Fórum témák
» Több friss téma |
Valaki tud itt közölni egy trafó lágyindító kapcsolást ami bevállt?
A neten van többféle, de ha itt van olyan amit itt valaki kipróbált és működik, akkor inkább egy ilyet építenék meg.
Szia az ismerősöm ezt Csinálta
Ezt néztem ki én is. Azt nem látom át elsőre, hogy a relé az hány volton fog menni?
Inkább ezt ajánlanám neked ami a fórumon van !
kapcsólás szerint 24v
Ez ugyanaz mint a másik szerintem. De köszi!!!
Ez egy kifinomultabb kapcsolás. Több példány hibátlan működéséről tudok.
Akotó féle ntc s tirisztoros megoldás jobb.Én is utánépítettem és működik elsőre a fórumon a fejlécben ajánlott is működik de az ntc s kisebb jobb...
Tda 7294-nel pontosan hogy mukodik, mit csinal a bootstrap resz? Miert kell a kimenetrol 22µF-al visszavezetni a kimeno jelet? Mi tortenik ha ez a visszacsatolas elmarad? Valaki el tudna magyarazni?
A pozitív oldali végtranzisztor teljes nyitásához a rendelkezésre álló tápfeszültséget meghaladó gate feszültség szükséges, ezt biztosítja a boostrap, avagy feszültség-utánhúzó kapcsolás.
Az adatlapi Block Diagramon nyomon követhető a megvalósítása. Az elhagyása esetén több volttal csökkenne a kivezérelhetőség.
Vagy tortyogva szólna mint annó nekem a hídkapcsolásnál bereccsent a bootstrap kihagyása miatt... 22µF ha jól emlékszem.
Sziasztok, gondoltam csinálok a műhelyembe egy zenehallgatásra alkalmas cuccot. A végfok megvan, jöhet az elő, és a választó fokozat.Bővebben: Link
Teljesen bontott alkatrészek az IC-ken kívül minden. Kettő HS500-as hangfalat fog majd hajtani. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2017
Köszönet reloop tervének!
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2017
Szia! A C3-at is ültesd be! A lábat hagyd hosszúra, bontott kondi esetén told meg és hajtsd rá R2, R3 tetejére! A kengyel alatt szigeteld a csupasz vezetéket a biztonság kedvéért!
Ahogy nézem ott van az is, csak alulról van beforrasztva. Néhány képen látni ahogy lentről leskelődik
Szia, jól látja a kolléga, bent van csak alul, a vezeték UTP kábel egy szigetelt ere.
Viszont még ekkora bordát is képes egy fél óra alatt, szinte megfoghatatlan melegre fűteni, olyan 50-60 fokra saccolom. A táp +-33.4 volt a hangfalak 8 Ohmosak. Ja és egyszerre csak egy oldal ment, nem volt sztereó!
Ohó! Elgurult alkatrésznek néztem azt a kondit
Egy 50W-os erősítőt meg kéne győzni annak a bordának. Vagy a 8 Ω névleges terhelő impedancia kevesebb a valóságban, vagy a hűtőborda lamelláinak hiányzik, hogy ebben a helyzetben nem kapnak alulról levegőt.
Volna még valami amit nem találok, az pedig a trafót védő szekunder köri biztosíték.
Jocskan ugralok vissza az evekben. Nezem az aramszamolo kepletet. Ez az aram szinuszos jel eseten az atlagos aramfelvetel?
Megepitettem, rendben mukodik. Koszi.
A legnagyobb szinuszos jelhez tartozó effektív tápági áramot adja eredményül a képlet. Például biztosíték méretezéshez ad támpontot.
Sziasztok!
Egy philips rádiós erősítő végfok és egyben táp paneljét szeretném kiváltani. Az eredeti panelen stk van amelyből az egyik kuka, nem szeretném stk-val pótolni mivel a gyári panelen még hangszóróvédelem sincs (nem beszélve a hamisított és kétes eredetű stk-ról) . A rendelkezésre álló tápfeszültség 2x35 volt, ezért esett a választásom a tda7294-re. Tervezek egy másik panelt, az eredeti helyére, mely tartalmazza a tápot, segédtápot (rádió és egyéb részek), és hangszóró védelmet is. A tda 7294-el kapcsolatban szeretnék kérdezni: Nincs szükségem sem a standby, sem a mute funkciókra. Ebben az esetben a 9-es és 10-es lábakat szabadon hagyom, vagy ekkor is kell a mind a két lábra a 2x220kohm ami a pozitív táphoz csatlakozik? Sajnos ez nem világos a számomra.
Szia! Ezzel szolgálhatok.
Szia!
Köszönöm az infót! Természetesen az általad tervezett E-2 panel alapján tervezem a sajátomat, szóval akkor elhagyhatom a C4=10µF és a R7=680ohm-ot?
Ha a rádió nem használta az STK némítását, akkor ezen alkatrészek elhagyhatók, mert a tervezett védelem megoldja a bekapcsolási koppanásgátlást.
Szia! Ha mégis meghagyom csak a C4-et (10uF), akkor úgymond "lágy indítású" lesz az áramkör?
A koppanásmentes jobb szó erre.
Üdv!
Egy bontott panelon találtam 3db TDA7269-es ict. Ebből mit lehetne kihozni? Én egy 2.1 es dologra gondoltam, megoldható lenne? Illetve, valami paneltervet, kapcsolást tudnátok? Vagy használhatóak ehhez az ichez is a TDA7294-es tervek? Feszültség mekkora kell neki? Ami van trafóm az az 2x32v AC t tud. Ez jó lenne hozzá? Előre is köszönöm!
Halvány emlékeim szerint ez egy 2x10 W-os erősítő blokk, ezért a TDA7294-el egyáltalán nem vethető össze.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |