Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 120 V előállítása 220 V-ból
Van egy 120V 50-60Hz-es furógépem, ezt szeretném a 230V-os hálozatrol használni érdekelne hogy ezt Triakos szabályzoval meg lehet-e oldani vagy muszáj trafot alkalmazni? A válaszokat előre is köszi
Szia !
A legjobb megoldás egy megfelelő teljesitményű leválasztótrafó.(230V/120V) Megjegyzem a legbiztonságosabb is. Esetleg Autotrafó 120V-ra beállitva. Üdv! Luki
Szia!
Nekem van ilyen trafóm, igaz 100V-os a kimenete. Adatai: 100V AC, 5A, 500VA. Ha érdekel, szólj... Tamás
Szevasz!
Nem említetted, hogy a fúrógép rendelkezik-e elektronikus fordulatszámszabályozóval. Ha igen, bár nyilván egyszerűsége /olcsósága / miatt szeretnél egy félvezetős megoldást, akkor nagy valószínűséggel nem fog menni, mert elektronikus /fázishasításos / szabályzó után még egyet "kötni" nem igazán lehet. Üdv: StMiklos
Jut eszembe!
A dolog nem biztos hogy korrekt, de megpróbálhatsz simán sorbakötni egy nagyobb áramú diódát. Egy próbát megér, működik-e a dolog. Néhány másodperc alatt nem megy tönkre. /Megint itt a kérdés fordulatszámszabályzós? Mert akkor húzósabb a dolog./ Üdv: StMiklos
Hello. A fúrogép fordulatszabályzos és a diódás megoldás sem jött be,ugyhogy valoszinüleg muszáj lesz a trafós megoldás,csak a trafó drágább mint egy új 220 voltos fúrogep.Mindenesetre köszi a válaszokat
Tamás: Sajnos nem Magyarországon vagyok
Mivel nem ismerem sem a hozzáértésedet, sem magát a fúrógépet, én is csak a (takarék, auto)trafós megoldást látom megoldásnak.
Maga a fordulatszabályzó - elvileg - alkalmas lenne a 230-as üzemmódra is, de sajnos nem ismerjük a benne alkalmazott félvezetők feszültségét. (felttételezhető azonban, hogy nem gyártanak kétfélét, tehát bírná a 230-at is). A következő gond a szabályzó mechanikus kivitele: ha az egész egy működtető kapcsoló házában nyert elhelyezést (leggyakoribb), akkor nagyon nehézkes belenyúlni az áramkörbe, aholis csak annyit kellene tenni, hogy a potméterrel ne lehessen elérni a max. bemenő feszültséget, csak 120...130V-ot. (a soros ellenállását kellene megnövelni - és kész, vagy a triacot lehetne cserélni tirisztorra).
Szevasz!
Ezek voltak elvi megfontolásaim, ezek szerint /sajnos/ jók, akkor marad a trafó. Valószínüleg 220/110-est nem lenne könnyű találni, de ha olyat találsz, aminek 220-as tekercse 2*110-ből áll össze, akkor hurrá, mert autórafóként lehet használni, és a vasnak csak a fúrógép fél /!/ teljesítményét kell tudnia, szekunder oldal közömbös, üresen marad. Üdv: StMiklos
Köszi az ütletet szétszedem a gépet és majd meglátom mit birok vele csinálni esetleg mehanikusan leblokkolni a kapcsolot mivel jól gondoltad a kapcsolóban van a szabályzó.
Üdv
Hát mielőtt szétszedtem volna kiprobáltam 230voltrol alig meghuzva a kapcsolot de sajna azt se szereti,a kollektor szikraszoroként viselkedik
![]()
hellómindenkinek vanegy tornádójelegű elektromos bringám ha valaki tudna segíteni a kérdésemben jólene.Szóval 48voltrólműködik 4db 12 voltos aksivan összekötve de csak 35-40kmet megy ez kicsit kevés rátöltés nélkűl.Van egy gondolatom ha beépítenék egy külön aksit 12v akkor egy áramátalakítóval tudnék 220voltot előálítani és bedugnám a töltőjét már induláskor akkor körkörösen menne.Csak nemtudom milyen watszámú inverter kelene 400-600watos havalaki tud tanácsot adni nagyon jólenne
Sziasztok.Lenne egy olyan problémám hogy,voltam külföldön és vettem egy külső vinyót a gépemhez,és 100v-os 50/60-hz-es.Szerintetek van erre valami megoldás?Hogyan lehetne itthon be üzemelni 220v-ról??Ha van valakinek ötlete,légyszi válaszoljon.Vagy valami kapcsi rajz ami 220-ból 100-at csinál...
A válaszokat elörre is köszönöm mindenkinek! Üdv,Attila
Szia!
Transzformátorral a legegyszerűbb 230V-ból 100V-ot csinálni.
Szerintem simán használhatsz triakos vezérlőt is ,mert a szabályzós porszívókba is ilyen fázis hasítós egységet használnak csak abba nem teszik bele a fojtótrafót elemben izzó szabályzásnál kötelező.
Csak arra vigyázz,hogy a kimeneti feszültség nehogy magasra állítsd . Ja és egy normális dimmerrel akár 2 kw is szabályozhatsz míg egy leválasztó trafóval csak annyit amit az bír.
Az a baj,hogy már konnektorban 230volt van és olyan trafót találni ,hogy 2x110/230volt elég nehézkes.
Sziasztok!
Segítséget kérek... Egy USA szabvány szerinti 120 V-os 500W-os gépet szeretnék 230V-ról működtetni. Megoldható ez simán egy trafóval (és ha igen, hol és mennyiért lehet hozzájutni) vagy más megoldást kell találni? Bevallom a neten talált átalakító ami bírja a 2-5 A áramerősséget az nagyon borsosnak tűnik, a sima ezres körüli meg 50W-ot bír.... Segítségeteket köszönöm!
Sziasztok, vettem egy Onkyo TX-NR616 házimozi erősítőt USA-ban, és tudni szeretném, itthoni használatához mekkora telj. áramátalakító kell és hol kapom meg legjobb áron?
Az erősítő leírásából másoltam ki ezeket: adatok lent. Nem világos hogy 85 W-os elég vagy 620 W-os átalakító kell neki, amit kicsit soknak találok. Másik, hogy a Power Consumption- North America-hoz (ahonnan nekem is van) nem is ír W-ot, hanem 6.3 A-t ír ez sem világos.... *** előre is köszi Szerkesztve! A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2012
Idézet: „Nem világos hogy 85 W-os elég vagy 620 W-os átalakító kell neki” Ha csak bekapcsolni szeretnéd (hangot nem akarsz kinyerni belőle), akkor elég a 85 W is ![]() A 620 Watt arra vonatkozik, amikor használod is, szóval legalább 700-800 Wattos trafó/átalakító fog kelleni. Egy ekkora trafó ára messze 10 rugó felett van. Én lehet, hogy belekukkantanék, hátha a tápegysége átalakítható kevés energia befektetésével.
köszi én is így értelmeztem, na de ki az aki megvesz egy házimozi erősítőt és hang nélkül használja?
![]() -hol lehet olcsón ilyen trafót venni? -700W-os a 10% ráhagyással elég lesz-e? -Illetve azt hallottam sima átalakítókat nem lehet hosszú ideig használni tehát trafó kéne? (ez a bónusz kérdés) megbuherálni nem akarom mert vadi új és elszállna a garancia...
Átalakító? 700 Wattra? Létezik olyan? Én ilyen ~50 Wattos kis izéket láttam eddig.
Audió eszközhöz amúgy is vagy rendes trafós cucc kell, ami nehéz és nem kevés pénzbe kerül, vagy iszonyú drága színuszos inverter - na ez még annál is drágább - bár ennél nagyobb teljesítménynél van létjogosultsága. Ilyen trafót készen nemigen árulnak. Ennek az az oka, hogy nagyon kicsi a kereslet (szinte nulla). Lehet nézelődni, hátha találsz, a raktárról árult, szériatermékek általában kicsit olcsóbbak, mint az egyedi gyártás. Vannak Magyarországon kisebb-nagyobb vállalkozók, cégek, akik vállalják egyedi transzformátorok tekercselését. Olcsót nem ismerek ![]() Amúgy érdekelne, szóval utólag majd elmesélheted, hogy egy jó drága trafóval együtt is még mindig olcsóbb-e így az USA-ból beszerzett eszköz... ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy nem.
Hát 399 USD cakkpakk plusz egy 1x ezer forintos trafó vs. itthoni árak amik 190 ezernél kezdődnek (csak árgépen láttam egy jobb, 155e + posta árat... )
szóval szerintem megéri ![]()
Ez egy általános szöveg, ebből nem derül ki, hogy maga a készülék melyik verzió.
Mivel gyártják Európába is, ezért érdemes az európai rendelőnek ezt választani és nincs gond... Üdv Inhouse
Általános?
![]()
Autotrafó, vagy másnéven takaréktranszformátor. Nem olyan ritkaság azért. De ha más nincs, egy (régebben) 2 × 110 V -os primerrel rendelkező trafó középleágazása. Ez talán még gyakoribb. Ha nincs benne motor (hűtés), vagy óra, megfelelő megoldás.
Bocs, Skankee -nek is szól. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
Amit beraktál txt egy általános szöveg, hogy milyen gyártmányok vannak. Átsiklottam az általad írt szövegben, hogy neked tényleg ez van.
Mivel 100.000Ft-al drágább lett volna, akkor nyilván egy 30-40.000Ft-os trafóval is spóroltál! ![]() Némi kompromisszummal azért lehet találni hozzá: pl. ez egész jó árú Üdv Inhouse
Ilyet én is tudok: Bővebben: Link
Sziasztok!
Vettem amcsiból egy masszírozó gépet (kézi)! Az lenne a kérdésem hogy milyen konvertert kell vennem hozzá hogy működjön?? A motor az max 24w-os! Nem értek nagyon hozzá de úgy tudom ott 110V/60Hz van ott, itt meg 220V/50Hz! Ha veszek egy sima (220V-110V) konvertert az jó hozzá nem gond hogy frekvenciát nem alakít át? Tök hülye vagyok hozzá köszi a segítséget előre is!
Akkor ezek szerint ez jó és nem lesz baja a motornak! Köszi!
Sziasztok!
Van egy iratmegsemmisítőm, ami 110V, 1.5A-es. Belenéztem és az univerzális motoron kívül csak két kapcsoló van benne. A kérdésem az, hogy egy diódával egyutas egyenirányítás után használható lesz-e? Az ábra szerint gondoltam megcsinálni, milyen értékű alkatrészeket használjak? Üdv: Péter |
Bejelentkezés
Hirdetés |