Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma

Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   41 / 45
(#) Iso85 hozzászólása Márc 5, 2016 /

Üdv!
Van egy régi Canon BJC-250-es nyomtatóm, már elég rég óta nem használtam. Most megint akartam, de bekapcsoláskor pittyen egyet és folyamatosan villog zölden a Led. Mi lehet vele?
(#) Ircsi52 hozzászólása Ápr 2, 2016 /

Sziasztok!

Canon pixma mx 320 tipusú nyomtatóm van és most kiírt egy 5200as hibakódót. Tudna nekem valaki segíteni?

Köszönöm
Ircsi
(#) HA1DUQ hozzászólása Ápr 4, 2016 /

Sziasztok!

Van egy Canon MX 715 ös multifunkciós gépem a normál feketét nem nyomtatja fotó nyomtatás jó
a Fej vadi új a patronok szintén .
ötleteket kérnék.
eset leg valakinek szerviz doksija?
(#) Cinca válasza HA1DUQ hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

szia,
ha a fej vadi új, akkor a régi tönkrement? Mi volt a hiba? Ha a régi egy kis égéslukkal a barna fóliában búcsúzott el, akkor meglehet, hogy az átégés pillanatában rövidre zárta a panelt és a vezérlés elszállt.
Ha a régi fej nyomtatott feketét, akkor az új fej is lehet hibás. ( sokszor az "új" fej egy kinában megtisztított és originálnak kinéző fóliába beheggesztett használt fej) Attól függ hol vetted.
a másik lehetőség, hogy a patron nem jó, fólia beleolvadt a levegőcsatornába, nincs rendesen letépve...
Ha semmi se segít, akkor állítsd át a nyomtatómenűben a papírt normálról magasfelbontásúra. Úgy a kis fotó patronnal fogja a szöveget nyomtatni
(#) HA1DUQ válasza Cinca hozzászólására (») Ápr 20, 2016 / 1

Kösz az ötletet
Előző fej 400 as hibakod fejhiba de nyomtatott feketén.
A mostani németból vett (de kitudja hol gyártott) leirás szerint origi gyári 30 ropiért.
Az ötletedet már én is használom.
De ha valaki tud valami ötletet jelezze.
Köszönöm

- Moderátor -
A mondatkezdő nagybetűk, nem tartoznak a luxuscikkek közé, kérlek használd. Köszönjük, mindenki nevében.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2016
(#) geniusmax hozzászólása Máj 6, 2016 /

Sziasztok! kis segítségre lenne szükségem egy canon mp550 multi nyomtató B200 hibát írt ki, nyomtatófej kilett tisztítva, patroncsere megtörtént de nem lett változás. Sajnos sikerült service módba tenni a nyomtatót és most nem lehet bekapcsolni, van valami lehetőség az üzembe helyezésre?
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2016
(#) bbarna válasza geniusmax hozzászólására (») Máj 7, 2016 /

A B200-as hiba a fej "elhasználódása"(tervezett elavulás) miatt van. Állítólag a fej- és vezérlő panel csere gyógyítja, de megéri e?
(#) janes1975 hozzászólása Jún 11, 2016 / 1

B200 hiba fej zárlat-ra utal!Kb 2 év idö limit van a fej ben tapasztalat!. és ha sokat próbálgatod akkor a vez panel is zárlatos lesz! és be sem kapcsol többé.
Én így csináltam meg a fejeket. 1 kép a színek kiosztása! 2. ha zárlatban van igy kell kimérni, dioda mérés ben! A zárlatos-t le kell ragasztani és hiba mentesen elindul a nyomtató. Ha szerencsétek van csak a fekete megy el zárlatban és utánna fotó nyomtatás tökéletes. Vagy fordítva.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
(#) tiborkovacsdr hozzászólása Aug 25, 2016 /

Canon IP3600 nyomtatóm jelzi, hogy a hulladéktinta tartály meg fog telni. Ez azt jelenti, hogy néhány nap múlva meg fog állni! Nagyon fontos, hogy működjön! Mit tegyek? Hogy kell lenulláznom a számlálóját?
(#) Buttom hozzászólása Aug 30, 2016 /

Sziasztok! Canon ip7250-es nyomtató hulladéktinta tartálya megtelt. Nincs valakinek ötlete, hogy lehetne megszüntetni a problémát úgy, hogy ne kelljen szervizbe vinni? Ehhez kérnék segítséget. Előre is köszönöm.
(#) bbb válasza tiborkovacsdr hozzászólására (») Aug 30, 2016 /

Az ip szériákhoz guglival találtok segítséget, ami vagy működik, vagy nem. Nekem viszont egy MG4550-el gyűlt meg a bajom ugyanígy... Kitakarítottam a "tartályt" (ami egy szivacs), majd pár héttel később végleg megállt. Sajnos a szoftveres megoldások, meg a hardveres nyomkodd a gombokat dolgok nem jöttek össze vele.
(#) Cinca válasza bbb hozzászólására (») Szept 5, 2016 /

Sziasztok,
A modernebb nyomtatóknál már nem lehet semmit gombnyomásokkal csinálni. Hozzatok le az internetről service programot, (most ne kérdezd melyiket, mert egy jó ideje nem foglalkoztam vele) azzal lehet megcsinálni. Gombnyomásokkal service mode-ba tenni, USB összeköt, és a programmal a felsorolt USB listából az összekötött portot kiválasztani és pl egy fúvókateszt vagy tisztítási paranccsal tesztelni, hogy felismeri-e a nyomtatót vagy nem. Van vagy 3-4 program, (V2000, V3400....) azokat kell kipróbálni. Ha van összeköttetés, akkor tudod törölni a hulladéktinta számlálóját, míg benne van az ember, egy EEPROM oldalt kinyomtatva jobb leellenőrizni. Ha 000,0% áll, akkor sikerült.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2016
(#) racska1974 hozzászólása Szept 6, 2016 /

Sziasztok!

Egy canon ip pixma 4200 nyomtatóm van. Festékcsere után a nyomtatott képeken egy bástya / várfal szerű nyomtatási hiba jelent meg. Lásd kép.
Mi lehet az oka és hogyan lehet orvosolni.

Köszönöttel.
(#) zsoltee0001 válasza racska1974 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Szia
Nem vagyok tintasugaras nyomtatók szakértője, de első körbe a (a nevét nem tudom) azt a szalagot amiről a fejbe lévő jeladók veszik a pozíciót, tistítanám le, azon a részen előfordulhat koszolódás.
Üdv
(#) racska1974 hozzászólása Szept 7, 2016 /

Szia,

sajnos nem írtam bele, de a tisztításon már túl vagyok.
Nem lehet ez mechanikai vagy szoftveres hiba, mert csak a lap szélén meg az x. sorban jelnik meg és festék csere előtt nem volt.
(#) cztamas hozzászólása Szept 9, 2016 /

Üdv Mindenkinek!
Elég ritka és jó nagy batár nyomtatóm van egy Pixma IX7000.
Soha nem volt vele gond, viszont most ömlik belőle a tinta (a nagyobbik fekete szerintem) a papír mellé le a tálcára. Tökéletesen nyomtat jelenleg is színeset, feketét mindent.
Rengeteget ment már, de mindig gyári patron volt benne.
5 éves garanciával vettem, most 5.5 éves persze.

Olvastam külföldi oldalakon hogy van valami "fölös tinta tárolója" ami megtelhet???

Hátha valaki járt már hasonlóan és tudja a megoldást.
A nyomtatóm munkaeszköz így ha drága a szervíze akkor inkább veszek egy másik A3-ast mert hétfőn már muszáj nyomtatnom A3-as térképeket. Ha könnyedén, kis barkácsolással javítani tudom akkor szívesen fogadom az ötleteket.
Előre is Köszönöm!!!
Jó hétvégét mindenkinek!
(#) Cinca válasza cztamas hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Szia,
kis barkácsolással nem fog menni, mert szét kell szedned az egész burkolatot. Ha megtelt volna, akkor leállna az adott hibakóddal. Az is jön nemsokára, ha mint mondod, rengeteget ment. Egy idő után canon átvezette a tisztítóegység egyik csövét középre, hogy ne az összes tinta egy helyre menjen. A fekete viszont pigmentes és vagy eldugítja a csövet, akkor valahol kispriccel, vagy ott a filcen mint a gyurma felhalmozódik, és egy idő után mindenhová kenődik.
Ezt ki kell takarítani, a házat és a csöveket elmosni, új filceket bele, service modusban nullázni a számlálót, és megy újabb 5 évet. Ha a patronod folyik, azaz a fejből csöpög a papírra, akkor a patron tintakamráján van egy luk, és átfolyik a tinta akadálytalanul a fejen. (esetleg újratöltött és nem lett a luk lezárva).
Ha rongálás nélkül szét tudod szedni, akkor látni fogod, honnan jön a tinta.
üdv
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2016
(#) Cinca válasza racska1974 hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

szia,
szerintem is a fej mögötti szalag a ludas. Ezen az átlátszó vonalkázott szalagon lehet egy kis szilikonzsír folt is, ami ugyancsak átlátszó, de megtöri a fényt és a zavart okozza. A lap szélén azért keletkezik a jelenség, mert a fej oda vissza nyomtat és hol jobbra ugorja át a koszos részt, hol balra és ezért nem egyformák a sorok hossza. Patroncsere alatt ha a fej tartója ide oda lett mozgatva, kipréselhetett egy kis zsírt, vagy tintafolt lett rajta. Kikapcsolt állapotban ha a fej oldalt van, nézz be elemlámpával kb oda, ahol a hiba a papíron keletkezik (középre) Valami puha, nem karcoló dologgal óvatosan tisztítsd meg. Vatta pad, vagy jobb minőségű konyhai papír törlő. Semmi oldószer max alkohol.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2016
(#) nagym6 hozzászólása Szept 26, 2016 /

Sziasztok.
Canon iP4500 nyomtatóm " 6A00 " hibaüzenettel megállt. Előtte kattogó hang jött belőle. Itt találtam jó infót, balra tolom ütközésig fejet, kitörlöm hulladéktinta tetején kis edényt, úgy néz ki, jó lett (szétszedett állapot).
Nem tudom, nem kellene a hulladék tintát eltávolítani? Vagy ez egy szivacsra megy, ami megszárad?
Köszi.
(#) Cinca válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 3, 2016 / 1

Szia,
a hulladék tinta hibajelentése 5b00 lenne. Ez valami mechanikus dolog. Ha a fejet eltolod oldalra, azt nézd meg egy ceruza végével, hogy ezek a kis tálcák mozognak-e szabadon, vagy beakadtak. Néha segít gyengéden lenyomni, ha a hátfalba akadt. Egy idő után a ragacsos tinta fékezi a szánkót, ami nem tud időben hátracsúszni, így a tintalehúzó szilikon lapka még ott van, mikor a tálcák már felfelé jönnek.
Lehet még a papírbehúzó is blokkolva, de a legjobb lenne a narancs színű villogást pontosan leolvasni. Az talán pontosítja a dolgot.
Üdv
(#) lupko hozzászólása Okt 22, 2016 /

Sziasztok!
Canon pixma 190 nyomtató E27-es hibakódot jelzett. A tinta absorbert kitisztítottam, de továbbra is jelzi a hibakódot. Nem sikerül resetelnem. Van ötletetek hogyan kellene?
(#) lupko válasza lupko hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Sikerült megoldani szoftveresen
(#) MBmann hozzászólása Okt 27, 2016 /

Sziasztok. Van egy Canon IP4600-as nyomtatóm, amely 7,5 éves, és eddig hibamentesen szolgált. A gyárilag hozzá kapott első 5-ös szett Canon patronokon kívül csak utángyártott patronokkal használtam. A tintaszint figyelést kikapcsoltam, illetve reseteltem, onnantól kezdve az utángyártott patronokra mindig az eredeti chipeket szereltem át. Használatát átlagosnak, vagy az alattinak mondanám, volt úgy hogy hónapokig nem használtam, volt hogy napi szinten, tökéletesen megbízható volt, több hónapos állás után bekapcsolva is hibamentesen tette a dolgát.

A múlt héten egy nyomtatásra való felkészüléskor B200 szolgáltatáshiba hibaüzenettel állt meg, a szokásos 10 narancs villogás, majd szünet, ezt ismételte. Párszor újraindítottam, pihentettem nem segített. Meleg vízben kiáztattam a fejet, amin amúgy semmi égés, vagy hiba nem látszik. Visszatettem ugyanaz a B200 hiba. Két nappal később bekapcsoltam, újfent elkezdett nyomtatni, szoftveres fúvóka tisztítás után, hibátlanul működött tovább. Egy hétig. Tegnap ugyanezt a B200 hibát dobta, és nem hajlandó nyomtatni.

Érdekessége, hogyha bekapcsolom, és kinyitom a fedelét, akkor kiviszi a fejet patroncsere pozícióba. Ha nyomtatni akarok, akkor egyből kiáll hibával, és a fejet se viszi középre, ha kinyotom a fedelet.

Szerintetek hogy tudnám megmenteni a nyomtatót? Érdemes fejcserével próbálkozni e-bay-ről? Úgy tűnik, hogy a vezérlő panelt nem tette még tönkre a fej. Nem szívesen vennék másik nyomtatót, ezzel minden szempontból elégedett vagyok. Olcsó hozzá a patron, és szépen nyomtat az utángyártottal is.
Köszi, üdv: MBmann
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2016
(#) eyess válasza MBmann hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

A fedél felnyitásakor vagy egy mikro kapcsoló , vagy egy optó kapu szokott vezérelni.Ezt kellene megkeresni , hogy hol található , és megnézni neme sérült e vagy KH s.

Az fedél érzékelő mikrokapcsoló jó. Ellenőriztem. Igazából azt kellene kizárnom, hogy a fej a rossz-e. Ha kiveszem a fejet a nyomtatóból, akkor elvan nélküle, bekapcsol, villog a sárga 4-5 ször, és ha nyomtatni akarok, akkor keresi a fejet egy hibaüzenettel.

janes1975 hozzászólásában lévő képek alapján először leragasztottam a 2-es kép szerinti érintkezőket, visszaraktam a fejet patronok nélkül a nyomtatóba, semmi változás, 10-szer villan. Majd leragasztottam a 3-as kép szerinti érzékelőket, visszaraktam a fejet, láss csodát, már csak 3 szor villan a narancssárga, és ha nyomtatni akarok, akkor kiírja, hogy tegyem be a patronokat, ha nyomtatni akarok.

Beleraktam a patronokat, és már úgy tesz mintha nyomtatna, ha feketére van állítva, akkor sajnos üresen jön ki a papír. Színesre állítva már nyomtat is, de a feketét sehogysem keveri ki, csak a piros-sárga-kék színeket. Se kis, se nagy felbontással sem.

Szerintetek így kijelenthető, hogy a fej rossz, és a nyomtató maga jó?
(#) MBmann hozzászólása Nov 9, 2016 /

Megrendeltem a nyomtatófejet e-bayről. Olyat választottam, amelyik vákuumcsomagolásban volt a képen. Rekord gyorsasággal, 6 nap alatt megjött kínából, valóban vákuumcsomagolásban volt, ugyanolyanban, mint anno az eredeti gyári fej. Beraktam, és tökéletesen működik.
(#) nagym6 válasza Cinca hozzászólására (») Nov 9, 2016 /

Köszi a választ, most néztem csak ide. Azóta is jó a nyomtató, a "balra tolom ütközésig fejet" módon lett jó.
A hulladéktinta része jól működik, a tintalehúzó lapka, és a tálcák is.
(#) MBmann hozzászólása Nov 27, 2016 /

Egy bontatlan, vákuumcsomagolásban lévő nyomtatófej szerintetek meddig használható fel? Arra gondoltam, hogy veszek még egyet tartaléknak, hátha később már nem lesz elérhető. Köszi
(#) nyikszi2 hozzászólása Dec 20, 2016 /

Sziasztok
Van egy három éves Canon MG 5350-es nyomtatóm.
Elejétől fogva tölthető patronnal használtam. Tegnapelőtt kinyomtattam pár képeslapot, aztán kifogyott a tinta. Tegnap feltöltöttem, de jött egy hibaüzenet a "6A81"-as (ami már nem egyszer előfordult). Orvosoltam, úgy ahogy eddig, mégpedig amit youtube-on találtam videót, az alapján a jobb oldalt a nyomtatófej alatt lenyomtam azt a kis valamit és ment tovább minden. Próbáltam nyomtatni később, a fej mozgott a gépben, a papír is olyan lassan ment át, mintha nyomtatás történne, de üres volt a lap, többször is próbáltam, szöveggel, képpel.
A nyomtató hibát nem írt ki, patronokban van tinta bőven, elvégeztem a fúvóka tisztítást is több alkalommal, de semmi nem változott.
Van valami ami segítene? Valaki Budapesten aki ért hozzá? Gondolom Canon szerviz nem foglalkozna vele, hiszen nem eredeti tintát használok.
Következő: »»   41 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem