Fórum témák
» Több friss téma |
A mosás olyankor nem segít, amikor már az ic tok megolvadt.Azt cserélni szokás már.
Nem biztos. Lehet szoftveres is Ki programozta az atmegát stb.
Én töltöm rá a programot. Az eredeti weboldalról letöltött fájlokat használom.
Most ez a verzió van rajta (1.10.k). A fusebitek L:E2 , H: D9 , EX:FF
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
Szia!
Idézet: „A megépítés után, ha biztosra akarunk menni, az első felprogramozásnál használjuk a kész HEX és EEP fájlokat, amivel nem tudunk nagyot hibázni. Ezek a fájlok - úgy a lezárt, mint a fejlesztési ágban – Atmega168-ra lettek fordítva, ami azt jelenti, hogy a 168-as és a 328-as Atmegával is fut (megjegyzés:ugyanez fordítva már nem igaz). A fájlokat a kiválasztott ág default könyvtárában találjuk. Biztosíték bitek beállítása, külső kvarc felhasználásánál: ATmega168 -> lfuse:0xf7 hfuse:0xdc efuse:0xf9 ATmega328 -> lfuse:0xf7 hfuse:0xd9 efuse:0xfc” Az "AVR-es tranzisztor-teszter beállítása" című segédletből. Pillanatnyilag belső 8 MHz oszcillátorra van beállítva.
Digitális műszer dióda vizsgálattal nem mutat semmit , ellenállás méréssel bázis emitter 20.8 kohm a kollektor szakadás mindkét lábra. Marad a fiókban sorstársaival.
Köszönöm.
Lehet még olyan, ami a képen van: R1 = R2 = 10k. Esetleg ennek PNP változata.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
Lemértem az ic tok lábait
Eredmény: 7-8=17.48Kohm 12-13= 170Kohm 26-27= 40Kohm 27-28=23,4Kohm Ezek vajon normális értékek?
ezekkel a fuse beállítássokkal is ugyanaz az eredmény.
CELL!
Többet sajnos nem tudok segíteni, mert az én teszterem grafikus kijelzős M328-as (1.13)
Köszönöm szépen az eddigieket.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
Azaz talán mégis: Az 1.10.K Makefile-ből idéztem a külső kvarcos fusebit beállításokat.
Idézet: „MCU = atmega328 # Operation with 8MHz crystal and /8 divider , full swing crystal FUSES_CRY = -U lfuse:w:0x77:m -U hfuse:w:0xd9:m -U efuse:w:0xfc:m # Operation with 8MHz crystal and /8 divider , low power FUSES_CRY_L = -U lfuse:w:0x7f:m -U hfuse:w:0xd9:m -U efuse:w:0xfc:m # Operation with 8MHz crystal and /1 divider , full swing crystal FUSES_CRY = -U lfuse:w:0xf7:m -U hfuse:w:0xd9:m -U efuse:w:0xfc:m # Operation with 8MHz crystal and /1 divider , low power FUSES_CRY_L = -U lfuse:w:0xff:m -U hfuse:w:0xd9:m -U efuse:w:0xfc:m MCU = atmega328p # Operation with 8MHz crystal and /8 divider , full swing crystal FUSES_CRY = -U lfuse:w:0x77:m -U hfuse:w:0xd9:m -U efuse:w:0xfc:m # Operation with 8MHz crystal and /8 divider , low power FUSES_CRY_L = -U lfuse:w:0x7f:m -U hfuse:w:0xd9:m -U efuse:w:0xfc:m # Operation with 8MHz crystal and /1 divider , full swing crystal FUSES_CRY = -U lfuse:w:0xf7:m -U hfuse:w:0xd9:m -U efuse:w:0xfc:m # Operation with 8MHz crystal and /1 divider , low power FUSES_CRY_L = -U lfuse:w:0xff:m -U hfuse:w:0xd9:m -U efuse:w:0xfc:m”
Kérdés, hogy mihez képest mértél egymáshoz , ahogy leírtad , vagy ?
Igen egymáshoz képest mértem. Egyest a ketteshez. Kettest a hármashoz és így tovább.
Működik
![]()
Nem kell fordítani van itt az oldalon jó pár.Csak keresni kell.
keresgéltem, letöltöttem az összes fájlt. Eredmény: nem kapcsol ki. De vajon miért nem?
A led elalszik a kijelző nem. Mi lehet a baja? A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2018
Hát ezért, mert szerintem ez a verzió pont a nem kikapcsolós. Illetve kérdés, hogy hogy építetted meg, mert a 7805 nél van a lényeg.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2018
Igen.Mert ha fixen adsz a 7805 re feszültséget, és úgy építetted meg, akkor csak, akkor fog kikapcsolni, ha mondjuk a dugasztápot leveszed rólad.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2018
hűha, akkor én nagyon el vagyok tévedve. Tudnál linkelni egy kikapcsolósat.
Most, akkor hogy építetted meg, mert a szóban forgó rész is rajta van a rajzon, amit feltettél.
Úgy ahogy a rajzon van, csak a pirossal áthúzott részeket hagytam ki.
És a 7805 re fixen megy a 9v ? Vagy annak, hogy van nálad a bekötése.
Az igen.Oda a T5 kell, hogy kapcsoljon, akkor lesz kikapcsolós neked.
Igen igazad van. Közben megnéztem a régi mega8-as kapcsolását és már én is látom. Ez valahogy félresikerült. Köszönöm a felhomályosítást.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |