Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   367 / 574
(#) lzsolti2 hozzászólása Dec 29, 2017 /
 
Sziasztok!
Egy egyéves Immergas Nike Star kéményes kazánnál mi okozhat imitt-amott sárga lángnyelvet (változó helyeken) ahol éppen nem sárga, ott normál kék a láng, és a sárga lángnyelvben mindig van egy felvillanó fényes "porszem". Rendesen kormozódik is a hőcserélő. A kazán maximuma 70%-ra van visszafojtva, de kijelző szerint soha nem megy 50% fölé sem (40 fok a beállított vízhőfok).
Köszönöm
Zsolti
(#) goreny válasza lzsolti2 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Szia, szennyeződés kerül a lángba (az "festi" más szinüre), mint ahogy látod is a felizzó porszemet. Tisztítással segíthetsz rajta.
(#) lzsolti2 válasza goreny hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Novemberben ki lett takarítva. Azóta figyelem ezt a dolgot, mert vastagon állt a "pernye" benne. A szennyeződés a gázvezetékből, a beszívott levegővel, vagy a kéményből kerül vissza?
(#) Gafly válasza lzsolti2 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Idézet:
„A szennyeződés a gázvezetékből”

Onnan talán nem jön "pernye" nagyon "vastagon", de én nem vagyok "gázszerelő", és így nem értek hozzá
(#) merciabc válasza lzsolti2 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Kap rendesen levegő utánpótlást? Friss levegőt?
(#) lzsolti2 válasza merciabc hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
A gáz bekötés és a kazán beüzemelése is tavaly történt. Akkor elvileg a tervező és az ellenőr is megfelelőnek találta. 20cm átmérőjű a kémény, és ennek megfelelő szabad nyílás van a kazánházban.
(#) lzsolti2 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Mellettem sok az üres telek, és több száz méternyi gázvezetéken én vagyok az egyetlen fogyasztó. Ezért játszok gondolatban azzal, hogy jöhet kosz onnét is. Ha így van, akkor azt csak az én készülékem égeti el jelenleg.
Esetleg a beszívott levegővel pedig azért, mert a falu szélén lakunk, és amikor fúj a szél (télen rendszeres) akkor van kosz a levegőben rendesen....
(#) merciabc hozzászólása Dec 29, 2017 /
 
Ha szabályos légbeeresztő van, azaz méretezve van a lég utánpótlás, csak a gázzal(bekalibrálással), vagy az injektor szennyeződésével lehet a gond.
Vagy,... milyen magas a kéményed?
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
(#) briki válasza malacka hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Ha van forrovized akkor felesleges savazni szerintem. Nincs a furdobe veletlenul termo keveroszelepes csaptelep? Esetleg visszacsapo szelep vagy cirkulacios szivattyu stb.? Gondolok arra valahogy bekeverodik oda hideg viz is. Probakepp kazan hidegvizet a kazannal elzarni es kinyitni a melegvizcsapot. Ha jon viz bekeverodik a hideg is. Ha nem akkor nem.
(#) lzsolti2 válasza merciabc hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
6.6 méter
(#) goreny válasza lzsolti2 hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
A kitakarítás valóban megtörtént, vagy csak immel-ámmal, esetleg csak papíron? Szerintem a beszívott levegővel kerül bele a szennyeződés, vagy pedig a most benne levőt dolgozza ki. (Ha hozzáférsz, enyhe ütögetéssel (pl. csavarhúzóval megkocogtatod) meggyözödhetsz, olyankor jobban megindul a kosz, több helyen lesz sárgás a láng.)
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2017
(#) Gafly válasza briki hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Miután aludtam rá picit, támadt egy "szenzációs" ötletem:
Engedjen ki mindkét csapból egy "teli" vödör "meleg" vizet.
Mérje meg, hogy:
- Mennyi időbe telik,
- Mekkora a teli vödör víz hőmérséklete
(#) skornail hozzászólása Dec 30, 2017 /
 
Sziasztok,
A gondom a következő: Immergas Zeus Maior 24 az utóbbi időben a fűtési működést nagy csattanásokkal, tompa puffanásokkal, bugyborékolással fejezi be. Leállás után 1-2 perccel ismét bekapcsol, égés beindul, hallani, hogy a víz forrásközeli állapotba kerül, majd 10-15mp után ismét (ált. nagy csattanásokkal) megáll, a megállásnál a nyomásjelző 1-1.3 bar között ugrál fel-le. Majd lehet hallani, hogy a szivattyú beindul, ezután kis idő múlva leáll). És ez így ismétlődik, 1-2x. HMV rendben van, a fűtés is megy, csak amikor fűtés miatt bekapcsol a kazán, akkor ezt csinálja. Letiltás nincs, hibát nem jelez a kazán, reset/áramtalanítás, stb. nem segít.
2 hónapja kezdte el ezt csinálni, akkor rendes típushoz elvileg értő szerelő szétszedte, kitakarította, de mivel a szétszedés és az összerakás után nem csinálta, így ez annyiban maradt. 1 hete azonban megint ugyanez van, azóta már a háromjáratú szelep szimmeringjét is cserélni kellett, mert elkezdett ereszteni, akkor ismét szét volt szedve, de ez a hiba nem került javításra, mivel akkor sem jelentkezett. Úgy tűnik, minél többször kapcsol be a kazán, annál jellemzőbb ez a viselkedés, egyáltalán nem értek hozzá, csak a megfigyelés alapján olyan, mintha a kazán -környezetének- hőmérsékletének növekedésével gyakoribbá válna ez a jelenség. Láttam ilyen jellegű hibaleírásokat, de valódi, végleges megoldást nem. Olvastam horror történeteket 2-3x savazásról, vezérlés cseréről és tk. minden alkatrész kicseréléséről, de a probléma ott nem oldódott meg. Szóval olyan szerelő jelentkezését várom, aki garanciát vállal arra, hogy ezt a hibát jól ismeri (ez nekem típushibának tűnik), és valóban meg is csinálja. A helyszín Szigetszentmiklós. Akinek van elképzelése, akár árajánlata, ne fogja vissza magát (cornel.nemeth@gmail.com-ra küldheti). Ja és baromi sürgős, mivel bármelyik pillanatban születhet itt egy kisbaba és nem szeretnék fűtés nélkül maradni vele.
Kornél
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2017
(#) Tom52 válasza bizo3120 hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Bocs,de hány csatlakozós a nyomáskapcsolód?Mert pld az enyémen 3,igaz nem olyan tipus mint a Tiéd,de nincs-e véletlenűl rossz kivezetésen a vezeték?
(#) JZoli válasza masta_dry hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Nem kell annyira bonyolítani, talán rosszul fogalmaztam, simán csak á kellene mérni, hogy hány voltot kap a relé tekercse. Ha megvan a 10-14V közötti érték, akkor a relével van a baj. ha kevesebb akkor a panelon kellene tovább keresni, hogy honnan min keresztül kapja a meghúzáshoz az áramot.
(#) balazsgy válasza skornail hozzászólására (») Dec 30, 2017 / 1
 
Szia! Segíteni szeretnék, már ha tudok. De a Zeus Maior 21 típusnál tudatlan01-nek volt már hasonló problémája. (Nekem is.)
Nálunk megoldódott, mert megszorult a víz áramláskapcsoló, azért azt be kell fújni WD40-nel, vagy bekenni szilikonzsírral. Közben mozgatni ki-be, hogy a kenőanyag mindenhová eljusson.
Hozzáférés kicsit nehéz, de meg kell oldani.
A kép a mikrokapcsolóról mellékelve.
(#) skornail válasza balazsgy hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Köszönöm, igen, én is tudatlan01 leírását találtam meg. Megpróbálom akkor ezt egyelőre.
(#) merciabc válasza skornail hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Van benne egy visszacsapó szelep eldugva, azt kell szétszedni, mert fent akad.
De ez vissza vezethető a fűtési rendszer karbantartás hiányára.
A kazán karban tartása egy dolog, de foglalkozni kell a fűtési rendszerrel is!
A készülékes "csak ami a dobozban" van, azt csinálja(pedig sokszor tudja mi a hiba valódi ok-okozat összefüggés), de legközelebbre is kell munka...
Ehhez gépész technikus kell, a rejtett hibákhoz.
Az új készülékek üzembe helyezésének nem hiába feltétele a rendszer mosás, és iszapszűrő beépítése!
Az összes Immergas, és Ferroli, Beretta ettől hal le!
(#) skornail válasza merciabc hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Köszi. A vicc, hogy év elején lett iszapszűrő beépítve, rendszer átmosva többször, összes radiátor kicserélve, stb...
(#) merciabc válasza skornail hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Gyere, akkor mutatok olyan csodát!
Immergas kondenzációs tárolós 2éves csoda masina, állítólag kimosva a rendszer, de már későn-a tulaj feladta a harcot-most hogy kiszedtem a keringető szivatyúját, tele van hordalékkal.
Szóval dirib-darabra szét, és kitakarítani becsülettel.
... vagy valami jobbat felrakni helyette.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2017
(#) bizo3120 hozzászólása Jan 1, 2018 /
 
Sziasztok !!
Az előző oldalon írtam egy beretta smart 24csi kazánról ami ki be kapcsolt fűtés közben. Azóta rosszabb lett a helyzet. sokszor megállt piros lámpával és már alig akart fűteni. A hőcserélőn lévő határtermosztát rögzítő csavarjait húztam meg mert kicsit lifegett és a fűtés oldalon lévő ntc szondát kivettem, ami fekete színű volt. 200-as csiszoló papírral és ronggyal megtakarítottam. Az ntc kivétele előtt a kazánből leengedtem a vizet (tiszta volt a víz) és a tágulási tartályt is beállítottam 1 barra. majd üsszeraktam és feltöltöttem vízzel, a szivattyún az automata légtelenítőn kiengedtem a bubit és JÓ LETT !!!!! feltekertem a termosztátot 30 fokra és kb 15 ciklust vártam meg egyszer se állt le hibára a kazán !!!!Csak azért írtam ezeket le, hogyha esetleg valakinek ezeket produkálja a kazán hátha tudok vele segíteni, és nem fogják horror áron javítani!!! Üdv.: Tamás
(#) merciabc válasza bizo3120 hozzászólására (») Jan 1, 2018 /
 
Az ntc érzékelőd csatlakozója kontakt hibás volt.
Kis wd40-et fújj a csatlakozóhoz, és az érinkező tüskéit hogy megmozgattad, jól tetted!
A többi másodlagos hiba.
(#) ati05 hozzászólása Jan 1, 2018 /
 
Sziasztok!

Van egy csodálatos Beretta CIAO 24 C.S.I turbos kazánom (ez még a régebbi típus amin csak 2 hiba-, és egy normál zöld led van).
Egyszer fogta magát és nem ad gázt a rendszernek, ez úgy történik hogy elindul a turbo ventilátor, keringető szivattyú és ezután hallatszik hogy egy relé kattan a nyákon és elkezdene a piezo begyújtani, de a gázt nem engedi, így semmi nem történik csak az hogy kigyullad egy idő után a gázhibára utaló piros led. Ez történik ha egyszerűen csak vízet akarok melegíteni vele.

Cseréltem benne elektronikát, kapott új keringető szivattyút, kitisztítottam a víz nyomáskapcsolót.
Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond?
vagy valami leírása, hogy miket ellenőriz a kazán begyújtás előtt?
segítségeteket előre köszönöm
üdv.: Attila
(#) merciabc válasza ati05 hozzászólására (») Jan 1, 2018 / 1
 
Gázszelep tekercsei jók?
(#) bizo3120 hozzászólása Jan 1, 2018 /
 
Az NTC csatlakozóját többször megmozgattam és lehúztam, szerintem nem kontaktos, viszont azzal a fekete trutyival ami körbeölelte azzal nem biztos hogy helyes működést tudott produkálni.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) merciabc válasza bizo3120 hozzászólására (») Jan 1, 2018 /
 
Ha ott "fekete trutyi", az az fűtési iszap van, akkor a fűtési rendszeredben,és az egész kazán belseje tele lehet.
(#) ati05 válasza merciabc hozzászólására (») Jan 1, 2018 /
 
Hogy tudom megvizsgálni hogy jó-e?
(#) merciabc válasza ati05 hozzászólására (») Jan 1, 2018 /
 
Az ntc-t? Az az a hőfok érzékelő gombádat?
Ellenállás mérővel.
(#) ati05 válasza merciabc hozzászólására (») Jan 1, 2018 /
 
Nem az NTC-t, hanem a gázszelep tekercseit.
(#) merciabc válasza ati05 hozzászólására (») Jan 1, 2018 /
 
Sorry, elkevertelek.
De a lényeg, azt is ellenállás (ohm) mérővel!
Ha elküldöd a képet, melyik modell van benne, megmérem neked, ha van olyanom.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2018
Következő: »»   367 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem