Fórum témák
» Több friss téma |
Kb 20-25 e ft...Nekem is volt egy 220v os annak a primere is 2x110v os volt. 240 v a betápunk, az 2X43v ac t tudott 1 kw és a méretei is hasonlóak voltak... A 2x42v ac ami az adatáblán szerepelt annyi is maradt ügetlen attól hogy 220 v ra volt annó tervezve...Üdv.Z.
Most mértem a szekundert 122vAc megfelezve pont ideális lesz csak az a fránya 3mm drót az nem lesz semmi tekerészni.
Vagyis ketté osztva kettős tápnak.Igy helyes. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2017
Sziaszok!
Vasaroltam egy toroidot... Viszont mikor probalni szerettem volna, sorbakotottem egy izzot a primerrel es ez vilagitott teljes fenyerovel. A hobiztositek lehet rossz, vagy mi lehet a gond? Ellenallasa 3.9 Ohm a primer tekercsnek.
Szia!
Egyéb adatok? VA? Izzó milyen? Biztos nem biztihibás. Vagy menetzárlatos, vagy kicsi a soros izzó ( min. 100-as kéne ), vagy nem az a primer. A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2017
Az izzo :230V/60w. A trafo teljesitmenye 120VA, szekunder feszultsegek kb 2*23 v korul vannak. Mertem aramfelvetelt is, 4-5 amper ha az izzo sorba van kotve, ha biztositekot rakok a helyere, rogton kivagja.
1., 60-as izzóval sorbakötve max 0.3 amper mehet...
![]() 2., annak a trafónak a dc ellenállása kb. 10-11 ohm. Úgyhogy menetzárlatos - vissza az eladónak.. A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2017
Vagy ujratekerem a primert....
Akkor tedd azt..
Helló.
Megszeretném csinálni ezt a lágy inditót, de nekem 12V és 16A relém van és a kapcsolásban 24V-s relé van, mit kellene átalakitani, hgy azzal is müködjön? Üdv.
Ha mondasz egy típust és/vagy behúzó tekercs ellenállás értéket, akkor előbbre leszünk egy lépessel.
Bááár akár mehetne is változtatás nélkül is... A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2017
Sziasztok nagyon töprödöm rajta hogy ez a monstrum leválasztó toroid jó lesz e végerősitő hajtásra,a mérete nagyon nagy.Igaz szándékosan kerestem nagyteljesitményüt,ez 2Kw amit tud megcsapolva tisztességesen 2x60VAc jön le belőle.Nekem kb 1.5-1.7Kw van szükségem,ez pont fedezi is.Nem értek a trafókhoz azért teszem fel a kérdést,megfelelne ez nekem?A primer szekunder vastagság ugyan akkora.
Köszönöm elöre is.
Először is ellenőrizni kellene hogy tényleg leválasztó-e. Az adattábla vége ügyesen lemaradt a képről, a kivezetések is csak részlegesen láthatók, az egyforma huzalátmérők nagyon gyanúsak.
Ha jól szigetelt, lehet alkalmas, de szinte biztosan fölöslegesen nagy.
Jól szigetelt korrektül elkészitett darab,a huzal átmérők pedig valóban ugyan olyan méretüek.
Ha nem tekerted újra, csak megcsapoltad:
230/120 = 1,91 2000/1,91 = ~1000 W. Ha újratekered nagyobb keresztmetszettel 2*60 V-ra, akár 3000 W-ot is tudhat csúcsban. Erősítőt így is hajthatsz vele, mert 2000 W-os kimenetnél is a 2000 W-ot egy esti koncertnél néhány másodpercre éri el, annyit meg kibír. ![]()
Köszönöm a segitséget,újra tekerni nem fogom biztosan vastagabb huzallal,igy is 3.5mm a huzal átmérője. Mint a primer mint a szekunder.
A szigetelést csak "nagyfesz" trafóval lehet igazán megvizsgálni, hiszen belül van. Ha jól emlékszem, 4 kV körül van az előírás kettős szigetelésű (Class II) készülékekre, ez pedig majdnem biztosan az lesz. Simán lehet hogy kibírja, de ránézésre lehetetlen megállapítani. A ciki az, hogy ha teszt közben átüt, utána már kisebb feszültségen sem használható biztonságosan.
A huzalátmérő biztosan elég, de a kis feszültségesés érdekében szimmetrikusan érdemes terhelni a két felet. Gondolom, hidalt az erősítő, így ez adott.
Egyszer találtam erről egy hevenyészett leírást, ott 4kV AC-t írtak vizsgálófeszültségnek. Jó lenne erről, meg a mérés mikéntjéről valami korrekt leírás, mert akarok csinálni magamnak egyet itthonra. Amit motortekercselőnél láttam abba sem tudtam belenézni, az 6kV AC-val mért, és kigyulladt egy lámpa ha esetleg átütött. De az kimondottan átütésvizsgáló volt.
Hogy kell át számolni?
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2017
Én az Ohm törvényre gondoltam
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2017
Kipróbáltam azért már,nyúztam kb.másfél órát,kötöttem rá végfokot 800W kimenő mellett müterheléssel.Ami tetszett a toroidban hogy abszolute nem melegedett, és 5V esett terhelés alatt.Nem zúg nem melegszik nagyon birja.Eddig persze...
Ha nem is tekered át, ilyen huzalvastagsággal akár 3 kW-tal is terhelheted 2*60 V-os kimeneten.
![]()
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy laposabb toroid transzformátor. A primer huzalkeresztmetszete 0,238 a táblázat szerint, már csak azt kéne tudnom hogy ezen üzemileg mekkora áramerősség folyhat maximum toroid esetében,mivel a táblázat amin néztem a huzal értékeit 2,5A/mm2-re adja meg ,ami a sima lemezelt EI trafómagra vonatkozik. Válaszokat előre is köszönöm.
![]()
4-6 A/mm2-rel számolhatsz. A kisebb folyamatos terhelés. a nagyobb alkalmi terhelés esetén.
Nincs tuti érték. A határ éppen 2,5-10 A/mm2 között vergődik. A nagyobb értékek nagyobb melegedést okoznak.
A toroid rendszer csak áttételesen van hatással az áramsűrűségre, mert hatékonyabban tud hűlni mint a lemezes társai. Elsősorban az üzemi viszonyok alapján szokás áramsűrűséget választani. Pl erősítők esetében, az átlagos teljesítmény lényegesen kisebb mint a csúcsértékek, tehát itt nagyobb áramsűrűségek is jól viselkedhetnek. Ha adott a transzformátor, akkor az már méretezve van, kész van, nem tudod befolyásolni a viszonyait. Így adódik a kérdés, miért jó azt tudni mivel számolhatott a tervező.
Egy kész transzformátorról van szó, Twin Line 300-as erősítőben szolgált.
Ha ez segít valamit, van egy 80-100VA körüli (a gyártó szerint) bontott toroidom, azon 0,5-ös átmérőjű, azaz kb. 0,2mm2 keresztmetszetű a primer.
Erősítőkben általában aláméreteznek, mert az üzemszerűen nincs szinuszjellel csak zenével terhelve, annak a teljesítményátlaga meg jóval kevesebb. A végeredmény a lényeg, tehát amikor névleges terhelésen zenével klippelésig hajtod az erősítőt, mennyivel lesz kevesebb a tápfesz (szkópon nézve a lengést) az üresjáratihoz képest.
150(180) VA-nél többre ne számíts. A 2.5-3 A/mm2 toroid esetében is egészséges érték. (A hosszú élet titka.)
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2017
Valami hasonló értékre számítottam,maga az erősítő elvileg 2x150W/4ohm-ra is tudott dolgozni de ezek szerint a hálózatija elég kicsire sikeredett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |