Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Timer1 16 bites időzítőt, hogyan kell konfigurálni assemblyben? Atmega128-at használok és egy 1 másodperces megszakítást szeretnék vele létrehozni. Így konfigurálom, de sajnos valami miatt nem működik:
Segítségeteket előre is köszönöm!
Szia!
Milyen órajel mellett szeretnél 1 másodperces megszakítást generálni? Illetve csak megszakítást akarsz, vagy kimeneti lábhoz tartozó állapotváltozást is? Én a timert csak a legvégén indítom, mikor már mindent beállítottam hozzá. Nem szimuláltam le, de nálam így nézne ki körülbelül a kód, 8MHz-es órajel, 256-os előosztó esetén, ha csak interruptra van szükségem.
Nem működik.
![]()
Rendben van. Ha a jövőhéten jutol valamire, akkor kérlek írd meg.
Nincs késő... én most fogtam neki SD-kártyázni az Arduinoval. ![]()
Köszönöm a gyors választ!
Nekem is 8 MHz-es az órajelem és csak megszakításra kell. Holnap ki is próbálom, hogy ebben a formációban működik-e.
rolandgw, köszönöm a választ!
Időközben felraktam, de folyton azt írja, Cannot execute empty custom programming tool command. anélkül nem működik. Ezt miért követeli?
Ezzel mit szerettél volna beállítani? Azért is kérdeztem, hogy megszakítás generáláson kívül van-e más igény? Bár úgy olvasom, hogy nincs. ![]()
Nem futottam bele, csak tipp: ez rendben van az eszközkezelőben?
Ugyan ezt látom én is ott.
Lehet a Tools\External Tools nál lesz egy hibás beállítás, de nem értem miért nem lehet üresen hagyni, ill. mit kellene oda beállítsak? Betettem egy dummy.cmd file-t aminek semmi hatása azzal sem lett jobb, csak gondoltam kipróbálom. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Ja ez a komparálási szinthez kellett volna, hogy az időzítő értéke törlődjön, ha eléri a komparálási szintet. Ha esetleg nem lenne pontosan 1 másodperc a megszakítás, akkor komparálási szintet állítanék és azt figyelném.
Tiszta telepítés, vagy hagytad a 6-ot is? Az external tools alaphelyzetben üres. Dude volt/van beállítva?
Hagytam a hatost is.
Igen alaphelyzetben üres. Ettől függetlenül hibát dob. Dude az mi? A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Tiszta telepítés ajánlott, a 6-os projekteket mentsd valahova a biztonság kedvéért.
Bővebben: Link AvrDude
Leszedek mindent és megismétlem.
Előre is köszönöm a segítséget!
64 byte? Pontosan melyik AVR-rol van szo?
A Jungo-t is leszedted előzőleg a programok közül? Az egy külön tétel. Mikor jön a hibaüzenet, szimulátor indításnál? Esetleg próbáld meg ezt feltelepíteni.
Hali
Azt nem. Akkor jön ha lépésenként szeretném futtatni a programot, Alt-F5, F10 v. F11 Leszedjek ismét mindent (Jungo-t is) és akkor meggyógyul? Jungo-t hogy lehet leszedni? Nem látom az uninstallert. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
Itt szimulátor van beállítva?
Debug menü, legutolsó, Properties. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
Az utolsó a project properties oda a custom programming tool, de nincs más opció.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
Megvan miért van ott csak egy, mert a device a CAN-es Atmea chip volt. (AT90CAn128)
Azonban ha kicserélem sima Atmega128 ra akkor "Please select a connected tool and interface and try again" üzenetet kapom
A studiból tettem fel a fotót. Jungo probléma lesz, vagy olyan AVR típust választottál, amit nem támogat a szimulátor. Próbáld meg újratelepíteni a Jungo-t.
Megpróbálom.
De szerintem AT90CAn128 at kellene hogy támogassa.
Megtalálod a pdf táblázatban, D (debug) oszlopban.
Köszönöm a segítséget!
Tökéletesen működik. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |