Fórum témák
» Több friss téma |
Hát a gyártó nem tudom mit mond, a forgalmazók sok butaságot képesek. ) Viszont ha tényleg mélyebbről indul, akkor nincs meg az érzékenysége.
Meg kéne nézni az izzók egyenáramú ellenállását, aztánaz L-padot, és ha már mindkettőt ismered, akkor talán kiszámolható h. melyik izzó lesz a jó. Ellenállásból 20W-os bővel elég sztem (csak zárójelben: nekünk is van jónéhyán érték 20W-os sorból).
Nos igen . Én viszont arra támaszkodtam, hogy akik használták eddig, csak jót mondtak róluk, és van olyan eset is, ahol 2 éve hajtják diszkóba az ugyancsak fs-audio hangszórókkal szerelt hangfalakat, és eddig egy fikarcnyi probléma sem volt velük. És itt a fórumon is szintén dícsérik azért páran. Na hát én próbálok hinni ezeknek a dolgoknak. Remélem nem fogok csalódni bennük. Ha megmérnénk a hangszórókat, akkor arra kevés az esély, hogy ugyanazt kapnánk mint amit a forgalmazó ír le róla. De hát ahány gyártó, annyiféle mérési rendszer. Na visszatérve az L-padra ! Nekem bőven kellene tompítani a magasat, mert a keverőn egy jó 8dB-t vágok magasból, és középből kb egy 3 dB-t . És még így is elégedett vagyok a magashanggal. Megpróbálok 8 dB-t csillapítani a magason, sorba egy 4.7es és egy 0.47 ohmos párosítással, és párhuzamba pedig simán egy darab 4.7 ohmos ellenállás lenne. ezek ugye akkor 20 wattosak lesznek. Most jön a kérdés, hogy ezek után hova is kellene berakni az izzót ? Talán az L-pad után ? Veszek egy pár darabot, megpróbálom a 24 Voltosat. és hát akkor próba cseresznye alapon nézem hogy mennyire villannak fel hajtás közbe.
Ahány gyártó annyiféle mérési mód? Ez azért nem igaz, minden hangszórós mérésnek jól dokumentált és elérhető szabványrendszere van, aki nem követi az magára vessen. Legtöbbször nem a mérések az alapjai ezeknél a kínában gyártott hszeknél a közölt adatoknak, hanem a marketingesek gondolatai. Másrészt, ha én megmérem a T-S paramétekeket Sanghajban, majd hazahozom a hangszórót és újramérem, akkor mindkét esetben ugyanazt az eredményt kell kapnom, kivéve ha itthon tél van és egyik mérést -5 fokon az udvaron, másikat meg mondjuk egy jól fűtött szaunában végeztem.
Az L-padhoz is mérni kéne akkor lehetne biztosra menni. Impedanciát is! Mert a 4,7R x 4,7R nekem gyanús kicsit...
Őőő igazából arra gondoltam, hogy minden gyártónak más rendszeren keresztül van mérve az adott hangszóró. Tehát a mikrofon márkája, kábelek más erősítővel van hajtva mérés közbe ... Ez azért változtathat szerintem. Na hát sajnos a mérésre nincs sajnos lehetőségem Pláne nem egész hangfal mrésében. mivel darabonként 38 kg. És épp elég elcipelni a bulikba. Hangszórót mérni más téma. De ha jól tudom te Székesfehérvárott tartózkodsz, én meg 100-120 km-rel arrébb. Esetleg ha tudsz valami egyszerű módot itthoni mérésre... Amihez nem szükségesek olyan bonyolult dolgok... akkor szívesen várnék valami leírás félét, hogy hogyan is kellene azt.
itt nem 0,5dB-s különbslégekről van szó. Általában gyártótól függően 15-30-100%-os különbségekről. A rendszerek különbségei ekkora hibákat nem okoznak, T-S paraméterekben meg főleg nem. Nem fehérváron élek, kb én is 130km-re vagyok.
Értem már. Tehát itt annyira nem jönnek szóba a szórások. Mármint a mérő eszközök szórása. Szabad tudni hogy nagyjából merre laksz ? pest felé, vagy épp ellenkező irányba fehérvártól délre... ?
Hi!
Szép munka! Látszik hogy sokat dolgoztál velük, de a hangjukról még nem sokat írtál! Hol használod? Kültéren is kipróbáltad már, vagy csak szobában? Ha jól szólnak szívesen látunk hangfaltervet. üdv Frank
Köszönöm szépen ! Eddig egyetlen egy bulin vett részt, múlthét szombaton. Be lett rendesen járatva hála az égnek. 8 órán keresztül majdnem clip -ig hajtottam, 400 watt kimenővel, és még egy torz hangot sem hagyott el . Nagyon meg vagyok vele elégedve. A mélyhangja, az igazán ütős lett, sztem 40 Hzig lemegy bőven jól. érzékenysége szintén jó. úgy egy 65 nm-es termet hangosítottam vele, mélyláda nélkül, és nem nagyon lehetett beszélgetni belül a hangerőtől Arról ne is beszéljek, hogy az ablakokból kiugrasztotta a gittelést :o nyáron majd szabad téren is lesz buli valószínűleg, ilyen kerti party féleség. Majd meglátom ott is. Esetleg ha kevés a mély akkor valamit utánnapótolok, csak legyen pénzem ! Amugy ehhez mélynek egy Eminence sigma pro 18at gondoltam 150 literes bassrefi ládába 40 Hzre hangolva. és valami hídba köthető végfokkal meghajtani ezt, nagyjából 500 wattal 8 ohmon... Hangfaltervet majd megpróbálok rajzolni valahogy, vagy esetleg ha van valami olyan progi, amivel lehet szebben kivitelezni ezt, azt szívesen fogadom. egyébként be lettek kárpitozva a hangfalak, a képet mellékeltem.
üdv.: drótbicikli
Hi
Nah, így még szebbek! Épp a napokban gondolkodtam, hogy ki kellene próbálni egy Eminence Omega PRO 18-at. Kíváncsi vagyok, hogy megéri e azt a 200-250 eurót amit kérnek érte. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata ezekkel a hangszórókkal, írja le legyen szíves. üdv Frank
Én a thomannon néztem az Eminenceket. Speciel ez nagyon megfogott. Mind árba, mind tudásban :O http://www.thomann.de/gb/eminence_sigma_pro18_tieftoener.htm
De azon is gondolkodom, hogy nem elégedetlenkedek, és beérem egy Kappa 15 LF-el http://www.thomann.de/gb/prod_ali_2_AR_125631.html Mert igazából ezeknek is elég jó a mélye. De azon is elgondolkodtam, hogy veszek valami kis teljesítményű, de jó átvitelű hangszórót, ami megfelel valami kisebb fajta tölcsérbe. és akkor a szabadtéri mélyhang is meglesz, nagy szufla sem kell neki...
Azér ők is lódítanak picit a hangszórókról...
Hát így van, de ha az eminence egy bevállt hangszóró márka... és ezek talán nem kínába gyártódnak... szóval azért biztosabb lehet az ember a dolgába így. De a mai világba nem bízhat semmibe az ember. És akkor ne is vegyünk 1 hangszórót se, meg egyáltalán semmit, mert mindenben van egy kis csalás
Nem, attól még nem rossz hangszórók valóban, annyit nem hazudnak. Bizonyos célokra pl. kifejezetten jó némelyik (persze ez egy igen szűk felhasználási kört jelent), de pl. az eminence is gyárt szinte használhatatlan hszeket is, tehát nem a gyártó neve a meghatározó. Engem meg sosem érdekelt a név vagy a márka, illetve mások véleménye. Egyébként elég egyszerű, mérni kell csak, és kész.
Ui: és nem mindenütt jellemző a csalás... hja egyébként ha jól emlékszem, tavaly nyitott meg az eminence kínában egy új üzemet....
De akkor mit vegyen meg az ember? Mi a 100% megbízható ? semmi se bízhat az ember a mai világba. De ha több ember egyszerre is mondja, hogy semmi gond egy adott hangszóróval, bírja a terhelést, és egyezik a véleményük, akkor több szól az mellett, hogy jó a hangszóró ! Igen van nem egy hangszórója ami, eléggé hogymondjam,... PAPÍRNEHEZÉKNEK ! kategória. De van egy jó oldaluk is. És sztem ezeket el lehet különíteni a rosszabbaktól.
Persze, vannak jó hangszóróik, de természetesen csak egy bizonyos célra jók. Más kérdés, hogy érnek-e annyit pl. A terhelhetőségben és érzékenységben tényleg lódítanak ők is, de nem annyit, hogy ez nagyon zavaró lenne.
Ennek ellenére nem értek egyet azzal, hogy semmiben sem lehet bízni, szerintem léteznek olyan gyártók, akik már régóta jelen vannak a piacon, és mivel hosszútávra terveznek, tudják, hogy nem érdemes túl nagy számokat írni az adatlapra. Persze olyanok is vannak, akik mára már csak a régen szerzett nevükből élnek.
Ugyanezt mondhatja az ember más gyártókra is. Igazából a gyártó miért gyártja az adott hsz-t ha nem is jó semmien dobozba, és nem az igazi az egész.. ezt nem értem. Vagy esetleg meg van követelve valami előírás szerint ?
Persze, sokról elmondhatod, főleg mituán kínába költöztek jónéhányan, de nem mindegyikre igaz ez a szemlélet.
Azért gyártanak olcsóbban semmilyen hszeket, mert eladható, a marketing adott a jobb hangszórók miatt és a név miatt elviszik majd a gyengébbeket is. Üzlet az egész. És valószínűleg aki megveszi sohasem fogja méricskélni, hogy vajon azt kapta-e egyáltalán, amit várt.
Kár hogy magyarországon nem nagyon gyártanak nagyon PA hangszórókat Hogyha lenne egy magyar cég, aki csak PA cuccokat gyárt, úgy mint ti a Hifi cuccokat a H2000nél, akkor jobb lenne a világ talán, mert nem a vámot, meg a szállítási költséget kellene kifizetnünk, hanem a magyar tervezők, és mérnökök tudását, meg persze a szakképzett emberek kezemunkáját. Úgytudom hogy a Reflex magyarországon gyártódik még. Kár hogy kicsi a paletta. Garry-t nem tudom biztosan hogy hol gyártják, állítólag az jó, csak hát elkérik az árát természetesen. Én talán ezért próbáltam a drágább hangszórókat megvenni FS-AUDIOból, ez az LW széria nem a teljes csúcs náluk, de akkor sem az EW széria, mer az FS-nél az EW széria szinte a papírnehezék kategória. Tisztelet a kivételnek (EW-15H)
Majd egyszer eljön még biztos az az idő is.
Idézet: „Kár hogy magyarországon nem nagyon gyártanak nagyon PA hangszórókat” Nagykanizsán, a KISO gyárt PA hsz-t... h2000 forgalmazó amúgy (csak sosincs hsz/h2000-s/, 2-3 hét mire lenne vicc )...
Az a KISO csak összeszerel. Az alkatrészek nem ott készülnek, pont ezért nem jobb a többinél. Meg az itthoni gyártás sem garancia önmagában. Sajnos. Pl. az mnc is szerel össze itthon egy-két hangszórót, ez a lényegen semmit nem változtat.
Köszi értem, akkor majd legközelebb, le...szom őket, mit hazudnak.
Üdv mindenkinek!!
Szeretném kikérni a véleményeteket hogy az általam mellékelt rajzot meg építette-e valaki és hogy mi a véleményetek róla? Ezt szeretném megépíteni de itt a topicban is láttam jó rajzokat! Várom a válaszokat!! Elöre is köszönöm! Üdv!!
ugylátszik még senki sem építette meg ezt a tölcsért.
Elég nagyra sikeredett de ha jól tudom a tölcsérnek ez a lényege h nagy legyen?! Ha valaki mégis tudna mondani valamit erröl a rajzrol azt megköszönném! Terveim szerint EMMININCE hangszórók mennének bele és csak egy hangszórót szeretnék beépiteni de két falat szeretnék belöle,tehát mint ha kettévégnánk az eredeti rajzot
Szerintem ne vágd ketté inkább keress olyan tervet amibe csak egy hangszóró kell. Ha kettévágod annak tuti nem lesz jó vége szerintem.
találtam itt egy rajzot ami megtetszett és jókat hallotam róla és ebbe csak egy hangszóró kell,akkor lehet ez lessz megépítve
Ezt mi is megépítettük a haverral. Én is csak jót tudok róla mondani. Kültéren is simán megállja a helyét.
Ti milyen hangszórókat használtatok?
ha jól tudom ez mélytölcsér tehát a végfok elé kell valami sub aluláteresztö szürö? Milyen mélyre megy le és milyen hatásfoka van a megépitett tölcsérnek? bocsi a sok kérdésért!! Üdv!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |