Fórum témák
» Több friss téma |
Milyen hűtés van rajta?
Nálam egy ekkora bordával hosszabb távon max hangerőn sem melegszik, pedig még nincs is kifúrva neki szellőzés.
Szia! Nem véletlen, ez egy hibás nyomtatott áramkör, nézd meg hogyan kellett volna az R1-et bekötni - Bővebben: Link!
Itt egy bevált terv.
Na megjöttek a TDA2050-esek. Így hídban egy kicsit gyengébbek, mint a tda7294-es +-40V-ról.
Viszont az erősítése így már nagyon sok lett. a 22K-s ellenállásokat le lehet cserélni benne 6,8K-sakra?
A szorosabb visszacsatolás gerjedést okozhat. A tapasztalatom szerint TDA2050 erre jóval érzékenyebb a TDA2030-nál.
Ha ki is próbálod, áramkorlátozó feltétlen legyen a tápágban! Inkább leosztanám a jelet.
Igen én megépítettem, tettem is fel fényképet.
Sziasztok!
Adott egy 5.1 erősítő, amin átjön a hálózati 50hz a mélynyomóra (TDA2030 végfokkal). Kicseréltem a pufferkondikat, némelyik láthatóan púpos volt. A helyzet sokat javult, de ha közelről hallgatom, a mélyen még észre lehet venni a búgást. Az előerősítőt/hangszínszabályzót/hangerőszabályzót leválasztottam, a mélynyomó előerősítőjét is, de a búgás maradt "üresen" is. Tudtok tanácsolni valamit, mit érdemes átnézni?
Szia!
A transzformátor is rászórhat mágnesesen az elektronikára. A transzformátor forgatásával lehet gyengíteni jelenséget, ha valóban ez a zaj forrása. Végső esetben le lehet árnyékolni a transzformátort.
Szia!
Jelenleg az erősítő panel ki van vezetve a dobozból, mert zárt dobozban nehéz méregetni Mágneses szórásnál gondolom a panel helyzete sokat számít, viszont a búgás változatlan marad. Annyit tudok még hozzátenni, hogy ha hozzáérek az invertáló bemenethez, a búgás felerősödik. Gondolom ilyenkor én magam vagyok az antennája
Szia! Próbáld meg telepről, akkumulátorokról. Ha úgy is búg akkor a kábelezés, árnyékolás, földelés a ludas.
Sziasztok!
Valamikor nagyon régen vettem még kittben ezt az erősítő panelt. Valamiért nem lett befejezve. Most, hogy a kezembe akadt feléleszteném. Rajzotok nincs hozzá véletlenül? Köszönöm!
Medve jó rajzot tett fel, de elég instabil végfok, és ne várj tőle csodát. Elvileg 100W-os.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2018
Sziasztok Egy 2.1-es hangszoró erősítőjével gyült meg a bajom...a magas megy viszont a basszus csak akkor megy ha a nyák lapot egy adott pozocióba mozditom a hangszoró oldalához képest. Pot méter vagy jel bemenet érintezési hibára gondoltam. Mi lehet a baj?
Csatolok képet mert a leírtak alapján nem biztos, hogy érthető volt ( mondjuk még úgy sem bíztos )
Nem csak a nagy méretű kondik vesztik el a kapacitásukat, hanem a kicsik is. Nálam is meg volt ez a probléma, nálam úgy oldódott meg, hogy ahol nem cseréltem ki a nagy méretű kondit, ott mindenhova raktam plusz 100nF+10µF-ot (előerősítő, kis stabilizátorok elé, után, stb.)
Sziasztok!
Megépítettem ezt a kis erősítőt, működik csak nagyon melegednek a végfokok. Ez természetes? Bővebben: Link
Szia! Nagyon szomorú vagyok ilyen terv láttán. Elismerést érdemel, hogy egyáltalán működik.
Ha nem javítottad ki a NYÁK-tervet, akkor feltételezem, hogy gerjed az áramkör. Szerk.: beleolvastam a cikkbe, a szub kimenetre egyáltalán nem ajánlott a 4 ohm terhelés. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2018
Szia!
Én is hozzá kezdtem,egy kicsi szünet után újra előveszem hogy befejezzem,végre. Tapasztalatok esetleg valami megosztani való,nem egy bonyolult kapcsolás,de azért ha valami volt menet közben,megosztanád velünk,köszönöm.
Köszönöm. Nem javítottam ki s tervet, mit kellett volna?
Köszi
A jel és a teljesítményföld hektikusan össze van keverve.
Magában a kapcsolásban érthetetlen az IC6A-nak miért a nem invertáló bemenetére megy a közösítés és miért van ennek a fokozatnak 37 dB-es erősítése. Egyik az áthallás, a másik a túlvezérlődés miatt aggályos. A másodrendű szűrő csak bandpass ládához elegendő. A belinkelt oldalról átvett kapcsolásokra és nyomtatott-áramköri tervekre örökösen panasz van. A jövőben ajánlom elkerülnöd. 2.1 ügyében vannak bevált eljárásaim, eleje, vége.
Köszi! Akkor ezt, hogy lehetne kijavítani?
Olyan hibába ütköztem megépítettem ezt a kapcsolást (mindent beleraktam )
Kapcsolás 10.8v-13.9 ig tartó volt tartományba használom de nagyon kicsi a teljesítmény kicsit nagyobbra számítottam (kis naiv) meg torzít egy bizonyos hangerőnél. Tda2050 al sokkal jobb eredményt érhetek el?? (Képet sajnos utólag tudom majd csatolni.) Segítségetek előre köszönöm A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2018
Szia! Mérd meg az R6 ellenállás és a test közötti feszültséget! Ha ez pont a tápfeszültség fele, akkor jól működik az áramkör.
A TDA2050 önmagában nem növeli a teljesítményt, csak az által, hogy 2 Ω-mal terhelheted. A megoldást autós végfok IC jelentené a számodra. Az híd-kapcsolást tartalmaz, négyszeres lesz a wattok száma
|
Bejelentkezés
Hirdetés |