Fórum témák
» Több friss téma |
sztem a conradnál olcsobb ugy láttam
![]()
aludtam rá egyet és sztem 38-as emminence lessz a tölcsérekben CPA15-1000 tipussal.
Jól terhelhetö igaz 103 halyett 100db az érzékenysége de nem lehet minden tökéletes ![]() A tölcsér nyaga 2 vagy 2,5 cm vastag rétegelt lemez lenne.Az a baj h nagyon nagy lessz de majd csak elfér valahogy ![]()
Emminence CPA nevü hangszórója a conradon láttam!!!
furcsa, mert Em.-éknél nem tudok CPA-ról...
Nézted a conrad honlapját?
Én ott láttam ezt a tipust! Akkor elírás lenne?
Bocsi elnéztem az télleg nem emminence
![]()
Szerinted milyen ez a CPA 15-1000 hangszóró?
Vagy inkább legyen az emminence Kappa 15L?
menyibe kerül ez a hangszóró?és hol tudom megnézni az adatlapját??
köszi de az emminence is ilyen árban van,nem tudok dönteni még át kell néznem mindkettö adatlapját!!
Mondjuk az emminence-nek nagyobb az érzékenysége anyibol jobb igy elsö látásra!! Amit te ajánlottál az meg bevált!! Hát nem tudom!
egész elfogadható a Reflex is, de amennyibe kerül, annyit nem biztos, hogy ér, pont ezért szüntették meg a legtöbb saját gyártású hangszórójukat, és helyette ők is Beyma hszekkel szerelik a reflex dobozokat.... Másrészt, ha tényleg nem megy tönkre, minek kéne javítani?
![]()
Láttam már általuk javított hangszórót.. De inkább ne láttam volna.
Skyline, nagyon hasonló képességű hangszóró a 15R300 és a Kappa 15 is (inkább a sima verzió jó tölcsérbe, mint az LF), még az érzékenységük is megegyezik, de talán nem ez a döntő.. a kettő közül ami inkább bevált az azért Eminence, ha nem csak az itthoni (Mo.) felhasználást nézzük. A Reflex hangszórógyártása gyakorlatilag alig létező szinten áll, ha így folytatódik, nem sok ideje van már hátra, ez a hazai PA hangszórópiac elég picike, igazán nem lehet megélni belőle.
Visszatérve a hangszóróra ami téged érdekel. Reflexéknél nem sok adatot lehet találni, amit mégis megadtak az alapján hasonló dolgokra képes, mint a K. 15, de felmerül a kérdés, lehet-e bízni a közzétett T-S paraméterekben, vajon mekkora a szórás, ezektől függ, hogy tényleg azt kapod-e amit vártál. Feltehetőleg, bár ez CSAK mérés után derülne ki, az EM. hszek a hatalmas mennyiségű legyártott hangszóró miatt valószínűleg egyformábbak. Persze végül dönteni úgyis neked kell. ![]()
hát igen az emminence nekem is jobban tetszik és az árban sincs sok eltérés eleinte is ezt a tipust szerettem volna bele ezért sztem ennél maradok
![]() ha vigyázok a falra akkor remélhetöleg semmi baja nem lessz már pedig ha enyi munkám és pénzem benne lessz tuti vigyázok majd rá!! ![]()
Ha véletlenül sérülne, ez is javítható.
Köszi szépen!!!Részletesen átolvasom és utána már többet tudok a dologrol!!
Mégegyszer köszi a sok infót!!!
ha tölcsérbe raksz egy hangszórót, és éppen olyan tölcsérbe, amiben teljesen belül figyel a hsz, akkor eső por ilyesmi elég nehezen fogja érni
![]() ![]() ![]() ![]()
![]()
Na fene. Ilyet se hallottam még. Mondjuk ha valaki, akkor te tudod biztosan akár adatok alapján is, hogy mi a helyzet a hangszórókkal
![]()
én is tölcsért fogok építeni,szerintem nagyon jó mély lessz belöle de az anyagárak miatt elöször csak egy olcsóbb hangszóróval fogom hajtani utána pedig egy eminence kappa 15 öt veszek bele
![]() Vagy láttam a konrádnál egy CPA hangszórót 20Hz az alsó frekije amit leadni képes és 100db az érzékenysége mondjuk a 20 Hz jól jönne egy mélytölcsérben csak nemtudom h nem-e kamu adat ez a 20 Hz ![]()
az FS-AUDIO-t nem ismerem. Nem tudom mennyire bízhatsz az adatlapjaikban. Amit a forgalmazó ír, az mondjuk náluk is túlzó.
biztos hogy nem igaz, nagyjából fizikai képtelenség abban a méretben... a 100dB-t és a 20Hz-et még külön-külön is nehéz elérni, együtt meg....
Hát ez így igaz. Amúgy meg nincs az a hangszóró, ami normálisan szól 20 Hz-en , én sztem. többnyire talán azért is mert a 20 Hzet már igencsak nem halljuk. Esetleg valami 18 colos gumi peremes mélynyomóval lehetne elérni egész jól a 20 Hzet. De akkor is felesleges, mert van egy pár komoly RNB/Hip Hop számom, amiben borzasztó mély hangok vannak, de még közel sincsennek a 20 Hzhez, mivel még hallom őket. Mondjuk ez köszönhető a Ha31-422es hangszóróknak
![]() ![]()
ezt a hangfalat épitetted meg?
Én is szemeztem ezzel a rajzal,sokan mondták hogy jó fal és h jó véleményel vannak róla!! Neked mi a véleményed milyen a fal? irnál róla pár sort??
Még sajnos egyenlőre semmit sem építettem, nekem is csak tervbe van hogy építek egy tölcsért. És ez lenne a tervnek a rajza
![]()
én egy másik tölcsért építek meg mert nekem csak mélytölcsérnek kell és erre az jobban megfelel,jó nagy méretei vannak de ha MDF lapbol építem meg akkor nem lessz olyan húzós!!
Lehet h kisseb 3-utas reflex falakat is MDF ből fogok építeni nem rétegelt lemezböl,bár nem tudom h ez menyit ront a hatásfokon és a minőségen?!
maximum annak a hatásfokán ront, aki cipelni fogja a ládákat
![]()
megosztanád velem azt a tölcsér rajzot amit te akarsz építeni ? nekem is csak mélytölcsérnek kell, de amit én mutattam az is ugyanúgy mélytölcsér.
![]()
A Rutsche (Fane) rajzról...
A rajzban van egy hiba. A 656mm-es méret valójában 565mm, különben a megadott 30 és 15 fokos szögek sehogy sem jönnek ki. (sőt egyszer láttam egy coll-ban méretezett rajzot is, aszerint is 565mm a jó érték. Csatoltam egy pdf-et. Én ennek az alapján készítettem egy ilyen dobozt. Én először megrajzoltam 1:1 arányban számítógépen és arról vettem le minden méretet. Összeállt a doboz, úgyhogy nagy hibája nem lehet a rajznak. ![]() A rajzon van tábla méret lista is amit a lapszabászatnak kell megadni. A méret-vonalak úgy vannak megadva, hogy könnyű legyen az oldallapra felrajzolni a szerkezetet (majdnem minden méret a lap szélétől kezdődik) Jó munkát kívánok hozzá! |
Bejelentkezés
Hirdetés |