Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sokan keresnek olyan alkatrészeket, amelyeket az Eagle gyári adatbázisa nem tartalmaz. Itt található egy amerikai weboldal, amelyen több, mint 25 millió alkatrész közül válogathatunk és tölthetünk le, nem csak az EAGLE programhoz:
www.snapeda.com
Tessék, ha tudtam volna akkor nem szerkeztettem volna egyet sem.
![]()
Ezt felteszem a téma felső, sárga sávjába.
Örülök, hogy tetszik.
Az Eaglehez és az Altiumhoz készítettek egy plugint is, amely az alábbi leírás szerinti telepítést követően a tervezőprogramból indítható (a többi támogatott tervezőprogramhoz készülőben van): Eagle plugin A telepítés leírása itt található (lejjebb kell görgetni, majdnem az oldal aljáig): FAQ A leírása (kattintsatok a FAQ -ra, az egyes hivatkozások ott lesznek elérhetőek): Idézet: „SnapEDA Plugin for Eagle Beta How do I Install SnapEDA Plugin for Eagle? 1. Download Eagle (if necessary): http://www.cadsoftusa.com/download-eagle/ 2. Upon launching Eagle, you’ll see the Control Panel. Open Scripts > Eagle.scr and add the following line to the MENU area in both the BRD and SCH sections: '[snapeda.png] SnapEDA : Run snapeda.ulp;'\ 3. In the ulp folder in the Eagle application directory, save the snapeda.ulp file (latest version available here: SnapEDA-Eagle-Plugin.zip 4. Also save the json.inc file (attached) into the ulp folder 5. In the bin folder, add the snapeda.png icon from Downloaded folder. You should now be able to open a board or schematic file and see the SnapEDA icon in your toolbar. ” Ezzel a pluginnal közvetlenül az EAGLE-ből indítható az alkatrészkeresés, nem kell az internetböngészőben megnyitni a weboldalukat. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2017
Moderátornak:
Idézet: „Ezt felteszem a téma felső, sárga sávjába.” OK, ha gondolod, a pluginról szóló hozzászólásomat is belinkelheted a sárga sávba.
Tényleg jópofa oldal, rengeteg alkatrésszel, de pl. az NXK-32 tokozást kapásból nem találtam meg benne, így azért én nem jelenteném ki, hogy nem szerkesztgetek még sajátot
![]()
A tokozás szerinti keresésnél zárójelben van, hogy Beta. Később biztos beleteszik azt is, amit kerestél. Próbáld meg konkrét alkatrészként keresni.
Egyébként azt írják, 25 millió feletti az adatbázisuk, szerintem több száz millió különböző alkatrészt gyárthatnak a világon - mindig és mindenhol lesz valami, ami hiányzik. ![]()
Még hozzátenném, ahogy írják (ha jól értem), az ingyenes felhasználóknak havonta egy alkatrészt ingyen elkészítenek (az előfizetőknek többet):
Idézet: „ What happens if I can't find the CAD part I'm looking for? If the CAD part you need is not yet available on SnapEDA, you can request it. With the Basic plan, you can request one free part per month, however we cannot guarantee delivery time. With the Premium version, we guarantee delivery before by the next business day. ”
Ez tök jó! Próbaképp rákerestem egy halom alkatrészre és a tapasztalat az, hogy túlnyomó részt jellemzően az alkatrészeknek csak a tokozása van fenn, a szimbóluma nem. Ami mondjuk egy száz lábú mikrovezérlőnél sajnos nem ér semmit. Az alkatrész megrajzolása ezeknél a legidőigényesebb.
Amúgy a szándék dicséretes és jó néhány alkatrész valóban meg van benne.
Ha letöltöd, akkor sincs meg a szimbólum, vagy csak a weboldalukon nem látszódik a szimbólum ablakban?
Szívesen fogadják a visszajelzést. ![]()
Utánanéztem egy kicsit, és ha az Eagle-ből indítható pluginban keresel, ott megmutatja, az adott alkatrészhez megvan-e a szimbólum, tokozás és adatlap. Valóban nincs meg minden alkatrészhez mindhárom, de szerintem amihez megvan, az is nagy segítség.
Igen... gyakran szembesültem e dologgal, hogy a felhasználandó alkatrész készletekből gyakran kellett készíteni alkatrésztokozást, beültetési sémát.
Panel trafók, HAGY tipusú ferritek, hűtőbordák, rellék, nagyfrekis smd (C) trimmerek stb.
Félre értés ne essék, tetszik az elgondolás, hogy hatalmas alkatrészbázist bocsátanak a rendelkezésünkre. Csak azt mondtam, hogy nem minden van meg
![]() ![]() Persze olyan dologra kerestem rá, amit már rég megrajzoltam magamnak, mert most hirtelen nem volt olyan, ami hiányozna, de érdekelt a lap...
Ha egy alkatrésznél a PAD mérete autora van állítva, akkor mitől függ a tényleges mérete?
A Tervezési szabályok - Restring -nél lehet beállítani, vagy valahol máshol? Ha a Restringnél akkor mit befolyásol a min, a max, és a %-os érték, valamint a Diameter checkbox? Mondjuk van 10db egyforma tranzisztorom, de az egyiknél kisebbre akarom venni a pad-ok méretét, mert át akarok vinni ott egy vezetősávot, de a többi maradjon nagyobb, azt hogy lehet megoldani? A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
Idézet: „de a többi maradjon nagyobb” Rajzolsz kisebb pad-el alkatrészt, bár a tervezésnek kellene alakulni az alkatrészekhez.
Idézet: „Ha a Restringnél akkor mit befolyásol a min, a max, és a %-os érték, valamint a Diameter checkbox?” Ha autora van állítva a pad mérete, akkor a furattól függ, hogy mekkora lesz. Például ha jól emlékszem, az alapbeállítások 10mil, 25% és 20mil. Ez azt jelenti, hogy a furat körül elhelyezkedő gyűrű "szélessége" a furat átmérőjének a 25%-a lesz, és 10 és 20mil között kell lennie. (pl. 24 miles furat esetén a gyűrű szélessége 6 mil lenne, de 10 van beállítva minimumnak, úgyhogy a végső pad mérete 10+10+24 lesz)
Sziasztok!
Adott egy több száz alkatrészt tartalmazó kétoldalas PCB, amelyen az alkatrész pozíciók össze vissza vannak. Arra gondolok, hogy R1 az egyik sarokban, R2 a közepén, R3 a másik sarokban. Olyan megoldást keresek, amivel az alkatrészeket pl a bal alsó sarokból kiindulva elkedni szépen egyesével növelni, tehát átnevezi, hogy beültetéskor sokkal könnyebb legyen megtalálni! Talált már valaki erre a problémára megoldást?
Nem kell messze menni.
renumber.ulp a program könyvtárában
Szerintem ez így nem lesz jó - az ulp a kapcsolási rajzot számozza át, viszont ha jól értem, ő a nyákon szeretné.
Szerintem ez igy pont jó " cmd-renumber.ulp " ez a pontos neve
Amire te gondolsz az a renumber-sheet A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2017
Igen, a renumber-sheetre gondoltam, a másikat az előbb nem vettem észre. Akkor nincs gond.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2017
Igen, körben meg is lett. Köszönöm! Egy napnyi melóval kevesebb!
Sziasztok!
A kapcsolási rajzot mentés után "Microsoft Schedule+alkalmazás" fájl típusnak írja nem sch-nak ha külön mappába teszem. Társítással megnyitható de zavaró. Mi okozhatja és hogyan javítható?
Ez a Windows hülyesége. Azt hiszem, a Vezérlőpultban lehet beállítani az egyes fájltípusok alapértelmezett hozzárendelését. Total Commanderben is meg lehet csinálni.
Az Autodesk megvette az Eagle-t, a Cadsoft weboldala már nem is létezik.
Bővebben: Link
Az még hagyján, de kvázi megszüntették a megvehető szoftver licenszeket. Innentől minden licensz időkorlátos és --részben-- internethez kötött lesz. Már várom hogy jöjjön egy bizonyos valaki és elmagyarázza miért jó ez nekünk...
Sziasztok. Olyan problémám lenne az eagle 7.6.0 x64 verzióval hogy amikor át akarok helyezni egy alkatrészt akkor leáll. Nincs esetleg ötletetek erre?
Előre is köszönöm.
Nem csak az Eagle-t, az egész Cadsoftot vette meg. A múlt héten kiadták az új, immár Autodesk Eagle 8-at, ami már nem szerepel a volt Cadsoft FTP szerverén.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |