Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Hát mit? Nem a végeredmény fontos hanem, hogy mivel.Ez nem értem.
Inkscape -et ismered? Szerintem egy tesztet megér.
Ez kezeli a vektorgrafikus ábrákat. Egyszer valami nyák dolog miatt én is kipróbáltam, de már nem emlékszem miért. Ha jól rémlik, végül is megoldottam a nyáktervezőben amit akartam. De a progi úgy megmaradt a memóriában, elég jónak néz ki...
Ilyet konkrétan sehol nem mondtam, hogy kerülném a pdf-et, hisz a gerber2pdf is erről szól, és már vagy 3x mondtam, hogy azt még ki fogom próbálni, hátha.....!!
Persze, hogy ismerem! Nem rossz program az sem.
De az előbb írtam le, miért nem igazán ezen az úton haladnék....
Egyébként tudom milyen ez.De gondold végig , hogy bármelyik változtatás után mentesz, hogy el ne vesszen a munka.Viszont sokszor jártam én is úgy , hogy egy már meglévő rajzot amiről úgy gondoltam, hogy végleges még is felül kellett írni, és a mondjuk PDF fájlt is le kellett cserélni.Ez csak két kattintást jelent ez olyan sok ?Mármint a nyomtatott PDF fájl felüírása.
Miért nem teszed fel a 10.1 -et ? Nem kell hozzá új win ha csak nem win 3.1 verzióval vagy még.
vagy miért nem kérdezed meg Őt ? Azt mondta tud segíteni
Ha jól látom, itt a furatok nem feketével állnak elő, hanem valami sötétkék színnel. Alapban ez nem lenne feltétlenül probléma akkor, ha tökéletes fedettségű filmet tudnék házilag előállítani, de a technológiámmal ez nem megy(mellőzzük a nyomjak ki 2 réteget c. zseniális ötleteket, abban a tartományban ez nem járható út, amire én használom!). Így, ha nem kb egyforma a film minden részén a fedettség, nehéz lenne belőni a megvilágítási időt.
Azt a furatszínt...lehet valahogy befolyásolni szerinted ?
Nagyon vicces vagy! De, kell! XP alól nem indul el...
Szerintem hagyd ezeket a dolgokat maguknak.
Idézet: „XP alól nem indul el.” Én kb 4 éve használom, ebből 3.5évet xp alatt ment Program dátuma 1996 - 2008 mi máson is futhatott volna ? Más problémák vannak
Szia. Valóban sötétkék a furatok színe, de ha fekete-fehérre állitod a nyomtatást akkor nincs különbség a fekete és a sötétkék között. Egyébként nem jöttem én sem rá hogy hol lehet feketére állitani a furatot. Próbáld ki amit tegnap irtam és meglátod hogy sikerül.
Sikerült a tegnapi segitségmel boldogulnod?
Amiről én beszélek, az az aktuális 11.10 verzió! Az nem indul el XP alól!
Tehát, ha jól értem...előbb kinyomtatod pdf-be, színesen, majd abból fekete fehéren nyomtatod végül ki a nyomtatón ?
Idézet: „Amiről én beszélek, az az aktuális 11.10 verzió! Az nem indul el XP alól!” Ennyi, menthetetlen a helyzeted A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2018
A 7.5-ös verzió nem vektoros formában nyomtatott pdf-be. Nekem az volt meg, az működött XP alól is, de nem jól. Nem fogom kipróbálni az összes verzióját, hátha valamelyik már jól csinálja, és el is indul XP alatt! MOD: Kérlek, ne személyeskedj, és ne sértegess másokat. A hozzászólásod ezen részét eltávolítottuk. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2018
Moderátor által szerkesztve
Várj egy picit mielőtt nagyon másfelé menne a téma.Van rá lehetőség , hogy a mostani verzió , amit használsz, és jól működik neked, csak nem tud a program vektoros pdf be nyomtatni,hogy nem maga a kapcsolás tervező program hanem a wind re kell feltelepíteni egy virtuális nyomtatót.Majd a szerkesztőből kell kiválasztani,amikor nyomtatni szeretnél a virtuális nyomtatót, és az már szépen fog neked pdf be nyomtatni vektorosan.Az meg , hogy kék ami kék, és nem fekete azon is lehet segíteni.Vagy magában a szerkesztő programban kék helyett feketét kiválasztva, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor a vektoros pdf fájlt egy arra alkalmas vektoros szerkesztő programban átállítani.Persze mindent, csak akkor ha a kék valóban nem lenne jó.Lehet, hogy nyomtatáskor megeszi a nyomtató, és kék helyett is fekete lesz , de az is lehet, hogy nem.Mindenre van megoldás, csak nyugodtabban kellene, mert ők is csak segíteni szeretnének.
Sajnos ha simán fekete fehér nyomtatást választok ki a programban, az kerekít valahová, és úgy egyáltalán nem tudtam beállítani, hogy értelmes rajzolat legyen belőle. Ha szürkeárnyalatos(vagy színes), akkor működik jól, de a furatok vagy nem látszanak, vagy ennek megfelelően más színűek lesznek, amiből a szürkeárnyalatos nyomtató egy "lágy" fekete színt eredményez. Ez nem annyira jó, a már fentebb jelzett ok miatt.
Maga a nyáktervező természetesen vektorosan nyomtat bármilyen azt ismerő nyomtató driver-re, csak én ezeket a többszörös megmunkálási lépcsőket szeretném kihagyni, mert megőszülök egy egy intenzívebb fejlesztés közben így...
Valahol sejtettem, hogy a nyomtató nem fogja megenni a szín különbséget.Jó lenne pár kérdésem.Milyen a virtuális nyomtató amivel kinyomtatod pdf be.a másik pedig az, hogy ha a kapcsolás szerkesztő programból milyen formátumba tudsz menteni, tehát valamilyen kép formátumra gondoltam.Nem azért, hogy ez ez jó lenne bármelyik is , csak kíváncsi volnék, hogy úgy is kékbe menti e , vagy átmegy talán feketébe.
CutePDFwriter-t használok pdf-be nyomtatáskor. Ez kb a legkorrektebb pdf nyomtató, amit eddig próbáltam...mivel meglepő, de nem mindegyik ilyen jellegű nyomtató kezeli pontosan a vektoros dolgokat...
Képbe menteni nem tudok. Csak adatbázis jellegű formátumokba, amibe importálás megy. Érdekes, hogy ez az egyetlen szín(a furaté), amit nem lehet megváltoztatni a beállításoknál...nem is értem miért ?!
Ez elég érdekes igen.És melyik program melyik verzióját használod.Kezd érdekelni a hiba.
Kipróbáltam ezt a te összeállításaidat.Nekem feketében nyomtatja ki pdf be.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2018
Igen, de nekem ugye inverz kellene, és hogy akkor a furatok helye megmaradjon feketének szintén...
Hát nekem ez is sikerült.Tehát megoldható a programban ez is.Innentől kezdve meg már szabad a pálya azt hiszem.
Idézet: Hát nem teljesen „furatok helye megmaradjon feketének” A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2018
Most jól értem az a baja, hogy a furat feketével van, és körülötte meg a réz forraszpont fehér?
Akkor növeld meg a furat átmérőjét, hogy megegyezzen a forraszpont átmérőjével. Akkor az egész fekete lesz, az úgy nem jó? A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |