Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektromos kapásjelző
Témaindító: hohohorgász, idő: Nov 28, 2006
Témakörök:
Köszi. Elég hasznos kis videó. De nem szeretnék egy használható hagyományos jelzőt áttalalítani. Inkább újban gondolkozok, ha nem nagy macera. Egyébként kíváncsi lennék a szenzor nevére amit beépített a " mókus". Esetleg típus?
Köszi
Kicsit belekavarodott valaki, a helyes link ez.
Köszi, hogy javítottál. Eddig nekem fel se tünt.
Szerintem az egy higany kapcsoló. A harcsázáshoz sajnálod botot-orsót-zsinórt is? Nem értelek, veszel-szerzel egy fentebb említett jelzőt vagy ha van akkor a hármas-négyes szettből átalakítasz egyet és még távvevős is marad. Pár ezerből megúszod. A horgászatra áldozni kell, mert csak úgy tudsz eredményes lenni.
Köszi szépen. Ha nem lesz más ötlet, csak ez marad.
Sziasztok!prologic nevezetű kapásjelzőszettem van,amiből az egyik energiafelvétele eléggé megnőtt. Sorba eszi az elemeket. Lenne ötletetek a hiba okára? Gyantaréteggel van védve az esőtől és párától.
- Fénykép a belsejéről.
- Az elemek típusa. - Eddig mennyi ideig ment az x típusú elemmel és most meddig megy az y típusúval.
Üdv.
Érdeklődnék, meg oldható-e egy Energofish E-Sential táv jezős kapásjelzőn, hogy jelzéskor csak 1-et csippanjon ne 4-5-öt. Mellékelek 2 képet amin látszik a belseje. Köszönöm előre is a segítséget! Üdv.:ripso7
Üdv!
Tovább kutatva a kapcsolást és az"M" ponton mért feszültség a hangjelzés végén lecsökken az itt található kondenzátor lehet esetleg a megoldás. A riasztás hatására 19 lábról érkező jel magas szintet ad amely továbbhaladva az itt lévő IC-n át bekapcsolja a tranzisztort és az pedig a hangkimenetet. A kódoló IC adatlapján nem találtam a 19 láb csak +-ot ad ki vagy lezár testre is -sajnos ekkor nem lehet a kondenzátor időzítő. Az 5v-os stabilizátor melletti tranzisztor funkcióját még nem fejtettem meg . A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016
Üdv!
Hát az a baj, hogy ennyire nem értek hozzá :/ De ha volna konkrét dolog hogy mit kell hova forrasztani valamit kötni akkor azt meg tudom csinálni, de azt hogy mi mikor mit csinál, hát az sajnos nekem már magas :/ Azért köszönöm szépen,hogy így bele ástad magad a témába! Valami fejlemény van szívesen várom! Köszönöm! Üdv.:ripso7
Sziasztok!
Kaptam két elektromos kapásjelzőt, az egyszerűbb változatot. Csak két gombosak. Lehetne e utólag egy érzékenység kapcsolót (akár fixre állítva a késleltetést) beépíteni?
Hello! Szerinted tudja valaki ez alapján, miről van szó?
Inkább arra voltam kíváncsi, hogy egyáltalán lehet e/van e realitása ilyesminek. Érdemes e? Persze kell a típusa (ha van), vagy valami azonosító, vagy legalább a belsejéről készült fotó.
Persze, itt mindenki ismeri a világ összes forgalomba került kapásjelzőjét fejből és azt, is tudja, hogy amit te vettél az hogyan van megoldva és már mondják is, hogy lehet átalakítani...
Ebben kérek segítséget a hozzáértőktől!Hely volna egy utólag beépített mikró tolókapcsolónak.
Erről az eszközről van szó: az IC EM78P153SN A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
Hello! Ezzel nem tudsz mit kezdeni. A nyomógombos hangerő és hangszín állításból látszik, hogy valami cél mikrokontroller van benne. Annak programját pedig nem lehet módisítani.
Ez olyan mint a Trabant, úgy jó ahogy van..
Sziasztok.
Egyik munkatársam elektromos kapásjelzőjét kéne kicsit „felturbózni”. Egy rádiófrekvenciás adó-vevő egységgel kéne kiegészítenem. A linkelt képen szereplő egység épp jó lenne erre a célra. Az adó kapcsolási rajzán szereplő SW0-1-2-3 nyomógombokat kellene kiváltani valami kis elektronikára. A kapásjelző SWINGER kimenetelét használnám fel, egy optikai csatolóval (vagyis néggyel) és így a tápfeszültség leválasztás is meglenne. A kérdésem az lenne, hogyan tudom az optikai csatolóval és a „plusz elektronikával” a pozitív tápfeszültséget kapcsoltatni? Válaszokat lőre is köszönöm.
Ez a kapcsolás „életképes” lehet? Vélemények?
Hello! Jó lehet a kapcsolás, de nem árt ellenőrizni az adó áramfogyasztását, és a Swinger kimenet leadott feszültségét terhelhetőségét. Vagy is hogy mennyire tudja meghajtani az optp Led-et, aminek kb. 1,3V a küszöbfeszültsége.
Helló. A kapásjelző Swinger kimenete egy led-nyi árammal biztos terhelhető, mert egyes Swinger-ekben eleve van Led beépítve, vizuális hatás miatt. Az adó áramfelvétele adás közben 9,5mA.
De ahogyan szétszedtem az Adót a méréshez, tapasztaltam, hogy nem egyezik a kapcsolása az általam feltöltött rajzzal. A 12V elem pozitívját, sorosan egymás után egy Led-en és egy 6,2K ellenálláson keresztül kapják meg a nyomógombok (nem közvetlenül) és a 4db dióda és a 4db 2,7K ellenállás nincs a kapcsolásban. A 18-as láb is „valami tranzisztoron” keresztül kapja a tápfeszültséget. Kutatgatok a neten, hátha megtalálom e-verziójú kapcsolást. Majd jelentkezem.
Helló. Nos, megvan a kapcsolás, (mint kiderült PT2264 icé van benne).
A kérdésem maradt ugyanaz, a nyomógombokat hogy tudom kiváltani?
Hello! Optocsatolót itt tis használhatsz. kollektorát kell a VT1 bázisába kötni, és emitterét a 10k felé.
Elsőnek is, köszi a válaszokat. Így gondoltad?
A 10 lábon 0,2 Volttal kisebb a feszültség mikor az optoval zárom az áramkört, ez gondolom nem lesz befolyásoló tényező?
Mielőtt majd működőképessé nyilvánítod a kapcsolást, végezz hatótáv ellenőrzést! Sajnos az egyszerűbb adókat elhangolja, vagy más módon borzasztó kicsire csökkenti a hatótávjukat egy ilyen kivezetés...mindegy, hogy optós.
Hello! Igen így gondoltam. A 0,2V-nak itt nincs jelentősége. Amikor megnyomsz egy nyomógombot (vagy az opto) akkor a 10kohm-on keresztül kinyit a tranyó és tápot ad az áramkörnek. (A tranyó a tápot kapcsolja és közben VAGY kapuként is működik a tápra nézve.) A gomb megnyomása egyben a 10kohm-on a magas szintet hoz létre, ami infót ad a procinak, hogy melyik gomb lett megnyomva.
Sziasztok
A kérdésem az lenne, hogy a képen mellékelt kapásjelző hangereje csökkenthető valahogy? A hangerő fele lenne tökéletes... A választ előre is köszönöm
Hello! Mondjuk pont a hangkeltő eszköz nem látszik. De ha az nem egy önrezgő aktív piezo, akkor egy megfelelő értékű soros ellenállással az esetek többségében csökkenthető a hangerő. A helyes értéket persze kísérletezéssel lehet meg állapítani..
Szia. meg csináltam én is ugyanezzel az ado-vevő tipussal. Az adó rész nagyon egyszerüen megoldva :2.7 kohm ellenállással megy az optocsatolóra, az opto tranzisztora közvetlenül a mikrokapcsolora forrasztva. A vevőt jól túlvariáltam mert ISD hangrögzítőt kapcsolok vele és kapásnál előre rámondott szöveget nyom. Az egyiknél a ho-ho horgász zene - a másiknál : máv szignál és "figyelem kapás érkezett a kettes botra ,kérem a merítésnél vigyázni " Mindenki dobott egy hátast amikor először hallották. A hatótáv stabilan több mint 25 méter, bőven elég.
Piezós? Az pont nem látszik... Egyébként ez vajon, hogy működhet, ha a reed patronnak csak a hűlt helye van benne?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |