Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szia!
Nekem kicsit soknak tűnik, de lehet tévedek. Ilyen kis program include nélkül 2K?
Én arról sem tudok/tudtam, hogy egyáltalán van valami más is helyettük...
Nekem ennyi jött ki, tőlem ennyi tellett...
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2017
Tyűűűűűűűűűűű!
Nálam ARDUINO IDE: 1.05r2 és Arduino Nano ATMEGA328 alap panelre állítva az ellenőrzéskor 3142Byte.... Nem jól emlékeztem, nálad a pont! Tényleg pazarol, ráadásul nem konzekvensen...
I2C-vel próbáltad?
Még ott nem jártam, az majd ezután jön, de már csak holnapra marad...
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2017
Bár így utólag belegondolva nem tudom, hogy hogyan oldanád meg a szinteltolást/leválasztást. Néztem egy pár kapcsolást, de azok mind valami cél IC-t használnak, a sima opto lehet, hogy túl lassú lenne ide.
Lehet inkább valami RF libet kéne használni, ami nem olyan érzékeny, pl. ez. Vagy ennek az elődjét, a virtual wire-t, amelyik kevesebb helyet foglal.
Röviden: pl. digitalWrite(10,HIGH) egy elég összetett függvény, megnézi, hogy a 10-es kimenet PWM-e, ennek alapján további feltételeket futtat le, miközben ennyi is elég lenne: PORTD|=(1<<3); // most csak írtam valamit. Meg kell nézni, melyik PORT-hoz tartozik, és hanyadik bit-be kell írni. Az AVR témában van erről szó, de minden AVR-ről szóló cikk eleje pont ezzel foglalkozik. Ezek a legalapvetőbb dolgok. Maradhat az Arduino környezet, oda is be lehet írni ezeket az utasításokat. Így pl. 40byte helyett kb. 4byte-ot használsz (hassra).
Ez sima c kód, nem assembly. Inkább erre keress: avr portmanipulation.
Nincs erről véletlen valami magyar tutorial?
Angolt ugyan találtam, de magyarul nem sok mindent hoz (vagy csak nem megfelelően keresem)... AVR port manipulation...
Ez inkább a hardverrel kapcsolatos, szóval az érdekelne, hogy közvetlenül az Rx Tx soros vonalakra lehet kötni (ellenálláson keresztül) LED -et, hogy láthatóvá váljon a kommunikáció közben a "villogás"?
(Így maradna egy szabad lábam (a hatból) amit státuszjelző LED -hez fel tudnék még használni...) A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2017
Elvileg lehetne.
De ezzel csökkented a feszültséget az adatvonalon. És még érzékenyebb lesz a zajokra. Az a kérdés milyen távolságra akarod átküldeni a jelet? Mert a TTL (5V) max 20 – 30cm-re biztonságos. Esetleg árnyékolt vezetéken 2 – 3m-re.
Nyugodtan berakhatod, csak ne 20mA-rel hajtsd. Vannak olyan SMD LED-ek, amik 1mA-től már kisütik a szemed. Ilyen kell neked.
Nekem nem töltő modul kell, hanem balancer, és ami küldi az adatokat is soros porton...
Kb 1-5 mA ről menne, és még mindig a fél méteres távolságon belülre becslem az adatvonal hosszát...
Teszteltem a : tkiraaly_avr_macros.h
Tökéletesen működik Arduino rendszeren is! És roppant egyszerű port kezelést tesz lehetővé.
Valaki találkozot már hasonlo gondal?
at-09 CC2541 AT parancsok nem menek amit a gyártó ajál soros porton beirom az AT és OK jön vissza ez jo jel! De a többire nem válaszok csak párat értelmez de azt is nagyon zürösen! Lekérdezni nem lehet kérdöjeles kiterjesztésel ami a gyári AT parancsokba szerepel! Bővebben: Link Bővebben: Link
Sziasztok!
Olyat szeretnék megvalósítani, hogy van egy arduino, amin fut a saját programja és serial.print-tel küld adatot. Ezt az adatot egy ESP modulnak kellene "vennie" és wifin küldenie. Kérdés, hogy melyik ESP modult lehet felprogramozni előre, amely program tartalmazza a wifihez az azonosítást és hogy hova küldje a serial-on kapott adatot? Köszi!
Jó utánnanézek majd, de most nem mennék bele, míg a program kész nincs...
Viszont most egy új funkció hozzáadása miatt szükségem lenne eldönteni azt, hogy az analóg beolvasás változóban tárolt értékének változását kellene detektálnom.
Szóval eldönteni azt, hogy az előző beolvasás értéke különbözik e- a következő beolvasás értékétől. Ha igen, akkor megy az if egyik ága, ha nem akkor megy az else ág. De mivel, ez az érték ugyebár pár (1-5) egységgel állandóan változik, kellene bele egy hiszterézis is, tehát ha az előző érték több vagy kevesebb mondjuk 5 -el, csak akkor teljesüljön a feltétel. Erre a legegyszerűbb ötlet? Én nem tudtam értelmes logikát kitalálni nnek ellenőrzésére... A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2017
Ilyenbe gondolkodnék.
Ez érték +-1 ad igazat. Remélem nem írtam, nagy baromságot.
Inkább:
Érdemes lenne csak az ESP-t használni, ha elég amit nyújt. Ha nem elég, akkor ügyelni kell arra, hogy az ESP 3,3 Voltos, az arduino alapban 5V, szóval a soros kommunikáció feszültségszintjét illeszteni kell.
Ha az esp8266 web client example kifejezésre rákeresel, akkor az első oldalon találsz több kódot, ahol a kérdésedre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |