csak úgy lehetsz boldog és juthatsz előre. Az egyetemeken ezt sulykolják, nem az igazán felhasználható tudás átadását, és úgy látom, a tanuláselmélet átadása is kezd csődbe menni.

Én nem vagyok ennyire elektronikai, kvantumtechnikai (sem semmilyen) fanatikus és elfogult.

Természetesen az pl. nem jó, ha pl. egy munkahelyen csak téblábolnak az emberek, és senkinek semmi dolga, és semmihez sem ért, viszont én emellett nem várok el irreális dolgokat sem az ismerőseimtől, sem a munkatársaimtól, főnökeimtől, beosztottaimtól, sem senkitől, hogy ilyen kvantumfizikai számításokat végezzen éjjel-nappal, vagy járjon ki 5 egyetemet élete során, mert különben nem fogom őt emberszámba venni.

Egy ember egész más dolgok miatt is képes értékes lenni a maga valójában, nem csak attól, ha 6 diff. egyenletet egymásba tud rendezni, mert rohadtul nagy koponya. De mellette emberileg ugyanúgy lehet egy kalap lócitrom, vagy orrát fennhordó elmebeteg, erre is van számos példa.

Nem túl van így is fejlődve, illetve előrerohanva az emberiség? Nem kéne lassan már egy kicsit inkább visszavenni a kényszeres technikai előrerohanást? Én inkább ezt a vonalat pártolom, pártolnám.
(#) szikorapéter válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 9, 2016 /
 
Tudsz adni egy átmérőt esetleg és az elejéről egy képet? Akkor meg tudom neked mondani.
(#) pucuka válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2016 /
 
Egyébként egyetértek a vídeóban látott tanárral. A diáknak módszert, kulcsot, szerszámot kell adni a kezébe, esetleg példán megmutatni hogyan működik. Ennek készség szinten működnie kell, ezek az alapok. Halászni kell megtanítani, nem halat adni, ez a jó módszer. Ha ezt valaki jól elsajátítja, nem lesz többé gondja, egy ismeretlen probléma megoldásával. Ha ez megvan, akár elfelejtheti azt, hogy hogyan is jött ki, a hosszadalmas levezetéseket, de ha gondja van vele, és tényleg a kályhától akar elindulni, akár elő is szedheti a tanultakat, és újra meggyőzheti magát. Hova is jutnánk, ha mindíg a kályhától kéne indulni?
A rohanás pedig a verseny sajátja. Aki gyorsabb a (akár a képzelt) igények kielégítésében, nagyobbat kaszál, jobban élhet. (és henceghet a környezetének a szerzeményeivel, lehetőségeivel)
(#) voodoo válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2016 /
 
Amit írtál azzal teljes mértékben egyet értek. Mostanság mindenki nagyon rágyúrt erre az ilyen-olyan egyetemre, de kérdezném hogy tényleg akkora befektetés van mögötte, mint amekkora hangja van ennek az egésznek? Az én meglátásom szerint ugyan az a hétköznapi, az élethez általánosságba véve semmihez nem értő, töltelék lesz az a valaki, mint előtte. A munkaadók nyavajognak, hogy nincs szakember meg hiány van, szerintem meg nekik nagy az elvárásuk. Nézek álláshirdetéseket, és sokszor elgondolkozom azon, hogy amit leírnak minimum elvárást, nem sül le a pofájukról a bőr. Külön szakirányú felsőfokú végzettség, felsőfokú angol, min 3-5 év tapasztalat közeli munkahely saját autó.... pf. Ja és mind ezért kapsz 150-170 nettót. De nem baj, mindig lesz új, vidékről Pestre költözött koleszban, vagy közös szoba megosztós albérletben lakó, egyetemista, akinek kényszerhelyzetére támaszkodva tudnak alkalmazni és nem fektetnének bele pár tíz ezer Forintot a munkabérébe ahhoz, hogy eszébe ne jusson külföldre megpattanni fél éven belül. Aztán megy a hajcsárolás, minden reggel Team5 hogy szedjétek össze magatokat, ez meg az így nem lesz jó, hétről hétre mindig lesz újjabb szigorítások, nagyobb elvárások. Aztán meg látod, hogy a vezetőség egész nap csak a bejáratnál cigizget, automatás kávéval a kezükben az élet oly nehéz dolgairól filozofálnak.
(#) Norberto válasza pucuka hozzászólására (») Okt 9, 2016 /
 
Értem, amit mondasz.

Viszont az ellenpéldám a "mai világból": manapság 10-ből max. 2 tanár az, aki érti is, amiről évtizedekig beszél. Miből lehet ezt kiszűrni?

1. a tanítás módszertanáról,

2. ha a diák visszakérdez, mert nem érti, akkor 3-féle módon tudja elmagyarázni azt, amiről épp szó van, mert a saját nyelvére át tudja formálni bármikor a tudást, és más-más módokon a hallgatóságnak átadni

3. hogy egy tanár milyen hangerővel és modorral ad elő, az nem áll összefüggésben az általa átadott tudás minőségével
(#) voodoo válasza pucuka hozzászólására (») Okt 9, 2016 /
 
Azért szerintem Te is tudod, hogy nem feltételenül így van. Kell hozzá szerencse is, ha vallásosan akarom megfogalmazni akkor mondhatjuk áldásnak. Csomó olyan jólétű ember van aki pusztán azért van ott ahol, mert jókor volt jó helyen, vagyis az Isten rá mosolygott. Nem az Ő teljesítménye tette naggyá. Az is számít, hogy ki milyen családból kukázza fel magát. Ugyanis sokkal több az okos, tehetséges ember köztünk, csak nem derül ki, mert épp egy operátori sormunkát végez valami nyugati gyamartmultinál létminimumért, illetve sok a mondvacsinált valaki, akit okosnak meg tehetségesnek könyvel el a társadalom, de a valóságban ez az állítás nemigazán állja meg a helyét. Bár mondjuk a kapitalista rendszerben aligha kérdés, hogy valóban értesz-e ahoz amit épp csinálsz vagy csak bemagoltad azt a négy mozdulatot amire megtanított a rendszer, és sajnos tényleg úgy van, ha nem ébredsz fel egy ötletre elég korán akkor mások megcsinálják helyetted (vagy betöltik az állást).
De tényleg megkérdenék egykét tehetős, gazdag embert egy dugóban mikor piros a lámpa, mert úgy vettem észre, hogy csomó gazdag ember van az országba, miközben a divat órabér nettó 500Ft de a luxusterepjárók korszakát éljük, és bekopognék az ablakon megkérdezném tőle: hogy tényleg azért tartasz itt mert Te hozzám képest hogy tudtál mégis tízszer annyi pénzt kaszálni, ráadásul nem időszakosan, hanem hosszú távon? Biztos rengeteget tanult. Nem feltételnül rabolt, hanem egyszerűen apu meg anyu berakta a cégéhez vagy a párja szülei segítettek, így ez mellett meg már persze hogy lazáskodni lehet, beíratkozik egy egyetemre hogy na jólvan ne mondják már azt hogy nincs semmim. Tehát neki már nem kell befektetnie, meg kockáztatnia hogy na vajon mégis mihez kezdjen az életébe? Ismerek jó pár ilyen embert. Én meg hiába is pörögnék, 24 órából 25 öt dolgozhatnék, nem jutnék húdenagyon a közelébe se.
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2016
(#) nagym6 válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2016 /
 
Idézet:
„Nem túl van így is fejlődve, illetve előrerohanva az emberiség? Nem kéne lassan már egy kicsit inkább visszavenni a kényszeres technikai előrerohanást? Én inkább ezt a vonalat pártolom, pártolnám.”

Abszolút egyetértek. Sajnos a mai világ egy értékrendű, csak a teljesítmény számít, többet, mégtöbbet, annál is sokkal többet teljesíteni. Embertelen, hogy ez általános iskolában kezdődik, idegbeteg, sablonos gondolkodású gyerekeket "gyárt" az iskola, akikből jó automata lesz, minél kevesebb önálló gondolatokkal.
(#) Ge Lee válasza pjg hozzászólására (») Okt 9, 2016 /
 
Ha jól tudom csak 20ezer az a 40, de mindegy is. A lényeg, hogy ismerek személyesen ötöt, egyik sem dolgozik informatikusként mert nem tudtak elhelyezkedni. Akkor honnan hiányzik az a 20000? Viszont ismerek olyat is aki félig meddig akként dolgozik, és azért nem kapja meg az ahhoz tartozó pluszt a fizetésére, mert papíron nincs meg a végzettsége. A szerelőnek inkább műszerésznek kell lenni, hogy értsen is valamit hozzá.
(#) Ge Lee válasza Norberto hozzászólására (») Okt 9, 2016 /
 
Nyilván így van, de manapság olyan elvárások vannak egy adott beosztás betöltésére, hogy nem egyszerű neki megfelelni. Ha úgy állsz hozzá szóba sem állnak veled, vagy hamar kívül találod magad, és csak az jut előre aki folyamatosan képzi magát, stb, stb.

Előadás. A tanárok zöme nem tud tanítani. Hiába az övé a tudás, képtelen azt továbbadni, és csak a nagyon jó fejű gyerek érti meg amit gyorsan ledarál, hogy haladjon az anyaggal. Most már arra nevelik a gyereket, hogy ne is legyen képes a saját fejével gondolkodni, a saját szavait használni, mert akkor még talán megérti hogy miről van szó.

A rohanást én már pár éve abbahagytam, durva szóhasználattal élve akkor dolgozom amikor akarok, meg annyit amennyit akarok, és nem a munkahelyen élem le az életem. De aki alkalmazásban áll valahol, az ezt nem teheti meg. Egy volt kollégám a munkás évei alatt tanult, majd úgy döntött hogy a fizetéséből nem él meg, így keresett és talált egy mérnöki állást ahol kezdő fizetésként ígértek neki 400 bruttót. Néhány nappal később beszéltem vele, már nem nyilatkozott olyan optimistán mint előtte, mert rájött hogy annyi pénzért már kell is csinálni valamit.
(#) jani1987 hozzászólása Okt 9, 2016 /
 
Ha azt mondom Vidi Rita (aki ismeri) akkor sejthetitek mire gondolok.
(#) Norberto válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 9, 2016 /
 
Idézet:
„mert rájött hogy annyi pénzért már kell is csinálni valamit”


Itt zárul az ördögi kör.
(#) Stewe válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
A 7,62×39-es vaklőszert gondolm felismerted.
A két középső valószínűleg kisméretű páncéltörő gránát, hogy éles, vagy lőtéri változat, ebből a nézetből eldönthetetlen, mindenképpen békén kell hagyni, és tűzszerészt kell hívni, ahol ugyanis egy volt, ott több is lehet... az egész területet át fogják vizsgálni, neked se lenne jó, ha azért szenderülnél jobblétre, mert valahol tüzet raktál, és nem tudod mi van két centire a föld alatt....
(#) Szárnyas válasza Stewe hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
Idézet:
„Elvileg honvédségi területen vagyok”


Ezt a dolgot sem árt nem figyelmen kívül hagyni.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2016
(#) Stewe válasza Szárnyas hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
A robbanószerrel visszaélés törvényi tényállását többféleképpen is megvalósíthatod, ez nem helyrajzi kérdés.

a) engedély nélkül készít, megszerez, tart, forgalomba hoz, vagy a tartásukra nem jogosult személynek átad,
b) engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít,
bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt üzletszerűen vagy bűnszövetségben követik el.
(3) Aki robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélésre irányuló előkészületet követ el, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaélés bűncselekményét bárki elkövetheti. A bűncselekmény elkövetési magatartásai a következők:
– készítés,
– megszerzés,
– tartás,
– forgalomba hozatal,
– tartásra nem jogosult személynek átadás,
– engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve az ország területére behozatal, kivitel, átszállítás.

A bűncselekmény csak szándékosan követhető el. A bűncselekmény kiemelt társadalomra veszélyességét az is mutatja, hogy az előkészület is büntetendő.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2016
(#) kiborg hozzászólása Okt 10, 2016 /
 
Sziasztok!

pgmxcorp fórumtársunk e-mailos vagy még jobb lenne ha a telefonos elérhetőségét tudja valaki?
Ha igen, kérem ne tartsa magában, dobozt készíttetnék vele.
Várom privátba az infót.

Üdv Kiborg
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2016
(#) Kari55 válasza kiborg hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
Szia, szerintem Tőle kérdezd meg.
(#) kiborg válasza Kari55 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
Szia!

Köszi ötletet, ha fel tudnám vele venni a kapcsolatot,akkor nem is lenne probléma megkérdezni tőle.
De mivel ide benézett és ő maga válaszolt, ezért megoldottnak tekintem az ügyet.
A moderátor akár törölheti is,ha akarja.
Kiborg
(#) Szárnyas válasza Stewe hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
Arra céloztam, hogy ha honvédségi területen találta a lőszereket, oda elvileg be sem szabadna menni. Legalábbis itt a lakhelyem közelébe található, ilyen területre tiltó tábla hívja fel a figyelmet, hogy belépni és ott tartózkodni tilos. Gondolom a tűzszerészek rákérdeznének, mit is keresett ő ott.
(#) erdgab hozzászólása Okt 10, 2016 /
 
Tiszteletem Uraim!
Úgy adódott,hogy tömítenem kellene néhány gépalkatrészt,melyek olaj és főleg benzin hatásainak lesznek kitéve huzamosan,lényeges lenne a megbízható tömítés.Kérdésem a hozzáértőkhöz az lenne,hogy alkalmas lenne e ez a termék ilyen célra?Az írás szerint olaj és hő álló,de vajon a benzint is bírja?
Köszönettel venném a véleményeket vagy esetleges más javaslatokat,egy ilyen tubussal bőségesen elég lenne számomra.
(#) Sam Seed válasza erdgab hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
Először annak kellene utánajárni a "benzint" miből készitik.
(#) Robin2 válasza erdgab hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
Bővebben: Link
Töltsd le az adatlapját, de szerintem nem benzinálló.
(#) jani1987 válasza Szárnyas hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
Turistáskodtam, mert azt a dombot mindenképp meg akartam mászni. Ők meg minek hagyják szétszórva? Miért nekem kell megtalálni?
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2016
(#) pjg válasza Robin2 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
A benzint egy szóval sem említi.
(#) Szárnyas válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
Igazad van, ha nem volt körbekerítve a terület és semmilyen tiltó tábla nem hívta fel a figyelmet hogy illetéktelen területen jársz. De akkor honnan tudod, hogy honvédségi területre tévedtetek?
(#) Robin2 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
Vigyázni kell, mert nagy huligánok ezek a katona népségek. Kijelőlnek egy területet, kitáblázzák, lődöznek ottan, aztán nem szedik össze maguk után. Szegény turista meg kerülgesse. Én a helyedbe egy szatyorba visszavittem volna nekik, hogy ezt ott felejtették tiszturak.
(#) Sam Seed válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
Ha a szennyviztározókhoz túristázkodnál, ott másféle lövegeket is találnál.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2016
(#) Robin2 válasza Sam Seed hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
Maradj már, biztos azon a dombon volt a legtöbb pikácsú
(#) trickentrack hozzászólása Okt 10, 2016 /
 
Üdv!

Remélem ezért nem kapok megint egy szép felkijáltójelet, mivel nem találtam ehhez jobban passzoló topicot.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani valami elektrós Youtube csatornát ahol vannak érdekességek,jó ötletek? Elsősorban Magyar csatornák lennének a legjobbak, de külföldi is jöhet!

Előre is köszönöm!
Következő: »»   2650 / 3584
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem