Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
SOK SIKERT!
![]()
Köszi!
![]() És még egy kérdésem volna! Ha 8 ohm-al terhelem és +/-52V a tápfesz, akkor mekkora biztosítékot érdemes a +/- tápágra rakni?
Hát szerintem egy olyan 4-5 A-es bisztit mind a két ágba nyugodtan tehetsz.
Jah és arra figyelj hogy a kimenetre 8Ohm-os hangfalnál kisseb impedanciájú hangfalat ne tegyél! (Mert a Fet-ek tönkremennek, sőt ha nincs hozzá védelem és tönkremennek a fet-ek akkor a kimenetre valamejik + vagy - egyen tápfesz kiül és akkor reszeltek a hangfalnak is. Védőáramkört tudok ajánlani ha érdekel.
Érdekelne!:yes:
Köszi !
Igen én is ezt építettem meg és nagyon jó kapcsolás!!!
Ezt is csak ajánlani tudom!!!! ![]() ![]() ![]()
Köszi szépen!
![]()
Sziasztok!
tudom hogy brutálisnak hangzik de 60Volt-os verzió hidalva? (nem magamnak lesz) ![]() építési ötletek? tanácsok? stb? És még azt kérdezném, hogy a fenti védőáramkör hány voltról üzemel és, hogy mi az a "U~"? előre is köszi
Hali.
Az u~ az a váltófeszt jelenti. A középmegcsapolásos trafódnak az egyik ága (nem a közepe az egyik ága). De lerajzoltam remélem kitudsz belőle menni. A koppanás gátló kapcsolásnak a +/- 60V már sok egy pár ellenállást ki kell benne cserélni meg egykét kondit és az fog menni. Jah belehet hidalni de nemsok értelmét látom mutatok inkább valamit. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ez Király Tibor újj kapcsolása a VF5 így 400 W-ot tud ha megduplázod a fetek számát akkor 1600W lessz a kimenő teljesítmény!! :vigyor2: :vigyor2: :vigyor2: :vigyor2:
A +U-t és a -U-t a rajzon fordítva rajzoltam csak véletlen ez ne tévesszen meg.
![]()
wow!
nemsemmi... ![]() ![]() köszi a help-et...
Ahogy nézem a rajzot, KD mester néhány ötlete is fellelhető benne
![]() (Ezzel nem akarom lekicsinyelni Király Tibor új alkotását. Sőt, örülök hogy vannak ilyen önzetlen szakemberek akik segitík a lelkes hangamatőröket saját fejlesztéseikkel.) Ezt a végfokot már nem otthoni ricsajozásra találták ki ![]() Üdv.
Az eredeti VF2 -ben azok a kis 22 mikros Yaego elkok, hany voltra vannak ?
Helló.
Azok a pici Yageo kondik 63V-osak és a lomex-nél pár forintba kerülnek. Köszönöm, már csak ez az adat hiányzott, hogy meglátogassam a Lomexet .
A zener miatt 12V az IC tápfesz, tehát a 16V-os kondik is jók hozzá.
Jók de abban szinte ugyan az a méret és az áruk is majdnem ugyan annyi.
![]()
Halihali
60 Voltos verzió 4 Ohmra? Nem lesz sok az áram a FET-eknek? Vagy valami más probléma? ![]() köszi
Ha 100 Hz alatt nem használod akkor 1 darabig bírni fogja, ha igen akkor hamar el fog halálozni. Szerintem.
Úgy gondolom 60V 4ohmra 3 pár Fet legalább kéne, hogy biztonságos legyen ahhoz meg 4. üdv.
oké, köszi
akkor marad 40 Voltos ![]()
Üdv
Ha én ebből az erősítőből 160W-ot akarok kiszedni 4 ohm-ra akkor milyen fetek kellenek? (mélyládához kell a strapabírás fontos ![]() Mekkora trafó kell hozzá?
Helló.
Egy pár üzivel ezelőtt írtam hogy van egy újabb kapcsolás azt nézd meg és nem kell bele 6 csak 4 Db fet a végére egyszerűen az utolsó kettőt elhagyod.
Szerintetek ha a 40V-os változatba 25V-os kondikat forrasztottam bele, nem fognak eldurranni? a 22µF-ek helyére (mert valamelyiken nem 12V, hanem 30V is eshet :-S )
Ha helyesen szerelted össze az áramkört, semmi gond nem lesz. Esetleges meghibásodás esetén durranhat el kondi, ezért az eshetőségért érdemes 50v fesztűrésű kondikat rakni bele.
![]()
Én még mindig nem tudtam összeszerelni a VF2 végfokjaimat, kedden érkezik a két pufferkondi meg még néhány apróság. Amúgy a panelek már készen vannak, a +/-60V- os verziót építettem meg! A hangszóróvédelem és a végfok nyákját KD mester készítette el nekem, aki egyébként a volt kollégám
![]()
Meg ezt a műszerdobozt rendeltem, ez volt a legdrágább alkatrész hozzá, 10.000Ft+ postaköltség!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |